MosquitoTerminator Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ας αρχισω λεγοντας οτι το παλιο ψυγειο εκαιγε 2.5-3.5 KWh τη μέρα. Χαλασε η πλακετα, δωσαμε 200 ευρω για νεα, γενικως πολλα εξοδα, χαλανε και αλλα πραγματα. Παμε για αλλαγη. Βλεπω στο skroutz κατι ψυγεια ενεργειακης κλασης Α (της καινουριας) με 1200 ευρω και με διαφημιζομενη καταναλωση 110ΚWh/a. (πχ https://www.skroutz.gr/s/42494715/LG-GBP62PZNAC-Ψυγειοκαταψύκτης-Total-NoFrost-Υ203xΠ59-5xΒ67-5εκ-Inox.html ) Αυτο σημαινει οτι με τα χρηματα που πληρωνουμε τωρα θα γινει αποσβεση σε 4-5 χρονια + ολα τα benefits πιο ησυχο, καλυτερη ψυξη κλπκλπ. Ειναι αυτη η καταναλωση που δειχνουν ρεαλιστικη; 300Wh τη μερα μου φαινονται εξωφρενικα χαμηλες. Εχει κανεις ενεργειακης κλασης Α, Β που να το εχει μετρησει στο κλιμα μας με κανονικη χρηση (συνηθως το εχουμε γεματο) να μας πει την εμπειρια του; Αν ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα διαφημιζουν ειναι τεραστιο το κερδος. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από MosquitoTerminator 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Η ετήσια κατανάλωση ενός ψυγείου δεν είναι στάνταρ, είναι συνάρτηση πολλών μεταβλητών, από την θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται, από το αν αερίζεται, από το πόσο γεμάτο είναι, σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης, πόσο συχνά ανοικοκλείνει(το πιο σημαντικό), κτλ κτλ κτλ. Η διαφημιζόμενη κατανάλωση είναι με βάση συγκεκριμένες συνθήκες, αν τις αναπαράγεις με ακρίβεια τότε όντως τόση κατανάλωση θα έχει, αλλά κατά κανόνα η πραγματική είναι αρκετά παραπάνω. Πάντως το μόνο εξωφρενικό που βλέπω είναι η κατανάλωση που αναφέρεις για το παλιό ψυγείο σου, αν πράγματι καίει τόσο τότε θέλει πέταμα χωρίς δεύτερη σκέψη. 2
sdikr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, MosquitoTerminator said: Ας αρχισω λεγοντας οτι το παλιο ψυγειο εκαιγε 2.5-3.5 KWh τη μέρα. Χαλασε η πλακετα, δωσαμε 200 ευρω για νεα, γενικως πολλα εξοδα, χαλανε και αλλα πραγματα. Παμε για αλλαγη. Βλεπω στο skroutz κατι ψυγεια ενεργειακης κλασης Α (της καινουριας) με 1200 ευρω και με διαφημιζομενη καταναλωση 110ΚWh/a. (πχ https://www.skroutz.gr/s/42494715/LG-GBP62PZNAC-Ψυγειοκαταψύκτης-Total-NoFrost-Υ203xΠ59-5xΒ67-5εκ-Inox.html ) Αυτο σημαινει οτι με τα χρηματα που πληρωνουμε τωρα θα γινει αποσβεση σε 4-5 χρονια + ολα τα benefits πιο ησυχο, καλυτερη ψυξη κλπκλπ. Ειναι αυτη η καταναλωση που δειχνουν ρεαλιστικη; 300Wh τη μερα μου φαινονται εξωφρενικα χαμηλες. Εχει κανεις ενεργειακης κλασης Α, Β που να το εχει μετρησει στο κλιμα μας με κανονικη χρηση (συνηθως το εχουμε γεματο) να μας πει την εμπειρια του; Αν ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα διαφημιζουν ειναι τεραστιο το κερδος. Αυτά που αναφέρει πιστέυω πως είναι σε εργασιακές συνθήκες με άνοιγμα πόρτας μια φορά την εβδομάδα 😝 Το δικό μου για παράδειγμα λέει πως έχει κατανάλωση 340kwh τον χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση απλά ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να είναι και κοντά στα 100kwh τον μήνα Τον Γενάρη για παράδειγμα είχα κατανάλωση 40Kwh, τον περασμένο αυγούστο 71kwh Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από sdikr
teot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Σε ψυγείο 10ετιας που έχω "Α" με πολλά πολλά "+" (παλιά κατηγοριοποίηση) όταν το είχα ψάξει είχα βρεί ότι το επιτυγχάνει (αν το επιτυγχάνει) όταν είναι στο ECO που σήμαινε στην συντήρηση θερμοκρασία 8 βαθμοί.... μόλις διάβασα αυτό δεν το έψαξα περισσότερο... 1
Dante80 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ακολουθώντας το EPREL της συσκευής βλέπω πως τα βέλτιστα που δίνει η συγκεκριμένη είναι 4 στην συντήρηση και -18 κατάψυξη. https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/refrigeratingappliances2019/1408038 https://eprel.ec.europa.eu/informationsheet/Fiche_1408038_EN.pdf Νομίζω πως τα ίδια που δηλώνουν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν για την κατανάλωση μετά. Με τον παλαιότερο νόμο (+++ κλπ), η κάθε εταιρία σου κότσαρε ένα ECO MODE για τις μετρήσεις και έβγαζε λαβράκι ενώ φυσικά δεν έπαιζε να κρατούσες το ψυγείο εκεί. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Dante80 1
Haldol Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Είχα κάνει μία σύγκριση πέρυσι, ανάμεσα στο ψυγείο των γονιών μου (PHILCO, 40+ ετών) και το δικό μου (LG, 03/2021). Χάος. Στις «κακές» μέρες ο δεινόσαυρος έκαιγε 5+ kWh τη μέρα. Ακούγεται αδύνατο, αλλά άμα δε πέφτει κάτω από 250W ούτε με αίτηση, ούτε μία στιγμή μεσ' τη μέρα, τελικά αρχίζει να φαίνεται ρεαλιστικό. Την ίδια στιγμή, το δικό μου δεν ανέβαινε πάνω από 0,5 kWh. Υπόψιν, ακόμα δεν έχω καταφέρει να τους πείσω να το αλλάξουν, επειδή «αφού δουλεύει, τι έχει». Το ότι καταναλώνει όσο ένας θερμοσίφωνας μεσ' τη μέρα, αλλά και ότι ανά 3-4 χρόνια δίνουν σ' επισκευές όσο έχει ένα καινούριο, μάλλον δε τους ενοχλεί. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Είχα κάνει μία σύγκριση πέρυσι, ανάμεσα στο ψυγείο των γονιών μου (PHILCO, 40+ ετών) και το δικό μου (LG, 03/2021). Χάος. Στις «κακές» μέρες ο δεινόσαυρος έκαιγε 5+ kWh τη μέρα. Ακούγεται αδύνατο, αλλά άμα δε πέφτει κάτω από 250W ούτε με αίτηση, ούτε μία στιγμή μεσ' τη μέρα, τελικά αρχίζει να φαίνεται ρεαλιστικό. Την ίδια στιγμή, το δικό μου δεν ανέβαινε πάνω από 0,5 kWh. Υπόψιν, ακόμα δεν έχω καταφέρει να τους πείσω να το αλλάξουν, επειδή «αφού δουλεύει, τι έχει». Το ότι καταναλώνει όσο ένας θερμοσίφωνας μεσ' τη μέρα, αλλά και ότι ανά 3-4 χρόνια δίνουν σ' επισκευές όσο έχει ένα καινούριο, μάλλον δε τους ενοχλεί. Εμείς έχουμε ένα westinghouse στο δωμα, ακόμα παλαιότερο. Δεν έχει χαλάσει ποτέ. Μια φορά που έβαλα μετρητή κάπου εκεί στα 270W ήταν η κατανάλωση. Θα βάλω τον μετρητή για μέρες να δω πόσο καταναλώνει.
ekrepali Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 14 hours ago, MosquitoTerminator said: διαφημιζομενη καταναλωση 110ΚWh/a. 110kwh / 365 μέρες = 0.3kw / μέρα. Δηλαδή αν το μοτέρ δουλεύει στα 300W, τότε δουλεύει μόνο 1 ώρα τη μέρα συνολικά και τις υπόλοιπες 23 ώρες καταφέρνει να διατηρήσει τη θερμοκρασία; Αν δε το έχεις πολύ φορτωμένο, αν το καλοκαίρι δουλεύεις κλιμαστικό όλη μέρα, κι αν η πόρτα του ψυγείου παραμένει κλειστή όλη την ώρα, ίσως και να πιάνει αυτή τη κατανάλωση, αλλά σε normal χρήση σίγουρα θα καίει παραπάνω από 110kwh το χρόνο
Dantε Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Ενα LG που εχω, ισχυριζεται καπου 220 kWh το χρονο. Οταν το μετρησα για μια βδομαδα ,ετρωγε καπου 0,6 kWh τη μερα. Αρα ναι χοντρικα πιανει αυτα που υποσχεται. 2
gpapadakis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι τιμές είναι κοντά σε αυτές που δηλώνονται στα χαρτια. Ο δικός μου ψυγειοκαταψυκτης ινβερτερ Bosch 435lt έχει κατανάλωση περίπου 0,75kwh την ημερα. Παίζει στα 40-60Watt (πλην όταν κάνει απόψυξη που καταναλώνει παραπανω). Ο παλιός ίδιων διαστάσεων κατανάλωνε 3-3,5kwh την ημέρα (είχε μοτέρ μη ινβερτερ 150watt). Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από gpapadakis 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 19 hours ago, ekrepali said: 110kwh / 365 μέρες = 0.3kw / μέρα. Δηλαδή αν το μοτέρ δουλεύει στα 300W, τότε δουλεύει μόνο 1 ώρα τη μέρα συνολικά και τις υπόλοιπες 23 ώρες καταφέρνει να διατηρήσει τη θερμοκρασία; Αν δε το έχεις πολύ φορτωμένο, αν το καλοκαίρι δουλεύεις κλιμαστικό όλη μέρα, κι αν η πόρτα του ψυγείου παραμένει κλειστή όλη την ώρα, ίσως και να πιάνει αυτή τη κατανάλωση, αλλά σε normal χρήση σίγουρα θα καίει παραπάνω από 110kwh το χρόνο Όπως το είπες, ΑΝ είναι 300w, μόνο που στα σύγχρονα ψυγεία είναι αρκετά λιγότερο. Φαντάσου πως το δικό μου ψυγείο 10ετίας περίπου (ενεργειακής κλάσης Α με το παλιό σύστημα, 367 λίτρα χωρητικότητα και ετήσια κατανάλωση ενέργειας 375KWh) όταν δουλεύει τραβάει γύρω στα 110w, άρα πρακτικά για να πετύχει τις 375 δουλεύει κατά μέσο όρο 10 ώρες το 24ωρο. Εκτός βέβαια και αν η κατανάλωση του όσο δουλεύει δεν είναι σταθερή, δεν το παρακολουθούσα για ώρες. Επίσης εκτός από στιγμιαία μέτρησα και 24ωρη κατανάλωση πέρσι μια μέρα του Ιουλίου, 1,5KWh έγραψε ο μετρητής.
Arkin Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Αλλαξτε ολες τις συσκευες με Α+ η αποσβεση δεν αργει με τις τιμες του ρευματος σημερα. Με αλλαγη ψυγειου πριν 3 χρονια πεσαμε 150kw το 4μηνο φανταστειτε το παλιο ουτε ηξερε τι τραβαγε εποχες 1990. Πλυντηριο τα ιδια αν και οχι τετοιες διαφορα καπου 30-40kw το τετραμηνο λιγοτερο με 7 πλυντηρια τη βδομαδα. Πριν κατι μερες αλλαχτηκε και η κουζινα παλια siemens με κλαση Α+ φουρνο και εστιες + απορροφητηρα οποτε στο επομενο εκκαθαριστικο θα ξερω τι γινεται. Μενει το κλιματιστικο daikin 24αρι σκυλι μαυρο 30 χρονια δεν επαθε τιποτα αλλα το τι τραβαει δεν λεγετε εχω ψηφιακο μετρητη δεης και βλεπω καταναλωση πανω απο 2.5-3kw κρυο ζεστη ενα σημερινο το 1/3 θα καψει και αν. Και παμε και στο θερμοσιφωνα ο οποιος 4kw 80 λιτρα δεν ειναι να τον ανοιγεις ουτε για μιση ωρα αυτο το ελυσα με ηλιακο 200 λιτρα στη σκεπη εδω και 15 χρονια κοντα καλοκαιρι απειρο νερο για μπανιο πιατα κτλ και το χειμωνα συνδεση καλοριφερ με θερμοσιφωνα και ζεσταινετε το νερο αρκετα γρηγορα. Λαμπες εννοειται ολες led την plasma που ειχα την αφησα και πηγα σε μεγαλυτερη led η plasma τραβαγε κοντα 200watt η led ειναι στα 70 για 55 ιντσες. Γενικα με ολα αυτα και υπολογιστη να δουλευει 15 ωρες τη μερα ειμαστε κατω απο 1500kw το τετραμηνο ενω παλιοτερα με τις παλιες συσκευες λαμπες φθοριου κτλ ειμασταν κοντα στις 2000. 500kw σημερα ειναι 110 ευρω με το προγραμμα home open μαζι με το νυχτερινο καμια 150 απο αυτες. Οποτε καντε τις πραξεις θα ηθελα μια 300αρα στο νερο το χρονο παραπανω αν ειχαμε ακομα παλιο ψυγειο οχι ηλιακο παλιο πλυντηριο και να ελπιζω να δω διαφορα τωρα και με την κουζινα που αλλαχτηκε ολη. 1
Haldol Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 5 hours ago, Arkin said: Αλλαξτε ολες τις συσκευες με Α+ η αποσβεση δεν αργει με τις τιμες του ρευματος σημερα. Αυτό είναι τρομερή γενίκευση, και φυσικά όχι απαραίτητα σωστή. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζεις την πραγματική κατανάλωση, ένα ξερό «Α» ή «Β» από τα ταμπελάκια δεν είναι μονάδα μέτρησης. Το ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ έξω από το σπίτι μετράει σε kWh. Προσωπικά εκνευρίζομαι κιόλας όταν η μόνη πληροφορία που μου παρέχεται είναι το... αλφάβητο. Η πραγματική διαφορά ανάμεσα στις κλάσεις μπορεί να'ναι αστεία. Τις προάλλες κοίταζα για πλυντήριο πιάτων που θέλω. Σε αντίστοιχη εταιρεία και σειρά, το "Α" έδινε 54 kWh / 100 πλύσεις, ενώ το "D" έδινε 65 kWh / 100 πλύσεις. Ταυτόχρονα η διαφορά στην τιμή ήταν περίπου 400€ (!) επιπλέον, χωρίς να διαφέρουν σε άλλα «χρήσιμα» χαρακτηριστικά, ώστε να μην είναι δίκαιη η σύγκριση. Για μάντεψε με αυτή τη 0,11 kWh ανά πλύση (ή αλλιώς, περίπου 2, άντε 3 λεπτά του ευρώ επιπλέον ρεύμα σε κάθε πλύσιμο) πόσο καιρό θα 'θελα να αποσβέσω τα επιπλέον χρήματα... με 200 πλύσεις το έτος, και με τα συγκεκριμένα δεδομένα, θα 'θελα μόλις... 80 χρόνια! Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, όσο ανεβαίνεις περισσότερο σε ποιότητα, δύναμη, οικονομία, ή τέλος πάντων σε οτιδήποτε, σιγά - σιγά πληρώνεις όλο και περισσότερα, για όλο και λιγότερη διαφορά. Το αν αξίζει, εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις, ή το πόσο «κοστίζει» (άμεσα ή έμμεσα) αυτό που καταναλώνεται, αυτό που παράγεται, ή αυτό που ΔΕΝ παράγεται. Οπότε όχι «αλλάξτε όλες τις συσκευές με Α», αλλά «δείτε τα χαρακτηριστικά, βγάλτε το κομπιουτεράκι, και αν έχει νόημα, προχωρήστε». Και σε κάποιες συσκευές εξ' ορισμού δεν αξίζει. Ένας ηλεκτρικός φούρνος π.χ. (όχι μικροκύματα) είτε τον πούνε Α, Β, C ή Donald Duck, δεν έχει καμία διαφορά, μιας και είναι ένα τεράστιο καθαρά ωμικό φορτίο. Η αντίσταση δεν έχει δυνατότητα βελτίωσης ούτε 0,01%. Οκ ίσως ένας πιο νέος έχει πιο σοβαρές μονώσεις, ή έξτρα λειτουργίες, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει περίπτωση ν' αξίζει ν' αλλάξεις από ένα φούρνο 20 ετών σε έναν καινούριο για «οικονομία στο ρεύμα». 10
teot Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Haldol είπε Αυτό είναι τρομερή γενίκευση, και φυσικά όχι απαραίτητα σωστή. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζεις την πραγματική κατανάλωση, ένα ξερό «Α» ή «Β» από τα ταμπελάκια δεν είναι μονάδα μέτρησης. Το ρολόι του ΔΕΔΔΗΕ έξω από το σπίτι μετράει σε kWh. Προσωπικά εκνευρίζομαι κιόλας όταν η μόνη πληροφορία που μου παρέχεται είναι το... αλφάβητο. Η πραγματική διαφορά ανάμεσα στις κλάσεις μπορεί να'ναι αστεία. Τις προάλλες κοίταζα για πλυντήριο πιάτων που θέλω. Σε αντίστοιχη εταιρεία και σειρά, το "Α" έδινε 54 kWh / 100 πλύσεις, ενώ το "D" έδινε 65 kWh / 100 πλύσεις. Ταυτόχρονα η διαφορά στην τιμή ήταν περίπου 400€ (!) επιπλέον, χωρίς να διαφέρουν σε άλλα «χρήσιμα» χαρακτηριστικά, ώστε να μην είναι δίκαιη η σύγκριση. Για μάντεψε με αυτή τη 0,11 kWh ανά πλύση (ή αλλιώς, περίπου 2, άντε 3 λεπτά του ευρώ επιπλέον ρεύμα σε κάθε πλύσιμο) πόσο καιρό θα 'θελα να αποσβέσω τα επιπλέον χρήματα... με 200 πλύσεις το έτος, και με τα συγκεκριμένα δεδομένα, θα 'θελα μόλις... 80 χρόνια! Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, όσο ανεβαίνεις περισσότερο σε ποιότητα, δύναμη, οικονομία, ή τέλος πάντων σε οτιδήποτε, σιγά - σιγά πληρώνεις όλο και περισσότερα, για όλο και λιγότερη διαφορά. Το αν αξίζει, εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις, ή το πόσο «κοστίζει» (άμεσα ή έμμεσα) αυτό που καταναλώνεται, αυτό που παράγεται, ή αυτό που ΔΕΝ παράγεται. Οπότε όχι «αλλάξτε όλες τις συσκευές με Α», αλλά «δείτε τα χαρακτηριστικά, βγάλτε το κομπιουτεράκι, και αν έχει νόημα, προχωρήστε». Και σε κάποιες συσκευές εξ' ορισμού δεν αξίζει. Ένας ηλεκτρικός φούρνος π.χ. (όχι μικροκύματα) είτε τον πούνε Α, Β, C ή Donald Duck, δεν έχει καμία διαφορά, μιας και είναι ένα τεράστιο καθαρά ωμικό φορτίο. Η αντίσταση δεν έχει δυνατότητα βελτίωσης ούτε 0,01%. Οκ ίσως ένας πιο νέος έχει πιο σοβαρές μονώσεις, ή έξτρα λειτουργίες, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει περίπτωση ν' αξίζει ν' αλλάξεις από ένα φούρνο 20 ετών σε έναν καινούριο για «οικονομία στο ρεύμα». Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα συμπληρώσω... με τι συνθήκες επιτυγχάνονται οι καταναλώσεις που αναγράφονται... Στις τηλεοράσεις για παράδειγμα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη φωτεινότητα (ότι πιο σπαστικό) και η φωτεινότητα να μην ρυθμιστεί απο ένα επίπεδο και πάνω (συνήθως σου βγάζει και σχετικό μήνυμα όταν πας να την αλλάξεις) Πρόσφατα αντικατέστησα λόγω βλάβης το πλυντήριο πιάτων... για να επιτευχθεί η αναγραφόμενη κατανάλωση πρέπει να λειτουργεί στο πρόγραμμα ECO (το γράφει στις οδηγίες)... 4,5 ώρες διάρκεια..... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από teot
sdikr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 4 hours ago, Haldol said: Οπότε όχι «αλλάξτε όλες τις συσκευές με Α», αλλά «δείτε τα χαρακτηριστικά, βγάλτε το κομπιουτεράκι, και αν έχει νόημα, προχωρήστε». Και σε κάποιες συσκευές εξ' ορισμού δεν αξίζει. Ένας ηλεκτρικός φούρνος π.χ. (όχι μικροκύματα) είτε τον πούνε Α, Β, C ή Donald Duck, δεν έχει καμία διαφορά, μιας και είναι ένα τεράστιο καθαρά ωμικό φορτίο. Η αντίσταση δεν έχει δυνατότητα βελτίωσης ούτε 0,01%. Οκ ίσως ένας πιο νέος έχει πιο σοβαρές μονώσεις, ή έξτρα λειτουργίες, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει περίπτωση ν' αξίζει ν' αλλάξεις από ένα φούρνο 20 ετών σε έναν καινούριο για «οικονομία στο ρεύμα». Ενας νέος φούρνος με έναν φούρνο 20ετίας θα έχει διαφορά στην κατανάλωση, η διαφορά είναι στην καλύτερη μόνωση και τα διπλά (ή και τριπλά τζάμια) με τους παλιούς φούρνους ζέσταινες και τον χώρο που ήταν ο φούρνος. Ένας με καλύτερη μόνωση χρειάζεται να κάψει λιγότερο ρεύμα για να διατηρήσει την θερμοκρασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα