Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 14/06/2023 at 21:46, lector said:

Την προηγουμενη φορα που χρειαστηκε (για αλλο λογο ασχετο, φθορα στο αμαξι μου λογω κακοτεχνιας σε δρομο) να κανω παραπονα στο δημο, γραπτως με φωτογραφιες και αριθμο πρωτοκολλου, απαντηθηκε μετα απο μερικους μηνες, και η απαντηση συνοπτικα ηταν "στα @@ μας, αν δε σου αρεσει βαλε δικηγορο να μας κανει αγωγη" (με πιο κομψο τροπο βεβαια αλλα η ουσια αυτη ηταν).

Αυτό να κάνεις.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έργα, έργα, έργα, έργα αλλά όλοι οι δρόμοι κακοτεχνίες, έσκαψαν αυτά τα χαντάκια δεν ξέρω για ποιον λόγο σε όλους τους δρόμους, τα ξαναέσκαψαν πολλές φορές αλλά δεν τα κάλυψαν με άσφαλτο και η λακκούβα παρέμεινε σε όλο το μήκος του δρόμου.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, lector είπε

Αγαπητε, η γειτονια που μενω δεν εχει ιδιαιτερη κινηση πεζων. Και μαλιστα επειδη ειναι σχετικα ηρεμη, οι περισσοτεροι πεζοι κυκλοφορουν (κακως) στο δρομο ουτως ή αλλως. Οποτε το να κανεις 3 μετρα πεζοδρομιο για να περνανε 10 ατομα την ωρα, εξαφανιζοντας ταυτοχρονα θεσεις σταθμευσης, ειναι στην καλυτερη πανηλιθιο, στη χειροτερη υποπτο......................

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μία σχετική συζήτηση "διευκόλυνση πεζών vs οχημάτων" αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχεις συγκεκριμένο σκεπτικό στο μυαλό σου. Η γενικότερα σύγχρονη ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι "λίγο" διαφορετική από αυτή που θα θέλαμε οι οδηγοί (ναι, λέω θέλαΜΕ γιατί είμαι κι εγώ οδηγός, χρησιμοποιώ αρκετά το αυτοκίνητο, το γουστάρω κιόλας και φυσικά βιώνω καθημερινά τα θέματα κίνησης/στάθμευσης) αλλά σίγουρα είναι μακροπρόθεσμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μοντέλο περισσότεροι δρόμο, parking και γενικά διευκόλυνση οχημάτων απλά δεν έχει δουλέψει. Και προφανώς ούτε πρόκειται.

Τώρα γι΄ αυτό που λες ότι οι πεζοί περπατάνε στο δρόμο, επειδή εκτός από φαν της οδήγησης είμαι και του περπατήματος (να διευκρινίσω ότι όσο και αν αγαπώ την οδήγηση και δηλώνω φαν, δεν πρόκειται να πάω στο περίπτερο ή ακόμα και 2-3 στάσεις μακριά, με το αμάξι) να σε ενημερώσω ότι τουλάχιστον στην περιοχή μου που επίσης κόσμος (κι εγώ) περπατάει στο δρόμο δεν είναι από άποψη ή αντίδραση αλλά συνήθεια από ανάγκη. Αν θες να το διαπιστώσεις έλα στη Νέα Σμύρνη και προσπάθησε να περπατήσεις (σε όποιο σημείο της θες) σε 2 ή 3 συνεχόμενα τετράγωνα πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρά τα φαρδιά πεζοδρόμια που έχει σε πολλά σημεία, θα εξαναγκαστείς να κατέβεις στο δρόμο από όλους αυτούς που όχι απλά το "καβαλάνε" αλλά βάζουν το αυτοκίνητο κάθετα στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα απλά να μην μπορείς να περάσεις σαν απλός πεζός. Τώρα αν έχεις και τροχήλατο μαζί, από καροτσάκι παιδιού μέχρι αναπηρικό αμαξίδιο, απλά την έκατσες την βάρκα.

• Like 5
Δημοσ.
12 hours ago, Mhdenistis said:

Τα πεζοδρόμια έχουν επαρκές πλάτος συγκριτικά με την κίνηση των πεζών, δεν χρειάζονται διαπλάτυνση.

Ναι και με 10 εκατοστα μπορεί να περάσει πεζός

Καροτσάκι με παιδί;  αναπηρική καρέκλα;

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αν και φεύγουμε από το θέμα οι περισσότεροι αισθάνονται γεροί/δυνατοί και ότι δεν τους αγγίζουν αυτά τα θέματα. Μόλις όμως βρεθούν με ένα παιδάκι ή κάποιον ηλικιωμένο γονέα σε αμαξίδιο (να μην πω για ατυχήματα και αναπηρίες) τότε αλλάζει το σκεπτικό. Ακόμα και με ένα απλό καρότσι λαϊκής να κυκλοφορήσεις, το βλέπεις αλλιώς

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Ίσως κάπου να χρειάζεται αλλά τα περισσότερα έργα που βλέπω δεν έχουν σχέση με πεζοδρόμια.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Καθημερινό το φαινόμενο μπλοκάρουν τα γκαράζ και κλείνουν τους δρόμους με απίστευτο μποτιλιάρισμα, να περιορίσουν τα έργα, δεν καταλαβαίνω σε τι χρησιμεύουν όλα αυτά τα έργα.

Έργα πολλών και διαφορετικών ειδών θα γίνονται συνεχώς και από αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμισουμε. Έχουμε ήδη 4 διαφορετικά δίκτυα υπόγεια σε αρκετά μέρη, τηλεφωνία, ηλεκτρισμός, νερό, φυσικό αέριο. Τώρα πάνε να προσθέσουν και οπτικές ίνες. Βάλε και την αποχέτευση, δίκτυα ομβρίων. Αν μπορούσαμε να δούμε με ένα μάτι τι υπάρχει κάτω από την άσφαλτο και το χώμα θα μέναμε με το στόμα ανοιχτό. Πρόσθεσε τώρα πόσες φορές θα χρειαστούν σκαψίματα για επισκευη, διόρθωση, επέκταση όλων αυτών. Ξέχασα και το δίκτυο με τα φανάρια που μου φαίνεται και αυτό υπόγειο είναι, ακομα και ο φωτισμός των δρόμων είναι σε μερικές περιοχές υπόγειος. 

Έργα αλλου τύπου είναι τα νέα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, η ασφαλτοστρωση. Κάποια τα κάνουν εν όψει δημοτικων εκλογών για να έχουν να λένε ότι κάτι κάνουν. 

Παλαιά πεζοδρόμια, πεζοδρόμια με καθιζήσεις με μπαλώματα η σπασμένες πλάκες. Μερικά πεζοδρόμια εδώ στο κέντρο είναι πολύ στενά και με το ζόρι κυκλοφορείς ως πεζός και χρειάζονται εδώ και πολλά χρονια πεζοδρόμιση. Η τάση πάει προς περιορισμό του ΙΧ. 

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Που μπορεί να περάσει πεζός με 10 εκατοστά; Δεν κατάλαβα. 

Ήδη υπάρχει πρόβλημα με πεζοδρόμια που είναι 50-60 εκ από τα οποία έρχονται άλλοι πεζοί απέναντι σου και πρέπει να βγεις στον δρόμο, σκαλακια παλαιών κτιρίων προς εισόδους η υπόγεια που υπήρχαν εκεί πριν φτιαχτεί το πεζοδρόμιο, κλείσιμο με σκαλωσιές λόγω ανακαίνισης κτιρίων. Ελπίζω να εννοείς κάτι άλλο με αυτό το 10 εκ που είπες και όχι πλάτος πεζοδρομίου. 

Δημοσ.
49 minutes ago, Basilhs23___ said:

Που μπορεί να περάσει πεζός με 10 εκατοστά; Δεν κατάλαβα. 

Ήδη υπάρχει πρόβλημα με πεζοδρόμια που είναι 50-60 εκ από τα οποία έρχονται άλλοι πεζοί απέναντι σου και πρέπει να βγεις στον δρόμο, σκαλακια παλαιών κτιρίων προς εισόδους η υπόγεια που υπήρχαν εκεί πριν φτιαχτεί το πεζοδρόμιο, κλείσιμο με σκαλωσιές λόγω ανακαίνισης κτιρίων. Ελπίζω να εννοείς κάτι άλλο με αυτό το 10 εκ που είπες και όχι πλάτος πεζοδρομίου. 

Υπερβάλω φυσικά,   μπορεί να περάσει στο πλάι ή με ενα πόδι κουτσό

Δημοσ.

Τις "συμβουλές" που έχετε δώσει οι περισσότεροι, δε θα τις ακολουθούσατε ούτε εσείς οι ίδιοι. Θα κάνατε μόκο και θα περιμένατε να τελειώσουν τα έργα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μία σχετική συζήτηση "διευκόλυνση πεζών vs οχημάτων" αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχεις συγκεκριμένο σκεπτικό στο μυαλό σου. Η γενικότερα σύγχρονη ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι "λίγο" διαφορετική από αυτή που θα θέλαμε οι οδηγοί (ναι, λέω θέλαΜΕ γιατί είμαι κι εγώ οδηγός, χρησιμοποιώ αρκετά το αυτοκίνητο, το γουστάρω κιόλας και φυσικά βιώνω καθημερινά τα θέματα κίνησης/στάθμευσης) αλλά σίγουρα είναι μακροπρόθεσμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μοντέλο περισσότεροι δρόμο, parking και γενικά διευκόλυνση οχημάτων απλά δεν έχει δουλέψει. Και προφανώς ούτε πρόκειται.

Τώρα γι΄ αυτό που λες ότι οι πεζοί περπατάνε στο δρόμο, επειδή εκτός από φαν της οδήγησης είμαι και του περπατήματος (να διευκρινίσω ότι όσο και αν αγαπώ την οδήγηση και δηλώνω φαν, δεν πρόκειται να πάω στο περίπτερο ή ακόμα και 2-3 στάσεις μακριά, με το αμάξι) να σε ενημερώσω ότι τουλάχιστον στην περιοχή μου που επίσης κόσμος (κι εγώ) περπατάει στο δρόμο δεν είναι από άποψη ή αντίδραση αλλά συνήθεια από ανάγκη. Αν θες να το διαπιστώσεις έλα στη Νέα Σμύρνη και προσπάθησε να περπατήσεις (σε όποιο σημείο της θες) σε 2 ή 3 συνεχόμενα τετράγωνα πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρά τα φαρδιά πεζοδρόμια που έχει σε πολλά σημεία, θα εξαναγκαστείς να κατέβεις στο δρόμο από όλους αυτούς που όχι απλά το "καβαλάνε" αλλά βάζουν το αυτοκίνητο κάθετα στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα απλά να μην μπορείς να περάσεις σαν απλός πεζός. Τώρα αν έχεις και τροχήλατο μαζί, από καροτσάκι παιδιού μέχρι αναπηρικό αμαξίδιο, απλά την έκατσες την βάρκα.

Μη μπερδευομαστε, κι εγω ειμαι φαν του περπατηματος, και δεν ειπα ποτε ουτε και θελω βεβαια να δυσχεραινεται η κινηση των πεζων, και προφανως και δε θα παρω αμαξι να παω στο περιπτερο. Το θεμα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οτι οι πεζοι δεν εχουν καμια αναγκη διευκολυνσης, μια χαρα πεζοδρομια εχουν να περπατησουν, και μονοι τους, και με καροτσακια, και αναπηρικα και τα παντα ολα. Αυτοι που εχουν προβλημα ειναι οι οδηγοι. Και ο δημος για τους λογους που αναφερθηκαν παραπανω επιλεγει να "διευκολυνει" τους πεζους (χωρις στην ουσια να τους προσφερει κατι χρησιμο) και να δημιουργησει προβλημα στα αυτοκινητα.

Παρεμπιπτοντως, μιας που (ορθως) μας ενδιαφερει η διευκολυνση των πεζων, αληθεια, οσο διαρκουν τα εργα, οι πεζοι τι κανουν ακριβως; Χοροπηδανε αναμεσα στα μπαζα; Πανε απο το δρομο; Πηδανε πανω απο τις ταφρους; Ενταξει εγω μπορω ακομα να τα κανω αυτα. Ομως αν δεις σε τι κατασταση ειναι αυτη τη στιγμη η περιοχη, καποιος/α με καροτσακι μωρου ή καποιος/α με αναπηρικο, απλα θα επρεπε να κλειστει σπιτι του και να μην ξαναβγει για κανα μηνα ή οσο παρει μεχρι να τελειωσουν τα γαμωεργα.

Δημοσ.
30 minutes ago, lector said:

Παρεμπιπτοντως, μιας που (ορθως) μας ενδιαφερει η διευκολυνση των πεζων, αληθεια, οσο διαρκουν τα εργα, οι πεζοι τι κανουν ακριβως; Χοροπηδανε αναμεσα στα μπαζα; Πανε απο το δρομο; Πηδανε πανω απο τις ταφρους; Ενταξει εγω μπορω ακομα να τα κανω αυτα. Ομως αν δεις σε τι κατασταση ειναι αυτη τη στιγμη η περιοχη, καποιος/α με καροτσακι μωρου ή καποιος/α με αναπηρικο, απλα θα επρεπε να κλειστει σπιτι του και να μην ξαναβγει για κανα μηνα ή οσο παρει μεχρι να τελειωσουν τα γαμωεργα.

Κάνουν υπομονή να τελειώσουν τα έργα για να απολαύσουν τις νέες διαδρομές, το μαγικό ραβδάκι έχει σπάσει εδώ και χρόνια, οπότε αναγκαστικά όταν γίνονται έργα  υπάρχει κάποια όχληση για όλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στην χώρα του δεν βαριέσαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα

ή του ξέρεις ποιος είμαι εγώ

ή του όλα τα γνωρίζω και τα σχολιάζω δεν υπάρχει σωτηρία .

* και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στο ιδιωτικό του πάρκινγκ να μπαινοβγαίνει ότι ώρα θέλει και όποτε θέλει , και όχι δεν θα παρκάρει έξω το ακριβό του αμάξι από την στιγμή που έχει πάρκινγκ και ούτε θα βάλει έξω την μηχανή του ώστε να μην την ξαναβρεί ποτέ , σταματήστε λοιπόν τις κουταμάρες του τύπου

"ε .... δεν πειράζει άστο έξω για κάποιες μέρες" ,

όχι δεν θα το αφήσει έξω ώστε να μην το ξαναβρεί ή να το βρει σακατεμένο .

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.

Έργα από την Πανεπιστημίου. Ξήλωμα σε όλα τα πεζοδρόμια (οι παλιές ροζέ πλάκες) από Σύνταγμα μέχρι Ομόνοια, ακομα στην μια πλευρά του δρόμου δεν έχουν πάει στην άλλη. 

Screenshot_20230617_124651.jpg.b3e6e61faa47f1ac937904b5b55df6e9.jpg

Screenshot_20230617_124727.jpg.a043c656a13133eac5a2e94cca200f55.jpg

Screenshot_20230617_124832.jpg.ca7e71bf56159ba34e92e42bd6b7c175.jpg

Screenshot_20230617_124752.jpg.f95a4c25cdae0e9b49b73a5f0f39054b.jpg

Δημοσ.
3 hours ago, makis269 said:

στην χώρα του δεν βαριέσαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα

ή του ξέρεις ποιος είμαι εγώ

ή του όλα τα γνωρίζω και τα σχολιάζω δεν υπάρχει σωτηρία .

* και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στο ιδιωτικό του πάρκινγκ να μπαινοβγαίνει ότι ώρα θέλει και όποτε θέλει , και όχι δεν θα παρκάρει έξω το ακριβό του αμάξι από την στιγμή που έχει πάρκινγκ και ούτε θα βάλει έξω την μηχανή του ώστε να μην την ξαναβρεί ποτέ , σταματήστε λοιπόν τις κουταμάρες του τύπου

"ε .... δεν πειράζει άστο έξω για κάποιες μέρες" ,

όχι δεν θα το αφήσει έξω ώστε να μην το ξαναβρεί ή να το βρει σακατεμένο .

Αναφαίρετο δεν είναι τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sdikr είπε

Αναφαίρετο δεν είναι τίποτα

Ούτε η ελευθερία του καθενός δεν είναι?

Ούτε η ίδια του η ζωή?

Τι εννοείς με το τίποτα?

Επεξ/σία από makis269
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...