Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Νέο μέλος, χρόνια lurker και θέλησα να φτιάξω λογαριασμό για να δω γνώμες. 

Θα ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, ώστε να μπορώ να έχω ενα πιο δυνατό μηχάνημα. Η βάση είναι το συγκεκριμένο μοντέλο, για το οποίο είχε ανοίξει θέμα άλλος χρήστης. Επιβεβαιώνω και εγώ αυτά τα οποία είχε γράψει (εκτός από το psu, για το οποίο έμαθα από το θέμα). Είναι το συγκεκριμένο μοντέλο της Quest!

Σημερινή κατάσταση: Ο υπολογιστής αγοράστηκε με το βαουτσερ της Κεραμέως, λειτουργεί για σχολή, προγράμματα προγραμματισμού(οκτειβ), σημειώσεις, διαβάσματα και ελαφρύ γκειμινγκ (λολακι κυρίως, τρέχει και csgo αν χρειαστεί, καθώς και superhot). Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο προσωπικά στα μέχρι στιγμής!

Στόχος για αναβάθμιση: Γενικότερα θα ήθελα περαιτέρω δύναμη πχ για γκέιμινγκ σε ΑΑΑ παιχνίδια 1080p, δεν με πειράζουν και με μέτρια γραφικά, να παίζει χωρίς ιδιαίτερα θέματα. Δεν ενδιαφέρομαι πχ για 4κ αναλύσεις ή κάτι παρόμοιο.

Παράδειγμα πιθανής χρήσης: Σε μερικούς μήνες θα βγεί το Avatar Frontiers of Pandora, το οποίο θα είναι για PC/PS5 και αντίστοιχα XBOX. Ποιά θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αναβάθμιση για τον υπολογιστή, ώστε να ανταποκρίνεται στο γκειμ? 

Budget: Όσο φτηνότερο τόσο καλύτερα, πιθανότατα 200-250 ευρώ(?) κααααπου εκεί.

Σκέψεις που είχα κάνει/ δεί μέχρι στιγμής: Αγορά μιας RX6600, μαζί με αυτή την μνήμη, ώστε να φτάσει τα 16 GB RAM
https://www.skroutz.gr/s/31749296/Sapphire-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-11310-01-20G.html 
https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Ταχύτητα-3200-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html

Ωστόσο, στην συνέχεια, βρίσκοντας και το θέμα που είχε ανοιχτεί στο σαιτ, αναλογίστηκα αν θα υπάρξει πρόβλημα με το τροφοδοτικό το οποίο έχω στο μηχάνημα! Αν είναι πιθανό να καεί δηλαδή! Σε αυτή την περίπτωση ποιό θα μπορούσε να είναι ένα σχετικά φτηνό τροφοδοτικό να αντέχει την κατάσταση?

Να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα αρχάριος στην αγορά τέτοιων εξαρτημάτων, επομένως πολλές φορές χρειάζεται να ψάξω για τις συμβατότητες μητρικών/ καρτών κλπ. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη! 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

καλημέρα και καλωσήρθες!

'Ολα αυτά τα ετοιματζίδικα μηχανάκια έχουν ένα εξάρτημα κράχτη και όλα τα υπόλοιπα είναι από μέτρια μέχρι της συμφοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αξιοποιήσεις και το καλό εξάρτημα. Στο συγκεκριμένο μηχανάκι ο κράχτης ήταν ο επεξεργαστής, πλαισιωμένος από μια βασική μητρική, οριακή μνήμη σε βασική συχνότητα και ένα χύμα τροφοδοτικό του κιλού.

Με τα εξαρτήματα που σκέφτεσαι να προσθέσεις θα έχεις ένα πολύ πιο ισσοροπημένο μηχάνημα αλλά, πολύ σωστά, κατάλαβες ότι πρέπει να αρχίσεις από το τροφοδοτικό.

Εγώ προτιμώ να έχω πάντα τροφοδοτικά λίγο μεγαλύτερα από ότι χρειάζομαι, ώστε να μην απαιτηθεί να λειτουργήσουν ποτέ κοντά στα όριά τους. Για να μην τρέμει το φυλλοκάρδι σου μήπως γίνει κάποια στραβή, θα σου πρότεινα ένα αξιόπιστο επώνυμο 500άρι psu bronze, ιδανικά gold.

Be-Quiet-System-Power-9-CM-500W

Be-Quiet-Pure-Power-11-500W

Δημοσ.

Γενικά τα σκέφτεσαι αρκετά σωστά.

To τροφοδοτικό είναι η καρδιά του συστήματος. Υπάρχει περίπτωση αν καταστραφεί, να τραβήξει στο "θάνατο" μαζί του κι άλλα κομμάτια του υπολογιστή. Πρώτη κίνηση λοιπόν, ένα σωστό και επώνυμο τροφοδοτικό, θα έλεγα στα 550w.

H be quiet έχει φανεί άξια τα τελευταία χρόνια, στις καινούργιες σειρές δίνει και 5έτη εγγύηση, μια πιθανή πρόταση

https://www.skroutz.gr/s/38950707/Be-Quiet-System-Power-10-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

ιδανικά θα ήταν να δεις σε gold αλλά θα χρειαστεί να ανέβεις σε budget(~70)και απ'οτι καταλαβαίνω ζορίζεσαι.

Η Rx6600 είναι η ιδανικότερη επιλογή για 1080p gaming όπως και vfm εδώ και πολύ καιρό. Με τιμή κοντά στα 200 θυμίζει εποχές προ κορονόϊου, chip sortage και mining.

H ram πρέπει να πάει στα 16gb, για να είσαι μέσα στα προ-απαιτούμενα των παιχνιδιών. Ένα κιτ 3200/c16 η πιο σοφή επιλογή και φυσικά απομακρύνεις την παλιά από το μηχάνημα. Αν ψάχνεις το απόλυτα οικονομικό, ίσως μπορείς να βρεις μια αντίστοιχη 8αρα σαν τη δική σου και να πας στα 16gb, όμως θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Τα περισσότερα παιχνίδια αγαπάνε τις υψηλότερα χρονισμένες ram(mhz) με καλύτερους χρόνους απόκρισης(cl), κάτι που μπορεί να επηρρεάσει την εμπειρία χρήσης κατά πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα. Οπως ειπαν και τα παιδια εδω, πρωτα απο ολα Τροφοδοτικο.

Σε δυο πραγματα δεν κανεις οικονομια. Γνωστης μαρκας, καλης ποιοτητας τροφοδοτικο και καμια 100w, μεγαλυτερο απο οτι χρειαζεται το συστημα, για μελλοντικες αναγκες. Εγω στο παρελθον πληρωσα βαρβατη ζημια για να το μαθω. Η οθονη επισης. Τα κακα αποτελεσματα χρισης κακης ποιοτητας οθονης, θα φανουν μετα απο χρονια, στα ματια μας

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Χαίρομαι που γενικώς για τις ανάγκες που θα το θέλω θα ειναι σχετικά καλές επιλογές αυτά που είχα στο μυαλό μου. 

Έτσι όπως τα προτείνετε μαλλον θα κάνω. Θα διαλέξω την RX6600, την μνήμη που έστειλα και θα δώσω και ενα 50αρικο έξτρα μάλλον για το τροφοδοτικό. Σκέφτομαι να διαλέξω το Be Quiet System Power 10 550W που πρότεινε ο φίλος nickol-us. Θεωρείτε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με την συγκεκριμένη μητρική και το κουτί που έχει το μηχάνημα;  

Δημοσ.

Η αλλαγή τροφοδοτικού είναι μονόδρομος και απαραίτητο προαπαιτούμενο για μια καλή κάρτα γραφικών.

Δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας οποιουδήποτε συμβατικού τροφοδοτικού, όπως αυτά που προτάθηκαν, με το κουτί. Μόνο σκέψου αν προτιμάς τροφοδοτικό με σταθερά (wired) ή αποσπώμενα (modular) καλώδια.

Στη δεύτερη περίπτωση αυξάνεται το κόστος αλλά έχεις καλύτερη διαχείριση χώρου και καλύτερο αερισμό του κουτιού.

Δημοσ.
4 hours ago, Chris2756 said:

Καλημερα. Οπως ειπαν και τα παιδια εδω, πρωτα απο ολα Τροφοδοτικο.

Σε δυο πραγματα δεν κανεις οικονομια. Γνωστης μαρκας, καλης ποιοτητας τροφοδοτικο και καμια 100w, μεγαλυτερο απο οτι χρειαζεται το συστημα, για μελλοντικες αναγκες. Εγω στο παρελθον πληρωσα βαρβατη ζημια για να το μαθω. Η οθονη επισης. Τα κακα αποτελεσματα χρισης κακης ποιοτητας οθονης, θα φανουν μετα απο χρονια, στα ματια μας

Πολύ σωστό αυτό και για την οθόνη. Δυστυχώς πολλά μέλη στο φόρουμ δεν δίνουν την ίδια βαρύτητα στο θέμα της.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, BabyPengu είπε

Ίσως σε καλύψει η 6600 μαζί με fsr2 δηλαδή με ελαφρώς χαμηλότερη ανάλυση.

Γενικά η συγκεκριμένη δεν νομίζω να κάνει για τα επερχόμενα ΑΑΑ παιχνίδια εκτός αν είναι φοβερά optimized  (βλέπε: Forza horizon 5, resident evil 4 remake)

Θα σου πρότεινα να πας σε 6700xt ή περιμένεις από Nvidia καμία 4050/4060 όταν βγουν.

Δημοσ.
On 17/06/2023 at 04:55, blitzNikos said:

Ολα αυτά τα ετοιματζίδικα μηχανάκια έχουν ένα εξάρτημα κράχτη και όλα τα υπόλοιπα είναι από μέτρια μέχρι της συμφοράς,

ΤΟ ΑΥΤΟ !!!🚽

Δημοσ.
On 17/06/2023 at 07:33, nickol-us said:

......................

H be quiet έχει φανεί άξια τα τελευταία χρόνια, στις καινούργιες σειρές δίνει και 5έτη εγγύηση, μια πιθανή πρόταση

.......................

Επίσης η be quiet έχει απίστευτο customer service , τους είχα ρωτήσει που μπορώ να αγοράσω τροφοδοτικό για UK και μετά απο 2 μέρες μου είχαν στείλει με express delivery το καλώδιο δωρεάν.. μέσα σε 5 μέρες το είχα στα χέρια μου.Μικρή αξία αλλά δείχνει ότι νοιάζονται για τους πελάτες τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...