Ghintipas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι για αυτούς τους 2 φακούς . Θα χρησιμοποηθούν σε πορτέτα , βιντεο και μερικές φορες σε sports(basket) περιστασιακά . Είμαι σε δίλημμα είναι καλύτερο το 1.8 ή τα παραπάνω mm που δίνει ο 70-200 ή θα είναι λίγο περιοριστικός μιας και στα σώματα μου θα είναι 112-320 . Είναι το autofocus του 50-100 αρκετά καλο για να χρησιμοποηθεί σε basket χαμηλής κατηγοριας που δεν κινούνται και πολύ γρήγορα γενικά . Και οι 2 φακοί θα συνδυαστούν με Canon R7 και 7D mark II . Δεν με νοιαζει καποιο upgrade στο μέλλον σε Full Frame οποτε δεν με πειράζει που ο 50-100 είναι μονο για APS-C. ( εχω τον Sigma 18-35 και μου αρεσει παρα πολυ αυτος ο φακος και πιστευω ο 50-100 θα ειναι κοντα σε αποδοση) Είδα ότι ο 50-100 υπάρχει στο dkrentalhouse οποτε σκέφτομαι να τον νοικιάσω για μια μέρα να τον δοκιμάσω Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από Ghintipas
GQPhDFBI Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Έχω φωτογραφίσει αγώνες μπάσκετ από Α ΕΣΚΑΣΕ μέχρι Euroleague, με πολλούς συνδυασμούς φωτογραφικών μηχανών και φακών. Από pentax K20D και pentax 50-135 μέχρι canon 1DX ii και 70-200 ii κλπ. Το πρόβλημα μου ποτέ δεν ήταν η ταχύτητα του φακού και πίστεψε με οι φακοί που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι πολύ ταχύτεροι από τον ταπεινό pentax 50-135. Εάν ξέρεις τι κάνεις και έχεις περιορισμένες κινήσεις μέσα στο γήπεδο, θα σου έλεγα να πας στον 50-100 μιας και θα μπορείς να γλιτώσεις μισό με ένα στοπ στο iso, κάτι που στα ελληνικά γήπεδα θα σε βοηθήσει. Εάν στηρίζεσαι περισσότερο στις δυνατότητες του εξοπλισμού σου και οι κινήσεις σου είναι ελεύθερες ο 70-200 είναι σωστότερη επιλογή. Όταν λέω πλήρη ελευθερία κίνησης δεν εννοώ μόνο να μπορείς να περπατάς όπου θέλεις μέσα στο γήπεδο, αλλά το γήπεδο να σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις εκεί που χρειάζεται για να τραβάς ανάλογα με το φακό που έχεις. Σε κάποια γήπεδα που δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από τις γραμμές και έχεις τοίχο/κάγκελα κερκίδες στα 1-2 μέτρα ο 70-200 θα παραείναι τηλεφακός και ο ενναλακτικός σου 18-35 πολύ λίγος. Επίσης με τον 50-100 εάν είσαι κάτω από μπασκέτα και εκείνος βαράει τρίποντο από την κορυφή δεν καλύπτουν τα mm για σφιχτό κάδρο. Παράδειγμα η κάτω φωτογραφία είναι στα 140mm και είμαι 1 μέτρο πίσω από τη γραμμή του γηπέδου και ο παίχτης είναι στην γραμμή του τριπόντου.Αυτό είναι το μαξ κάδρο σου με τον 50-100. Και εδώ είναι τι θα βλέπεις με τον 70-200 εάν είσαι στο ίδιο σημείο και ο παίχτης είναι κάτω από τη μπασκέτα (είμαι στα 115mm εσύ θα είσαι στα 105) 4
Ghintipas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, GQPhDFBI said: Έχω φωτογραφίσει αγώνες μπάσκετ από Α ΕΣΚΑΣΕ μέχρι Euroleague, με πολλούς συνδυασμούς φωτογραφικών μηχανών και φακών. Από pentax K20D και pentax 50-135 μέχρι canon 1DX ii και 70-200 ii κλπ. Το πρόβλημα μου ποτέ δεν ήταν η ταχύτητα του φακού και πίστεψε με οι φακοί που σκέφτεσαι να αγοράσεις είναι πολύ ταχύτεροι από τον ταπεινό pentax 50-135. Εάν ξέρεις τι κάνεις και έχεις περιορισμένες κινήσεις μέσα στο γήπεδο, θα σου έλεγα να πας στον 50-100 μιας και θα μπορείς να γλιτώσεις μισό με ένα στοπ στο iso, κάτι που στα ελληνικά γήπεδα θα σε βοηθήσει. Εάν στηρίζεσαι περισσότερο στις δυνατότητες του εξοπλισμού σου και οι κινήσεις σου είναι ελεύθερες ο 70-200 είναι σωστότερη επιλογή. Όταν λέω πλήρη ελευθερία κίνησης δεν εννοώ μόνο να μπορείς να περπατάς όπου θέλεις μέσα στο γήπεδο, αλλά το γήπεδο να σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις εκεί που χρειάζεται για να τραβάς ανάλογα με το φακό που έχεις. Σε κάποια γήπεδα που δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω από τις γραμμές και έχεις τοίχο/κάγκελα κερκίδες στα 1-2 μέτρα ο 70-200 θα παραείναι τηλεφακός και ο ενναλακτικός σου 18-35 πολύ λίγος. Επίσης με τον 50-100 εάν είσαι κάτω από μπασκέτα και εκείνος βαράει τρίποντο από την κορυφή δεν καλύπτουν τα mm για σφιχτό κάδρο. Παράδειγμα η κάτω φωτογραφία είναι στα 140mm και είμαι 1 μέτρο πίσω από τη γραμμή του γηπέδου και ο παίχτης είναι στην γραμμή του τριπόντου.Αυτό είναι το μαξ κάδρο σου με τον 50-100. Και εδώ είναι τι θα βλέπεις με τον 70-200 εάν είσαι στο ίδιο σημείο και ο παίχτης είναι κάτω από τη μπασκέτα (είμαι στα 115mm εσύ θα είσαι στα 105) Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου πραγματικα με βοηθησες πολυ. Εγω σκεφτομουν τα setup 7Dii με 18-35 για κοντα και R7 με τον τηλεφακο. Τωρα που το βλεπω ισως ο 50-100 ειναι "λιγος" σε mm . Τοτε θα σκεφτω να νοικιασω καποιον 70-200. Eτσι και αλλιως το 50mm του 50-100 το καλύπτω με τον 50mm 1.8 τις canon αν χρειαστώ σε πορτρέτα Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από Ghintipas 1
GQPhDFBI Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, Ghintipas said: Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου πραγματικα με βοηθησες πολυ. Εγω σκεφτομουν τα setup 7Dii με 18-35 για κοντα και R7 με τον τηλεφακο. Τωρα που το βλεπω ισως ο 50-100 ειναι "λιγος" σε mm . Τοτε θα σκεφτω να νοικιασω καποιον 70-200. Eτσι και αλλιως το 50mm του 50-100 το καλύπτω με τον 50mm 1.8 τις canon αν χρειαστώ σε πορτρέτα Τα 320mm που θα έχεις στην R7 θα σε βοηθήσουν επιπλέον στο να μπορείς να τραβάς και από τις κερκίδες ώστε να είσαι ψηλότερα από αυτούς για μία διαφορετική οπτική. Εδώ είμαι στα 300mm. Να βλέπεις πίσω από τους παίχτες παρκέ παρά αδιάφορο τοίχο...σε άσχημα γήπεδα. 3
Dr_73 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Πόσα χρήματα θα δώσεις ; Αν φτάσεις σε 650€ μεταχειρισμένα, παίρνεις Canon EF 200mm f/2.8 L II USM ή Canon EF 135mm f/2 L USM σε τηλεφακό αποκλειστικά και για κοντά κρατάς όποιον έχεις τώρα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Dr_73
Ghintipas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) On 16/06/2023 at 08:17, Dr_73 said: Πόσα χρήματα θα δώσεις ; Αν φτάσεις σε 650€ μεταχειρισμένα, παίρνεις Canon EF 200mm f/2.8 L II USM ή Canon EF 135mm f/2 L USM σε τηλεφακό αποκλειστικά και για κοντά κρατάς όποιον έχεις τώρα. αρχικά ευχάριστο πολύ για τον χρόνο σου . πιστεύω ότι ένας prime στα 200mm η ακόμα και στα 135 είναι λίγο περιοριστικός . Σίγουρα θα έχει καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα αλλα ο wide που έχω φτάνει μέχρι τα 56mm περίπου οποτε από τα 50 μέχρι τα 200mm ( σε crop θα είναι περίπου 300++ ) θα έχω ένα αρκετά μεγάλο κενό . Παρ όλα αυτά σεβαστή η άποψη σου Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από Ghintipas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα