Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!! Είμαι στην κρίσιμη ηλικία που πρέπει να επιλέξω σε ποια σχολή θελω να σπουδάσω. Είμαι θετική και σκεφτόμουν για φυσικό. Να διευκρινήσω ότι είχα από το γυμνάσιο μεγάλη λατρεία για την αστροφυσική, εχω διαβάσει πάνω από 15 βιβλία σε αυτόν τον τομέα, καθώς και μου αρέσει η φυσική σαν μάθημα. Ο μπαμπάς μου είναι μαθηματικός όποτε με βοηθάει αρκετά στα μαθηματικά. Αρκετοί λένε όμως ότι από το φυσικό δεν έχεις καλή επαγγελματική αποκατάσταση, ισχύει? Επίσης ισχύει ότι οι αστροφυσικοί είναι αναγκασμένοι κάθε λίγα χρόνια να μετακινούνται λόγω θέση εργασίας? Εκτός απο το φυσικο ισως με ενδιαφέρει μηχανολόγων μηχανικών ή μηχανικών αεροσκαφών στην Πάτρα, απλα δεν είμαι σίγουρη αν βλέπω τον εαυτό μου ως μηχανικό. Θελω κάπως μέσα απο τη σχολή που θα επιλέξω να μπορω να ασχοληθώ με το διάστημα. Είτε αν αυτό έχει να κάνει με διαστημόπλοια, με αστροφυσική κλπ. Έχετε κάτι να μου προτείνετε? 
ευχαριστω

  • Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, jennyyy231 said:

Αρκετοί λένε όμως ότι από το φυσικό δεν έχεις καλή επαγγελματική αποκατάσταση, ισχύει?

Ναι.

11 hours ago, jennyyy231 said:

Είτε αν αυτό έχει να κάνει με διαστημόπλοια, με αστροφυσική κλπ.

https://www.spacex.com/careers/

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις για ΕΜΠ ή Π.Π σε οποιαδήποτε σχολή μηχανικών σου αρέσει. Το Φυσικό εκτός απο πολύ δύσκολη σχολή, ναι, δεν έχει και πολλές επιλογές επαγγελματικά, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Για την δυσκολία που έχει το Φυσικό, δεν αξίζει τη φοίτηση εκτός αν είναι το όνειρό σου. Μια σχολή πχ που έχει δύσκολη φοίτηση αλλά αξίζει και με το παραπάνω είναι η Στατιστικής στο ΟΠΑ και στο ΠΑ.ΠΕΙ.

Δημοσ.

Γενικότερα ως μηχανικός έχεις περισσότερες διεξόδους και στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κλασσικές ειδικότητες όπως Πολιτικός ή Ηλεκτρολόγος/Μηχανολόγος μηχανικός θα έχουν πάντα δουλειά και μπορούν να απασχοληθούν σε άπειρα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο όπου φτωχές ή κατεστραμμένες απ' τον πόλεμο χώρες όπως Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, επένδυσαν πολύ στην ανάπτυξη της μηχανικής για να καταφέρουν να έχουν αυτή την θεαματική και διατηρήσιμη άνοδο του ΑΕΠ μέσα σε μερικές δεκαετίες. Ή που χώρες όπως η Ινδία, που δεν έχουν ακόμη μεγάλη ανάπτυξη, επενδύουν πολύ στην εκπαίδευση μηχανικών και γιατρών για την επιτυχή μετανάστευση σε δυτικές χώρες και την διέξοδο απ' την φτώχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...