Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

.οπως εχει γινει ακομα και με φωτειζομενη πινακιδα που περναγε κοντα απο καλωδιο οτε και εριχνε το sync οταν αναβε.

Δηλαδή οι καμπίνες δεν έχουν κάποιο σταθεροποιητή τάσης ή φίλτρα για παρεμβολές ή κάτι τέλος πάντων για προστασία? Αν επηρεάζονται καμπίνες/χαλκός από την ποιότητα του ρεύματος σε τέτοιο βαθμό καήκαμε..... Και ο χαλκός καμπίνα-σπίτι θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κολήτα με το καλώδιο του ρευματος που πάει ως το σπίτι για να προκαλεί παρεμβολές.

@korakios -- Σε βλέπω να παίρνεις τηλέφωνο και ΔΕΔΗΕ σε λίγο.......

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν είμαι τεχνικός. Αλλά ρίξε και μια ματιά στο μπριζάκι. Εκείνα τα χάλκινα ελασματάκια καμιά φορά σπάνε και επίσης το βύσμα έχει αρκετές ανοχές και καμιά φορά δεν πατάει καλά. 

• Confused 1
Δημοσ.

Μιας και δεν ειμαι τεχνικος αλλα εχω καποια εμπειρια απο προβληματα που ειχα.. δεν καταλαβα ακομα ποιο ειναι το προβλημα σου φιλε μου. Πεφτει η ταχυτητα ή αποσυνδεσεις; 

• Sad 1
Δημοσ.

Έτσι όπως περιγράφεις και το έχω ξανά δει πολλές φορές, είναι κάποιες παρεμβολές από κάτι που περνάει κοντά στο βρόγχο σου. Λύση δεν θα βρεις γιατί κατά πάσα πηθανοτητα είναι εξωτερικός παράγοντας

Δημοσ.

Το έχω περάσει ακριβώς ίδιο. Είχα 50αρα Vodafone όλα τα χρόνια μια χαρά. Με το που πήγαμε 100αρα πέρασα ένα εξάμηνο κόλαση με όλα όσα αναφέρει ο φίλος μέχρι που με γύρισαν σε πενηνταρα. Εν τελεί κοροϊδεύει η βοντα κ δεν υπηρχε γραμμή κατοστάρα στην περιοχή μου. Ο ΟΤΕ δηλαδή μέχρι πρότινος πούλαγε πενήντα να φανταστείτε. 
γυρισα πενήντα κ έστρωσε για πολύ καιρό, μέχρι που ξαφνικά για δέκα μέρες περίπου ξύπναγα το πρωί και δεν είχα Ίντερνετ. Έστειλαν τεχνικό και μου έβγαλαν την εσωτερική καλωδίωση προβληματική για να κλείσει η βλάβη.  Αυτη την καλωδίωση που πριν ένα μήνα ήταν μια χαρά.  
η βοντα κοροϊδεύει. Εγώ μόλις κλείσει το συμβόλαιο έφυγα ΟΤΕ μαζί με τα κινητά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, poulinos είπε

Οτι η γραμμη παιζει για καποιες ωρες σωστα και μετα σταματαει δεν υποδηλωνει αυτοματα οτι δεν ειναι ο χαλκος.ειχε τυχει να πω σε πελατη ο οποιος καθε μερα μεχρι τις 10:00 το πρωι επαιζε μια χαρα.στην 10 η ωρα (καθε μερα σχεδον η ιδια ωρα) επεφτε ο συγχρονισμος του σε πολυ χαμηλη ταχυτητα και μετα απο καποιες ωρες ξαναρχοταν στα φυσιολογικα του. κατι γινοταν με τον χαλκο και τον επηρεαζε.οπως εχει γινει ακομα και με φωτειζομενη πινακιδα που περναγε κοντα απο καλωδιο οτε και εριχνε το sync οταν αναβε.

το σκέφτηκα και αυτό για παρεμβολές ,αλλά απο τη στιγμή που είχα το θέμα με το που ξεκίνησε η σύνδεση ( μάλιστα είχα σπασμένο ίντερνετ πριν μου έρθει μήνυμα απο voda και 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσει το συμβόλαιο ) με το που το φτιάξανε , για ένα μήνα πήγαινα σφαίρα . Υπήρχαν και διαστήματα για εβδομάδα ή και 4-5 μέρες χωρίς θέματα , άρα νομίζω 99,99% δεν είναι παρεμβολή

11 ώρες πριν, poulinos είπε

σε καμπινες vodafone εχει βγει η φημη οτι υπαρχουν θεματα στις ρεγκλετες που δημιουργουν αποσυνδεσεις στους χρηστες και η λυση ειναι ή να αλλαχτουν οι ρεγκλετες ή τους βγαζουν εκτος ρεγκλετας.

το τελευταίο δεν το κατάλαβα , δλδ το εκλαμβάνω ως τέλος το ιντερνετ 😁
απο τη στιγμή που πάω αρχικά σε καμπίνα του ΟΤΕ , δεν πιστεύω να βγει άκρη

edit @poulinos

μάλλον δεν έχω καταλάβει και που κουμπώνω και τη φάση με καμπίνα/ες

δλδ πάω πρώτα σε ΟΤΕ και μετά τη voda , ή είναι του ΟΤΕ και η voda έχει κάρτα μέσα και το πλασάρουν "ιδιόκτητο" ?

αν είναι 2 καμπίνες (πρώτα στου ΟΤΕ και μετά της voda) , εκτός απο 2 ρακλέτες , παίζω και σε 2 κάρτες συνολικά ? (τα έχω μπλέξει λιγάκι)

Spoiler

6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Όλα αυτά θα λυθούν όταν μπει οπτική παντού. Ούτε χαλκός ούτε θόρυβοι ούτε έχετε κάνει επανεκκίνηση το router και σαχλαμάρες... Σόρι δεν βοήθησα στο πρόβλημα απλά λέω... 

καλά τα λες , αλλά αργεί η φάση . O μόνος λόγος που έβαλα σταθερό είναι οτι δεν παίζει 4G της προκοπής που πιστεύω θα υπάρχει μέχρι να έρθει οπτική στο σπίτι

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεποντας τα στατιστικα που ανεβασες στην 1η σελιδα, καταλαβαινω οτι εισαι σε καμπινα της Βονταφον (απο το Upload 11255Kbps). Ειναι κοινος τοπος οτι οι καμπινες που εγκατεστησε η συγκεκριμενη εταιρια ειναι προβληματικες (κυριως οι ρεγκλετες). Δεν εχουν κανει ακομα καμια κινηση για αντικατασταση, παρα μονο επιμερους διορθωσεις. Ευτυχως εισαι πελατης βονταφον. Πίεσε. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Η γραμμη σου εχει προβλημα (οπως και πολλων αλλων) επειδη πεφτεις σε καμπινα της Voda.

Πάρε και μία γεύση από αυτό το topic για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Με το που πήγαμε 100αρα πέρασα ένα εξάμηνο κόλαση με όλα όσα αναφέρει ο φίλος μέχρι που με γύρισαν σε πενηνταρα. Εν τελεί κοροϊδεύει η βοντα κ δεν υπηρχε γραμμή κατοστάρα στην περιοχή μου. Ο ΟΤΕ δηλαδή μέχρι πρότινος πούλαγε πενήντα να φανταστείτε. 
γυρισα πενήντα κ έστρωσε για πολύ καιρό, μέχρι που ξαφνικά για δέκα μέρες περίπου ξύπναγα το πρωί και δεν είχα Ίντερνετ.

τους το έχω ξεκόψει για 50άρα , τους λέω θα βάλω αρκεί να μου εξηγήσετε γιατί υπήρχαν διαστήματα που η γραμμή είναι μια χαρά χωρίς λάθη . Μετά σιγή 😁

Το σκέφτηκα πάντως το σκηνικό οτι η voda μπορεί να είπε όλοι οι καλοί χωράνε (η nova με γείωσε εξαρχής) , αλλά αν είχα χαμηλό snr με συνεχόμενα λάθη απο την αρχή , θα έλεγα οκ ας πέσω σε 50άρα (μόνο με πολύ χαμηλότερο πάγιο απο τα εμπορικά) . Αλλά είμαι 101% σίγουρος οτι θα έχω ακριβώς το ίδιο θέμα και με 30 και με 10

2 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Έστειλαν τεχνικό και μου έβγαλαν την εσωτερική καλωδίωση προβληματική για να κλείσει η βλάβη.  Αυτη την καλωδίωση που πριν ένα μήνα ήταν μια χαρά.  
η βοντα κοροϊδεύει. Εγώ μόλις κλείσει το συμβόλαιο έφυγα ΟΤΕ μαζί με τα κινητά. 

κοίτα , αν εξωτερικά μετρά σωστά και μέσα βγάζει λάθη , τότε παίζει να υπάρχει θέμα

αλλά σε καταλαβαίνω γιατί άνετα μπορεί να τύχαινε σε μένα . Πχ την 1η φορά που μέτρησε έγω το παλικάρι είχε περάσει 20λεπτο-μισάωρο και δεν έβγαζε λάθη και ξαφνικά το πέτυχε . Αν δλδ 1 λεπτό πριν σταματούσε και ερχόταν μέσα και μετρούσε λάθη τότε θα μου έβγαζε την εσωτερική με πρόβλημα

Βέβαια είχα και την πολυτέλεια να έχω το ρούτερ για ένα διάστημα κατευθείαν κουμπωμένο στο εξωτερικό καλώδιο

5 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Βλεποντας τα στατιστικα που ανεβασες στην 1η σελιδα, καταλαβαινω οτι εισαι σε καμπινα της Βονταφον (απο το Upload 11255Kbps). Ειναι κοινος τοπος οτι οι καμπινες που εγκατεστησε η συγκεκριμενη εταιρια ειναι προβληματικες (κυριως οι ρεγκλετες). Δεν εχουν κανει ακομα καμια κινηση για αντικατασταση, παρα μονο επιμερους διορθωσεις. Ευτυχως εισαι πελατης βονταφον. Πίεσε. Δεν υπαρχει αλλη λυση. Η γραμμη σου εχει προβλημα (οπως και πολλων αλλων) επειδη πεφτεις σε καμπινα της Voda.

δλδ μπαρούφες μου είπαν οτι κουμπώνω πρώτα σε ΟΤΕ ? Αν διάβασες τα προηγούμενα ,είχαν κάνει παλιότερα και συνδυαστικό έλεγχο ταυτόχρονα 2 τεχνικοί απο ότι μου είπανε , ΟΤΕ/voda

την προηγούμενη Δευτέρα ο ΟΤΕ (και έστρωσε) , Τετάρτη η voda (και Παρασκευή χάλασε πάλι)

Περιμένω να έρθει το νέο ρούτερ πρώτα για να ξεμπερδέψω με αυτήν την παράμετρο (φαγώθηκαν)

8 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Πάρε και μία γεύση από αυτό το topic για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Θα το διαβάσω σε λίγο , thanks

Περιμένω όπου να ναι να κοπεί , έτσι χωρίς λόγο και αιτία :

Spoiler

image.png.e37f25bc7641a8137c4f31eb0e7051c6.png

Δημοσ.

Korakie και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω στα Γιάννενα. Ο τεχνικός μου είπε ότι είναι πρόβλημα ρεγλετας. Πάει στην καμπίνα τις αλλάζει και μετά όλα οκ. Μετά από κάποιους μήνες η ίδια διαδικασία. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Korakie και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω στα Γιάννενα. Ο τεχνικός μου είπε ότι είναι πρόβλημα ρεγλετας. Πάει στην καμπίνα τις αλλάζει και μετά όλα οκ. Μετά από κάποιους μήνες η ίδια διαδικασία. 

δεν έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο ακόμα , περιμένω για level up μετά το quest του νέου ρούτερ 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.

εντωμεταξυ να βοηθησω θελω και εσυ πατας λυπαμαι... τι να πω !
Που βλεπεις αποσυνδεσεις; Στον υπολογιστή ή γενικα και στο ρουτερ ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

εντωμεταξυ να βοηθησω θελω και εσυ πατας λυπαμαι... τι να πω !
Που βλεπεις αποσυνδεσεις; Στον υπολογιστή ή γενικα και στο ρουτερ ;

αν έχεις την καλοσύνη , διάβασε ξανά τα προηγούμενα ποστ , μόνο ωροσκόπο δεν έχω γράψει

κόβεται/πέφτει η γραμμή , εννοείται στο ρούτερ , στο μηχάνημα του τεχνικού , είτε μέσα , είτε κατευθείαν εξωτερικού καλωδίου (όπως έχω αναφέρει) .

πάνω κάτω , λύθηκε το μυστήριο , περιμένω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και να έχω μια άνεση επικοινωνίας με τεχνικούς διευκρίνηση για

1 ώρα πριν, korakios είπε

μάλλον δεν έχω καταλάβει και που κουμπώνω και τη φάση με καμπίνα/ες

δλδ πάω πρώτα σε ΟΤΕ και μετά τη voda , ή είναι του ΟΤΕ και η voda έχει κάρτα μέσα και το πλασάρουν "ιδιόκτητο" ?

αν είναι 2 καμπίνες (πρώτα στου ΟΤΕ και μετά της voda) , εκτός απο 2 ρεγλέτες , παίζω και σε 2 κάρτες συνολικά ? (τα έχω μπλέξει λιγάκι)

Δημοσ.

Aνα 7-8 μήνες απο το πουθενα εμφανίζεται και σε μένα το ίδιο πρόβλημα με αποσυνδέσεις.Γίνεται η κλασική διαδικασία,με τις κάρτες κλπ και μετά ολα καλά για ενα διάστημα.Σε 100αρα σύνδεση.Κάθε φορα που ερχονται για check πλεον απλα λενε οτι όλη η πόλη(Ιωάννινα) εχει θέμα με τις κάρτες.Με τα data που δίνουν στην περιοχή μου σήμα δεν υπάρχει και επειδή δουλευω εξ αποστάσεως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη..Αρα γενικο το πρόβλημα...αντε καποια στιγμη στο ftth αλλα το βλέπω να αργεί μπας και σωθούμε

Δημοσ.

εγω πιο πολυ ενδιαφερθηκα γιατι προσφατα ειχα ενα ηλιθιο θεμα. Επεφτε η γραμμη στον υπολογιστη, ΜΟΝΟ οταν επαιζα παιχνιδια και κυριως CS. Δεν πηγε καπου το μυαλο μου, δεν εβλεπα το ρουτερ να πεφτει (ειχα ιντερνετ σοτ κινητο πχ). Ετσι δηλωσα βλαβη. Ειχα εναν φιλο που μπηκε ειδε την γραμμη και ηταν γεματο λαθη. Με αλλαξανε θεση στο καφαο και παλι τα ιδια. Anyway ειχα ενα προγραμμα (signalrbg) νομιζα εφταιγε αυτο. Εν τελη τελευταια ξανα αρχησε να γινεται αυτο και βρηκα το προβλημα. Ειναι η θυρα εθερθνετ της μητρικης. Και πως το βρηκα ; Την ωρα που κοπηκε η συνδεση ειχα κανει ενα αποτομο με το ποντικι..

Δημοσ.
Spoiler
2 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

εγω πιο πολυ ενδιαφερθηκα γιατι προσφατα ειχα ενα ηλιθιο θεμα. Επεφτε η γραμμη στον υπολογιστη, ΜΟΝΟ οταν επαιζα παιχνιδια και κυριως CS. Δεν πηγε καπου το μυαλο μου, δεν εβλεπα το ρουτερ να πεφτει (ειχα ιντερνετ σοτ κινητο πχ). Ετσι δηλωσα βλαβη. Ειχα εναν φιλο που μπηκε ειδε την γραμμη και ηταν γεματο λαθη. Με αλλαξανε θεση στο καφαο και παλι τα ιδια. Anyway ειχα ενα προγραμμα (signalrbg) νομιζα εφταιγε αυτο. Εν τελη τελευταια ξανα αρχησε να γινεται αυτο και βρηκα το προβλημα. Ειναι η θυρα εθερθνετ της μητρικης. Και πως το βρηκα ; Την ωρα που κοπηκε η συνδεση ειχα κανει ενα αποτομο με το ποντικι..

χαίρομαι που το βρήκες αλλά δεν έχουν καμία σχέση όλα αυτά που λες με τα όσα έχουν αναφερθεί εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...