Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Rebirth said:

Παιδιά οι μπύρες είναι τραγικά μικρές για 4 ευρώ. Παίζει ούτε 330ml

Στο περίπτερο κοστίζουν 2€ αν δεν κάνω λάθος; 

Πόσο να πουλήσει εντός του συναυλιακού χώρου..; 

Για στείλε μια φωτογραφία, να ειδούμε.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Στο περίπτερο κοστίζουν 2€ αν δεν κάνω λάθος; 

Πόσο να πουλήσει εντός του συναυλιακού χώρου..; 

Για στείλε μια φωτογραφία, να ειδούμε.

Σε περιπτερο βρισκεις 500αρα με 1,20. 330 με 2€ σε καμια μυκονο ισως ή σε κανα περιπτερο οπου δεν υπαρχει κανενας αλλος σε ακτινα χιλιομετρων οποτε το χει μονοπωλιο.

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, lector said:

Σε περιπτερο βρισκεις 500αρα με 1,20. 330 με 2€ σε καμια μυκονο ισως ή σε κανα περιπτερο οπου δεν υπαρχει κανενας αλλος σε ακτινα χιλιομετρων οποτε το χει μονοπωλιο.

Να μου δώσεις διεύθυνση τότε, να τα τιμήσω.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, lector said:

Εγραψα και νωριτερα κυριε εξυπνακια οτι τους διαβασα τους οροι και τους θεωρω καταχρηστικους. 

Απο κει και περα, αντι να χαρακτηριζεις τα λογια μου μπουρδες ετσι νετα σκετα, εξηγησε μας και για ποιο λογο διαφωνεις. Μην πεις καμια χαζομαρα οτι "ετσι λενε οι οροι" γιατι δε μου λεει τιποτα αυτο. Βασικα σε κανεναν σοβαρο ανθρωπο δε θα επρεπε να λεει, εκτος κι αν ερχεται αντιθετα στα συμφεροντα του.

Ο μονος λογος που θεωρω οτι θα διαφωνουσε καποιος θα ειναι αν εχει μαγαζακι μεσα που πουλαει 5 ευρω τα pringles και αλλα 5 το χλιαρο κουτακι αμστελ ή ακομα χειροτερα πλαστικο ποτηρι, για να κανει την αρπαχτη του. Για λεγε, παει καλα το μαγαζακι σου;

Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό χώρο, υποτίθεται ότι αποδέχεσαι τους όρους αυτού του χώρου, αλλιως δεν είσαι καλοδεχούμενος και πρέπει να αποχωρήσεις.

Να ψάξουν τα πράγματα σου με το έτσι θέλω και να απλώσουν το χέρι να ψάξουν τη τσάντα σου, δεν μπορούν. Μπορουν όμως να σου πουν να ανοιξεις μόνος σου τη τσάντα σου για να επιβλεψουν τα περιεχόμενα. Σε περίπτωση που βρουν κάτι που δεν επιτρέπεται ή αρνηθείς να συνεργαστείς, επίσης πρέπει να αποχωρήσεις. Γενικώς ισχύει ότι με τους security σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, νοσοκομείο, πολυκατάστημα, εταιρία, γήπεδο κτλπ κτλπ.

Αν έχεις πρόβλημα με όλα αυτά, είναι δικό σου θέμα, ειδικά εφόσον έχουν δημοσιοποιεί τους όρους, τους οποίους και υποτίθεται έχεις αποδεχθεί όταν αγοράζεις το εισιτήριο. Και σε περίπτωση που τελικά δεν σε αφήσουν να μπεις ή σε απομακρύνουν για τους παραπάνω λόγους, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω, τα οποία θα πιθανόν να στα δώσουν πίσω, εκτός και αν το αναφέρουν στους όρους ότι επιστροφές δεν γίνονται όταν το πρόβλημα το δημιουργείς εσύ.

Όπως προείπαν κάποιοι, είναι ιδιωτικό event και πας με τους δικούς τους κανόνες. Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους κανόνες του χώρου που σε φιλοξενεί, κάθεσαι σπίτι σου.

Επεξ/σία από Broli007
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Να μου δώσεις διεύθυνση τότε, να τα τιμήσω.

1 ώρα πριν, phanispal είπε

500ml 1.20€ ούτε στο supermarket.

Εδώ και πολύ καιρό.

Δεν παει μηνας τελευταια φορα που πηρα pils 500 απο περιπτερο καλλιθεα με 1.20 και το θυμαμαι πεντακαθαρα, απλα δε θυμαμαι ποιο ακριβως περιπτερο ηταν.

Σουπερμαρκετ ξεκινανε οι 500αρες απο 0,80, εκτος κι αν θες γκουρμεδια.

1 ώρα πριν, Broli007 είπε

Σε οποιοδήποτε ιδιωτικό χώρο, υποτίθεται ότι αποδέχεσαι τους όρους αυτού του χώρου, αλλιως δεν είσαι καλοδεχούμενος και πρέπει να αποχωρήσεις.

Να ψάξουν τα πράγματα σου με το έτσι θέλω και να απλώσουν το χέρι να ψάξουν τη τσάντα σου, δεν μπορούν. Μπορουν όμως να σου πουν να ανοιξεις μόνος σου τη τσάντα σου για να επιβλεψουν τα περιεχόμενα. Σε περίπτωση που βρουν κάτι που δεν επιτρέπεται ή αρνηθείς να συνεργαστείς, επίσης πρέπει να αποχωρήσεις. Γενικώς ισχύει ότι με τους security σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, νοσοκομείο, πολυκατάστημα, εταιρία, γήπεδο κτλπ κτλπ.

Αν έχεις πρόβλημα με όλα αυτά, είναι δικό σου θέμα, ειδικά εφόσον έχουν δημοσιοποιεί τους όρους, τους οποίους και υποτίθεται έχεις αποδεχθεί όταν αγοράζεις το εισιτήριο. Και σε περίπτωση που τελικά δεν σε αφήσουν να μπεις ή σε απομακρύνουν για τους παραπάνω λόγους, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω, τα οποία θα πιθανόν να στα δώσουν πίσω, εκτός και αν το αναφέρουν στους όρους ότι επιστροφές δεν γίνονται όταν το πρόβλημα το δημιουργείς εσύ.

Όπως προείπαν κάποιοι, είναι ιδιωτικό event και πας με τους δικούς τους κανόνες. Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τους κανόνες του χώρου που σε φιλοξενεί, κάθεσαι σπίτι σου.

Επειδη τα ειπαμε και τα ξαναειπαμε με κομψο τροπο αλλα δε βλεπω να γινεται κατανοητο.

Οταν οι οροι ειναι μαλακισμενοι και αποσκοπουν στο να μας κοροιδεψουν μεσα στα μουτρα μας, θα τους παρακαμψουμε.

Κανεις ιδιωτης δεν εχει δικαιωμα να μου ψαξει την τσαντα, κανεις ιδιωτης δε μπορει να απαιτησει να του δειξω τι εχω μεσα στην τσαντα μου, στο παλτο μου, στο βρακι μου, και κανεις δε μπορει να μου απαγορεψει να παρακολουθησω την εκδηλωση για την οποια εχω προπληρωσει ακριβα και τα εχει τσεπωσει 1-2 μηνες νωριτερα. Και τελειωνει εδω η κουβεντα απο μενα.

Αμα θελετε να μπαινετε στα λαιβ και να πληρωνετε 4 ευρω τη μικρη χλιαρη μπυρα σε πλαστικο και αλλα 4 τα ληγμενα pringles, με γεια σας με χαρα σας, ποιος ειμαι εγω να σας παω κοντρα.

Πραγματικα απορω τι εχετε στο κεφαλι σας και κοπανατε και ξανακοπανατε τους ορους, εαν δεν εχετε συμφερον απο αυτο. Μεταλ μπαντες πατε να δειτε ή την καμερατα στο μεγαρο; Ελεος δηλαδη.

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, lector said:

Αμα θελετε να μπαινετε στα λαιβ και να πληρωνετε 4 ευρω τη μικρη χλιαρη μπυρα σε πλαστικο και αλλα 4 τα ληγμενα pringles, με γεια σας με χαρα σας, ποιος ειμαι εγω να σας παω κοντρα.

Τουλάχιστον συμφωνούμε σε αυτό.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lector είπε

Σουπερμαρκετ ξεκινανε οι 500αρες απο 0,80, εκτος κι αν θες γκουρμεδια.

Αν ως γκουρμεδιά εννοείς την Amstel, την Άλφα κ.λπ., τι να σου πω, έχεις δίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2023 στις 2:35 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

(Θα έλεγα ότι ήταν απλώς μία κακή πρόβλεψη...)

(χωρίς παρεξήγηση, γιατί καμία φορά αλλιώς το γράφουμε και αλλιώς "ακούγεται" 😉)

Στην αρχή μου θύμησε τον Ross να παίζει αρμόνιο.

Από ένα σημείο και μετά βελιτώθηκε και έγινε απλά άθλιο

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Μια χαρά είναι οι τιμές.

Να επαναλάβω ότι ο λόγος που άνοιξα το τόπικ δεν είναι οι «εξωφρενικά υψηλές τιμές» του Release. Ο λόγος είναι ότι τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί προ καιρού και η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι καλή (για μένα). Να το πω πιο απλά, αν έβγαιναν εισιτήρια την προηγούμενη εβδομάδα π.χ., τότε ακόμα και να είχα τα χρήματα για το εισιτήριο δεν θα το επιχειρούσα. Πιστεύω ότι πολλοί βρίσκονται σε ανάλογη θέση από παράγοντες προβλέψιμους και μη (π.χ. φανταστική ιδέα για αύξηση ενοικίου από ιδιοκτήτη κατά 30% «ειδάλλως μάζεψέ τα»). 

Κατά τα άλλα, επιμένω ότι τα 4 ευρώ για τη μπύρα ναι μεν δεν ακούγονται -ούτε είναι- πολλά, όμως για 300-330ml σίγουρα δεν τα λες λίγα :)

Και εξηγώ:

Επειδή τέθηκε και το θέμα των μάρκετ/περιπτέρων, σε μάρκετ (Σκλαβενίτης) οι 500άρες ξεκινούν όντως από 0,80 (Edelsteiner) και οι 330άρες από 0,64-0,72 (Classe Royale, Edelsteiner, ενώ και η Henninger είναι στα 0,86). Σημειωτέον ότι στα βαρέλια που έχουν σε μπαρ/συναυλίες προφανώς και είναι πολύ πιο κάτω το κόστος. 

Αν θεωρήσουμε ότι τα 330ml ντραφτ μπύρας κοστίζουν 0,50 λεπτά (και λέω πολλά) στο Release, τότε με τα 4 ευρώ έχουν κέρδος 700%

Επεξ/σία από Rebirth
Δημοσ.

Μα καλά όταν πας σε ένα μαγαζί να πιείς μπύρα με τους φίλους σου και να ακούσεις μουσική πόσο σου χρεώνουν την μπύρα? Σίγουρα πάνω απο 5 ευρώ (τώρα αν το γυάλινο είναι καλύτερο απο το πλαστικό δεν είμαι σίγουρος  - έχεις δει πως πλένουν τα ποτήρια?).

Στο release είχε 4 ευρώ η μια ή 12 η τετράδα. Όλες απο κουτάκια 330 που σου τις βάζουν σε πλαστικό ποτήρι. Δεν νομίζω οτι είναι τραγική η τιμή της. Δεν είσαι υποχρεωμένος να την πάρεις και μπορείς απλά να πας να ακουσεις την μουσική. 

Και εμένα μου την έχουν πει 2 φορές. Μία είχα πατατάκια και την άλλη μια μπάρα :P . Δεν λέω να πάω με σουβλάκια αλλα ρε φίλε μια μπάρα τι να σου κάνει..

28 minutes ago, Rebirth said:

Αν θεωρήσουμε ότι τα 330ml ντραφτ μπύρας κοστίζουν 0,50 λεπτά (και λέω πολλά) στο Release, τότε με τα 4 ευρώ έχουν κέρδος 700%

Δεν είναι ντραφτ είναι απο κουτάκι. Γενικά να ξέρεις τέτοιου είδους επιχειρήσεις (όπως και τα cinema) τα λεφτά τα βγάζουν απο το μπάρ και όχι απο τα εισιτήρια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε @slaughter θα πω για τρίτη, ίσως τέταρτη φορά, ότι δεν θεωρώ εξωφρενικές τις τιμές. Πιστεύω, όμως, για κάποιους -όπως εγώ στην προκειμένη- είναι απαγορευτικές αν θες πχ να πιεις 2-3. Σίγουρα μπορείς να πας και να μην πιεις. Εδώ ένας «εξαιρετικός» αρθρογράφος (γκουχου-γκουχου) έγραφε προχθες στην Athens Voice ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε όλοι διακοπές σε δημοφιλείς προορισμούς (ποιος ξέρει; Σύντομα μπορεί να διαβάσουμε και το «δεν χρειάζεται να τρως δυο βασικά γεύματα τη μέρα»). 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...