Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, Addendi said:

To καλό επίπεδο είναι οταν σου εχει καεί smt αντίσταση και μπορείς να την αντικαταστήσεις με άλλη επιλέγοντας σωστή τιμή (χωρίς σχέδιο)...

Πάντως για να έχεις μια επαρκή γνώση και κατανόηση δεν απαιτούνται τρελά μαθηματικά...

Συμφωνώ. Για να καταλάβεις π.χ. τι τιμή αντίσταση πρέπει να διαλέξεις, πρέπει να μπορείς να καταλάβεις και τι κάνει αυτή η αντίσταση από τα γύρω-γύρω, και πως θα επηρεάσει (και αν, και πόσο) μία διαφορετική τιμή. Ε άμα έχεις σχέδιο είναι cheat sheet, οκ, λέει 5,6ΚΩ, βάλε την ίδια. :P

Στο «χεράτο» κομμάτι, για 'μενα ζορίζει απλά όσο μικραίνουν τα SMD. Σε παθητικά έχω καταφέρει μέχρι 0805. Σε άδειο PCB (δηλαδή να κάνω populate και solder, όχι αντικατάσταση) πάω μέχρι 0603. Πιο κάτω, δεν, ούτε το χέρι μου είναι σταθερό, ούτε υπομονή έχω, θα φύγουν όλα από το παράθυρο! :P

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Haldol said:

Συμφωνώ. Για να καταλάβεις π.χ. τι τιμή αντίσταση πρέπει να διαλέξεις, πρέπει να μπορείς να καταλάβεις και τι κάνει αυτή η αντίσταση από τα γύρω-γύρω, και πως θα επηρεάσει (και αν, και πόσο) μία διαφορετική τιμή. Ε άμα έχεις σχέδιο είναι cheat sheet, οκ, λέει 5,6ΚΩ, βάλε την ίδια. :P

Στο «χεράτο» κομμάτι, για 'μενα ζορίζει απλά όσο μικραίνουν τα SMD. Σε παθητικά έχω καταφέρει μέχρι 0805. Σε άδειο PCB (δηλαδή να κάνω populate και solder, όχι αντικατάσταση) πάω μέχρι 0603. Πιο κάτω, δεν, ούτε το χέρι μου είναι σταθερό, ούτε υπομονή έχω, θα φύγουν όλα από το παράθυρο! :P

αυτο ειναι μια βασικη ανησυχία μου γιατι δε φημιζομαι για το σταθερο χερι μου οποτε μεχρι οπου φτανουμε. 

Δημοσ.

Γενικά για επισκευή ηλεκτρονικών σε επίπεδο πλακέτας για κονσόλες κτλ, ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρεις ηλεκτρονικά. Χρειάζεται πολύ βασικά πράγματα για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, βασική ηλεκτροτεχνία και να ξέρεις κυρίως να μετράς σωστά και την λογική των κυκλωμάτων που θα μετρήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...