korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Και εννοώ τεχνικός, όχι "τεχνικός¨ γιατί απο θεωρίες μπορεί να φτάσουμε στους εξωγήινους , πάμε: Σε σύνδεση fiber to the neighbor 100άρα , η γραμμή μπορεί να είναι κομπλέ απο 10λεπτά έως 48ώρες με μηδέν λάθη και ξαφνικά να παγώνει (έχω πετύχει και snr με τιμές μείον ) πχ Spoiler ενώ πριν (όταν ξεκινάν παγώματα , πέφτει ο συγχρονισμός και έχω δει snr 25+ αλλά πάλι μετά απο λεπτό πέφτει) απο το σπίτι δεν είναι μιας και το πέτυχαν έξω στο καλώδιο που έρχεται απο ΟΤΕ , χαλκός δεν είναι απο τη στιγμή που κρατά ώρες μια χαρά ,άρα τους έμεινε η καμπίνα Κλασσικά όταν ρώτησα τη voda αν είναι ιδιόκτητο και αν εμπλέκεται ο ΟΤΕ μου είπαν όχι , μετά το σφύριξαν οτι παίζει να είναι καμπίνα του ΟΤΕ κάνανε και ένα συνδυαστικό έλεγχο στις καμπίνες και "δεν βρήκαν πρόβλημα" , αργότερα κάνανε αλλαγή ορίου (κούμπωμα σε άλλο σημείο) , αλλά τα ίδια Όταν πρόσφατα με ενημέρωσαν οτι περασμένη Πέμπτη θα κάνανε τεχνικό έλεγχο , ήδη η γραμμή μου είχε στρώσει απο Δευτέρα όπου και έμαθα τότε πήγε τεχνικός στην καμπίνα του ΟΤΕ (και Τετάρτη τεχνικός της Voda) , άντε λέω όλα καλά , μου ήρθε sms απο voda οτι η βλάβη αποκαταστάθηκε , θα γίνει πίστωση του ποσού και διαπίστωσα δεν είχα τηλ . Επανεκκίνηση το ρούτερ και ξανά τα ίδια (πλέον είναι απο 10λεπτά έως κάτι ώρες , με λάθη στη γραμμή) Άρα τι φταίει αν γνωρίζει κάποιος ? Πιστεύω σε κάποια καμπίνα γίνεται η φάση Μου πρότειναν να αλλάξω σε 50άρα , αλλά πιστεύω οτι και 4άρα να είναι όταν θα ξεκινά θόρυβος στη γραμμή θα κόβει Τώρα που ξέμειναν απο ιδέες θα μου αλλάξουν ρούτερ 😂 Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα Αφού έχεις χαλκό πρέπει να έχεις fttc- fiber to the cabin Από συγχρονισμό είσαι καλά Δοκίμασες με άλλο ρουτερ ; Από εισαγωγή έως τη πρίζα σου έρχεται κατευθείαν η μπλέκονται και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ; Έλεγξε το λίγο με αυτό τον οδηγό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, bill2015 είπε Αφού έχεις χαλκό πρέπει να έχεις fttc- fiber to the cabin ναι 11 λεπτά πριν, bill2015 είπε Από συγχρονισμό είσαι καλά εννοείς στα πόσα κλειδώνω ? όταν όλα καλά 100+ , τώρα πχ στα ~80+ με Spoiler στα 50 λεπτά , πριν 0 errors για μισή ώρα σχεδόν αλλά κλασσικά ξεκίνησε βροχή λαθών και με πέταξε 11 λεπτά πριν, bill2015 είπε Δοκίμασες με άλλο ρουτερ ; όχι , αλλά δε θα παίξει ρόλο νομίζω , μου κάνει εντύπωση που το ρωτάς και θα ήθελα να μου το εξηγήσεις μιας και όπως ανέφερα ο τεχνικός το έπιασε το θέμα στη γραμμή (edit εξωτερικά του σπιτιού απο το καλώδιο του ΟΤΕ) με το μηχάνημά του 11 λεπτά πριν, bill2015 είπε Από εισαγωγή έως τη πρίζα σου έρχεται κατευθείαν η μπλέκονται και άλλες τηλεφωνικές πρίζες ; ματίζεται χωρίς να διακλαδώνεται σε 4 σημεία αλλά και πάλι όπως ανέφερε έγινε εξωτερικά μέτρηση μάλιστα είχα κουμπώσει το ρούτερ έξω κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ αλλά φυσικά το ίδιο πρόβλημα Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 hour ago, korakios said: Άρα τι φταίει αν γνωρίζει κάποιος ? Πιστεύω σε κάποια καμπίνα γίνεται η φάση Χαλασμένες κάρτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Χαλασμένες κάρτες. δυστυχώς δεν το κατέχω αλλά επειδή έχω περιέργεια , πως είναι αυτό το μηχάνημα ? Ενδιαφέρομαι να μάθω πως τεχνικά πετά θόρυβο Λογικά δε θα έχουν και άλλοι πρόβλημα που είναι στην ίδια καμπίνα ? γενικά μου σφύριξε ένας οτι η καμπίνα είναι για πέταμα αλλά δεν κατάλαβα αν εννοούσε του ΟΤΕ ή της voda ______________ edit να σημειώσω οτι ξέχασα να αναφέρω οτι κάνω reset τα λάθη 1 λεπτό μετά το συγχρονισμό γιατί όταν συγχρονίσει , για κανα λεπτό το παλεύει , μετά είτε θα κόψει είτε θα συνεχίσει . Όταν συνεχίσει θα είναι είτε κομπλέ (όπως πριν) , είτε θα έχει συχνά λάθη και η ταχύτητα πεσμένη . Το έχω πετύχει και 50 με snr 30 αλλά πάλι με πετά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, korakios said: δυστυχώς δεν το κατέχω αλλά επειδή έχω περιέργεια , πως είναι αυτό το μηχάνημα ? Ενδιαφέρομαι να μάθω πως τεχνικά πετά θόρυβο Λογικά δε θα έχουν και άλλοι πρόβλημα που είναι στην ίδια καμπίνα ? γενικά μου σφύριξε ένας οτι η καμπίνα είναι για πέταμα αλλά δεν κατάλαβα αν εννοούσε του ΟΤΕ ή της voda Κρατήστε απλά, ότι σε μια καμπίνα υπάρχει ένα Α πλήθος καρτών. Κάθε κάρτα έχει κάποιες θύρες ( @poulinos, συγχωρέστε με εάν κάτι δεν το λέω σωστά). Κάπου κουμπώνετε εσείς, μαζί με κάποιους άλλους (όχι όλης της καμπίνας προφανώς). Εγώ ειχα τα ίδια συμπτώματα με εσάς και μετά από πολύ αγώνα και συνεχείς επικοινωνίες (και έναν φίλο στα κεντρικά του ΟΤΕ / γραφείο, όχι τεχνικό τμήμα), καταφέραμε να κατεβάσουμε 2 και 3 φορές τον τεχνικό πεδίου (αυτόν δηλαδή, που είναι χρεωμενος την περιοχή μας) και να εντοπίσει τη βλάβη. Αρχικά με κούμπωσε σε άλλη κάρτα (άρα κάποιος άλλος δυσμοιρος έτρωγε τις αποσυνδέσεις) και κάποια στιγμή μετά από 6-7 μήνες, αντικατασταθηκε και η χαλασμένη κάρτα. Κάπου στο adsl.gr είχε αναφερθεί το ζήτημα εκτενώς. Λύσεις τύπου αλλαγή ρεγκλέτας κ.λπ., είχαν ήδη δοκιμαστεί. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Κρατήστε απλά, ότι σε μια καμπίνα υπάρχει ένα Α πλήθος καρτών. Κάθε κάρτα έχει κάποιες θύρες ( @poulinos, συγχωρέστε με εάν κάτι δεν το λέω σωστά). Κάπου κουμπώνετε εσείς, μαζί με κάποιους άλλους (όχι όλης της καμπίνας προφανώς). Εγώ ειχα τα ίδια συμπτώματα με εσάς και μετά από πολύ αγώνα και συνεχείς επικοινωνίες (και έναν φίλο στα κεντρικά του ΟΤΕ / γραφείο, όχι τεχνικό τμήμα), καταφέραμε να κατεβάσουμε 2 και 3 φορές τον τεχνικό πεδίου (αυτόν δηλαδή, που είναι χρεωμενος την περιοχή μας) και να εντοπίσει τη βλάβη. Αρχικά με κούμπωσε σε άλλη κάρτα (άρα κάποιος άλλος δυσμοιρος έτρωγε τις αποσυνδέσεις) και κάποια στιγμή μετά από 6-7 μήνες, αντικατασταθηκε και η χαλασμένη κάρτα. Κάπου στο adsl.gr είχε αναφερθεί το ζήτημα εκτενώς. υπάρχει περίπτωση να με κούμπωσαν σε άλλη κάρτα για κάποιες μέρες και μετά να με κούμπωσαν αλλού χωρίς να αναφερθεί κάπου ? το ρωτάω γιατί ανα διαστήματα ήμουν κομπλέ μάλιστα όταν ξεκίνησε η σύνδεση , είχα θέμα για λίγες μέρες και όταν το φτιάξανε είχα 1 μήνα χωρίς προβλήματα (και ταχύτητες 100+), μετά ξαναξεκίνησε η φάση τώρα αν δεν έχουν θέμα να μη πληρώνω , να μου βάζουν δωρεάν data&ομιλία μέχρι να το φτιάξουν τι να πω , απλά κοροϊδία η φάση (άσε που το 4g σέρνεται στην περιοχή μου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, korakios said: υπάρχει περίπτωση να με κούμπωσαν σε άλλη κάρτα για κάποιες μέρες και μετά να με κούμπωσαν αλλού χωρίς να αναφερθεί κάπου ? το ρωτάω γιατί ανα διαστήματα ήμουν κομπλέ Άνετα, είναι ένα πιθανό σενάριο. Αυτό έπαθα εγώ. Την πρώτη φορά με κούμπωσαν αλλού για να ηρεμήσω και μετά από 5-6 μήνες, μια από τα ίδια. Προφανώς, κάποιος γαύγιζε πιο δυνατά από μένα (έχοντας δηλώσει την βλάβη, που πριν κάποιες ημέρες είχα δηλώσει εγώ), με αποτέλεσμα να επιστρέψω στην προβληματική. Βασικά, δεν υπήρχαν άλλες διαθέσιμες (ελεύθερες), οπότε έπαιξε αυτό το μπρος - πίσω, για κάμποσο καιρό. Να επισημάνω ότι τότε ήμουν σε 50αρα (πριν τις δωρεάν αναβαθμίσεις σε 100αρα). Το αναφέρω γιατί τίθεται και ένα ζήτημα ευαισθησίας γραμμής, όσο ανεβαίνει κανείς σε ταχύτητα. 8 minutes ago, korakios said: μάλιστα όταν ξεκίνησε η σύνδεση , είχα θέμα για λίγες μέρες και όταν το φτιάξανε είχα 1 μήνα χωρίς προβλήματα (και ταχύτητες 100+), μετά ξαναξεκίνησε η φάση (Λες και το ξαναζώ 🤭 Ίδια ακριβώς κατάσταση) Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) όπως είπε και ο φίλος MauroPaltoudias είναι θέμα κάρτας στο kv δυστυχώς εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα ζητάς συνδυαστικό ote-vodafone μέχρι να στο επιλύσουν Κάτι παρόμοιο έπαθε ο κολλητός μου επιλύθηκε με φορητότητα στον οτε απο vodafone το βγαλανε ανεφικτοτητα. Για να πάρεις μια ιδέα πως είναι ενα kv απο μέσα οι κάρτες είναι κάτω στα βελάκια που συνδέεσαι για να έχεις υπηρεσίες Τα kv του οτε συνήθως παίζουν με alcatel & huawei κάρτες Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από bill2015 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, bill2015 είπε όπως είπε και ο φίλος MauroPaltoudias είναι θέμα κάρτας στο kv δυστυχώς εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα ζητάς συνδυαστικό ote-vodafone μέχρι να στο επιλύσουν οκ, κάτσε να μου στείλουν το νέο ρούτερ πρώτα για να κατανοήσουν οτι δε φταίει ελπίζω να μη με ξαναπετάξουν ατάκα για υποβάθμιση της ταχύτητας προς το παρών θα το παίξω κινέζος με δηλωμένη βλάβη και όσο πάει , εκτός αν με κόβει ανα 10 λεπτά πχ τώρα πάει για 2ωρο χωρίς σοβαρά θέματα Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Ο κολλητός μου τους έκανε διπλή καταγγελία εεττ-συνήγορο καταναλωτή Δεν λέω ότι πρέπει να το φτάνουμε ως εκεί αλλά σε αναγκάζουν να φτάσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, bill2015 είπε Ο κολλητός μου τους έκανε διπλή καταγγελία εεττ-συνήγορο καταναλωτή Δεν λέω ότι πρέπει να το φτάνουμε ως εκεί αλλά σε αναγκάζουν να φτάσεις το έχω ευκολάκι αυτό , δεν αγχώνομαι 😛 αυτό που γράφεις : 14 λεπτά πριν, bill2015 είπε Κάτι παρόμοιο έπαθε ο κολλητός μου επιλύθηκε με φορητότητα στον οτε απο vodafone το βγαλανε ανεφικτοτητα. δεν το κατάλαβα , ζήτησε δλδ να αλλάξει απο voda στον ΟΤΕ και έφαγε άκυρο απο ΟΤΕ ? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από korakios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Έχει κάτι "τσακαλια" τεχνικούς που δεν έχουν και πολλή διάθεση να ασχοληθούν εις βάθος (ή απλά το bonus, δεν αποτελεί κίνητρο για αυτούς, για τον άλφα ή βήτα λόγο). Οπότε, η εύκολη λύση είναι πόρισμα περί ανεφικτότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, korakios είπε αυτό που γράφεις : δεν το κατάλαβα , ζήτησε δλδ να αλλάξει απο voda στον ΟΤΕ και έφαγε άκυρο απο ΟΤΕ ? Σόρρυ λάθος διατύπωση Η vodafone του έβγαλε ανεφικτότητα για να σπάσει το συμβόλαιο ατελώς και πήγε οτε όπου λύθηκε η βλάβη του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 7 minutes ago, korakios said: ζήτησε δλδ να αλλάξει απο voda στον ΟΤΕ και έφαγε άκυρο απο ΟΤΕ ? Το ανάποδο νομίζω ότι εννοεί (λείπει ένα κόμμα, μεταξύ "οτε" και "από"). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα