Προς το περιεχόμενο

Βιολογικός καθαρισμός

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αν αξίζει ο βιολογικός καθαρισμός ή όχι, δεν είναι θέμα τιμής μόνο. Αλλά και ουσίας. 

Κάποτε αγόρασα 2ο χέρι ΙΧ από ιδιοκτήτη που κάπνιζε. Μπεζ σαλόνι. Καταλαβαίνετε. Έκανα έναν ακριβό βιολογικό (150€) αφήνοντας το αμάξι 2 μέρες στο συνεργείο και πραγματικά έλαμψε. Χωρίς πρόβλημα σε ουρανό ή ταπετσαρία. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 hours ago, Allan-Wake said:

Δεν αξίζει τα λεφτά ο βιολογικός. είχε ανοίξει ένας κοντά στο σπίτι μου και έφυγε νύχτα.... 100 ευρώ δεν έχει ο κοσμακις για έναν καθαρισμό 

που το στηριζεις οτι δεν αξιζει τα λεφτα, επειδη ανοιξε ενας και εφυγε νυχτα; Που ειναι το σπιτι σου

2 minutes ago, tzotzo said:

που το στηριζεις οτι δεν αξιζει τα λεφτα, επειδη ανοιξε ενας και εφυγε νυχτα; Που ειναι το σπιτι σου

Η σχέση τιμή με απόδοση. Δεν θα δώσω 100 ευρώ όταν μου το καθαρίζει κάποιος με συμβατικά καθαριστικά με 30-40 ευρώ. Δεν θα πληρώσω τα "βιολογικά" του.

Just now, Allan-Wake said:

Η σχέση τιμή με απόδοση. Δεν θα δώσω 100 ευρώ όταν μου το καθαρίζει κάποιος με συμβατικά καθαριστικά με 30-40 ευρώ. Δεν θα πληρώσω τα "βιολογικά" του.

Ωραια το οτι εκλεισε ενα μαγαζι που κανει βιολογικους τι σχεση εχει; Υπαρχουν και αλλα 1000 που δεν εχουν κλεισει.

Βιολογικος ειναι ενας πολυ παρωχημενος και παρξηγημενος ορος. Παντως ολοι με τον ορο βιολογικο εννοουν καθαρισμο σαλονιου αυτοκινητου.
Δεν εχει να κανει με τα καθαριστικα. Ενα εξειδικευμενο καθαριστικο, με πιστοποιησεις για χρηση στο εσωτερικο του αυτοκινητου, γενικα δεν ειναι ακριβο.

Μπορει βεβαια αυτος του 30ρικου να χρησιμοποιει απολιπαντικο κινητηρα για να κανει το εσωτερικο πιο γρηγορα.
Παντως η διαφορα τιμης δεν εχει να κανει με το υλικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, tzotzo said:

Ωραια το οτι εκλεισε ενα μαγαζι που κανει βιολογικους τι σχεση εχει; Υπαρχουν και αλλα 1000 που δεν εχουν κλεισει.

Βιολογικος ειναι ενας πολυ παρωχημενος και παρξηγημενος ορος. Παντως ολοι με τον ορο βιολογικο εννοουν καθαρισμο σαλονιου αυτοκινητου.
Δεν εχει να κανει με τα καθαριστικα. Ενα εξειδικευμενο καθαριστικο, με πιστοποιησεις για χρηση στο εσωτερικο του αυτοκινητου, γενικα δεν ειναι ακριβο.

Μπορει βεβαια αυτος του 30ρικου να χρησιμοποιει απολιπαντικο κινητηρα για να κανει το εσωτερικο πιο γρηγορα.
Παντως η διαφορα τιμης δεν εχει να κανει με το υλικο

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα υλικά.

Αυτός έκλεισε γιατί ελάχιστοι θα δώσουν 100 ευρώ την φορά. Και ακόμα αν κάποιοι δίνουν, δεν θα είναι για πολύ. Εγώ προσωπικά του έδωσα  μια φορά και το μετάνιωσα. Μπορούσα να κάνω 3 καθαρισμούς με αυτά τα λεφτά . Ίσως σε κανα πλούσιο μέρος να τα δίνουν.. στην μεσοαστική μου πόλη όχι.

Επεξ/σία από Allan-Wake

7 hours ago, Allan-Wake said:

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τα υλικά.

Αυτός έκλεισε γιατί ελάχιστοι θα δώσουν 100 ευρώ την φορά. Και ακόμα αν κάποιοι δίνουν, δεν θα είναι για πολύ. Εγώ προσωπικά του έδωσα  μια φορά και το μετάνιωσα. Μπορούσα να κάνω 3 καθαρισμούς με αυτά τα λεφτά . Ίσως σε κανα πλούσιο μέρος να τα δίνουν.. στην μεσοαστική μου πόλη όχι.

Ελάχιστοι?? Στα σοβαρά μέρη που κάνουν detailing ή βιολογικό δεν μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού μερικές φορές! Βέβαια βιολογικό με 60 διαφημίζουν ότι κάνουν τα περισσότερα βενζινάδικα πλέον αλλά μη τη πιάσουμε αυτή τη συζήτηση 

• Like 1

μη το κάνουμε μάχη παιδιά. Κι εναν στη δουλειά που πέτυχα και είχε κάνει (60€) δε το μετάνιωσε. Το θέμα είναι να γράψουν άτομα που έχουν κάνει όντως και όχι απλά να λέμε τη γνώμη μας για το αν αξίζει κάτι που δεν έχουμε ιδέα. Τα χρήματα δεν είναι λίγα και απορώ για τη δουλειά κάνουν που να δικαιολογεί το ποσό. Γι αυτό ρωτάω.

Πάντως όσο και να το προσέχεις και να το καθαρίζεις το αυτοκίνητο, υπάρχουν σημεία που θα έχουν συσσωρεύσει βρωμιά. Τα καθίσματα αν τα έβγαζα και τα χτυπούσα φαντάζομαι θα βγάζανε ντουμάνι. Πάρτε ένα μαντηλάκι και περάστε το τιμόνι, τον λεβιέ και το χειρόφρενο. Εγώ όποτε το κάνω βγάζουν μαυρίλα. Οπότε σκεφτόμουν αν μια φορά στα 10 χρόνια γίνει ένας καλός καθαρισμός (να γίνει όντως όμως) δεν είναι υπερβολικό το ποσό. Δε λέμε να δίνεις 100€ κάθε χρόνο. Δε παίζει αυτό.

1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

μη το κάνουμε μάχη παιδιά. Κι εναν στη δουλειά που πέτυχα και είχε κάνει (60€) δε το μετάνιωσε. Το θέμα είναι να γράψουν άτομα που έχουν κάνει όντως και όχι απλά να λέμε τη γνώμη μας για το αν αξίζει κάτι που δεν έχουμε ιδέα. Τα χρήματα δεν είναι λίγα και απορώ για τη δουλειά κάνουν που να δικαιολογεί το ποσό. Γι αυτό ρωτάω.

Πάντως όσο και να το προσέχεις και να το καθαρίζεις το αυτοκίνητο, υπάρχουν σημεία που θα έχουν συσσωρεύσει βρωμιά. Τα καθίσματα αν τα έβγαζα και τα χτυπούσα φαντάζομαι θα βγάζανε ντουμάνι. Πάρτε ένα μαντηλάκι και περάστε το τιμόνι, τον λεβιέ και το χειρόφρενο. Εγώ όποτε το κάνω βγάζουν μαυρίλα. Οπότε σκεφτόμουν αν μια φορά στα 10 χρόνια γίνει ένας καλός καθαρισμός (να γίνει όντως όμως) δεν είναι υπερβολικό το ποσό. Δε λέμε να δίνεις 100€ κάθε χρόνο. Δε παίζει αυτό.

Kαι μόνο που θα τραβήξει την σκόνη 12 ετών  απο τα καθίσματα φτάνει.

Εγώ θα το καθάριζα μόνος μου. Καλύτερα να δώσω τα χρήματα αυτά σε εξοπλισμό καθαρισμού που στο τέλος θα μου μείνει για την επόμενη, παρά να το πάω για "βιολογικό" καθαρισμό. Στην γειτονιά μου που το πήγα μια πριν δυο χρόνια, χρησιμοποίησε απλά καθαριστικά που χρησιμοποιούσα κι εγώ (βιοδιασπώμενα) και τίποτα παραπάνω. Από τότε, πάντα μόνος μου (ο.κ. ενίοτε αγγαρεύω και τον γιο).

Υ.Γ. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να βρεις σφηνωμένο στα καθίσματα. Από απίστευτη βρωμιά φυσικά, μέχρι εκείνα τα κλειδιά που είχες χάσει εδώ και καιρό, κέρματα, κ.α.

• Like 1

Αρχικά να πουμε οτι δεν υπαρχει "βιολογικος" ή καθαρισμος καμπινας αυτοκινητου με 30-40€ οπως ανεφερε καποιος. Υπηρχε παλιοτερα εποχες groupon.
Παμε τωρα να μιλησουμε για Κοστη, αναφερθηκε και στο θεμα του car detailing. Αν εχει ενοικιο 500€ και εφκα 250€, ξεκιναμε με 24€ μονο για αυτα. Δεν βαζω ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ(που ειναι αυξημενη γιατι εχει επαγγελματικο λογαριασμο),εξοπλισμο, λοιπα λειτουργικα κλπ κλπ. Αρα ξεκιναμε με εναν "βιολογικο" για να μπορει να λεει οτι εχει μαγαζι. 
Ρωταω εγω ποσους; βιολογικους των 30-40€ πρεπει να κανει ενα μαγαζι με δυο υπαλληλους που του κοστιζουν 100€ την ημερα + τα 30€ απλα για να λεει οτι εχει μαγαζι, + ενα κοστος συνολικα 30€ για υλικα. Χρειαζεται να καθαρισει 4 σαλονια αυτοκινητου μονο και μονο για να μην μπει μεσα. 

Και ρωταω εγω ο αφελης, ενας ελευθερος επαγγελματιας ποσα λεφτα πρεπει να παει σπιτι του στο τελος της ημερας, για να πει οτι αξιζει να εχει μαγαζι;

Αν υποθεσουμε οτι με 100€ μεροκαματο ειναι χαρουμενος(κατα την ταπεινη μου γνωμη παραπανω πρεπει να πάρει). Αρα 260€, συνεπως παμε στους 6 καθαρισμους αυτοκινητων. Αν τωρα το παμε και νομοτυπα πρεπει να βάλουμε και ενα 40% εφορια και ενα 24% ΦΠΑ.  Παμε στα 460€ τζιρο που πρεπει να κανει για να παει ενα 100ρικο σπιτι του με ολα πληρωμενα, και ειμαστε και σφιχτοι, δεν υπολογιζουμε κάποιο απροβλεπτο έξοδο ή την εποχικοτητα της δουλειας. Συνεπως για να γινουν ολα αυτα και να εχει το 500ρικο τζιρο ημερησιως πρεπει 3 ατομα να καθαριζουν 12 αυτοκινητα την ημερα. 

12 σαλονια αυτοκινητου για να γινουν σωστα δηλαδη  καθισματα, ταπετσαριες, μοκετα,ταμπλω ΧΩΡΙΣ ουρανο και πορτπαγκαζ και ΧΩΡΙΣ να βγαλει καθισματα θελει τουλαχιστον ενα 3ωρο. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Καταλαβαινετε λοιπον οτι αυτο που ανεφερε ο φιλος δεν στεκει σε κανενα συμπαν. Αρα ή στα 40€ πουλαει φουμαρα αντι για καθαρισμο ή μιλαμε για φιλανθρωπικο ιδρυμα.

• Like 3

Επισκέπτης

εγώ στο δικό μου έκανα βοιλογικό όταν το αγόρασα, ήταν 7 χρονών, αλλά δεν είδα καμμιά διαφορά, το αμάξι ήταν προσεγμένο και το μετάνιωσα για τα 90 ευρώ που έδωσα (το βρήκα προσφορά ή τουλάχιστον έτσι λέγανε). Μπορείς μόνος σου με ένα ατμο καθαριστή

Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο δεν κάνεις βιολογικό μόνο για το οπτικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως επειδή σιχαίνεσαι και δε γνωρίζεις τι έχει γίνει εκεί μέσα.

Το να φαίνεται καθαρό και να είναι πλακωμένο στα αρώματα δε σημαίνει κάτι.

Το να το κάνεις μόνος σου είναι άλλη ιστορία. Πάντως δεν έχουν όλοι σκούπες που ψεκάζουν και απορροφούν νερό.

Επισκέπτης
16 λεπτά πριν, phanispal είπε

αλλά κυρίως επειδή σιχαίνεσαι και δε γνωρίζεις τι έχει γίνει εκεί μέσα.

Το να φαίνεται καθαρό και να είναι πλακωμένο στα αρώματα δε σημαίνει κάτι.

Τον βιολογικό τον έκανα λόγω πιθανών σοβαρότερων προβλημάτων και όχι σιχαμάρας όπως πχ κάποιο μικρόβιο κτλ αλλά δεν με έπεισε ότι με μια σκούπα που πλένει, έκανε δουλειά. 

1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε

Ποιες είναι αυτές οι σκούπες; Δεν ήξερα ότι υπάρχουν, Υπάρχει κανένα λινκ;

φίλε πρόσφατα διάβαζα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ότι υπάρχουν κάποια πλυντήρια που διαθέτουν "ξηρό ατμό" και δεν κινδυνεύει η οροφή σου, ψάξτο στο internet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...