nyne Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Αρχικά κάνε μια καταγγελία στο δεδδηε για να ελέγξει τι παίζει με τα ρολόγια.Μετα πάρε το συμβόλαιο σου κ άλλαξε το ρολόι στο όνομα σου.Αν δεν θες να κάνεις τίποτα από αυτά τότε απλά σήκω κ φύγε. 1
Allan-Wake Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, nyne said: Αρχικά κάνε μια καταγγελία στο δεδδηε για να ελέγξει τι παίζει με τα ρολόγια.Μετα πάρε το συμβόλαιο σου κ άλλαξε το ρολόι στο όνομα σου.Αν δεν θες να κάνεις τίποτα από αυτά τότε απλά σήκω κ φύγε. Αυτό στη δεδδηε να το κάνει αφού φύγει
korakios Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Ruthl3ss είπε Γιατί, άμα της τα δίνει στο χέρι και του κόβει απόδειξη υπάρχει πρόβλημα; θα αρχίζει μπίρι-μπίρι με το ρεύμα και θα του βγάλει την πίστη , άσε που αν είναι και καμια γάτα θα του δίνει παλιόχαρτα και μετά τρέχα γύρευε να αποδείξεις οτι όντως ήταν η υπογραφή της... ηλεκτρονικά είναι ασφαλές και δε χρειάζονται πολλά-πολλά , όσο πιο τυπικά τόσο καλύτερα . προσωπικά δε θα πλήρωνα ρεύμα ξανά μέχρι να φύγω , τα 6€ προμήθειας τα πατσίζει με το παραπάνω 😁
1comment Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Σύνηθες ένα ρολόι να δίνει και σε άλλα σπίτια. Παλιά συνέβαινε. Όμως απορώ αν είναι έτσι, δεν πέφτει το ρεύμα όταν π.χ. ανάβουν 2 θερμοσίφωνες σε δύο σπίτια; Εκτός αν είναι με αυξημένη ισχύ. Θα σου λεγα να κάνεις καταγγελία στο δεδδηε αλλά υπόψην ότι αν το κόψουν, μένεις κι εσύ χωρίς ρεύμα όπως και όλα τα διαμερίσματα. Το να μην πληρώνεις το ενοίκιο απλά θα ταλαιπωρήσεις την ιδιοκτήτρια με το να σου κάνει έξωση. Όπως και το να μην πληρώνεις το ρεύμα που σου πρότεινε άλλος φωστήρας, έτσι θα γίνει διακοπή και δεν θα χεις. Στη θέση σου, θα πήγαινα με το λογ/σμο δεη στα άλλα διαμερίσματα και θα ζητούσα ευγενικά να δω τους λογ/σμους τους. Αν όπως λες παίρνετε όλοι από το ίδιο ρολόι, λογικά θα έχετε όλοι το ίδιο χαρτί. Βέβαια αυτό δεν εξηγείται γιατί πρακτικά δεν γίνεται να πληρώνετε όλοι με τον ίδιο κωδικό πληρωμής. Θα ήταν...πιστωτικός ο λογ/σμος. Π.χ. είναι 50Ε. Πληρώνεις εσύ τα 50, πληρώνει κι ο άλλος τα 50. Ο επόμενος θα ήταν -50. Άρα, μάλλον κάπου κάνεις λάθος ως προς το μοίρασμα του ρολογιου. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από 1comment
BaggekhsKr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με απλά λόγια ισχυρίζεσαι πως πληρώνεις το ρεύμα άλλων αλλά δεν σε πολυενοχλεί, το πρόβλημα σου είναι πως πληρώνεις 4€ παραπάνω σωστά? Είναι ένα θέμα γενικών ερωτήσεων. Δεν είναι το θέμα τα 4 ευρώ, είναι ο τρόπος που τα ζητάει. Και πίστεψε με, περισσότερο με συμφέρει να δίνω τα 4 ευρώ, παρά να πηγαίνω με το αμάξι στο ΑΤΜ λόγου απόστασης από εκεί που μένω και δουλεύω. Το μόνο που με νοιάζει είναι το ρολόι. Υπάρχει μετρητής του δικού μου διαμερίσματος, που πλέον θα πληρώνω βάση του μετρητή αφού το ζήτησα. Μόλις το ζήτησα λοιπόν, έσκουζε λέγοντας πως πλέον θέλει να πληρώνω και τα κοινόχρηστα. Κάτι που φυσικά της το έκοψα αφού δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία εξαρχής. Η κυρία ξέρει πως κατάλαβα αυτό που παίζει με το ρολόι, και γι' αυτό έχει βαλθεί και κάνει ψυχολογικό πόλεμο, αφού από την στιγμή που ανέφερα για το ρολόι, ξεκινήσανε όλα αυτά τα προβλήματα. 13 λεπτά πριν, nyne είπε Αρχικά κάνε μια καταγγελία στο δεδδηε για να ελέγξει τι παίζει με τα ρολόγια.Μετα πάρε το συμβόλαιο σου κ άλλαξε το ρολόι στο όνομα σου.Αν δεν θες να κάνεις τίποτα από αυτά τότε απλά σήκω κ φύγε. Δεν θέλω να κάνω καταγγελία. Ας κάνει ότι θέλει, δικά της σπίτια, δικό της πρόβλημα. Θα το βρει από αλλού.. Εμένα με νοιάζει να πληρώνω αυτό που καίω εγώ, και όχι διάφορα άλλα.. Γκαρσονιέρα 34ΤΜ είναι, και για 60 ημέρες, μου ήρθε λογαριασμός με 624 κιλοβατώρες. Και το καλύτερο? 25 μέρες έλειπα στο πατρικό μου.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Όπως τα λέει, μάλλον έχει τριφασικό, και ο ηλεκτρολόγος του έσπασε διαμέρισμα και φάση Αν μιλάμε στο ρολόι της ΔΕΗ 3ις διακόπτες είναι τριφασικό, το πως το έκανε ο ηλεκτρολόγος είναι άλλη ιστορία 1
BaggekhsKr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, 1comment είπε Σύνηθες ένα ρολόι να δίνει και σε άλλα σπίτια. Παλιά συνέβαινε. Όμως απορώ αν είναι έτσι, δεν πέφτει το ρεύμα όταν π.χ. ανάβουν 2 θερμοσίφωνες σε δύο σπίτια; Εκτός αν είναι με αυξημένη ισχύ. Θα σου λεγα να κάνεις καταγγελία στο δεδδηε αλλά υπόψην ότι αν το κόψουν, μένεις κι εσύ χωρίς ρεύμα όπως και όλα τα διαμερίσματα. Το να μην πληρώνεις το ενοίκιο απλά θα ταλαιπωρήσεις την ιδιοκτήτρια με το να σου κάνει έξωση. Όπως και το να μην πληρώνεις το ρεύμα που σου πρότεινε άλλος φωστήρας, έτσι θα γίνει διακοπή και δεν θα χεις. Στη θέση σου, θα πήγαινα με το λογ/σμο δεη στα άλλα διαμερίσματα και θα ζητούσα ευγενικά να δω τους λογ/σμους τους. Αν όπως λες παίρνετε όλοι από το ίδιο ρολόι, λογικά θα έχετε όλοι το ίδιο χαρτί. Βέβαια αυτό δεν εξηγείται γιατί πρακτικά δεν γίνεται να πληρώνετε όλοι με τον ίδιο κωδικό πληρωμής. Θα ήταν...πιστωτικός ο λογ/σμος. Άρα, μάλλον κάπου κάνεις λάθος ως προς το μοίρασμα του ρολογιου. Τα υπόλοιπα δεν τα νοικιάζει μακροχρόνια. Είναι μόνο airbnb, και στον τουρίστα δεν πηγαίνει λογαριασμό ρεύματος. Όλα είναι πακέτο στη τιμή. Οπότε... ξέρεις.. Μόλις κλείσω τον 2ο και 3ο διακόπτη στο ρολόι, έχω ρεύμα μόνο εγώ, και ΟΛΑ τα υπόλοιπα όχι. Οπότε, πως είναι δυνατών να κάνω λάθος? Δύο θερμοσίφωνες υπάρχουν όντως, και δεν υπάρχει πρόβλημα όχι.. Τους έχει ανάψει ταυτόχρονα για να έχουν ζεστό νερό στα άλλα οι τουρίστες όταν δεν είχε ήλιο.
1comment Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, BaggekhsKr είπε Τα υπόλοιπα δεν τα νοικιάζει μακροχρόνια. Είναι μόνο airbnb, και στον τουρίστα δεν πηγαίνει λογαριασμό ρεύματος. Όλα είναι πακέτο στη τιμή. Οπότε... ξέρεις.. Μόλις κλείσω τον 2ο και 3ο διακόπτη στο ρολόι, έχω ρεύμα μόνο εγώ, και ΟΛΑ τα υπόλοιπα όχι. Οπότε, πως είναι δυνατών να κάνω λάθος? Δύο θερμοσίφωνες υπάρχουν όντως, και δεν υπάρχει πρόβλημα όχι.. Τους έχει ανάψει ταυτόχρονα για να έχουν ζεστό νερό στα άλλα οι τουρίστες όταν δεν είχε ήλιο. Χμ... τότε όντως κάτι παίζει. Κι εμείς εδώ κάπως μοιραζόμαστε κάποιο ρολόι (οικογενειακή πολυκατοικία) και ρωτάμε την αδερφή μου πότε θα βάλει θερμοσίφωνα γιατί πέφτει η ασφάλεια! Τρελό! Ευτυχώς με την κουζίνα είναι οκ τα πράγματα! Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άλλο ρολόι; 1
Ringo106 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ΔΕΗ δεν ξαναπλήρωνα με τίποτα πάντως ... Κεράκια , ρεσό , powerbank και γεννήτρια... Τέλος to τσάμπα ρεύμα στα AIRbnb... Θα πόναγε περισσότερο από εσένα αυτή και θα έβρισκε λύση asap... Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από Ringo106
gpapadakis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Για το ενοίκιο άνοιξε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα να μην πληρώνεις προμήθεια. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από gpapadakis 2
BaggekhsKr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, 1comment είπε Χμ... τότε όντως κάτι παίζει. Κι εμείς εδώ κάπως μοιραζόμαστε κάποιο ρολόι (οικογενειακή πολυκατοικία) και ρωτάμε την αδερφή μου πότε θα βάλει θερμοσίφωνα γιατί πέφτει η ασφάλεια! Τρελό! Ευτυχώς με την κουζίνα είναι οκ τα πράγματα! Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άλλο ρολόι; Κατά τα λεγόμενά της, υπάρχει και άλλο ρολόι για τα υπόλοιπα διαμερίσματα. Είναι όμως πολυκατοικία. Είναι πολλά ρολόγια και δεν βρίσκω άκρη, ούτε θα κοιτάξω-πειράξω τα ξένα ρολόγια. Απλώς, εγώ βλέπω τον αριθμό ρολογιού από τον λογαριασμό που μου φέρνει και το μισθωτήριο. Πήγα ένα βράδυ, κλείνω ένα ένα τους διακόπτες από το ρολόι που γράφει ο λογαριασμός που μου φέρνει, και βγήκε ένα παιδί που νοίκιαζε το airbnb το χειμώνα και με ρώτησε γιατί δεν έχει ρεύμα, εκεί κατάλαβα τι παίζει.. :/ 2 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Αφού υπάρχει ρολόι στο διαμέρισμα σου, υπολόγισε τα περίπου πόσα πρεπει να δωσεις, και δωστα. Για το ενοίκιο άνοιξε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα να μην πληρώνεις προμήθεια. Ναι, αυτό το δίμηνο αυτό κάνω. Παίρνω φωτογραφία τον μετρητή και τώρα που θα έρθει ο λογαριασμός, θα δώσω τους δύο μήνες που γράφει ο μετρητής μου, και τα μισά από Δήμο-Ερτ- υπόλοιπες χρεώσεις όπως συμφωνήθηκε από την αρχή για τα μισά.. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από BaggekhsKr 1
sting76 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Ψάξε οπωσδήποτε για άλλο διαμέρισμα, εάν έχεις δώσει προκαταβολή 2-3 νοίκια μπροστά, άφησε απλήρωτους 2-3 μήνες πριν φύγεις για να ρεφαρεις με το ρεύμα. Θεωρητικά θα στα επιστρέψει όταν φύγεις εάν το σπίτι είναι ακέραιο... αλλά έτσι όπως το πάει δεν το βλέπω
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 8 minutes ago, BaggekhsKr said: Είναι ένα θέμα γενικών ερωτήσεων. Δεν είναι το θέμα τα 4 ευρώ, είναι ο τρόπος που τα ζητάει. Και πίστεψε με, περισσότερο με συμφέρει να δίνω τα 4 ευρώ, παρά να πηγαίνω με το αμάξι στο ΑΤΜ λόγου απόστασης από εκεί που μένω και δουλεύω. Το μόνο που με νοιάζει είναι το ρολόι. Υπάρχει μετρητής του δικού μου διαμερίσματος, που πλέον θα πληρώνω βάση του μετρητή αφού το ζήτησα. Μόλις το ζήτησα λοιπόν, έσκουζε λέγοντας πως πλέον θέλει να πληρώνω και τα κοινόχρηστα. Κάτι που φυσικά της το έκοψα αφού δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία εξαρχής. Η κυρία ξέρει πως κατάλαβα αυτό που παίζει με το ρολόι, και γι' αυτό έχει βαλθεί και κάνει ψυχολογικό πόλεμο, αφού από την στιγμή που ανέφερα για το ρολόι, ξεκινήσανε όλα αυτά τα προβλήματα. Έτσι όπως το είχες θέσει όμως άλλο νόημα έβγαινε. Και πίστεψε με περισσότερο σε συμφέρει να ανοίξεις λογαριασμό στην Πειραιώς (αν δεν έχεις) για να μεταφέρεις λεφτά σε αυτόν μέσω iris χωρίς να χρεώνεσαι απολύτως τίποτα, απλά θα κάνεις κατάθεση σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα χωρίς να χρεώνεσαι ούτε καν τα 2€ της προμήθειας εξερχόμενου εμβάσματος. Όσο για το ρολόι από ότι φαίνεται εν μέρει την έχεις βρει τη λύση, και λέω εν μέρει γιατί οι χρεώσεις του ρεύματος είναι κλιμακωτές. Όσο για τα κοινόχρηστα δες τι ακριβώς προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που έχετε υπογράψει, αν δεν λέει κάτι τότε είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις. Όσο για τον ψυχολογικό πόλεμο, αν δεν τον αντέχεις (που προφανώς για να ρωτάς ΔΕΝ) τότε σήκω φύγε όσο πιο γρήγορα γίνεται από εκεί.
gpapadakis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Α τώρα κατάλαβα, θα της πεις εφόσον έχει ρολόι ΔΕΗ που δίνει και σε άλλα διαμερίσματα, να δώσει 50€ και να βάλει εσωτερικό μετρητή στον πίνακα του διαμερίσματος σου. Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις άκρη αν το ρολόι το δικό σου δίνει και σε άλλα διαμερίσματα ρεύμα (εκτός αν είναι όλα ξενοικιαστα που δεν παίζει).
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 12 minutes ago, 1comment said: Χμ... τότε όντως κάτι παίζει. Κι εμείς εδώ κάπως μοιραζόμαστε κάποιο ρολόι (οικογενειακή πολυκατοικία) και ρωτάμε την αδερφή μου πότε θα βάλει θερμοσίφωνα γιατί πέφτει η ασφάλεια! Τρελό! Ευτυχώς με την κουζίνα είναι οκ τα πράγματα! Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει άλλο ρολόι; Ακόμα και η απλή μονοφασική παροχή (8KVA) μια χαρά αντέχει 2 θερμοσίφωνες, λογικά κάποιο θέμα έχει η εσωτερική σας εγκατάσταση. 1 minute ago, gpapadakis said: Α τώρα κατάλαβα, θα της πεις εφόσον έχει ρολόι ΔΕΗ που δίνει και σε άλλα διαμερίσματα, να δώσει 50€ και να βάλει εσωτερικό μετρητή στον πίνακα του διαμερίσματος σου. Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις άκρη αν το ρολόι το δικό σου δίνει και σε άλλα διαμερίσματα ρεύμα (εκτός αν είναι όλα ξενοικιαστα που δεν παίζει). Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος έγραψε ότι το διαμέρισμα του έχει ήδη εσωτερικό μετρητή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις