Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Νοικιάζω μία δίχωρη γκαρσονιέρα στα Χανιά εδώ και 7 μήνες. Ποτέ μου δεν καθυστέρησα νοίκι ούτε έδωσα λιγότερα χρήματα. Όμως όποτε έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ ο οποίος είναι στο όνομα της ιδιοκτήτριας, απαιτεί να πληρώνεται την ίδια ημέρα ολόκληρος ο λογαριασμός ή αν της πω ότι ο λογαριασμός θα πληρωθεί ο μισός τώρα και το υπόλοιπο μισό τον άλλον μήνα που θα πληρωθώ, αρχίζει να μου κάνει ψυχολογικό πόλεμο.

Όσοι λογαριασμοί ήρθανε, αργούσανε μαξ 1 μήνα, αλλά πληρωθήκανε. Της έχω πει να το γυρίσω στο όνομα μου, και δεν θέλει. Εγώ όμως θέλω να πληρώνω όσα μπορώ στη ΔΕΗ χωρίς όρια ημερών κτλπ. Το ότι δεν το γυρίζει στο όνομα μου, είναι δικό της πρόβλημα. Το ρολόι όμως απ' ότι παρατήρησα, δίνει ρεύμα και τα υπόλοιπα 4 διαμερίσματα στον ίδιο όροφο κάτι το οποίο δεν μου το είπε στην αρχή, και το έκρυψε. Μου είπε μόνο πως μοιράζεται το ίδιο ρολόι μόνο με το 1 διαμέρισμα στον ίδιο όροφο και πως απλά θα πληρώνω μισά Δήμο-έρτ χρεώσεις. Εκείνο το διαμέρισμα είναι κλειστό, ενώ τα άλλα είναι Airbnb και οι τουρίστες θα καίνε aircondition και θα πληρώνω εγώ να δροσίζονται. Εγώ πήγα κάτω στο ρολόι, και είδα 3 διακόπτες. Τους έκλεινα έναν έναν και τα υπόλοιπα 4 διαμερίσματα δεν είχαν ρεύμα, και έτσι κατάλαβα ότι συμβαίνει αυτό. 

Μόλις της το είπα αυτό, μου είπε πως κάνω λάθος και από τότε άρχισε να θέλει να με διώξει κάνοντας μου ψυχολογικό πόλεμο με το παραμικρό. Σήμερα την άφησα να έρθει μέσα να δει το σπίτι, και στο μπάνιο, δεν υπάρχει παράθυρο παρά μόνο ένας μικρός μηχανισμός εξαερισμού με ανεμιστηράκι και αυτό χάλασε πριν λίγο καιρό. Και έσκουζε σήμερα γι'αυτό το λόγο στον αδερφό μου, λέγοντας του ότι το έκανε συντήρηση και πως εγώ είμαι υποχρεωμένος να το πληρώσω. Πήγα το ξεβίδωσα και τα μικρά καλώδια και γενικά η ηλεκτρολογική του εγκατάσταση είναι γεμάτο σκουριές. Οπότε, συντήρηση δεν έγινε ποτέ. 

Για την καταβολή χρημάτων στο νοίκι μου έδωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό, που αυτηνής είναι στην Πειραιώς, και επειδή της κρατάει προμήθεια 4 ευρώ, απαιτεί να πληρώνω εγώ την προμήθεια συν τα έξοδα. Τα έξοδα 2 ευρώ, τα πληρώνω εγώ, όμως απαιτεί και τα 4 ευρώ της προμήθειας, αλλιώς να της τα δίνω στο χέρι. Είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω αυτά τα 4 ευρώ? Της είπα να πάει να ανοίξει εθνική, και λέει να πάω εγώ να κάνω Πειραιώς.

Πως μπορώ να διαχειριστώ όλο αυτό που συμβαίνει? Της τα πληρώνω όλα, και κάνει ψυχολογικό πόλεμο επειδή πέθανε ο άντρας της και θέλει τώρα να έρθει να μείνει εδώ αλλά μέχρι τον Νοέμβριο που λήγει το συμβόλαιο δεν φεύγω. Μήπως να αρχίσω να μην πληρώνω το ενοίκιο, μήπως και φοβηθεί και σταματήσει όλο αυτό? Πραγματικά έχω απελπιστεί.. Θέλω την ηρεμία μου και όποτε την βλέπω όλο και κάτι άκυρο θα πει. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Να φύγεις και να πας σε άλλο διαμερισμα που να έχει και συμβόλαιο και να κάνεις τα απαραίτητα για να πάρεις τους λογαριασμούς στο όνομα σου

Σωστά σου λέει οτι πρέπει εσύ να πληρώσεις τα έξοδα για την τραπεζική κατάθεση

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιδανικότερο θα ήταν να φύγεις...

Να μην πληρώνεις το ενοίκιο δεν είναι σωστό, μπορείς όμως να πεις ότι αν δεν σταματήσει τους παραλογισμούς, δεν θα πληρώσεις τη ΔΕΗ... ;) 

Επεξ/σία από Bomber-21
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, BaggekhsKr είπε

Μήπως να αρχίσω να μην πληρώνω το ενοίκιο, μήπως και φοβηθεί και σταματήσει όλο αυτό? Πραγματικά έχω απελπιστεί.. Θέλω την ηρεμία μου και όποτε την βλέπω όλο και κάτι άκυρο θα πει. 

όχι φυσικά , το ενοίκιο είναι υποχρέωσή σου

το ρεύμα όμως όχι φυσικά , δε δίνεις σεντ

Δημοσ.

για αλλη μια φορα φαινεται οτι ο ιδιόκτητης εχει δικιο . Και ο ενοικιαστης η πρωτη σκεψη που κανει παντα , ειναι να μην πληρωσει ενοικιο.

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

για αλλη μια φορα φαινεται οτι ο ιδιόκτητης εχει δικιο . Και ο ενοικιαστης η πρωτη σκεψη που κανει παντα , ειναι να μην πληρωσει ενοικιο.

Πού ακριβώς έχει δίκιο; Στο ότι πληρώνει ο άνθρωπος το ρεύμα των άλλων;;;;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, Bomber-21 said:

Πού ακριβώς έχει δίκιο; Στο ότι πληρώνει ο άνθρωπος το ρεύμα των άλλων;;;;

με ενα ακομα διαμερισμα ειναι το ρευμα, το οποιο ειναι κλειστο. και του ειπε η γυναικα θα πληρωσεις τον μισο φορο ΕΡΤ. Αυτος δεν καταλαβε και ακομα λεει τα δικα του. Αν πληρωνες εσυ τα aircondition των τουριστων θα σου ερχοταν 300 ευρω... αλλα δεν μας ειπε ποσο του ερχετε τωρα

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

με ενα ακομα διαμερισμα ειναι το ρευμα, το οποιο ειναι κλειστο. και του ειπε η γυναικα θα πληρωσεις τον μισο φορο ΕΡΤ. Αυτος δεν καταλαβε και ακομα λεει τα δικα του. Αν πληρωνες εσυ τα aircondition των τουριστων θα σου ερχοταν 300 ευρω... αλλα δεν μας ειπε ποσο του ερχετε τωρα

είτε 1€ παραπάνω είτε 1000€ δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει το ρεύμα απο τη στιγμή που δεν είναι στο όνομά του και δε πρέπει να το πάρει λόγω της παράνομης ρευματοδότησης στα υπόλοιπα διαμερίσματα

απλά θα πρέπει να ψάχνει σπίτι απο τώρα και όχι τελευταία στιγμή

• Like 3
Δημοσ.

Η φράση "Μήπως να αρχίσω να μην πληρώνω το ενοίκιο, μήπως και φοβηθεί και σταματήσει όλο αυτό?" είναι κυριολεκτικά σχήμα λόγου, λέγοντας πως ενώ τα πληρώνω όλα, ακούω μουρμούρες.

27 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Υπάρχουν 5 διαμερίσματα, 1 ρολόι λέγοντας πως είναι δικό μου, και απλά μοιράζεται με το απέναντι διαμέρισμα. Ψάχνοντας εγώ να δω γιατί το ρολόι έχει 3 διακόπτες, παρατήρησα ότι:

• Ο πρώτος διακόπτης είναι δικός μου.
  • Ο δεύτερος όπως είπε στην αρχή, είναι στο απέναντι διαμέρισμα όπου καίει ψυγείο.
  • Και ο τρίτος διακόπτης, δίνει στα υπόλοιπα διαμερίσματα, κάτι που έκρυψε, και εδώ και 2 μήνες έρχονται τουρίστες. 

Το απέναντι διαμέρισμα, το χρησιμοποιούσα εγώ μέχρι πριν 2 μήνες σαν χώρο αποθήκευσης, και γι' αυτό πλήρωνα ολόκληρο τον λογαριασμό αφού είπε ότι το ρολόι δίνει ΜΟΝΟ σε αυτά τα δύο. Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει. 
Μόλις έκλεισα τον 3ο διακόπτη για δοκιμή πριν 3 μήνες, βγήκε ένα παλικάρι που έμενε στο 4ο διαμέρισμα, και ρώτησε γιατί δεν έχει ρεύμα. Οπότε, όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε.. 

Εννοείται ψάχνω ήδη άλλο να βρω για να φύγω από εδώ, αλλά στα Χανιά είναι πάρα πολύ δύσκολο λόγου Airbnb και τα ενοίκια στα ύψη, και γι' αυτό ακόμη μένω εδώ μέχρι να βρω κάτι άλλο.

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Να φύγεις και να πας σε άλλο διαμερισμα που να έχει και συμβόλαιο και να κάνεις τα απαραίτητα για να πάρεις τους λογαριασμούς στο όνομα σου
Σωστά σου λέει οτι πρέπει εσύ να πληρώσεις τα έξοδα για την τραπεζική κατάθεση

Τα έξοδα που μου ζητάει η τράπεζά μου όταν πάω να στείλω, είναι 2 ευρώ και τα πληρώνω εγώ. Μόλις τα χρήματα πάνε στον λογαριασμό της, η τράπεζά της, της κρατάει προμήθεια 4 ευρώ, επειδή της έρχονται από άλλη τράπεζα. Αυτά ρωτώ αν είμαι υποχρεωμένος να τα πληρώνω εγώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BaggekhsKr είπε

Τα έξοδα που μου ζητάει η τράπεζά μου όταν πάω να στείλω, είναι 2 ευρώ και τα πληρώνω εγώ. Μόλις τα χρήματα πάνε στον λογαριασμό της, η τράπεζά της, της κρατάει προμήθεια 4 ευρώ, επειδή της έρχονται από άλλη τράπεζα. Αυτά ρωτώ αν είμαι υποχρεωμένος να τα πληρώνω εγώ.

αυτά έπρεπε να τα είχατε συνεννοηθεί εξαρχής , στο χέρι πάντως μην της δίνεις , να φαίνεται δλδ οτι μπαίνει το ενοίκιο κανονικά ωστε να μην κάνει εξπρές κίνηση έξωσης λόγω μη πληρωμής

περίεργο πάντως να είναι πολλά διαμερίσματα δηλωμένα με ίδιο ρολόι

Δημοσ.
12 minutes ago, BaggekhsKr said:

Με απλά λόγια ισχυρίζεσαι πως πληρώνεις το ρεύμα άλλων αλλά δεν σε πολυενοχλεί, το πρόβλημα σου είναι πως πληρώνεις 4€ παραπάνω σωστά?

2 minutes ago, korakios said:

περίεργο πάντως να είναι πολλά διαμερίσματα δηλωμένα με ίδιο ρολόι

Δεν είπε κάτι τέτοιο, είπε ότι στην πράξη ένα ρολόι ρευματοδοτεί 4 διαμερίσματα.

Και για Κρήτη μάλλον συνηθισμένο το λες αυτό, όχι περίεργο.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είπε κάτι τέτοιο, είπε ότι στην πράξη ένα ρολόι ρευματοδοτεί 4 διαμερίσματα.

εννοώ οτι δεν είναι μαύρα τα άλλα , το οτι στην πράξη το κάνει και δεν έχουν λαμπαδιάσει είναι γεγονός

Δημοσ.

Μόνο στο θέμα του κοινόχρηστου μετρητή της ΔΕΗ νομίζω ότι έχεις δίκιο και θα έπρεπε να ζητήσεις να χρεώνεσαι για όσο καταναλώνεις. Για την πληρωμή είτε στον μήνα είτε μισό μισό δεν βρίσκω σε τι μπορεί να σε βοηθήσει, οπότε καλύτερα να το πληρώνεις όταν εκδίδεται ο λογαριασμός και να είσαι κύριος. Το να της αφήσεις απλήρωτα ενοίκια το θεωρώ λάθος και καλύτερα να μην σκεύτεσαι με αυτό τον τρόπο. Για θέματα συντήρησης και μάλιστα για ένα ανεμιστηράκι νομίζω ότι είναι αστείο το θέμα και φυσικά δεν αποτελεί ένδειξη ότι σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Τέλος (το ποιό σημαντικό) εαν στην λήξη του συμβολαίου θέλει να κρατήσει το σπίτι τότε νομίζω ότι θα έπρεπε να έχεις ξεκινήσει ήδη να ψάχνεις για άλλο σπίτι.  

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, korakios said:

εννοώ οτι δεν είναι μαύρα τα άλλα , το οτι στην πράξη το κάνει και δεν έχουν λαμπαδιάσει είναι γεγονός

Αν σου πω ότι κατάλαβα τι εννοείς με αυτό στα bold, θα είναι ψέμα :)

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, korakios είπε

Στο χέρι πάντως μην της δίνεις , να φαίνεται δλδ οτι μπαίνει το ενοίκιο κανονικά ωστε να μην κάνει εξπρές κίνηση έξωσης λόγω μη πληρωμής

Γιατί, άμα της τα δίνει στο χέρι και του κόβει απόδειξη υπάρχει πρόβλημα;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...