Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, στο δημοτικό που πάει η κόρη μου υπάρχει βιβλιοθήκη, τα βιβλία είναι καταχωρημένα στο σχολικό δίκτυο αλλά οι δανεισμοί, επιστροφές κλπ γίνονται όλα σε τετράδια  Κατέβασα την λίστα με τα βιβλία σε excel, θα ήταν μια εύκολη λύση να προσθέσω απλώς μερικές στήλες με το αν το βιβλίο είναι δανεισμένο ή όχι το παιδί που το έχει δανειστεί και πότε αλλά θα ήθελαν οι δάσκαλοι κάτι καλύτερο. 

Είδα ότι υπάρχουν δωρεάν προγράμματα για διαχείριση βιβλιοθηκών, άλλα τα έχω απορρίψει γιατί είναι διαδικτυακά και 1 γιατί δεν παίζει σε windows7 που είναι ο υπολογιστής και τα υπόλοιπα δεν μπορώ καν να τα...εγκαταστήσω καθώς δεν είναι στην απλή μορφή όπου πατάς Install και δεν ξέρω τι να κάνω. Το μοναδικό που κατάφερα να δοκιμάσω στον υπολογιστή μου είναι το BIBLIOTEQ το οποίο όμως μόλις πάω να εισάγω το αρχειάκι σε μορφή cvs μου βγάζει ένα μήνυμα "Database error (Parameter count mismatch) at a sql"

Σκέφτομαι μήπως φταίει ότι είναι στα Ελληνικά οι καταχωρήσεις. 

Γενικότερα υπάρχουν κάποιες ιδέες, προτάσεις;

Δημοσ.
17 minutes ago, Conan2046 said:

αλλά θα ήθελαν οι δάσκαλοι κάτι καλύτερο. 

Οι δάσκαλοι να καθήσουν να το φτιάξουν μόνοι τους, η να πληρώσουν κάποιον επαγγελματία να τους το φτιάξει.! 

Δεν φτάνει που είναι τζάμπα, έχουν και απαιτήσεις.!

19 minutes ago, Conan2046 said:

Σκέφτομαι μήπως φταίει ότι είναι στα Ελληνικά οι καταχωρήσεις. 

Όχι δεν φταίει αυτό. Κάτι γίνεται με την SQL (το αντίστοιχο "Excel" που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα) .

Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται αυτό που ζητάς, να ξέρεις. Είναι ολόκληρη εφαρμογή με FE, BE , και βάση (δλδ κάποια χιλιάρικα δουλειά για κάποιον επαγγελματία) . 

Spoiler

Κάνε έναν κόπο και δοκίμασε την Access (πρόγραμμα του office είναι και αυτό). 

Είναι δύσκολο και έχει learning curve, αλλά είναι το κοντινότερο που μπορείς να κάνεις, χωρίς να πιάσεις κώδικα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, filip123go είπε

Οι δάσκαλοι να καθήσουν να το φτιάξουν μόνοι τους, η να πληρώσουν κάποιον επαγγελματία να τους το φτιάξει.! 

Δεν φτάνει που είναι τζάμπα, έχουν και απαιτήσεις.!

Όχι δεν φταίει αυτό. Κάτι γίνεται με την SQL (το αντίστοιχο "Excel" που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα) .

Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται αυτό που ζητάς, να ξέρεις. Είναι ολόκληρη εφαρμογή με FE, BE , και βάση (δλδ κάποια χιλιάρικα δουλειά για κάποιον επαγγελματία) . 

Απόκρυψη περιεχομένων

Κάνε έναν κόπο και δοκίμασε την Access (πρόγραμμα του office είναι και αυτό). 

Είναι δύσκολο και έχει learning curve, αλλά είναι το κοντινότερο που μπορείς να κάνεις, χωρίς να πιάσεις κώδικα.

Τι λεφτά να δώσουν; Ο Δήμος δεν τους δίνει λεφτά για ποιο πιεστικές ανάγκες. Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, απλώς βλέπω ότι υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές αλλά και αυτές φαίνεται να θέλουν ένα μίνιμουμ γνώσεων.

Δημοσ.
Just now, Conan2046 said:

Τι λεφτά να δώσουν; Ο Δήμος δεν τους δίνει λεφτά για ποιο πιεστικές ανάγκες. Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, απλώς βλέπω ότι υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές αλλά και αυτές φαίνεται να θέλουν ένα μίνιμουμ γνώσεων.

Στο ξανα-λεω, αυτό που ζητάνε δεν είναι εύκολο. Και απ'τη στιγμή που δεν τους αρέσει το excel, (και φαντάζομαι θέλουν και κάτι στα ελληνικά), οι επιλογές είναι, από περιορισμένες, έως ανύπαρκτες. Και είναι και λογικό, γιατί θέλει δουλειά για να γίνει. Εάν κάποιος μηχανικός φτιάξει ένα τέτοιο πρόγραμμα και το έχει production ready, σιγά μην το δώσει δωρεάν.!

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το υπουργείο δεν έχει δημιουργήσει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα για να το δώσει δωρεάν στα σχολεία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υποθεσω οτι αυτο το εχεις δει?
https://opensoft.sch.gr/softwares/biblioteq/

Εχουν περασει περιπου 10 χρονια απο τοτε που το ειδα live (το χρησιμοποιουσε η πεθερα ενος φιλου μου και ηταν τοτε διευθυντρια) αλλα βλεπω βγαζει ακομα releases κανονικα.
Δεχεται import απο το csv που εχεις και θα πρεπει να παιζει σε w7, μιας και εινια φτιαγμενο σε qt5.

(20.000o μηνυμα στο insomnia! :D)

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις το έκανα και μου πέρασε κανονικά μερικά βιβλία που δοκίμασα.

Αυτό που θέλεις είναι, όταν κάνεις import και επιλέξεις το csv αρχείο, να ορίσεις πρώτα το delimeter αν θα είναι κόμμα, ερωτηματικό, άνω-κάτω τελεία ή ότι άλλο και μετά να επιλέξεις από το Tamplete κάτι (π.χ. all fields) και μετά, αφού δεις πόσες στήλες έχεις (π.χ. 12) να διαγράψεις τα Rows που περισσεύουν (αν ήταν 12 διαγράφεις από το 13 μέχρι τέλος).

Στη συνέχεια θα πρέπει να ορίσεις σε κάθε στήλη τι είδους πεδίο είναι. Εδώ είναι λίγο περίεργο καθώς δεν στα δείχνει από την αρχή και θα πρέπει σε κάθε γραμμή να κινείσαι προς τα δεξιά, να βλέπεις στην 2η στήλη το preview και στην 3η να ορίσεις το ανάλογο πεδίο με τον τύπο του. Καλύτερα να μεγαλώσεις το panel της εισαγωγής για να τα βλέπεις καλύτερα.

spacer.png

Μετά μου τα πήρε κανονικά.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, micos000 said:

Μόλις το έκανα και μου πέρασε κανονικά μερικά βιβλία που δοκίμασα.

Αυτό που θέλεις είναι, όταν κάνεις import και επιλέξεις το csv αρχείο, να ορίσεις πρώτα το delimeter αν θα είναι κόμμα, ερωτηματικό, άνω-κάτω τελεία ή ότι άλλο και μετά να επιλέξεις από το Tamplete κάτι (π.χ. all fields) και μετά, αφού δεις πόσες στήλες έχεις (π.χ. 12) να διαγράψεις τα Rows που περισσεύουν (αν ήταν 12 διαγράφεις από το 13 μέχρι τέλος).

Στη συνέχεια θα πρέπει να ορίσεις σε κάθε στήλη τι είδους πεδίο είναι. Εδώ είναι λίγο περίεργο καθώς δεν στα δείχνει από την αρχή και θα πρέπει σε κάθε γραμμή να κινείσαι προς τα δεξιά, να βλέπεις στην 2η στήλη το preview και στην 3η να ορίσεις το ανάλογο πεδίο με τον τύπο του. Καλύτερα να μεγαλώσεις το panel της εισαγωγής για να τα βλέπεις καλύτερα.

spacer.png

Μετά μου τα πήρε κανονικά.

Απ' ότι βλέπω παίρνει και ελληνικά αυτό. Nice. Λογικά θα κάνει στον TS.

Spoiler

Επίσης, βλέπετε και εσείς το μισό site στα αγγλικά, or is it just me??

Spoiler

See what I did there?? :P

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις αλλά το είχα γράψει ήδη από το αρχικό μου ποστ ότι αυτό το πρόγραμμα είναι που δοκίμασα.

Έχω κάνει όλα τα βήματα, (κόμματα, διαγραφή στηλών, κατηγοριοποίηση) αλλά όταν πάω να τα περάσω μου βγάζει για όλες τις εγγραφές αυτό το μήνυμα:

Database error (Parameter count mismatch) at row τάδε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό μου το έβγαζε κι εμένα μέχρι που διέγραψα τις επιπλέον γραμμές (όχι στήλες). Μετά μου τα πήρε κανονικά.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό μέρος του csv, λίγες γραμμές δηλαδή, να το δούμε;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό μου το έβγαζε κι εμένα μέχρι που διέγραψα τις επιπλέον γραμμές (όχι στήλες). Μετά μου τα πήρε κανονικά.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα μικρό μέρος του csv, λίγες γραμμές δηλαδή, να το δούμε;

Ναι βέβαια, 

Insomnia sxoliki vivliothiki.csv

Δημοσ.

Για αρχή, το CSV είναι semiconol separated και οχι coma separated. Τώρα ειναι έξω αλλά κάνε μια μαζική αντικατάσταση του ερωτηματικου με την κόμα σε όλο το κείμενο και ξανά προσπάθησε. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, micos000 είπε

Για αρχή, το CSV είναι semiconol separated και οχι coma separated. Τώρα ειναι έξω αλλά κάνε μια μαζική αντικατάσταση του ερωτηματικου με την κόμα σε όλο το κείμενο και ξανά προσπάθησε. 

έχει επιλογή και επιλέγεις με ποιο σύμβολο κανείς τον διαχωρισμό, μόλις βάλεις το σωστό φαίνονται οι στήλες. Δεν φαιυ να δουλεύει πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είδα αλλά δεν κατάφερα να του περάσω τα στοιχεία. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι στήλες και να προσαρμοστούν τα δεδομένα σωστά.

π.χ. το παρακάτω το περνάει κανονικά.

test.csv

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος, παρ' όλα αυτά ακόμα δεν τα κατάφερα, ούτε στο δικό σου, λογικά κάτι κάνω λάθος στην κατηγοριοποίηση

Αυτά βάζω:

Τίτλος: title

ID Αριθμός: id και isbn13 (δοκίμασα και τα δύο)

Εκδότης: publisher

Ημερομηνία έκδοσης: pdate

Κατηγορία: category

Γλώσσα: languange

Τιμή; price

Νομισματική μονάδα: monetary units

Ποσότητα: quantity

Accession Number: accesion number

Διαθεσιμότητα

Συνολικά δανεισμένα,

Τύπος

Στα 3 τελευταία έχω δοκιμάσει διάφορα, φαντάζομαι κάπου εκεί είναι το λάθος, μπορείς να μου πεις τι έβαλες ως επιλογές; Γιατί ούτε total reserved ούτε type π.χ. βρίσκω στα teblate.

Εν τω μεταξύ είναι ωραίο πρόγραμμα, απλό, μπορεί να τραβήξει στοιχεία με το isbn, βάζεις τα μέλη επιλέγεις δανεισμό, επιστροφή, βλέπεις ιστορικό. Κρίμα θα είναι να μην καταφέρω να τα εισάγω να εγκαταλείψουν τα τετράδια 

Επεξ/σία από Conan2046

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...