poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 On 21/06/2023 at 14:01, korakios said: Λοιπόν μου στείλανε χθες το νέο ρούτερ , είναι ένα ZXHN H268Q το συγκεκριμένο όντως πάει λίγο καλύτερα αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο Δλδ υπάρχουν στιγμές που έρχεται θόρυβος και τότε το μόνο που καταφέρνει το νέο ρούτερ είναι να επανασυνδέεται γρήγορα . Το SNR εκείνες τις στιγμές πέφτει 6-4--2 κτλ , βροχή τα FEC/CRC μετά συνεχίζει Με πήραν και τηλέφωνο αλλά δεν το είχα κουμπώσει τότε μιας και για 5-6 ώρες πήγαινε καλά η γραμμή απο ταχύτητα και με 0 errors ___________________________________________ τελικά θα γίνει συνδυαστικός έλεγχος σπίτι μου και στην καμπίνα , κάτι που έπρεπε να γίνει κατα την άποψή μου απο την αρχή φοβάμαι μήπως τύχει όπως τώρα καλή ώρα και δεν έχω καμία διακοπή ούτε καν λάθη στη γραμμή δυσκολο να επαιζε με αλλαγη router αφου φαινοταν οτι το προηγουμενο δεν ειχε θεμα. απλα αυτο μπορει λογω chipset να συμπεριφερεται λιγο καλυτερα απο το προηγουμενο.αλλα ναι δεν λυνει παλι το θεμα σου On 22/06/2023 at 23:00, korakios said: αύριο θα κάνουν έναν συνδυαστικό φραπέ οι τεχνικοί , αν είναι θα τους πω να πάρουν και αεροζόλ 😂 update , σήμερα δε με πήραν τηλέφωνο ,πήγαν μόνοι τους για φραπέ, μάλλον δε με θέλανε στην παρέα 😁 στο συνδυαστικο δεν σημαινει οτι θα ερθουν να σου χτυπησουν το κουδουνι.συνηθως μετα το συνδυαστικο θα ερθει ο τεχνικος στο σπιτι.
korakios Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Με πήραν τηλ σήμερα , κουράστηκαν και βγάλανε πόρισμα "φταίει ο ΟΤΕ" , το καλώδιο που πάει προς το σπίτι συγκεκριμένα 😁 οπότε λένε να φύγω αζημίως ή να ρίξουν την ταχύτητα στα 50 ωστε να περιοριστεί το πρόβλημα θα δω αν τη βγάλω όπως είμαι δωρεάν με βλάβη όσο τραβήξει και μετά αν δεχτούν για "συμβολικό" ποσό την 50άρα θα το σκεφτώ Τώρα που το σκέφτομαι , υπάρχει κάποια νομοθεσία που να υποχρεώνει τον ΟΤΕ να αντικαταστήσει "προβληματικό" καλώδιο , γενικά τι προβλέπεται ? _________ edit: Μετά απο email σε cosmote και ερώτημα αν έχει δηλωθεί πρόβλημα στην καλωδίωση απο τη voda και σε voda αίτημα ζητώντας το ιστορικό ελέγχου (ρεγκλέτες , κάρτα , καλώδιο) και των ενεργειών που έχουν κάνει αναφέροντας φυσικά οτι τα ζητάω για τη σύνταξη καταγγελίας στην ΕΕΤΤ (που θα κάνω αρχικά) συμπτωματικά η γραμμή είναι σχεδόν άψογη απο ταχύτητα Spoiler τα περισσότερα crc ήταν όταν αρχικά συγχρόνισε Τα FEC είναι βροχή και μόνιμα χωρίς όμως να έχω κάποια πτώση , εντύπωση μου κάνει Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2023 από korakios
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 On 26/06/2023 at 13:07, korakios said: Με πήραν τηλ σήμερα , κουράστηκαν και βγάλανε πόρισμα "φταίει ο ΟΤΕ" , το καλώδιο που πάει προς το σπίτι συγκεκριμένα 😁 οπότε λένε να φύγω αζημίως ή να ρίξουν την ταχύτητα στα 50 ωστε να περιοριστεί το πρόβλημα θα δω αν τη βγάλω όπως είμαι δωρεάν με βλάβη όσο τραβήξει και μετά αν δεχτούν για "συμβολικό" ποσό την 50άρα θα το σκεφτώ Τώρα που το σκέφτομαι , υπάρχει κάποια νομοθεσία που να υποχρεώνει τον ΟΤΕ να αντικαταστήσει "προβληματικό" καλώδιο , γενικά τι προβλέπεται ? _________ edit: Μετά απο email σε cosmote και ερώτημα αν έχει δηλωθεί πρόβλημα στην καλωδίωση απο τη voda και σε voda αίτημα ζητώντας το ιστορικό ελέγχου (ρεγκλέτες , κάρτα , καλώδιο) και των ενεργειών που έχουν κάνει αναφέροντας φυσικά οτι τα ζητάω για τη σύνταξη καταγγελίας στην ΕΕΤΤ (που θα κάνω αρχικά) συμπτωματικά η γραμμή είναι σχεδόν άψογη απο ταχύτητα Reveal hidden contents τα περισσότερα crc ήταν όταν αρχικά συγχρόνισε Τα FEC είναι βροχή και μόνιμα χωρίς όμως να έχω κάποια πτώση , εντύπωση μου κάνει Μπορουν να σου αλλαξουν ζευγαρι.αν το εχουν κανει και δεν παιζει δεν υποχρεωνει κανεις τον οτε να φτιαξει κατι παραπανω.θα βγει τεχνικη αδυναμια και game over οσο ξερω.
korakios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, poulinos είπε Μπορουν να σου αλλαξουν ζευγαρι.αν το εχουν κανει και δεν παιζει δεν υποχρεωνει κανεις τον οτε να φτιαξει κατι παραπανω.θα βγει τεχνικη αδυναμια και game over οσο ξερω. δεν είχε ο ΟΤΕ άλλο ζεύγος απο όσο είπαν παλιότερα απλά ήθελα να εξακριβώσω αν ο όντως ο ΟΤΕ είχε ενημερωθεί και αν όντως έκανε έλεγχο η voda στις ρεγκλετες και τις κάρτες προς το παρών είχα μετά απο μέρες μια περίεργη διακοπή , δεν έπαιρνε IP βγάζοντας λάθος ταυτοποίησης και έκανα επανεκκίνηση και όλα καλά . Τα FEC είναι ανάλογα τις μέρες , ή μηδέν ή θα είναι συνεχόμενα χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της γραμμής Τώρα για το αν ο ΟΤΕ υποχρεούται ή όχι αντικατάσταση ελαττωματικού καλωδίου , δεν το γνωρίζω μιας και προς το παρών δεν το σκάλισα . Στη χειρότερη αν δεν έχει υποχρέωση και game over , θα δω αν δείχνουν παράνομα διαθεσιμότητα με προβληματικό καλώδιο στη voda και cosmote edit : φυσικά θα ψάξω αν απο τη συγκεκριμένη καμπίνα της voda ,έχουν πρόβλημα και άλλοι χρήστες Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από korakios
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 2 hours ago, korakios said: δεν είχε ο ΟΤΕ άλλο ζεύγος απο όσο είπαν παλιότερα απλά ήθελα να εξακριβώσω αν ο όντως ο ΟΤΕ είχε ενημερωθεί και αν όντως έκανε έλεγχο η voda στις ρεγκλετες και τις κάρτες προς το παρών είχα μετά απο μέρες μια περίεργη διακοπή , δεν έπαιρνε IP βγάζοντας λάθος ταυτοποίησης και έκανα επανεκκίνηση και όλα καλά . Τα FEC είναι ανάλογα τις μέρες , ή μηδέν ή θα είναι συνεχόμενα χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της γραμμής Τώρα για το αν ο ΟΤΕ υποχρεούται ή όχι αντικατάσταση ελαττωματικού καλωδίου , δεν το γνωρίζω μιας και προς το παρών δεν το σκάλισα . Στη χειρότερη αν δεν έχει υποχρέωση και game over , θα δω αν δείχνουν παράνομα διαθεσιμότητα με προβληματικό καλώδιο στη voda και cosmote edit : φυσικά θα ψάξω αν απο τη συγκεκριμένη καμπίνα της voda ,έχουν πρόβλημα και άλλοι χρήστες ακομα και αν ολα τα αλλα ζευγαρια παιζουν ενταξει δεν σημαινει οτι θα φτιαξουν το δικο σου.επισης η διαθεσιμοτητα ειναι estimated. αν δεν μπορει να φτασει τα 100 το πολυ να δεις μετα να εχει 50. αυτο ελειπε πριν βγει διαθεσιμοτητα να μετρανε ολα τα ζευγαρια ποσο παιζουν.
korakios Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 30 λεπτά πριν, poulinos είπε ακομα και αν ολα τα αλλα ζευγαρια παιζουν ενταξει δεν σημαινει οτι θα φτιαξουν το δικο σου.επισης η διαθεσιμοτητα ειναι estimated. αν δεν μπορει να φτασει τα 100 το πολυ να δεις μετα να εχει 50. αυτο ελειπε πριν βγει διαθεσιμοτητα να μετρανε ολα τα ζευγαρια ποσο παιζουν. Αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ξέρουνε πριν την εμπορική διάθεση Τα υπόλοιπα θέλουν ψάξιμο μιας και δεν έχω ψάξει τι παίζει νομοθετικά για την υποδομή του χαλκού Φυσικά η μείωση ταχύτητας δεν ωφελεί σε τίποτα αν είναι προβληματικό το καλώδιο Τελος όπως όλα έχουν δείξει μια χαρά είναι το καλώδιο , ή παρέκαμψαν ρεγκλετα ή κάνανε τράμπα και κάποιος άλλος τρώει αποσυνδέσεις . Μπορεί (όπως και πριν) για κανα μήνα να μην έχω θέμα και μετά να ξανασκαλίσουν
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 On 01/07/2023 at 20:15, korakios said: Αυτονόητο ότι θα έπρεπε να ξέρουνε πριν την εμπορική διάθεση Τα υπόλοιπα θέλουν ψάξιμο μιας και δεν έχω ψάξει τι παίζει νομοθετικά για την υποδομή του χαλκού Φυσικά η μείωση ταχύτητας δεν ωφελεί σε τίποτα αν είναι προβληματικό το καλώδιο Τελος όπως όλα έχουν δείξει μια χαρά είναι το καλώδιο , ή παρέκαμψαν ρεγκλετα ή κάνανε τράμπα και κάποιος άλλος τρώει αποσυνδέσεις . Μπορεί (όπως και πριν) για κανα μήνα να μην έχω θέμα και μετά να ξανασκαλίσουν ενα ενα δεν ειναι αυτονοητο να ξερουν ακριβως πριν την εμπορικη διαθεση ποσο θα πιασεις.ειναι estimated με βαση την αποσταση ασχετα με την ποιοτητα του χαλκου. δεν μπορει να ξερει αν ενα ζευγαρι εχει θεμα ενω το αλλο παιζει μια χαρα. β.δεν ειναι καθολικος παροχος οποτε βγαινει τεχνικη αδυναμια για το συγκεκριμενο πακετο. γ.ωφελει διοτι σε μικροτερο πακετο εχεις μεγαλυτερο margin αρα και μεγαλυτερη ανοχη οταν ο χαλκος κανει τα δικα του.
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, poulinos είπε δεν ειναι αυτονοητο να ξερουν ακριβως πριν την εμπορικη διαθεση ποσο θα πιασεις.ειναι estimated με βαση την αποσταση ασχετα με την ποιοτητα του χαλκου. δεν μπορει να ξερει αν ενα ζευγαρι εχει θεμα ενω το αλλο παιζει μια χαρα. έχεις δίκαιο , έκανα λάθος διατύπωση , εννοούσα το αν δέχονται νέους πελάτες στην περιοχή ενώ ήδη υπάρχει πρόβλημα 3 ώρες πριν, poulinos είπε β.δεν ειναι καθολικος παροχος οποτε βγαινει τεχνικη αδυναμια για το συγκεκριμενο πακετο. λες για τη voda και τα 100mbit ? 3 ώρες πριν, poulinos είπε γ.ωφελει διοτι σε μικροτερο πακετο εχεις μεγαλυτερο margin αρα και μεγαλυτερη ανοχη οταν ο χαλκος κανει τα δικα του. υπήρχαν στιγμές που όταν πήγαινε να συγχρονίσει , λόγω πολλών λαθών κλείδωνε πολύ χαμηλά (δεν ξέρω αν κάνανε πειράματα) . Πάλι τα ίδια θέματα είχα (παγώματα και στο τέλος και αποσύνδεση ενώ ήταν ήδη το snr 20+ ) ________________________ έβαλα και τυχαία σαν απάντηση ένα ποστ μιας και δε μπορούσα παραπάνω , αλλά εννοείται ευχαριστώ όλους που με βοήθησαν στο να μάθω τι παίζει (και τελικά πάρα πολλοί έχουν το ίδιο θέμα)
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 29 minutes ago, korakios said: έχεις δίκαιο , έκανα λάθος διατύπωση , εννοούσα το αν δέχονται νέους πελάτες στην περιοχή ενώ ήδη υπάρχει πρόβλημα λες για τη voda και τα 100mbit ? υπήρχαν στιγμές που όταν πήγαινε να συγχρονίσει , λόγω πολλών λαθών κλείδωνε πολύ χαμηλά (δεν ξέρω αν κάνανε πειράματα) . Πάλι τα ίδια θέματα είχα (παγώματα και στο τέλος και αποσύνδεση ενώ ήταν ήδη το snr 20+ ) ________________________ έβαλα και τυχαία σαν απάντηση ένα ποστ μιας και δε μπορούσα παραπάνω , αλλά εννοείται ευχαριστώ όλους που με βοήθησαν στο να μάθω τι παίζει (και τελικά πάρα πολλοί έχουν το ίδιο θέμα) οτι εχει προβλημα ενα καλωδιο δεν σημαινει οτι δεν θα δεχτεις νεους πελατες.το kv και το dslam εξυπηρετει πολλα απερχομενα καλωδια( μπορει και πανω απο 20) οποτε οτι δεν παιζει ενα ζευγαρι σε ενα καλωδιο λιγο τους απασχολει. παλια ο οτε υποχρεωνοταν να σου παρεχει τηλεφωνο.μετα εγινε καθολικος παροχος η nova η οποια σου εφερνε τηλεφωνο με δορυφορικο internet. στο θεμα του internet δεν ξερω αν υπαρχει καν υποχρεωση να σου δωσει καποιος γενικοτερα internet αλλο τοσο 100mbit. οσους εχω δει να μην παιζουν βγαινει τεχνικη αδυναμια και υποβαθμιση σε μικροτερη ταχυτητα. λογικο να συγχρονιζει πιο χαμηλα αμα η γραμμη ανεβαζει errors. η αλλη λυση ειναι αλλαγη σε χαμηλοτερη ταχυτητα για να μην ζοριζεις τοσο την γραμμη.ηταν το ιδιο που γινοταν στο adsl μονο που εκει δεν ελεγες τα 100 mbit στα κανω 50 αλλα ελεγες το 6 snr margin στο κανω 8 ,11,15 κτλ. δηλαδη επαιζες με το margin συνηθως το οποιο βεβαια αλλαζε και την ταχυτητα. ο οτε και ο καθε οτε δεν θα δωσει λεφτα για χαλκο.το μελλον ειναι Ftth. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα