deafman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Καλησπερα στην ομαδα, Μεσα σε ολα τελευταια με εχει πιασει να μαθω πως να ελεγχω και να επισκευαζω πλακετες ηλεκτρονικων συσκευων. Κυριως με ενδιαφερει για κονσολες γιατι αυτες λυπαμαι περισσοτερο αλλα φανταζομαι η τεχνη ισχυει για ολα τα ειδη. Αν εχει καποιος υποψη του (προφανως περα απο τυχαια αναζητηση google) για μαθηματα σωστα και γενικα πληροφοριες θα το εκτιμουσα. thanks!
sdikr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Θέλεις να γίνεις ηλεκτρονικός χωρις να σπουδάσεις ηλεκτρονικός δηλάδη; Θέλει διάβασμα και πολύ trial and error, σίγουρα γίνεται και χωρίς να πας σε κάποια σχολή, αλλά σίγουρα δεν γίνεται του στυλ αυτό αυτό και αυτό και θα φτιάχνεις κονσόλες για πάντα
deafman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ναι το γνωριζω οτι ειναι απο αυτα που μαθαινεις συνεχεια. απλα αναζητω καμποια μεθοδο για να ξεκινησω απο καπου. Το κριμα ειναι οτι μπηκα ηλεκτρονικη αλλα τελικα πηγα πληροφορικη και τωρα τα εφερε ετσι που θα μου χρησιμευε να ειχα συνεχισει. Thanks για την απαντηση! Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από deafman
lordvec Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Αυτό είναι κάτι που θα ενδιέφερε και εμένα. Πάντως στις περισσότερες συσκευές που έχω κουτσά στραβά επιδιορθώσει, το πρόβλημα φαίνεται με το μάτι. Ξεκολλημένο καλώδιο, φουσκωμένος πυκνωτής, ραγισμένη κόλληση κάποιου στοιχείου πάνω στην πλακέτα. Αυτά είναι το 95% των βλαβών. Το 5% είναι που σε κάνει μάγκα 1
Estevan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Ξεκίνα με τον fubar.gr αρχικά θα τον βρεις στο YouTube (έχει και Site) πάρε και κάποια βασικά εργαλεία (κολλητήρι κτλπ) και ξεκίνα.. Μέχρι εποχή Dreamcat, X-Box κ.α μπορείς να σολάρεις σχετικά άνετα υπό την προϋπόθεση οτι πιάνουν τα χέρια σου και γενικά ''νιώθεις'' από εκεί κι' έπειτα (PS3 era) τα πράγματα ζορίζουν λιγάκι και θες λίγο πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Καλή αρχή και καλό Gaming / Modding. 2
sdikr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 19 hours ago, deafman said: ναι το γνωριζω οτι ειναι απο αυτα που μαθαινεις συνεχεια. απλα αναζητω καμποια μεθοδο για να ξεκινησω απο καπου. Το κριμα ειναι οτι μπηκα ηλεκτρονικη αλλα τελικα πηγα πληροφορικη και τωρα τα εφερε ετσι που θα μου χρησιμευε να ειχα συνεχισει. Thanks για την απαντηση! Γενικά αν δεις στο Youtube έχει αρκετά βιντέο Πχ αυτός https://www.youtube.com/@electronicsrepairschool Αυτός βέβαια σε καθοδηγεί στο πως να ψάχνεις να βρεις την βλάβη, όχι τσέκαρε αυτό και αυτό 2
deafman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις! Θα δω τα εν λογω καναλια και οπου βγει.
Haldol Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Υπόψιν ότι για «σοβαρές» διαγνώσεις & επισκευές θέλεις και εξοπλισμό. Τώρα για έναν σκασμένο πυκνωτή που φαίνεται με το μάτι, οκ, ένα κολλητήρι με 20€ και καθάρισες, παίρνεις και καλούτσικο. Αλλά όσο ανεβαίνεις σε επίπεδο και -κυρίως- αν θες ν' ασχοληθείς και επαγγελματικά (αν σ' απασχολεί φυσικά αυτό) θ' αρχίσεις να χρειάζεσαι πολύμετρα, τροφοδοτικά, παλμογράφους, σταθμούς κόλλησης / αποκόλλησης / αέρα / rework, και άλλα πολλά. 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Estevan είπε Ξεκίνα με τον fubar.gr αρχικά θα τον βρεις στο YouTube (έχει και Site) πάρε και κάποια βασικά εργαλεία (κολλητήρι κτλπ) και ξεκίνα.. Μέχρι εποχή Dreamcat, X-Box κ.α μπορείς να σολάρεις σχετικά άνετα υπό την προϋπόθεση οτι πιάνουν τα χέρια σου και γενικά ''νιώθεις'' από εκεί κι' έπειτα (PS3 era) τα πράγματα ζορίζουν λιγάκι και θες λίγο πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Καλή αρχή και καλό Gaming / Modding. Από αυτόν άρχισα να παρακολουθώ και εγώ. Γενικά το μόνο που είμαι σε θέση να κάνω είναι τίποτα δουλειές με κονεκτορες και κολλητήρια. Ηθελα να φτάσω σε σημείο να κάνω recaping σε παλιές συσκευές αλλά τελικά και γνώσεις/εμπειρία δεν έχω και θα χαλάσω περισσότερο την συσκευή από ότι είναι ήδη. Πρέπει να έχεις σπουδάσει ηλεκτρονικός, φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Edit: Ο @Fubar.grέχει φτιάξει λογαριασμό και εδώ. Δεν ξέρω άμα μπαίνει ακόμα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___ 2 1
deafman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) ευχαριστω και για τις νεες απαντησεις. Οχι επαγγελματικα δε νομιζω να ασχοληθω ποτε. Ειναι απλα γνωση που θα ηθελα να εχω για προσωπικη χρηση. ο fubar ειναι εξαιρετικος σε αυτο που κανει ειδα παρα πολλα χθες και με εψησε να αρχισω και λιγο πανω σε παλιο hardware να κανω λιγο προπονηση. Ειναι προφανες οτι υπαρχει τεραστιος όγκος πληροφοριας που χρειαζεσαι για σωστη διαγνωση και δε ξερω αν θα φτασω τοσο μακρια αλλα οτι μαθαινεις καλο ειναι. Να πω οτι αν καποιος γνωριζει για σεμιναρια/ διπλωμα κλπ θα με ενδιεφερε επισης. Ακομα και αν καποιος ειναι γνωστης και θελει να μεταφερει την δικη του γνωση σε ενα νεο jedi σε προσωπικο επιπεδο Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από deafman
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, deafman είπε Να πω οτι αν καποιος γνωριζει για σεμιναρια/ διπλωμα κλπ θα με ενδιεφερε επισης. Ακομα και αν καποιος ειναι γνωστης και θελει να μεταφερει την δικη του γνωση σε ενα νεο jedi σε προσωπικο επιπεδο Το ειχα ψάξει εγώ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις άμα θέλεις να κάνεις κάτι με απόκτηση πτυχίου η διπλώματος είναι η φοίτηση σε ΙΕΚ. Μετά έχεις μόνο λύσεις με πανελλήνιες για κανένα πρώην ΤΕΙ που έχουν συγχωνευτεί.
deafman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 δεν υπαρχει χρονος για πληρη φοιτηση ουτε και η ορεξη πλεον και αφου μιλαμε για ερασιτεχνικη προσεγγιση μαλλον θα πρεπει να αρκεστω σε online μεθοδους και δοκιμες. thanks για την απαντηση!
Addendi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δεν ξερω κατα πόσο ο Louis Rossmann είναι σχετικός Στις 16/6/2023 στις 9:35 ΜΜ, Haldol είπε Αλλά όσο ανεβαίνεις σε επίπεδο To καλό επίπεδο είναι οταν σου εχει καεί smt αντίσταση και μπορείς να την αντικαταστήσεις με άλλη επιλέγοντας σωστή τιμή (χωρίς σχέδιο)... Πάντως για να έχεις μια επαρκή γνώση και κατανόηση δεν απαιτούνται τρελά μαθηματικά...
deafman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 quick update, αν και λογω υποχρεωσεων δεν εχω προχωρησει πολυ, υπαρχουν ολοκληρα μαθηματα απο κολέγια εξωτερικού (ωωωρες βιντεο) που πιανουν το θεωρητικο κομματι απο την αρχη, υπαρχουν δωρεαν ή αρκετα φθηνα μαθηματα σε site οπως udemy για χρηση πολυμετρου και για επισκευες διαφορων τυπων και κατανοηση των διαφορων εξαρτηματων και ισως αν μπω στη διαδικασια να τα παρακολουθησω ολα αυτα και να χαλασω μερικα παλια μηχανηματα που εχω διαθεσιμα να αρχισω να μπαινω λιγο στη λογικη. Καλοδεχουμενες οποιες προτασεις παρολα αυτα. Αν γνωριζει καποιος για καποια διαδικασία δια ζωσης σε επιπεδο διπλωματος, σεμιναριου κλπ θα με ενδιαφερει παντα. Ευχαριστω τους συμμετέχοντες μεχρι στιγμης!
Addendi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) αυτός ξερει καλά. Γενικά ξεκινάς με ηλεκτρονικά ισχυος (διοδοι, ημιανόρθωση, πλήρης ανόρθωση, εξομάλυνση, σταθεροποίηση,φίλτρα,διαμορφώσεις με διόδους) και μετά εφαρμογές τρανζίστορ (διακοπτικά, ενισχυτές, αναλυση το ac, τελεστικοί )... Θα ασχολούμουν περισσότερο αλλά λόγω του οτι απαιτούσε εξοδα/προϋπολογισμό το άφησα. Παρότι απέκτησα καποιες γνώσεις δεν είχα καποιου είδους επαγγελματικό introduction για να κερδίζω καποιο εισόδημα. Με ενα πολυμετρο, τροφοδοτικό (ακομα και από desktop) και ενα ραστερ, μπορείς να κανεις πολλά και να μαθεις. Θα μπορούσες να εψαχνες απλα σχεδια κυκλωμάτων και να δοκιμασεις να τα φτιάξεις στο ραστερ. Προυπόθεση να καταλαβαίνεις τι κάνει το κάθε εξάρτημα πρώτα... Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από Addendi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα