Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, Allan-Wake said:

Θα μπεις στο γκρουπ για εργασία σεζόν στο φβ... Ζητάνε συνέχεια άτομα στα νησιά 

Άμα του αρέσει να κοιμάται σε χώρο μεγέθους WC, που είναι όντως WC (με λεκάνη μέσα) και χωρίς παράθυρο, μαζί με άλλους 2-3, όλα καλά, έχει λεφτά. Οκ προφανώς δεν είναι αυτό που συμβαίνει παντού, αλλά το σενάριο «σεζόν σε νησί» έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για κάτι τέτοιο. Φυσικά αν τελικά επιλέξει Κρήτη, θα μπορούσε να τα συνδυάσει, πιάνοντας δικό του σπίτι (κανονικό). Άλλωστε η Κρήτη είναι από τα φουλ τουριστικά νησιά.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στις μικρότερες πόλεις (στην Κρήτη) το κόστος ζωής είναι σημαντικά πιο χαμηλό. Bonus και το πιο χαμηλό μέγεθος της πόλης, μιας και οι περίφημες «επιλογές» και «ευκαιρίες» στην πρωτεύουσα, μπορεί να σημαίνουν ότι θα μένεις Παγκράτι και θα εργάζεσαι... Κορωπί. Πρακτικά, επειδή μέχρι πρόπερσι έμενα στο Ηράκλειο και μετά ήρθα Αττική (όχι Αθήνα, πρόσεχε), μπορώ να σου πω ότι τα έξοδά μου όταν ήρθα ξέφυγαν, ενώ η ποιότητα ζωής μου υποβαθμίστηκε. Fun fact? Εδώ δεν είχα καν να πληρώνω ενοίκιο... φαντάσου και να 'χα.

Φυσικά το τι θα διαλέξεις εξαρτάται πολύ και από τον τομέα που απασχολείσαι (ή θέλεις ν' απασχοληθείς). Αν είσαι ανειδίκευτος στην Κρήτη θα είσαι ΠΟΛΥ καλύτερα. Ε άμα τώρα είσαι αρτοποιός με εμπειρία στη Μπουγάτσα, οκ, ξέρεις σε ποιο από τα 3 θα πας.

Χαχαχαχα και πως τα βγάλεις πέρα ρε φίλε στην αρχή που δεν είχες για το νοίκι. Για το Ηράκλειο σκεφτόμουν να πάω που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Πάτρα.

Δημοσ.
1 minute ago, Amartisa said:

Χαχαχαχα και πως τα βγάλεις πέρα ρε φίλε στην αρχή που δεν είχες για το νοίκι. Για το Ηράκλειο σκεφτόμουν να πάω που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Πάτρα.

Όχι, δε κατάλαβες, ίσως δε το 'γραψα καλά. Δεν είχα να πληρώσω ενοίκιο εννοώ ότι δε το είχα ως έξοδο, μιας και έμεινα (και μένω) σε δικό μου σπίτι. Κρήτη νοίκιαζα, οπότε είχα +360€ έξοδα...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Όχι, δε κατάλαβες, ίσως δε το 'γραψα καλά. Δεν είχα να πληρώσω ενοίκιο εννοώ ότι δε το είχα ως έξοδο, μιας και έμεινα (και μένω) σε δικό μου σπίτι. Κρήτη νοίκιαζα, οπότε είχα +360€ έξοδα...

Άαα έτσι πες το. Δηλαδή το νοίκι στην Κρήτη από 360 ευρώ κάπου θα ξεκινάει ή θα μπορώ να βρω και κάνα πιο χαμηλο

33 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στις μικρότερες πόλεις (στην Κρήτη) το κόστος ζωής είναι σημαντικά πιο χαμηλό. Bonus και το πιο χαμηλό μέγεθος της πόλης, μιας και οι περίφημες «επιλογές» και «ευκαιρίες» στην πρωτεύουσα, μπορεί να σημαίνουν ότι θα μένεις Παγκράτι και θα εργάζεσαι... Κορωπί. Πρακτικά, επειδή μέχρι πρόπερσι έμενα στο Ηράκλειο και μετά ήρθα Αττική (όχι Αθήνα, πρόσεχε), μπορώ να σου πω ότι τα έξοδά μου όταν ήρθα ξέφυγαν, ενώ η ποιότητα ζωής μου υποβαθμίστηκε. Fun fact? Εδώ δεν είχα καν να πληρώνω ενοίκιο... φαντάσου και να 'χα.

Φυσικά το τι θα διαλέξεις εξαρτάται πολύ και από τον τομέα που απασχολείσαι (ή θέλεις ν' απασχοληθείς). Αν είσαι ανειδίκευτος στην Κρήτη θα είσαι ΠΟΛΥ καλύτερα. Ε άμα τώρα είσαι αρτοποιός με εμπειρία στη μπουγάτσα, οκ, ξέρεις σε ποιο από τα 3 θα πας.

Μπορείς άμα θες να εξηγήσεις γιατι υποβαθμίστηκε τόσο πολύ ενώ δεν έχεις καν νοίκι; Δηλαδή αν υποβαθμίστηκε εσένα χωρίς το νοίκι εγώ θα πρέπει να ψωμολυσσαξω. 

Δημοσ.
6 minutes ago, Amartisa said:

Άαα έτσι πες το. Δηλαδή το νοίκι στην Κρήτη από 360 ευρώ κάπου θα ξεκινάει ή θα μπορώ να βρω και κάνα πιο χαμηλο

Ανάλογα τι ψάχνεις. Φοιτητόσπιτα, αυτή την εποχή παίζουν 250-300. Όσο ήμουν κάτω ήταν και πιο χαμηλά, αλλά πλέον έχουν ανέβει, όπως παντού. Για κάτι καλύτερο, ούτε τα 360 δε φτάνουν (που για το σπίτι που είχα ούτε τότε έφταναν, έκατσε σε 'μενα). Άμα μπεις σε κάνα site από τα γνωστά (σπιτόγατο, ΧΕ, κ.λπ) θα δεις ενδεικτικές τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kr0m είπε

και στις δυο πολεις, με αυτα τα λεφτα κατι κανεις...

εχοντας ζησει σε Αθηνα, Θεσσαλονικη, Ηρακλειο και Χανια, και εγω Κρητη ψηφιζω

Δηλαδή πιστεύεις ότι στην Κρήτη μπορεί κάποιος ανειδίκευτος να επιβιώσει καλύτερα.και να βρει πιο φθηνό νοίκι; Ποια περιοχή στην Κρήτη πιστεύεις ότι έχει περισσότερες ευκαιρίες γενικά; Και για Αθήνα και Θεσσαλονίκη θεωρείς ότι τα σπίτια θα είναι αχουρια δηλαδή θα σιχαίνεσαι να μπεις μέσα ή απλά θα είναι μικρά χωρίς κλιματισμό θερμανση και κάπως γενικά λίγο ταλαιπωρημένο και κάποιας ηλικίας; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο δεν με πειράζει. 

12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ανάλογα τι ψάχνεις. Φοιτητόσπιτα, αυτή την εποχή παίζουν 250-300. Όσο ήμουν κάτω ήταν και πιο χαμηλά, αλλά πλέον έχουν ανέβει, όπως παντού. Για κάτι καλύτερο, ούτε τα 360 δε φτάνουν (που για το σπίτι που είχα ούτε τότε έφταναν, έκατσε σε 'μενα). Άμα μπεις σε κάνα site από τα γνωστά (σπιτόγατο, ΧΕ, κ.λπ) θα δεις ενδεικτικές τιμές.

Πιστεύω ότι σπιτόγατος κ.λπ έχει πιο ακριβά.ενω σε καμία εφημερίδα η σε καμία κολώνα θα μπορείς να βρεις πιο φθηνό. Στη Θεσσαλονίκη ας πούμε τι δεν σου αρέσε; Δεν παίζουν δουλειές; 

Ρε παιδιά μήπως τα παρουσιάζουμε όλοι πόλοι τραγικά; Δηλαδή σε ολόκληρη Πάτρα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μπορείς να βρεις και με 180 ( όχι απαραιτήτως υπόγειο, ούτε στου διαόλου τη μάνα  μακριά από το κέντρο.). Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Κρήτη μόνο από 300 και πάνω μπορείς; Τόση διαφορά; Δηλαδή για 30 - 60 λεπτά από το κέντρο με τα πόδια,   σε αυτές τις πολεις δεν μπορείς να βρεις πιο φθηνά; δηλαδή σε περιοχές που ας πούμε μένουν κυρίως φτωχοί άνθρωποι,σε εργατικές δηλαδή περιοχές που είναι πιο υποβαθμισμένες πόσο θα κυμαινεται; και Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ολόκληρη φτωχομανα) αλλά και Κρήτη.

Επεξ/σία από Amartisa
Δημοσ.

Δουλεια Κρητη καλοκαιρι παιζει φουλ, οι παντες δουλευουν.

Το θεμα ειναι με το σπιτι, ειδικα Χανια σου ζητανε 400ευρω για κατι χαμοσπιτα + να φυγεις Μαιο για να το κανουν bnb

Δημοσ.
1 hour ago, Amartisa said:

Ρε παιδιά μήπως τα παρουσιάζουμε όλοι πόλοι τραγικά; Δηλαδή σε ολόκληρη Πάτρα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μπορείς να βρεις και με 180 ( όχι απαραιτήτως υπόγειο, ούτε στου διαόλου τη μάνα  μακριά από το κέντρο.). Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Κρήτη μόνο από 300 και πάνω μπορείς; Τόση διαφορά; 

Η Πάτρα έχει 170.000 κατοίκους, η Θεσσαλονίκη εχει 1.100.000 και με τους φοιτητές βάλε κοντά 1.500.00. Δυστυχώς τα σπίτια ειδικά έχουν ξεφύγει παντού, πόσο μάλλον στις μεγάλες πόλεις.

Κάνε ένα πείραμα μόνος σου, μπες σε σιτε  με αγγελίες σπιτιών και ψάξε σπίτι σε Συκιές, Πολίχνη, εύοσμο, Κορδελιό. Θεωρητικά είναι οι πιο φθηνές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Amartisa είπε

Ρε παιδιά μήπως τα παρουσιάζουμε όλοι πόλοι τραγικά; Δηλαδή σε ολόκληρη Πάτρα που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη μπορείς να βρεις και με 180 ( όχι απαραιτήτως υπόγειο, ούτε στου διαόλου τη μάνα  μακριά από το κέντρο.). Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Κρήτη μόνο από 300 και πάνω μπορείς; Τόση διαφορά; Δηλαδή για 30 - 60 λεπτά από το κέντρο με τα πόδια,   σε αυτές τις πολεις δεν μπορείς να βρεις πιο φθηνά; δηλαδή σε περιοχές που ας πούμε μένουν κυρίως φτωχοί άνθρωποι,σε εργατικές δηλαδή περιοχές που είναι πιο υποβαθμισμένες πόσο θα κυμαινεται; και Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ολόκληρη φτωχομανα) αλλά και Κρήτη.

μπες και δες στο σπιτόγατο και σε άλλα τέτοια αμα δεν πιστεύεις.

θεσσαλονίκη, 35 τμ σε πολυκατοικία του 2008 στο Φάληρο μου το πήγε 400. μετά από δυο χρόνια μπορεί να ζητήσει και 500 για 35 τμ.

, νερο, ρευμα, internet κοινοχρηστα εξτρα.  600 χονδρικά είναι μόνο το σπίτι το μήνα χωρίς φαγητό και προσωπικά έξοδα. 

φαγητο, εξοδα, καφεδες, σουπερμαρκετ κ.α θέλεις άλλα 250 -300 το μήνα. οπότε φθάσαμε στα 900 αμέσως. 

αν βάλεις και αυτοκίνητο και διασκέδαση (ειδικά αν δεν μπορείς να κάτσεις σπίτι και του δίνεις και καταλαβαίνει) ξεφεύγεις από χιλιάρικο για πλάκα.

και δεν υπολογίζω καν ρουχα, παππούτσια, κάτι έκτακτο που θα προκύψει, καμιά αγορά απο το internet κ.α.

Επεξ/σία από valadsk
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, valadsk said:

μπες και δες στο σπιτόγατο και σε άλλα τέτοια αμα δεν πιστεύεις.

θεσσαλονίκη, 35 τμ σε πολυκατοικία του 2008 στο Φάληρο μου το πήγε 400. μετά από δυο χρόνια μπορεί να ζητήσει και 500 για 35 τμ.

, νερο, ρευμα, internet κοινοχρηστα εξτρα.  600 χονδρικά είναι μόνο το σπίτι το μήνα χωρίς φαγητό και προσωπικά έξοδα. 

φαγητο, εξοδα, καφεδες, σουπερμαρκετ κ.α θέλεις άλλα 250 -300 το μήνα. οπότε φθάσαμε στα 900 αμέσως. 

αν βάλεις και αυτοκίνητο και διασκέδαση (ειδικά αν δεν μπορείς να κάτσεις σπίτι και του δίνεις και καταλαβαίνει) ξεφεύγεις από χιλιάρικο για πλάκα.

και δεν υπολογίζω καν ρουχα, παππούτσια, κάτι έκτακτο που θα προκύψει, καμιά αγορά απο το internet κ.α.

πολυκατοικία του 2008, και γκαρσονιεροστουντιο. Το χειρότερο vfm. 

Σπιτι κομπλε βρισκεις και με 220-280. Αλλο 170 κι αλλο 220 ομως, ειναι 30% αυξηση σχεδον

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Amartisa είπε

Δηλαδή πιστεύεις ότι στην Κρήτη μπορεί κάποιος ανειδίκευτος να επιβιώσει καλύτερα.και να βρει πιο φθηνό νοίκι; Ποια περιοχή στην Κρήτη πιστεύεις ότι έχει περισσότερες ευκαιρίες γενικά; Και για Αθήνα και Θεσσαλονίκη θεωρείς ότι τα σπίτια θα είναι αχουρια δηλαδή θα σιχαίνεσαι να μπεις μέσα ή απλά θα είναι μικρά χωρίς κλιματισμό θερμανση και κάπως γενικά λίγο ταλαιπωρημένο και κάποιας ηλικίας; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο δεν με πειράζει.

να στο θεσω αλλιως; το ερωτημα που θετεις δεν απαντιεται, ή τελος παντων αν απαντηθει, θα απαντηθει λαθος.

τι παει να πει "επιβιωσει καλυτερα"; δε θα στο απαντησει κανενας αυτο, δε γινεται. δουλειες σιγουρα υπαρχουν παντου, ειδικα αν κοιταζεις για οτιδηποτε. αλλα υπαρχουν διαφοροι παραγοντες: εχεις αυτοκινητο; θες να μενεις κεντρο; θα εκανες οποιαδηποτε δουλεια; κλπ...μην απαντησεις εδω, απαντα τα στον εαυτο σου, και αλλα πολλα.

επισης, αν ηταν να γυρισω τωρα κρητη, ηρακλειο ή χανια θα ξαναπηγαινα, καμια σχεση με το επιπεδο ζωης στην αθηνα (το οποιο ειναι ανυπαρκτο).

το μονο σιγουρο ειναι οτι με 170 ευρω στην Αθηνα μονο σκυλοσπιτο παιζει να βρισκες. τωρα το δευτερο μισο της απαντησης σου δεν εχω ιδεα πως προεκυψε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά θα μιλήσω για Κρήτη(εάν και έχω μικρή εμπειρία από Θεσσαλονίκη + Αθήνα).

Αυτή την εποχή και μέχρι τον Σεπτεμβριο-ισως και Οκτώβριο παίζουν αρκετές δουλειές στην εστίαση που μπορεί να βγάζεις 1500-2000 το μήνα.

Προφανώς μιλάμε για 30 μέρες και 10+ώρα.

Από σπίτια -εάν δεν βρεις συγκάτοικο- θα πρέπει να υπολογίζεις ~350ευρω το μήνα είτε για Ηράκλειο, είτε για τις "hot" τουριστικές περιοχές(περίπου ~30χλμ μακριά από Ηράκλειο) για κάτι ανθρώπινο (πιθανών να μην βρεις καν κάτι λόγο εποχής στα τουριστικά μέρη).

Τώρα μέτα από Οκτώβριο υπάρχει ζήτηση για "χέρια" για ελιές μέχρι και ~Φεβρουαριο με μεροκάματα 40-60 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω προφανώς δεν είναι ιδανικά.

Γνώμη μου πάντως είναι να βρεις μια εξιδεικευση.

Εστω να βγάλεις ενα επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης(για λεωφορεία).

Θέλει μια διετία θαρρώ μέχρι να είναι "ελεύθερο" οπότε εάν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει ψαξτο.

Πάντως γενικά να ξέρεις ότι παρόλο που μπορεί να έχουν -σχετικα- χρήματα οι τουριστικές περιοχές δεν είναι για να το κάνεις εσαεί.

Παλιωνει γρήγορα το όλο κόλπο.

Αρχικά τα χρήματα φαίνονται πολλά ως ανειδικευτος άλλα δεν έχει σχεδον κανένα περιθώριο εξέλιξης/καλύτερου μισθού.

Πάντως για Κρήτη η σάλπαρε αύριο(που λέει ο λόγος) η εάν σκέφτεσαι την μετάβαση σε κανένα 2-3μηνο πήγαινε σε κάποιο άλλο μέρος.

Από "κανονικές" 12μηνες δουλειές για ανιδεικευτους το Ηράκλειο δεν πιστεύω ότι έχει να προσφέρει κάτι κατατι καλύτερο από την Πάτρα.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη αλλά σε τι εποχή ζει ο νηματοθέτης; 2008;

Ηράκλειο κάτω από 350-400 για γκαρσονιέρα δεν θα βρείς με την καμία. Ειδικά για Ηράκλειο (και για κρήτη γενικότερα λόγω τουρισμού) να περιμένεις ότι τα καλά σπίτια και ειδικά οι γκαρσονιέρες ειναι airbnb οπότε μάντεψε, τα κακά και προβληματικά σπίτια νοικιάζονται από τους υπόλοιπους. Σπίτια αυθαίρετα, δεκαετίας του '60, με ξύλινες πόρτες, χωρίς καμία ασφάλεια και πολεοδομική άδεια (κατά 99% θα έχεις κοινό ρολόι με έναν ή περισσότερους γείτονες (άντε συννενοήσου πως θα πληρώσετε, τυχερός αν πετύχεις καλούς γείτονες, διαφορετικά έμπλεξες), δωμάτια και μπάνια χωρίς παράθυρα), σπίτια προβληματικά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν το ενοίκιο που πληρώνεις, απλώς λόγω του τουρισμού, αν δεν ενδιαφέρεσαι εσύ ενδιαφέρεται άλλος που δεν σκοπεύει να μείνει άστεγος κάτω από τα φανάρια του γιόφυρου. Τα σπίτια και η κατάσταση γενικά είναι χάλια, να σας πω ιστορίες να γελάτε και να κλαίτε (λόγου χάρη ~380 για σπίτι με ψυγείο μίνι-μπαρ, χωρίς καν σύνδεση τηλεφώνου).

Φανταστείτε σε λίγα χρόνια τι έχει να γίνει. Θα ζητάνε 500 ευρώ για όλα αυτά τα αχούρια του '60.

Κάτσε στην Πάτρα εκεί που είσαι.

Επεξ/σία από listerstorm
Δημοσ.
12 hours ago, Amartisa said:

Γεια σας φίλοι μιναρες και μιναρισσες!!!(πλάκα κάνω)  Ειμαι 24 και μένω στην Πάτρα. Επειδή όμως θέλω να φύγω από την πόλη, επειδή δεν αντέχω άλλο την κατάσταση με το σόι γενικότερα, ποια περιοχή της Ελλάδας θα μου προτείνατε για δουλειά. Για ότι να ναι δουλειές ψάχνω επειδή είμαι ανειδίκευτος. Όσο το δυνατόν να έχει φθηνά ενοίκια και κάποια εξέλιξη όσον αφορα το μέλλον. Δηλαδή εννοώ άμα γίνεται να μπορώ να κάνω και 2 και 3 δουλειές αμα λαχει.

Σε Αθηνα-Θεσσαλονικη ανειδικευτος αναγκαστικα θα πας σε συγκατοικηση. Να μεινεις μονος ξεχνα το, εκτος αν θελεις να δουλευεις 60 ωρες τη βδομαδα

Δες αυτην την ομαδα:

https://www.facebook.com/groups/403971783655817

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...