Προς το περιεχόμενο

Βιολογικός καθαρισμός

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω κόστος 50€-100€. Αξίζει να πάω το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό; Γίνεται δουλειά; Γενικά το έχω σε καλή κατάσταση, το καθαρίζω μόνος. Δε το έχω πάει ποτέ να το καθαρίσουν έξω. Φοβάμαι διότι σε έναν φίλο του κάνανε ζημια (σπάσιμο πλαστικού αεραγωγού) σε πλυντήριο, προφανώς από τη βιασύνη τους.

Μπορεί το εσωτερικό να είναι άψογο οπτικά αλλά μετά από τόσα χρόνια (10+) μου μπήκε η ιδέα να κάνω ένα καλό καθαρισμό και αντί να το κάνω μόνος, που θα φάω όλο το Σάββατο, να πάω να το κάνουν έξω.

Κάποιος που το έχει κάνει να μας πει εντυπώσεις.

κάπου είχα ακούσει ότι σε κάποιον είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, νομίζω στα καθίσματα ή στον ουρανό.. Σε εμένα σε ένα σημείο πάει λίγο να ξεκολλήσει η ταπετσαρία του ουρανού. Μη γίνει καμία στραβή και ξηλωθεί όλο με τον καθαρισμό.

Επεξ/σία από Bitbit
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Βλέπω κόστος 50€-100€. Αξίζει να πάω το αυτοκίνητο για βιολογικό καθαρισμό; Γίνεται δουλειά; Γενικά το έχω σε καλή κατάσταση, το καθαρίζω μόνος. Δε το έχω πάει ποτέ να το καθαρίσουν έξω. Φοβάμαι διότι σε έναν φίλο του κάνανε ζημια (σπάσιμο πλαστικού αεραγωγού) σε πλυντήριο, προφανώς από τη βιασύνη τους.

Μπορεί το εσωτερικό να είναι άψογο οπτικά αλλά μετά από τόσα χρόνια (10+) μου μπήκε η ιδέα να κάνω ένα καλό καθαρισμό και αντί να το κάνω μόνος, που θα φάω όλο το Σάββατο, να πάω να το κάνουν έξω.

κάπου είχα ακούσει ότι σε κάποιον είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, νομίζω στα καθίσματα ή στον ουρανό.. Σε εμένα σε ένα σημείο πάει λίγο να ξεκολλήσει η ταπετσαρία του ουρανού. Μι γίνει καμία στραβή και ξηλωθεί όλο με τον καθαρισμό.

Aσε τον ουρανό αν έχει πρόβλημα,κάνε καθίσματα , ταπετσαρίες στις πόρτες και πάτωμα.

• Like 1

ναι, ο ουρανός αν έχει αρχίσει να ξεκολλάει, με τον βιολογικό καθαρισμό θα ξεκολλήσει το ύφασμα και θα θες επισκευή μετά.

Αν έχεις ατμοκαθαριστή καλό, μπορείς να κάνεις ένα καθάρισμα στις ταπετσαρίες και στα καθίσματα μόνος σου. δεν είναι δύσκολο και αφού το κάνεις μόνος σου το καθάρισμα, σαν εσένα κανένας έχω να πω

Just now, Ukforthemoment said:

Aσε τον ουρανό αν έχει πρόβλημα,κάνε καθίσματα , ταπετσαρίες στις πόρτες και πάτωμα.

δεν είναι ότι έχει ακριβώς πρόβλημα απλά σε 2 γωνίες πάει λίγο να ξεκολλήσει. Λίγο, ίσα που φαίνεται, αλλά δε ξέρω αν η όλη διαδικασία το επηρεάσει και ξεκολλήσει για τα καλά.

Έχεις κάνει βιολογικό, αξίζει; Βλέπεις διαφορά στην εικόνα του εσωτερικού; Εντάξει δεν είναι μόνο το οπτικό κομμάτι αλλά και τα μικρόβια που δε φαίνονται.

Θα συμφωνήσω. Άσε τον ουρανό, και κάνε όλα τα υπόλοιπα. Αφού έχει ξεκολλήσει, καλύτερα να μην το καθαρίσεις και μελλοντικά να κάνεις επισκευή με 120-10€. Για τι αμάξι μιλάμε; 

8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δεν είναι ότι έχει ακριβώς πρόβλημα απλά σε 2 γωνίες πάει λίγο να ξεκολλήσει. Λίγο, ίσα που φαίνεται, αλλά δε ξέρω αν η όλη διαδικασία το επηρεάσει και ξεκολλήσει για τα καλά.

Έχεις κάνει βιολογικό, αξίζει; Βλέπεις διαφορά στην εικόνα του εσωτερικού; Εντάξει δεν είναι μόνο το οπτικό κομμάτι αλλά και τα μικρόβια που δε φαίνονται.

Φυσικά και θα το επηρεάσει.Το αφήνεις εκτός.

Αλλάζει η μυρωδιά,ειδικά αν καπνίζεις στο αμάξι.Ειχα παλιά σκούπα που πέταγε και μαζευε το νερό και πραγματικά δεν θα πιστευεις τι θα βγάλει.Θελει όμως καλό στέγνωμα,προσοχή στα καθίσματα αν έχουν αισθητήρες.

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

κάπου είχα ακούσει ότι σε κάποιον είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, νομίζω στα καθίσματα ή στον ουρανό.. Σε εμένα σε ένα σημείο πάει λίγο να ξεκολλήσει η ταπετσαρία του ουρανού. Μη γίνει καμία στραβή και ξηλωθεί όλο με τον καθαρισμό.

Αν δεν καπνίζεις μέσα καθόλου,και το καθάριζες εσυ συχνά από την αρχή με ηλεκτρική σκούπα,πανάκια,πλύσιμο πατάκια κλπ και έχει δερμάτινο σαλόνι,δεν έχει νόημα ο βιολογικός,για εμένα τουλάχιστον.

Αν όχι τότε το πας για βιολογικό.

40 minutes ago, jmmys said:

Αν δεν καπνίζεις μέσα καθόλου,και το καθάριζες εσυ συχνά από την αρχή με ηλεκτρική σκούπα,πανάκια,πλύσιμο πατάκια κλπ και έχει δερμάτινο σαλόνι,δεν έχει νόημα ο βιολογικός,για εμένα τουλάχιστον.

Αν όχι τότε το πας για βιολογικό.

δε καπνίζω και το καθαρίζω συχνά. Τυχαίνουν βέβαια περίοδοι που μπορεί να το αφήσω και και γίνει χάλι μαύρο. Όπως τώρα. Αλλά σε γενικές γραμμές το έχω σε πολύ καλή κατάσταση. 

Απλά με τον βιολογικό απ ότι είδα σου βγάζουν και τα καθίσματα (δε ξέρω αν το κάνουν όλοι ή μερικοί) και όπως και να το κάνουμε γίνεται καλύτερη δουλειά. Υφασμάτινο σαλόνι έχω.

Εντωμεταξύ παρόλο που το καθαρίζω, αν περάσω το τιμόνι με ένα υγρό μαντηλάκι θα βγάλει μαυρίλα που νομίζεις ότι έχει να καθαριστεί κανα χρόνο. Λογικό αφού το τιμόνι το πιάνω συνέχεια. Παρόμοια κατάσταση μπορει να είναι και σε άλλα σημεία. Γι αυτό σκέφτηκα τον βιολογικό. Ε μια φορά στα 10 χρόνια.

12 minutes ago, phanispal said:

Πόσα χρόνια το έχεις στην κατοχή σου; Πρώτο χέρι;

πρώτο χέρι, 12 χρόνια. Δεν καπνίζω. Οπτικά είναι άψογο, μέσα έξω. Εκτός των φθορών λόγω χρήσης. Πχ τιμόνι, που εκεί δε μπορείς να κάνεις κάτι και δεν έχει να κάνει κιόλας με τον καθαρισμό. Οπότε αναρωτιόμουν τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ο βιολογικός. Ειδικά αν φτάσει η τιμή τα 100€ που διαβάζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Bitbit said:

πρώτο χέρι, 12 χρόνια. Δεν καπνίζω. Οπτικά είναι άψογο, μέσα έξω. Εκτός των φθορών λόγω χρήσης. Πχ τιμόνι, που εκεί δε μπορείς να κάνεις κάτι και δεν έχει να κάνει κιόλας με τον καθαρισμό. Οπότε αναρωτιόμουν τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ο βιολογικός. Ειδικά αν φτάσει η τιμή τα 100€ που διαβάζω.

Για σκέψου ένα παντελόνι, να το φοράς κάθε μέρα για 12 χρόνια και να το καθαρίζεις μόνο με ηλεκτρική σκούπα  πόσο καθαρό μπορεί να είναι;

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...