Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετιικά με την ταχύτητα που μου παρέχει η cosmote.

Μένω στον Κορινό πιερίας δίπλα απο τις καμπίνες της cosmote και πρόσφατα είδα απο το fttxgr οτι στη συγκεκριμένη έρχεται οπτική ίνα. ("https://fttxgr.eu/map?fttxgrid=247")

Λέει οτι έρχεται μέχρι 200mbps αλλα η μέγιστη διαθέσιμη που μου δίνει το σαιτ της cosmote είναι μέχρι 50.

Μίλησα και με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση αλλά δεν μου είπαν κάτι συγκεκριμένο. Μου είπαν κάτι τύπου "οι τεχνικοί τα ορίζουν αυτά". Και οτι εμείς απο εδω δεν μπορούμε να δώσουμε παραπάνω. Ότι το έψαξαν και εσωτερικά και μέχρι 50 μπορεί να μου έρθει. Και όταν ρώτησα γιατί, μου είπα "αυτό λέει εδώ".

Να σημειώσω εδώ οτι ανέφερα και το εξής. Σε ένα σπίτι στην Αθήνα, δίπλα απο καμπίνα κ αυτό, μας έδινε μέχρι 24mbps το σαιτ της cosmote. Κάναμε μεταφορά απο μια 100αρα και (ω θεεοί)  την έπιανε καρφί προφανώς. 

Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να ισχύει όντως και αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου;

Δημοσ.

τους ειπες οτι θελεις να πας σε αυτους και σου απαντησαν δεν ξερω τι ταχυτητα μπορουμε να σας δωσουμε; ειναι με τα καλα τους;

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι μενεις διπλα δεν σημαίνει οτι παίρνεις και απο αυτήν την καμπινα.

Πρέπει να σιγουρευτείς απο ποια καμπίνα παίρνεις αν η καμπινα είναι ενεργοποιημένη κλπ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το οτι μενεις διπλα δεν σημαίνει οτι παίρνεις και απο αυτήν την καμπινα.

Πρέπει να σιγουρευτείς απο ποια καμπίνα παίρνεις αν η καμπινα είναι ενεργοποιημένη κλπ

Τους είπα και μου είπαν δεν μπορούν να δουν σε ποια είμαι συνδεδεμένος. Αλλά μου λέει οτι όπως και να έχει στην περιοχή μου δεν μπορώ παραπάνω απο 50 (επειδή οι τεχνικοί το έχουν κλειδωμένο εκεί) . Πάντως ξέρω κόσμο που έχει 100αρα.
Επίσης, τεχνικός τους που ήρθε πριν απο κάποιο καιρό μου είπε ότι στη σύνδεση απ έξω απ το σπίτι έρχεται μεγαλύτερη ταχύτητα (απο 50 που έχω).

19 λεπτά πριν, Titos301 είπε

τους ειπες οτι θελεις να πας σε αυτους και σου απαντησαν δεν ξερω τι ταχυτητα μπορουμε να σας δωσουμε; ειναι με τα καλα τους;

να αναβαθμίσω την ταχύτητα θέλω και μου είπαν ουσιαστικά οτι δεν μπορούνε να το κάνουνε γιατί μπορεί η καμπίνα να δίνει όντως τόσο αλλά αυτοί δεν ξέρουνε γιατί δεν μπορί να έρθει μέχρι το σπίτι μου

Δημοσ.
10 ώρες πριν, thitaalfa είπε

Επίσης, τεχνικός τους που ήρθε πριν απο κάποιο καιρό μου είπε ότι στη σύνδεση απ έξω απ το σπίτι έρχεται μεγαλύτερη ταχύτητα (απο 50 που έχω).

Αρα ο περιορισμος βρισκεται εντος του σπιτιου. Καιρος για αλλαγη καλωδιων.

11 ώρες πριν, thitaalfa είπε

Μένω στον Κορινό πιερίας δίπλα απο τις καμπίνες της cosmote και πρόσφατα είδα απο το fttxgr οτι στη συγκεκριμένη έρχεται οπτική ίνα. ("https://fttxgr.eu/map?fttxgrid=247")

Λέει οτι έρχεται μέχρι 200mbps αλλα η μέγιστη διαθέσιμη που μου δίνει το σαιτ της cosmote είναι μέχρι 50.

Λες οτι "ερχεται". Λογικο η διαθεσιμοτητα του site να σου βγαζει 50, γιατι αυτο ειναι διαθεσιμο για την ωρα. Μενει να μαθεις απο ποια καμπινα παιρνεις. Μπορει να δει καπως @poulinos?

Δημοσ.

VDSL είναι η καμπίνα

Καμπίνα 407 14 Βασ. Κωνσταντίνου

https://www.google.com/maps/@40.3162079,22.5797939,0a,15y,306.91h,84.27t/data=!3m4!1e1!3m2!1sVgEaAKGD2o-YFo--fuA_-Q!2e0

Και καμπίνα 405 26 Βασ. Κωνσταντίνου

https://www.google.com/maps/@40.3160019,22.5806808,22z

Ο κατανεμητής του σπιτιού θα είναι έτσι

images?q=tbn:ANd9GcRX_PJIvkbajk_dAUuuXnf

Και θα έχει αριθμό πχ 407-11, ο πρώτος τριψήφιος αριθμός δηλώνει την καμπίνα που συνδέεσαι

Δημοσ.
13 ώρες πριν, maarinos είπε

VDSL είναι η καμπίνα

Καμπίνα 407 14 Βασ. Κωνσταντίνου

https://www.google.com/maps/@40.3162079,22.5797939,0a,15y,306.91h,84.27t/data=!3m4!1e1!3m2!1sVgEaAKGD2o-YFo--fuA_-Q!2e0

Και καμπίνα 405 26 Βασ. Κωνσταντίνου

https://www.google.com/maps/@40.3160019,22.5806808,22z

Ο κατανεμητής του σπιτιού θα είναι έτσι

images?q=tbn:ANd9GcRX_PJIvkbajk_dAUuuXnf

Και θα έχει αριθμό πχ 407-11, ο πρώτος τριψήφιος αριθμός δηλώνει την καμπίνα που συνδέεσαι

Απ οτι κατάλαβα δεν είναι vdsl h καμπίνα .

Αυτή εδώ είναι image.jpeg.9fa77ea277d767783c42fbf36773a19b.jpeg

απλά είδα εδώ "https://fttxgr.eu/map?fttxgrid=247" οτι έρχεται μέχρι 200 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτό ειναι αντικατάσταση του υπάρχοντος διπλανού καφαο.

Καμια σχέση 

Απλά λέω ότι δεν είναι vdsl η καμπίνα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν ειναι, και το κτιριο που βλεπεις πισω ειναι του ΟΤΕ. Λογικα εχει και κεραια για κινητη τηλεφωνια πανω.

Μεχρι 200 δινουν αν εισαι σε καμπινα. Αν "πεφτεις" σε παλιο καφαο και κατ επεκταση στο αστικο κεντρο του ΟΤΕ (το κτιριο πισω στην προκειμένη), δεν δινουν πανω απο 50.

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Ναι δεν ειναι, και το κτιριο που βλεπεις πισω ειναι του ΟΤΕ. Λογικα εχει και κεραια για κινητη τηλεφωνια πανω.

Μεχρι 200 δινουν αν εισαι σε καμπινα. Αν "πεφτεις" σε παλιο καφαο και κατ επεκταση στο αστικο κεντρο του ΟΤΕ (το κτιριο πισω στην προκειμένη), δεν δινουν πανω απο 50.

Άρα περιμένω σε κάποια φάση (γιατι παει οπτικη ινα εκει, φαινεται κ ολας), να αναβαθμίσουν και να βαλουν καινούρια καμπίνα ;

btw , ενα καφάο που δεν είναι vdsl, μπορεί να δίνει 50; Γιατί εγώ τα πιάνω κανονικά αλλά έχω Attenuation 50.5 dB

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον εχεις το speedport plus που το attenuation το υπολογιζει πολυ περιεργα. Και οχι, εσυ περιμενεις για FTTH.

Ενα καφαο που  δεν δινει VDSL δινει εως 50 εφοσον η συνολικη αποσταση απο το κτιριο-αστικο κεντρο το επιτρεπει (αστικο κεντρο->καφαο+καφαο->σπιτι). Ο λογος που δεν δινουν μεγαλυτερες ταχυτητες απο το αστικο κεντρο (100-200) με VDSL ειναι γιατι δεν γινεται υλοποιηση του Vectoring-σε αντιθεση με τις καμπινες.

Επεξ/σία από geoavlonitis
Δημοσ.

Το καφαο που μας δείχνεις δεν έχει οπτική ινα έχει μόνο χαλκό,όπως υποθήκε κι παραπάνω τα καφαο ανάλογα από πού τροφοδοτούνται έχουν κι τις ανάλογες ταχύτητες.προφανος περνεις από το κέντρο το οποίο δίνει στο συγκεκριμένο καφαο έως 50.να σε ρωτήσω έχεις κάνει speed test μέσο κινητής τηλεφωνίας? Αν ναι στείλε μας τις μετρήσεις σου , υπάρχει λύση

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Gpo13 είπε

Το καφαο που μας δείχνεις δεν έχει οπτική ινα έχει μόνο χαλκό,όπως υποθήκε κι παραπάνω τα καφαο ανάλογα από πού τροφοδοτούνται έχουν κι τις ανάλογες ταχύτητες.προφανος περνεις από το κέντρο το οποίο δίνει στο συγκεκριμένο καφαο έως 50.να σε ρωτήσω έχεις κάνει speed test μέσο κινητής τηλεφωνίας? Αν ναι στείλε μας τις μετρήσεις σου , υπάρχει λύση

εκεί πάει οπτική ίνα 100%. Φαίνεται κ όλας. 

Πρόσφατα βάλαν και κεραία 5g, πριν απο λίγες μέρες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Gpo13 είπε

ποια ειναι η λύση ; γιατί έχω παρόμοιο πρόβλημα στο Κερατσίνι (να 'λεγα οτι ήταν και κανενα βουνό)...στο δρόμο που μένω δίνουν όλοι μέχρι 24 ενώ όλος ο υπόλοιπος δήμος πιάνει μεχρι 200 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...