Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική Εκλογών Ιουνίου. Νέα κλήρωση ή ιδια μέλη?

cyberguy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, marmagia είπε

Είμαι ηλίθια που αυτά τα χρόνια δεν κράτησα τα χαρτιά που φέρνει η αστυνομία ώστε να τα πάρω παραμάσχαλα αν με ξανακαλέσουν και να τα δείξω στον δικαστικό αντιπρόσωπο.. σε μένα έτσι έγινε. Μάιο και Ιούνιο σερί εκλογές το 2012 και στις δυο εγώ.. δεν έχουν τέτοια κολλήματα  και ευαισθησίες τα παιδιά 

Να βγάλεις ένα αντίγραφο διότι τα παίρνει και τα κρατάει ο δικαστικός άμα πας και κάτσεις εφορευτική, δεν σου δίνει κάτι πίσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Να βγάλεις ένα αντίγραφο διότι τα παίρνει και τα κρατάει ο δικαστικός άμα πας και κάτσεις εφορευτική, δεν σου δίνει κάτι πίσω. 

Και πιο το νόημα ρε παιδιά; Υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι δικαιούται κάποιος να εξαιρεθεί σε περίπτωση που επιλογή 2η συνεχόμενη φορά;

18 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Και στις Κυκλάδες που τσέκαρα, δεν έχει γίνει νέα κλήρωση. Πάλι οι ίδιοι θα πάνε.

Έχει γίνει καινούργια κλήρωση, μου ήρθε χαρτι για εφορευτικη, δεν ήμουν στις προηγούμενες.

• Like 1

3 ώρες πριν, ringboy είπε

Βασικα δεν καταλαβαινουν τιποτα, ουτε οι αρμοδιοι για την επιλογη  εφορευτικης επιτροπης ουτε οι  δικαστικοι αντιπροσωποι.   Οι μεν πατανε τα κουμπια κι οποιον παρει ο χαρος, οι δε τους ενδιαφερει να μαζεψουν παση θυσια  ενα  χ αριθμο σκλαβων για να παρουν το χιλιαρικο.

Εαν πραγματι τηρουνταν οι προυποθεσεις επιλογης θα ηταν υποχρεωτικες απο τον νομο, ενω τωρα στις εγκυκλιους αναφερει απλως  "να καταβληθει καθε προσπαθεια ωστε να μην επιλεγουν ατομα που   1}...."   και συνεχιζει με τις κατηγοριες που κανονικα πρεπει να απαλλαγουν.

Αυτο που καταλαβα οτι ο μονος τροπος για να μην σε καλεσουν  στα σιγουρα  (η να μην πας αν σε καλεσουν) ειναι να εισαι αστυνομικος, πυροσβεστης, στρατιωτικος  η παπας.

Δημοσιος υπαλληλος δεν παιζει και τοσο, γιατι  εχω πολλους συναδελφους νοσοκομους που τους εχουν καλεσει  και οταν ανεφεραν την ιδιοτητα τους στον δικαστικο,  τους κρατησε και παλι, καποιες φορες μαλιστα ακομα και αν δουλευαν την ιδια μερα, με την απειλη καταγγελιας.  ("Θα μεινεις μεχρι τις 3 που πιανεις δουλεια")

Έπρεπε να έχουν στο χέρι τους βεβαίωση της υπηρεσίας τους ότι εργάζονται στο δημόσιο. Εάν έχουν, τότε ότι και να λέει ο δικαστικός θα καταπεσει διότι εξαιρούνται. 

1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Και πιο το νόημα ρε παιδιά; Υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι δικαιούται κάποιος να εξαιρεθεί σε περίπτωση που επιλογή 2η συνεχόμενη φορά;

Έχει γίνει καινούργια κλήρωση, μου ήρθε χαρτι για εφορευτικη, δεν ήμουν στις προηγούμενες.

Δεν γνωρίζω για τον νόμο. Το είπα για την περιπτωση που σε καλούν συνεχόμενα και αποφασίσεις να μην πας με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. Θα τους το έλεγα ξεκάθαρα ότι δεν πάω διότι κλήθηκα ήδη τις προηγούμενες φορές και αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται κλήρωση αλλά έχετε σημειωμένους τους ίδιους, θα κρατούσα τα χαρτιά για να μπορώ να το αποδείξω άσχετα που δεν προβλέπει κάτι ο νόμος. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzotzo είπε

Θα έβαζαν λυτους και δεμένους για να πάνε.

Σκλάβος; Τους μαστιγώνουν και τους φοράνε αλυσίδες;

Μπορείς να μας πεις με απλά επιχειρήματα για πιο λογο σου φαίνεται παράλογο  να παίρνουν κάποιο χρηματικό ποσό   τα μέλη της εφορευτικής από την στιγμή που το κρατος τους απασχολει  την Κυριακή και ταυτόχρονα  σε όλους τους υπόλοιπους  ανεξαιρέτως  που λαμβάνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία  το κρατος  δίνει χρήματα;

Για να σε προλάβω, το δημοκρατικό καθήκον του πολίτη  και το αυξημένο κόστος των εκλογών σε περίπτωση  πληρωμής  της εφορευτικής δεν ευσταθούν σαν επιχειρήματα, γιατί πολυ απλά ας μην πληρωθεί κανένας, έτσι θα κάνανε όλοι  το δημοκρατικό καθήκον τους αμισθί και όχι επιλεκτικά αμισθή, τα κρατικά εκλογικά έξοδα  θα μειώνοτανε δραματικά και θα το κρατος θα έδειχνε ισονομία απέναντι στους πολίτες.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 6

Σε αρκετες περιοχες διαφορετικους παιρνουν τωρα και απο οτι γραφουν ατομα που δεν ηταν στις πρωτες και ειναι τωρα αλλα κ σε κατι σαιτ απο νησια που βγαζαν τα ονοματα κ τωρα μερικα π τσεκαρα ειναι διαφορετικα

Τωρα αν δεν υπαρχει σαφης οδηγια και σε καποια εισαγγελία βαριουνται και βαλουν τα ιδια δεν ξερω

Αλλα δεν ειναι επαναληπτικες οπως σε αλλες που παει σερι η "ομαδα"

2 hours ago, Pwpwpw said:

Για τον ίδιο λόγο που υπάρχει νόμος που λέει πως είναι υποχρέωση σου να πας, αλλά δεν πας ;)

Μπορείς να τους πας δικαστικά,  όπως μπόρουνε και αυτοί γιατί δεν πήγες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί κληρώνονται συνέχεια ουσιαστικά είναι άτυχοι γιατί από τους εκλογείς του τμήματος (όσο πιο μικρό, τόσο χειρότερο) αφαιρείς τους 17χρόνους, τους άνω των 67(αυτοί είναι πολλοί), όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το δημοτικό, τους παπάδες, όλα τα σώματα ασφαλείας, τους  υποψήφιους βουλευτές, τους   πρώην/νυν δημάρχους, τους   δημόσιους υπάλληλους, τους  δημοτικούς υπάλληλους κτλ. Ε τι μένει...

Πάντως στην κλήρωση μπορούν να παρευρεθούν οι ενδιαφερόμενοι...

Επεξ/σία από Muchacho

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, sdikr είπε

Για τον ίδιο λόγο που υπάρχει νόμος που λέει πως είναι υποχρέωση σου να πας, αλλά δεν πας ;)

Μπορείς να τους πας δικαστικά,  όπως μπόρουνε και αυτοί γιατί δεν πήγες

Το να πανε δικαστικά καποιον που δεν πήγε εφορευτικη γίνετε γιατί   πατάνε  στον νόμο που σε υποχρεώνει να πας και προβλέπει και ποινές αν κάποιος είναι αδικαιολογήτως απών.

Να τους πας δικαστικά επειδη σε κάλεσαν 2 φορές σερί με ποια λογικη να το κανείς; Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να καλέσουν κάποιον 2 φορές σερί;

3 λεπτά πριν, Muchacho είπε

Επειδή ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί κληρώνονται συνέχεια ουσιαστικά είναι άτυχοι γιατί από την τους εκλογείς του τμήματος (όσο πιο μικρό, τόσο χειρότερο) αφαιρείς τους 17χρόνους, τους άνω των 67(αυτοί είναι πολλοί), όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το δημοτικό, τους παπάδες, όλα τα σώματα ασφαλείας, τους  υποψήφιους βουλευτές, τους   πρώην/νυν δημάρχους, τους   δημόσιους υπάλληλους, τους  δημοτικούς υπάλληλους κτλ. Ε τι μένει...

Ε καλά δεν νομίζω ότι υπάρχει εκλογικό τμήμα που τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρεις μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών για να καλούν 2-3-4-5 φορές το ίδιο άτομο.

Επεξ/σία από Pwpwpw

29 minutes ago, Pwpwpw said:

Το να πανε δικαστικά καποιον που δεν πήγε εφορευτικη γίνετε γιατί   πατάνε  στον νόμο που σε υποχρεώνει να πας και προβλέπει και ποινές αν κάποιος είναι αδικαιολογήτως απών.

Να τους πας δικαστικά επειδη σε κάλεσαν 2 φορές σερί με ποια λογικη να το κανείς; Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να καλέσουν κάποιον 2 φορές σερί;

Ε καλά δεν νομίζω ότι υπάρχει εκλογικό τμήμα που τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρεις μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών για να καλούν 2-3-4-5 φορές το ίδιο άτομο.

Αν υπήρχε νόμος  και για τις δυο περιπτώσεις, θα πήγαινες εσυ την πρώτη φορά ή θα ρωτούσες πόσα παίρνουν οι άλλοι;

που  το ξαναλέω θεωρώ και εγώ πως θα πρέπει να μπει κάποιο πόσο για την εφορευτική,  μετά θα έχουμε νήματα του στυλ δεν με πήρανε και φέτος, πάλι δικούς τους πήρανε.

2 hours ago, Pwpwpw said:

Μπορείς να μας πεις με απλά επιχειρήματα για πιο λογο σου φαίνεται παράλογο  να παίρνουν κάποιο χρηματικό ποσό   τα μέλη της εφορευτικής από την στιγμή που το κρατος τους απασχολει  την Κυριακή και ταυτόχρονα  σε όλους τους υπόλοιπους  ανεξαιρέτως  που λαμβάνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία  το κρατος  δίνει χρήματα;

Για να σε προλάβω, το δημοκρατικό καθήκον του πολίτη  και το αυξημένο κόστος των εκλογών σε περίπτωση  πληρωμής  της εφορευτικής δεν ευσταθούν σαν επιχειρήματα, γιατί πολυ απλά ας μην πληρωθεί κανένας, έτσι θα κάνανε όλοι  το δημοκρατικό καθήκον τους αμισθί και όχι επιλεκτικά αμισθή, τα κρατικά εκλογικά έξοδα  θα μειώνοτανε δραματικά και θα το κρατος θα έδειχνε ισονομία απέναντι στους πολίτες.

Σου εξήγησα στο άλλο ποστ γιατί πληρώνονται οι δικαστικοί. Έχουν μια πολυ συγκεκριμένη ευθύνη και ελέγχονται για αυτό. Φυσικά και πληρώνονται για αυτό. 

Αν ήταν η κανονική τους δουλειά και χρέωναν τις ωρες που απασχολούνται για αυτή την δουλειά έξω πίστεψε με θα έπαιρναν πιο πολλά.

Εγώ δεν λέω να μην πληρωθούν τα μέλη της εφορευτικής. Αν θέλουν να πληρωθούν να το διεκδικήσουν κάπως. Αν ο εργοδότης σου σε βάλει να δουλέψεις μαύρα την Κυριακή ή με απλήρωτες υπερωρίες δεν θα το διεκδικησεις; Αν λοιπόν το διεκδικήσεις οφείλεις να το κάνεις και στην περίπτωση των εκλογών. Αν δεν διεκδικήσεις τα εργασιακά σου δικαίωματα, και αφήσεις να σε εκμεταλευεται γιατί να γκρινιάξεις στις εκλογές και να ψάχνεις τρόπο να το αποφύγεις. Να διεκδικήσεις να πληρωθείς, όπως διεκδικείς αλλά πράγματα στη ζωή σου. Φαντάζομαι.

Τώρα αν δεν σ' αρέσει ο νόμος, ξέρεις, εκτός από την "αγγαρεία" που σε βάζουν να κάνεις έχεις και την δυνατότητα να ψηφισεις. 

Να ψηφίσεις αυτόν που νομίζεις ότι θα ενδιαφερθεί για τα δικαιώματά σου. Αν δεν πας όμως, πέρα από την αγγαρεία που θα έχεις γλιτώσει δεν θα έχεις κερδίσει τίποτα άλλο. Μάλλον θα έχεις κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό σου

• Like 1

η άλλη που έχασε τον σάκο με τα ψηφοδέλτια είμαι σίγουρος ότι βλαστήμησε την ωρα και την στιγμή που αποφάσισε να πάει εφορευτική επιτροπή.

Τελικά τον βρήκαν τον σάκο αλλά δεν ξέρω πως  και αν θα την τιμωρήσουν.

3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Μετά θα αρχίσουν να ζητάνε λεφτά οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν, γιατί ασχολούνται μια ώρα για τη διαδικασία, καίνε βενζίνη, μια Κυριακή έχουν για να ξεκουρασούν, να δουν τα παιδιά τους κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Σου εξήγησα στο άλλο ποστ γιατί πληρώνονται οι δικαστικοί. Έχουν μια πολυ συγκεκριμένη ευθύνη και ελέγχονται για αυτό. Φυσικά και πληρώνονται για αυτό. 

Αν ήταν η κανονική τους δουλειά και χρέωναν τις ωρες που απασχολούνται για αυτή την δουλειά έξω πίστεψε με θα έπαιρναν πιο πολλά.

Εγώ δεν λέω να μην πληρωθούν τα μέλη της εφορευτικής. Αν θέλουν να πληρωθούν να το διεκδικήσουν κάπως. Αν ο εργοδότης σου σε βάλει να δουλέψεις μαύρα την Κυριακή ή με απλήρωτες υπερωρίες δεν θα το διεκδικησεις; Αν λοιπόν το διεκδικήσεις οφείλεις να το κάνεις και στην περίπτωση των εκλογών. Αν δεν διεκδικήσεις τα εργασιακά σου δικαίωματα, και αφήσεις να σε εκμεταλευεται γιατί να γκρινιάξεις στις εκλογές και να ψάχνεις τρόπο να το αποφύγεις. Να διεκδικήσεις να πληρωθείς, όπως διεκδικείς αλλά πράγματα στη ζωή σου. Φαντάζομαι.

Τώρα αν δεν σ' αρέσει ο νόμος, ξέρεις, εκτός από την "αγγαρεία" που σε βάζουν να κάνεις έχεις και την δυνατότητα να ψηφισεις. 

Να ψηφίσεις αυτόν που νομίζεις ότι θα ενδιαφερθεί για τα δικαιώματά σου. Αν δεν πας όμως, πέρα από την αγγαρεία που θα έχεις γλιτώσει δεν θα έχεις κερδίσει τίποτα άλλο. Μάλλον θα έχεις κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό σου

Εγώ δεν  ρώτησα γιατί πληρώνονται οι δικαστικοί, ρώτησα γιατί σου φαινεται παράλογο να πληρωθούν -εκτός τον άλλον- και τα άτομα της εφορευτικής από την στιγμή που τρώνε τόσες ώρες εκεί. Μπορεί το μέλος της  εφορευτικής να μην έχει της ευθύνες του δικαστικού αντιπροσώπου  αλλά δεν είπαμε  να πάρει 1000 ευρώ που παίρνει ο αντιπρόσωπος, θα μπορούσε να αμοίβεται αντίστοιχα για το έργο που προσφέρει και αυτος, εάν ο λόγος που δεν πληρώνεται εξναι ότι ειναι περιττός ας μην καλέσουν κανένα.

Στις 2 τελευταίες παράγραφουα δεν καταλαβα τι θες να πεις για να είμαι ειλικρινής. Λες εκτός της αγγαρείας της εφορευτικής, δίνεται και η δυνατότητα ψήφου, δεν καταλαβαινω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Συνέχιζω να μην καταλαβαινω το λογο που σου φαίνεται παράλογο αυτος που αντιδρα να προσφέρει αμισθή τις υπηρεσίες του την Κυριακή τον εκλογών από την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα γρανάζια που παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία το κρατος φροντίζει να τους αμοιβει ανάλογα.

5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μετά θα αρχίσουν να ζητάνε λεφτά οι ψηφοφόροι για να ψηφίσουν, γιατί ασχολούνται μια ώρα για τη διαδικασία, καίνε βενζίνη, μια Κυριακή έχουν για να ξεκουρασούν, να δουν τα παιδιά τους κλπ

Αν και δεν το θεωρώ σοβαρά επιχείρημα, αυτό που λες λύνεται πολυ απλά. Να μην πληρώνεται κανείς που συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και να εκτελούν  όλοι  τα δημοκρατικά τους καθήκοντα χωρίς πληρωμή. Τι ποιο δικαιο και ισόνομο από αυτό και γλιτώνεις και το κρατος μερικά εκατομμύρια.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1

1 minute ago, Pwpwpw said:

Εγώ δεν  ρώτησα γιατί πληρώνονται οι δικαστικοί, ρώτησα γιατί σου φαινεται παράλογο να πληρωθούν -εκτός τον άλλον- και τα άτομα της εφορευτικής από την στιγμή που τρώνε τόσες ώρες εκεί. Μπορεί το μέλος της  εφορευτικής να μην έχει της ευθύνες του δικαστικού αντιπροσώπου  αλλά δεν είπαμε  να πάρει 1000 ευρώ που παίρνει ο αντιπρόσωπος, θα μπορούσε να αμοίβεται αντίστοιχα για το έργο που προσφέρει και αυτος, εάν ο λόγος που δεν πληρώνεται εξναι ότι ειναι περιττός ας μην καλέσουν κανένα.

Στις 2 τελευταίες παράγραφουα δεν καταλαβα τι θες να πεις για να είμαι ειλικρινής. Λες εκτός της αγγαρείας της εφορευτικής, δίνεται και η δυνατότητα ψήφου, δεν καταλαβαινω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Συνέχιζω να μην καταλαβαινω το λογο που σου φαίνεται παράλογο αυτος που αντιδρα να προσφέρει αμισθή τις υπηρεσίες του την Κυριακή τον εκλογών από την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα γρανάζια που παίρνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία το κρατος φροντίζει να τους αμοιβει ανάλογα.

Ε αν δεν κατάλαβες δεν φταίω εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ε αν δεν κατάλαβες δεν φταίω εγώ.

Εγώ πάλι με αυτά που έγραψες συμπέρανα οτι εσυ δεν καταλαβες τι σε ρώτησα. Τεσπα δεν έχει και ουσιαστικό νόημα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...