Προς το περιεχόμενο

Αργό Internet - Καταγγελία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα... Κατοικώ σε περιοχή όπου η 24αρα γραμμή που πληρώνω στην cosmote μου δίνει 7 Mbps. Η δικαιολογία είναι ότι αυτή είναι η μέγιστη που μπορώ να λάβω σε αυτή τη περιοχή. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να μου δώσουν δωρεάν αναβάθμιση σε οπτική ίνα; Καταγγελία πχ στην ΕΕΤΤ ή κάτι από τη στιγμή που πληρώνω για μία υπηρέσια που μου προσφέρει τουλάχιστον το 1/3;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι δεν γίνεται κάτι ούτε είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να κάνει κάτι.

μοναδικό σενάριο είναι να ζητήσεις αλλαγή της έως 24 με 4G router για να πιάσεις και 50 και 100 ή περισσότερο αν το σηκώνει η κεραία κινητής στη περιοχή.

Κι εγώ μέχρι πέρυσι που είχα ADSL
έπιανα - στα εξωτικά ΒΠ της Αθήνας - περί τα 3-4 Mbps .
Παλιότερα δε που το δίκτυο ήταν επιβαρυμένο και οι τεχνολογίες διαφορετικές,
το ADSL μου έδινε και 2-3 Mbps (για κάποια φεγγάρια έφτασα μέχρι και το 1 Mbps).

Άλλαξα σε VDSL και από τότε είδα όχι μόνο αύξηση
αλλά και το 100% της ταχύτητας του συμβολαίου.

Όπως είπε κι ο φίλος από πάνω,
στο ADSL πιάνεις μέχρι 24 Mbps χωρίς εγγύηση ταχύτητας
ενώ στο VDSL έχεις τουλάχιστον μια ρήτρα ταχύτητας κι ένα υψηλότερο σκαλοπάτι ταχύτητας που σου εγγυώνται προκαταβολικά.

20 hours ago, exypnakias said:

Καλησπέρα... Κατοικώ σε περιοχή όπου η 24αρα γραμμή που πληρώνω στην cosmote μου δίνει 7 Mbps. Η δικαιολογία είναι ότι αυτή είναι η μέγιστη που μπορώ να λάβω σε αυτή τη περιοχή. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να μου δώσουν δωρεάν αναβάθμιση σε οπτική ίνα; Καταγγελία πχ στην ΕΕΤΤ ή κάτι από τη στιγμή που πληρώνω για μία υπηρέσια που μου προσφέρει τουλάχιστον το 1/3;

a.δεν προκειται να περασουν ftth μονο για σενα.αν ειναι να δοθει σε ολη την περιοχη τοτε οκ θα παρεις και εσυ.για σενα δεν προκειται να γινει.εκτος αν παρεις Metro ethernet Με τριψηφιο τετραψηφιο νουμερο τιμης. δεν μπορεις να κανεις καταγγελια.εχουν θεσπιστει ηδη ορια για την adsl και πρεπει να εισαι τελειως πατο για να πιαστει σαν βλαβη.και βλαβη να μπει παντα υπαρχει η περιπτωση να σου πουν αυτο που σου ειπαν οποτε κοινως αν δεν σου κανει μπορεις να διακοψεις χωρις τελος διακοπης. αλλα τα 7 mbps ειναι 200 τοις 100 εντος οριου εκτος αν μου πεις οτι εισαι στα 200 μετρα απο τον οτε. εκτος αν εχεις καμπινες vdsl μπορεις να ζητησεις vdsl για καλυτερες ταχυτητες.

1 ώρα πριν, poulinos είπε

a.δεν προκειται να περασουν ftth μονο για σενα.αν ειναι να δοθει σε ολη την περιοχη τοτε οκ θα παρεις και εσυ.για σενα δεν προκειται να γινει.εκτος αν παρεις Metro ethernet Με τριψηφιο τετραψηφιο νουμερο τιμης. δεν μπορεις να κανεις καταγγελια.εχουν θεσπιστει ηδη ορια για την adsl και πρεπει να εισαι τελειως πατο για να πιαστει σαν βλαβη.και βλαβη να μπει παντα υπαρχει η περιπτωση να σου πουν αυτο που σου ειπαν οποτε κοινως αν δεν σου κανει μπορεις να διακοψεις χωρις τελος διακοπης. αλλα τα 7 mbps ειναι 200 τοις 100 εντος οριου εκτος αν μου πεις οτι εισαι στα 200 μετρα απο τον οτε. εκτος αν εχεις καμπινες vdsl μπορεις να ζητησεις vdsl για καλυτερες ταχυτητες.

Μίλησα με την cosmote σήμερα και μου είπαν ότι στην περιοχή είναι διαθέσιμη μόνο η 100ρα γραμμή και όχι η 50ρα. 

Στις 15/6/2023 στις 10:14 ΜΜ, exypnakias είπε

καλά , αυτά τα λένε και όποιος τσιμπήσει ,

δες το συμβόλαιό σου , αν είναι πρόσφατο θα σου γράφει την ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα , αν είναι παλιότερο ζήτα με ποιον ακριβώς τρόπο έγινε η προσωποποιημένη ενημέρωση

11 hours ago, korakios said:

καλά , αυτά τα λένε και όποιος τσιμπήσει ,

δες το συμβόλαιό σου , αν είναι πρόσφατο θα σου γράφει την ελάχιστη εγγυημένη ταχύτητα , αν είναι παλιότερο ζήτα με ποιον ακριβώς τρόπο έγινε η προσωποποιημένη ενημέρωση

Οπως εγραψα και παραπανω και οπως εχω γραψει και σε αλλο θεμα υπαρχει ελαχιστη εγγυημενη ταχυτητα η οποια ειναι στα ταρταρα.καποια στιγμη ειχα σηκωσει εδωμεσα ενα αρχειο που αναφερει με βαση το attenuation και με βαση την περιοχη που εισαι ποια ειναι η ελαχιστη ταχυτητα που πρεπει να εχεις προκειμενου να δηλωθει βλαβη στον οτε και να γινει αποδεκτο.  σου βαζει ο παροχος ενα Profile με 10snr και βλεπει σε τι ταχυτητα συγχρονιζεις.αν εισαι κατω απο το όριο τοτε μπορει να δηλωθει βλαβη στο συστημα του οτε.αν εισαι πανω απο αυτο το οριο δεν μπορει να δηλωθει βλαβη. οι τιμες που μπορει να δηλωθει βλαβη ειναι παρα πολυ χαμηλες.ακομα και 20mbit να πρεπε να παιζεις και παιζεις 10 δεν θεωρειται ουτε για αστειο βλαβη.

οποτε προσωπικη αποψη το να καθεται να παιδευεται με adsl να πληρωσει κατι παραπανω να βαλει vdsl εφοσον υπαρχει διαθεσιμοτητα.

ειχα adsl καποτε και επαιζα 15.αργοτερα τα 15 εγιναν κοντα στα 10 με 12.δεν ειχα παραπονο γενικοτερα αφου η γραμμη ηταν Full σταθερη και την χρησιμοποιω ελαχιστα.παρολα αυτα τωρα ειμαι με vdsl 100. δεν εβρισκα λογο για να γλυτωσω ενα καφε το μηνα να μην παω σε vdsl.

On 16/06/2023 at 20:30, exypnakias said:

Μίλησα με την cosmote σήμερα και μου είπαν ότι στην περιοχή είναι διαθέσιμη μόνο η 100ρα γραμμή και όχι η 50ρα. 

εχουν σταματησει γενικα να δινουν 50 αρες παρα μονο αν δεν μπορεις να παιξεις σε 100

On 16/06/2023 at 20:57, panatha1369 said:

Στατιστικα ρουτερ μπορεις να ανεβασεις να εχουμε μια ιδεα..και σε ποια περιοχη εισαι?

Θα ηταν χρησιμο αλλα δυσκολο να το πιασουν βλαβη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...