poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 On 18/06/2023 at 10:42, Todoras said: Δηλαδή οι καμπίνες δεν έχουν κάποιο σταθεροποιητή τάσης ή φίλτρα για παρεμβολές ή κάτι τέλος πάντων για προστασία? Αν επηρεάζονται καμπίνες/χαλκός από την ποιότητα του ρεύματος σε τέτοιο βαθμό καήκαμε..... Και ο χαλκός καμπίνα-σπίτι θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κολήτα με το καλώδιο του ρευματος που πάει ως το σπίτι για να προκαλεί παρεμβολές. @korakios -- Σε βλέπω να παίρνεις τηλέφωνο και ΔΕΔΗΕ σε λίγο....... στην καμπινα ή να το πω καλυτερα στο dslam υπαρχει vectoring και super vectoring το οποιο μειωνει το crosstalk αναμεσα στις vdsl γραμμες.δεν υπαρχει κατι ουτε μπορει να γινει κατι για να κοψεις οποιαδηποτε παρεμβολη μπορει να προκυψει απο οτιδηποτε ασχετο οπως καλωδια ρευματος κοντα σε καλωδια του οτε ή δεν ξερω τι αλλο. δεν θα επρεπε να εχουν γινει αυτα.οπως εχω παει σε εταιρεια και το adsl δεν επαιζε μεσα γιατι ο σκραπας ηλεκτρολογος μου περασε καλωδιο 220volt μαζι με απλο ethernet Μεσα στο ιδιο καναλι. δεν ειναι να επηρεαζονται απο την ποιοτητα του ρευματος.αυτο πχ που αναφερθηκε πριν με τις πινακιδες ηταν καλωδια ρευματος τα οποια περναγαν κοντα σε καλωδια του οτε.δεν πρεπει να περνανε ισχυρα με ασθενη κοντα. κανονικα δεν ειναι κολλητα.αλλα γενικως ποτε δεν ξερεις που μπορει να σκαψει καποιος για να περασει ενα καλωδιο ρευματος για να δωσει σε μια πινακιδα του. On 18/06/2023 at 13:54, korakios said: το σκέφτηκα και αυτό για παρεμβολές ,αλλά απο τη στιγμή που είχα το θέμα με το που ξεκίνησε η σύνδεση ( μάλιστα είχα σπασμένο ίντερνετ πριν μου έρθει μήνυμα απο voda και 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσει το συμβόλαιο ) με το που το φτιάξανε , για ένα μήνα πήγαινα σφαίρα . Υπήρχαν και διαστήματα για εβδομάδα ή και 4-5 μέρες χωρίς θέματα , άρα νομίζω 99,99% δεν είναι παρεμβολή το τελευταίο δεν το κατάλαβα , δλδ το εκλαμβάνω ως τέλος το ιντερνετ 😁 απο τη στιγμή που πάω αρχικά σε καμπίνα του ΟΤΕ , δεν πιστεύω να βγει άκρη edit @poulinos μάλλον δεν έχω καταλάβει και που κουμπώνω και τη φάση με καμπίνα/ες δλδ πάω πρώτα σε ΟΤΕ και μετά τη voda , ή είναι του ΟΤΕ και η voda έχει κάρτα μέσα και το πλασάρουν "ιδιόκτητο" ? αν είναι 2 καμπίνες (πρώτα στου ΟΤΕ και μετά της voda) , εκτός απο 2 ρακλέτες , παίζω και σε 2 κάρτες συνολικά ? (τα έχω μπλέξει λιγάκι) Reveal hidden contents καλά τα λες , αλλά αργεί η φάση . O μόνος λόγος που έβαλα σταθερό είναι οτι δεν παίζει 4G της προκοπής που πιστεύω θα υπάρχει μέχρι να έρθει οπτική στο σπίτι ναι καθολου απιθανο να μην ειναι παρεμβολη.οπως ανεφερα και πιο πανω σε Kv vodafone εχουν αναφερθει προβληματα με τις ρεγκλετες. οχι δεν ειναι τελος το internet.απλα ενωνουν τα καλωδια εκτος ρεγκλετας.το ιδιο κανει και ο οτε σε πολυ παλια σπιτια που οι ρεγκλετες εχουν σπασει/σκουριασει . απο το σπιτι σου με καλωδιο του οτε φευγεις και πας στο παλιο καφαο του οτε.εκει υπαρχει ενα ζευκτικο καλωδιο που ενωνει την καμπινα της vodafone ή της wind με του οτε.οποτε ο οτε στην ουσια κανει μια γεφυρα στο καφαο του για να καταληξει η γραμμη σου στο kv της vodafone. αν το kv ηταν οτε τοτε το παλιο καφαο βγαινει ολο και μπαινει κατευθειαν kv που καταληγουν τα απερχομενα στην μια και στην αλλη ειναι τα ορια του vdsl και απλα γινεται μια γεφυρα μεσα στην ιδια την καμπινα.εδω μερικες φωτογραφιες που ειχα σηκωσει oxi den παιζεις σε 2 καρτες.του οτε το παλιο καφαο ειναι απλα χαλκος και γεφυρες. 1
korakios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, poulinos είπε oxi den παιζεις σε 2 καρτες.του οτε το παλιο καφαο ειναι απλα χαλκος και γεφυρες. οι γέφυρες είναι ρεγκλέτες ? ενώνεται με πολλά ξεχωριστά καλώδια με την καμπίνα της voda ή πάει ένα όπου μεταφέρεται σήμα απο πολλαπλούς χρήστες ? __________________________________________ εντωμεταξύ ή έτυχε ή πήγε κάποιος να σφίξει 😁 Spoiler Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από korakios
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 5 minutes ago, korakios said: οι γέφυρες είναι ρεγκλέτες ? ενώνεται με πολλά ξεχωριστά καλώδια με την καμπίνα της voda ή πάει ένα όπου μεταφέρεται σήμα απο πολλαπλούς χρήστες ? το καλωδιο μπορει να ειναι πχ 50 ζευγο.το καθε ενα απο τα 50 ζευγη τερματιζεται σε μια χ θεση στην ρεγκλετα και απο τις 2 πλευρες. το καλωδιο μπορει να ειναι ενα με πολλα ζευγη.μπορει να ειναι 2 .μπορει 3 .αναλογως ποσοι θα ενεργοποιηθουν και ποσα ζευγαρια εχει το καθε καλωδιο. 1
korakios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, poulinos είπε το καλωδιο μπορει να ειναι πχ 50 ζευγο.το καθε ενα απο τα 50 ζευγη τερματιζεται σε μια χ θεση στην ρεγκλετα και απο τις 2 πλευρες. το καλωδιο μπορει να ειναι ενα με πολλα ζευγη.μπορει να ειναι 2 .μπορει 3 .αναλογως ποσοι θα ενεργοποιηθουν και ποσα ζευγαρια εχει το καθε καλωδιο. οκ, θυμάμαι μου είπαν οτι ζήτησαν άλλο ζεύγος απο τον ΟΤΕ αλλά δεν είχε Ξέρω το παρακάτω είναι δύσκολο να απαντηθεί , αλλά αν ήταν θέμα ρεγκλέτας , δε θα μου έκανε κόλπα συχνά-πυκνά? Δλδ , αν δε βάλανε χέρι σήμερα , τείνω στο οτι η κάρτα της voda έχει θέμα . (ξέρω είναι τελε-άποψη!)
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, korakios said: οκ, θυμάμαι μου είπαν οτι ζήτησαν άλλο ζεύγος απο τον ΟΤΕ αλλά δεν είχε Ξέρω το παρακάτω είναι δύσκολο να απαντηθεί , αλλά αν ήταν θέμα ρεγκλέτας , δε θα μου έκανε κόλπα συχνά-πυκνά? Δλδ , αν δε βάλανε χέρι σήμερα , τείνω στο οτι η κάρτα της voda έχει θέμα . (ξέρω είναι τελε-άποψη!) η voda ζητησε οχι αλλο ζευκτικο ζευγος αλλα αλλο απερχομενο.δηλαδη καλωδιο απο το καφαο του οτε μεχρι το box, κατανεμητη του σπιτιου σου. δεν το εχω ψαξει το θεμα με τις ρεγκλετες παρα πολυ.μπορω να μαθω παραπανω Info>το συζητουσα με ατομο που παει σε καμπινες της vodafone για βλαβες κτλ. ειναι ευκολο να δεις βεβαια τι φταιει.απλα το παιρνεις κομματι κομματι.πανω στην καρτα πριν την ρεγκλετα,μετα την ρεγκλετα,στο καφαο του OTE, στο box, στην χωνευτη κτλ.
korakios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, poulinos είπε η voda ζητησε οχι αλλο ζευκτικο ζευγος αλλα αλλο απερχομενο.δηλαδη καλωδιο απο το καφαο του οτε μεχρι το box, κατανεμητη του σπιτιου σου. οκ 3 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν το εχω ψαξει το θεμα με τις ρεγκλετες παρα πολυ.μπορω να μαθω παραπανω Info>το συζητουσα με ατομο που παει σε καμπινες της vodafone για βλαβες κτλ. αν ακούσεις τίποτα σχετικό θα το εκτιμούσα για ενημέρωση τώρα αν πρόβλημα ρεγκλέτας και κάρτας είναι το ίδιο , δλδ μέρες χωρίς θέμα και ξαφνικά πρόβλημα ,δε θα βγει άκρη όχι οτι πιστεύω οτι θα βγάλω άκρη , απλά να μάθω ακριβώς το λόγο που δεν ευδοκίμησε 😁 (με ταυτόχρονη καταγγελία στην ΕΕΤΤ αν συνεχίσουν να προσφέρουν 100άρα γραμμή στο σύστημά τους)
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 19 minutes ago, korakios said: οκ αν ακούσεις τίποτα σχετικό θα το εκτιμούσα για ενημέρωση τώρα αν πρόβλημα ρεγκλέτας και κάρτας είναι το ίδιο , δλδ μέρες χωρίς θέμα και ξαφνικά πρόβλημα ,δε θα βγει άκρη όχι οτι πιστεύω οτι θα βγάλω άκρη , απλά να μάθω ακριβώς το λόγο που δεν ευδοκίμησε 😁 (με ταυτόχρονη καταγγελία στην ΕΕΤΤ αν συνεχίσουν να προσφέρουν 100άρα γραμμή στο σύστημά τους) ειναι τελειως διαφορετικα προβληματα το προβλημα καρτας/οριου ΄και το προβλημα ρεγκλετας,ζευκτικου ή δεν ξερω τι. 1
korakios Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, poulinos είπε ειναι τελειως διαφορετικα προβληματα το προβλημα καρτας/οριου ΄και το προβλημα ρεγκλετας,ζευκτικου ή δεν ξερω τι. σε κάθε απάντηση μου δημιουργούνται απορίες 😁 μπερδεύτηκα με το όριο επειδή τα έβαλες μαζί "κάρτα/όριο" όταν λένε αλλαγή ορίου , εννοούν κάποιο κούμπωμα στην κάρτα ? επειδή αναφέρθηκε Στις 17/6/2023 στις 9:16 ΜΜ, geofak είπε Η αλλαγή ορίου είναι σε άλλες ρεκλετες , συνήθως κάτω από τις πόρτες, άλλη μάρκα/ποιότητα κι έχουν και μπόσικα για τα καλώδια. εκτός αν το κούμπωμα στην κάρτα λέγεται και αυτό ρεκλέτα __________________________________________________________________ δλδ αν για μέρες όλα καλά και ξαφνικά διακοπές ανα 20λεπτο προς τα που θα το έριχνες το φταίξιμο ?
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 minute ago, korakios said: σε κάθε απάντηση μου δημιουργούνται απορίες 😁 μπερδεύτηκα με το όριο επειδή τα έβαλες μαζί "κάρτα/όριο" όταν λένε αλλαγή ορίου , εννοούν κάποιο κούμπωμα στην κάρτα ? επειδή αναφέρθηκε εκτός αν το κούμπωμα στην κάρτα λέγεται και αυτό ρεκλέτα __________________________________________________________________ δλδ αν για μέρες όλα καλά και ξαφνικά διακοπές ανα 20λεπτο προς τα που θα το έριχνες το φταίξιμο ? αλλαγη καρτας ειναι να αλλαξεις ολη την καρτα η οποια μπορει να εχει 48 εως 72 πελατες.αλλαγη οριου ειναι πιο γενικη εννοια.μπορει να ειναι αλλαγη οριου - πορτας πανω στην καρτα. αλλαγη οριου ομωςμπορει καποιος να θεωρησει και την αλλαγη στο ζευκτικο καλωδιο.λεπτομερειες χωρις νοημα. η ρεγκλετα ειναι αυτα τα πορτοκαλι και λευκα που βλεπεις αριστερα. τα καλωδια που βλεπεις πανω στις καρτες πανε και αναπτυσονται πανω στις ρεγκλετες πχ στις πανω.οι πανω θα ενωθουν με τις κατω που οι κατω κοιτανε τον εξω κοσμο.ειτε λεγεται το καφαο του οτε οταν ειναι για αλλο παροχο ειτε λεγεται τα box/Κατανεμητες. στην περιπτωση σου μπορει να ειναι οτιδηποτε.μπορει και η καρτα να εχει θεμα αν και συνηθως στις καρτες το προβλημα ειναι μονιμο παρα παροδικο ή οτιδηποτε μετα σε κομματι χαλκου το οποιο δεν παταει καλα για οποιονδηποτε λογο είτε εχει πχ οξειδωθει κτλ. για αυτο παντα λεμε κομματι κομματι. δηλαδη σε μια βλαβη αφου δεις οτι το προβλημα ειναι στον πελατη μετα πας εξω χωνευτη /κατανεμητη για να δεις αν ειναι εκει ωστε να ξερεις αν φταιει το σπιτι τοθ πελατη ή οχι. αν και εξω εχεις θεμα μετα πας στο αστικο κεντρο ή αντιστοιχα στο kv και κανεις δοκιμη σχεδον πανω στην καρτα .αν εκει εχεις θεμα φταιει ειτε η καρτα ειτε κατι στο πατσαρισμα πανω στην ρεγκλετα.αν δεν φταιει εκει τοτε κατι φταιει στο ενδιαμεσο κομματι. απλα και χοντρικα οσο γινεται για να μην μπουμε σε λεπτομερειες. 1
bicasa6184 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, poulinos είπε οποιαδηποτε παρεμβολη μπορει να προκυψει απο οτιδηποτε ασχετο οπως καλωδια ρευματος κοντα σε καλωδια του οτε ή δεν ξερω τι αλλο. δεν θα επρεπε να εχουν γινει αυτα.οπως εχω παει σε εταιρεια και το adsl δεν επαιζε μεσα γιατι ο σκραπας ηλεκτρολογος μου περασε καλωδιο 220volt μαζι με απλο ethernet Μεσα στο ιδιο καναλι. Μπορείς να πεις μια ελάχιστη σχετικά ασφαλή απόσταση για να μην υπάρχουν παρεμβολές ώστε στα σπίτια μας να πρέπει να απέχει ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός (κανάλια ρεύματος στην τοιχοποιία, ηλεκτρικός πίνακας κλπ) από τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (καλώδια ραζιμ-UTP-FTP, οπτικές ίνες-πρίζες, ΟΝΤ κλπ) ; Αρκεί απλώς να μην εφάπτονται ή υπάρχει κάτι άλλο (λχ ελάχιστο απόστασης) που πρέπει να τηρείται;
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 η οπτικη ινα δεν εχει θεμα με τα ρευματα. σε υποθαλλασιες ινες πολλες φορες μπορει με τις οπτικες να υπαρχουν και ρευματα μαζι. ή και σε εναερια. https://www.ppc-online.com/blog/mixing-fiber-and-power-lines-in-aerial-fiber-deployments για τις αποστασεις δυστυχως δεν το ξερω. περισσοτερα εδω μαλλον.Οπως και υπαρχουν stp,ftp καλωδια κτλ τα οποια εχουν μονωση για οταν δεν μπορειςνα αποφυγεις να περασουν κοντα σε αλλα καλωδια που μπορει να τα επηρεασουν. https://www.michanikos.gr/forums/topic/6361-ασθενή-ρεύματα-με-ισχυρά-γίνεται/ 1
korakios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Λοιπόν μου στείλανε χθες το νέο ρούτερ , είναι ένα ZXHN H268Q το συγκεκριμένο όντως πάει λίγο καλύτερα αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο Δλδ υπάρχουν στιγμές που έρχεται θόρυβος και τότε το μόνο που καταφέρνει το νέο ρούτερ είναι να επανασυνδέεται γρήγορα . Το SNR εκείνες τις στιγμές πέφτει 6-4--2 κτλ , βροχή τα FEC/CRC μετά συνεχίζει Με πήραν και τηλέφωνο αλλά δεν το είχα κουμπώσει τότε μιας και για 5-6 ώρες πήγαινε καλά η γραμμή απο ταχύτητα και με 0 errors ___________________________________________ τελικά θα γίνει συνδυαστικός έλεγχος σπίτι μου και στην καμπίνα , κάτι που έπρεπε να γίνει κατα την άποψή μου απο την αρχή φοβάμαι μήπως τύχει όπως τώρα καλή ώρα και δεν έχω καμία διακοπή ούτε καν λάθη στη γραμμή Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από korakios
Todoras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Για μυρμήγκια κοίταξες? https://www.lifo.gr/now/world/i-sexoyaliki-zoi-myrmigkion-afise-horis-internet-ena-olokliro-horio
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Todoras είπε Για μυρμήγκια κοίταξες? https://www.lifo.gr/now/world/i-sexoyaliki-zoi-myrmigkion-afise-horis-internet-ena-olokliro-horio αύριο θα κάνουν έναν συνδυαστικό φραπέ οι τεχνικοί , αν είναι θα τους πω να πάρουν και αεροζόλ 😂 update , σήμερα δε με πήραν τηλέφωνο ,πήγαν μόνοι τους για φραπέ, μάλλον δε με θέλανε στην παρέα 😁 Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα