Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, 

Ξεκίνησα με την κοπέλα μου την έρευνα για τις διακοπές μας φέτος. Πρόκειται να πάμε στα μέσα Ιουλίου και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Άνδρο.

Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα με ΚΤΕΛ η τρένο, και από εκεί μετά προς το Λιμάνι της Ραφήνας ώστε να πάρουμε το πλοίο. 

**Αυτοκίνητο δικό μου αποφεύγω να παίρνω στα νησιά, θα ψάξω να νοικιάσω από εκεί.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής,

1. Κοίταξα στον χάρτη ότι η απόσταση από τα ΚΤΕΛ Κηφισού μέχρι το Λιμάνι της Ραφήνας είναι αρκετά μακριά, υπάρχει κάποια συγκοινωνία από το ΚΤΕΛ για εκεί;
  2. Γνώμες σχετικά με την Άνδρο για όσους έχουν πάει.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω από το ΚΤΕΛ για Ραφήνα αλλά από τι ΚΤΕΛ για το πεδίο του Άρεως όπου βρίσκεις λεωφορείο για Ραφήνα μπορείς να πας με το 51 μέχρι Ομόνοια και μετά οποιοδήποτε τρόλευ ή λεωφορείο πάει προς Πατήσια, Λαμπρινή, Κυψέλη κτλ κτλ. Γενικά είναι εύκολο να βγεις στο πεδίο του Άρεως.

ΑΚΥΡΟ όλο το επάνω κείμενο, το ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης σε αφήνει Ομόνοια νομίζω αν θες, οπότε το ελυσες το θέμα.

Η Άνδρος, καταπληκτικό νησί από θέμα παραλιών, περιορισμένες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης, ουσιαστικά μόνο το Μπατσί έχει κάποια νυκτερινά κεντρα-μπαρ, αλλά παραλίες φίλε κάτσε καλά, φοβερές.

Καλές διακοπές.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, antonis35 said:

Δεν ξέρω από το ΚΤΕΛ για Ραφήνα αλλά από τι ΚΤΕΛ για το πεδίο του Άρεως όπου βρίσκεις λεωφορείο για Ραφήνα [...]

Δεν είναι πλέον στο Πεδίο του Άρεως το ΚΤΕΛ για Ραφήνα, έχει μεταφερθεί εδώ και καιρό στο Νομισματοκοπείο. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paredwse είπε

Δεν είναι πλέον στο Πεδίο του Άρεως το ΚΤΕΛ για Ραφήνα, έχει μεταφερθεί εδώ και καιρό στο Νομισματοκοπείο. 

Έλα ρε;; Μακρυά είναι θα χρειαστεί μέτρο το παιδί δηλαδή 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, antonis35 είπε

Δεν ξέρω από το ΚΤΕΛ για Ραφήνα αλλά από τι ΚΤΕΛ για το πεδίο του Άρεως όπου βρίσκεις λεωφορείο για Ραφήνα μπορείς να πας με το 51 μέχρι Ομόνοια και μετά οποιοδήποτε τρόλευ ή λεωφορείο πάει προς Πατήσια, Λαμπρινή, Κυψέλη κτλ κτλ. Γενικά είναι εύκολο να βγεις στο πεδίο του Άρεως.

ΑΚΥΡΟ όλο το επάνω κείμενο, το ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης σε αφήνει Ομόνοια νομίζω αν θες, οπότε το ελυσες το θέμα.

Η Άνδρος, καταπληκτικό νησί από θέμα παραλιών, περιορισμένες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης, ουσιαστικά μόνο το Μπατσί έχει κάποια νυκτερινά κεντρα-μπαρ, αλλά παραλίες φίλε κάτσε καλά, φοβερές.

Καλές διακοπές.

Μας νοιάζουν κυρίως οι παραλίες, για νυχτερινή διασκέδαση προτιμάμε κάτι χαλαρό, οπότε σε αυτό δεν νομίζω να έχουμε θέμα. 

Όσον αφορά την μετακίνηση, το ταξί για το λιμάνι να φανταστώ θα μας κοστίσει όσο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ταξί από ΚΤΕΛ για Ραφήνα; Αν εννοείς αυτό πήγαινε Μύκονο ποιο φθηνά θα σου έρθει. Ασε το ταξι η Αθήνα έχει καταπληκτικό δίκτυο συγκοινωνιων, μην ακούς τις γκρίνιες.

Φίλε με 5-6 ευρώ το άτομο θα φτάσεις Ραφήνα στο λιμάνι. Ψάξε κάποιες εξπρές γραμμές του ΟΑΣΑ από το ΚΤΕΛ τιμές κτλ.

Δεν σου λέω αναλυτικά γιατί κατά πως φάνηκε έχω μείνει πίσω. 

Αν πας για παραλίες θα κολήσεις τελείως λεμε

Επεξ/σία από antonis35
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NothinqSpecial είπε

Μας νοιάζουν κυρίως οι παραλίες, για νυχτερινή διασκέδαση προτιμάμε κάτι χαλαρό, οπότε σε αυτό δεν νομίζω να έχουμε θέμα. 

Όσον αφορά την μετακίνηση, το ταξί για το λιμάνι να φανταστώ θα μας κοστίσει όσο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα;

Καλημερα... Ωραιο νησι ειναι... Με ωραιες παραλιες... Και καλο φαγητο... Διασκεδαση αρκετα καλη και χαλαρη...

Για ταξι απο το κτελ μεχρι την Ραφηνα σιγουρα θα χρειαστει 40-60 Ευρω...Ειναι λιγο μακρια 1 ωρα περιπου ..Με  τα λεωφορεια ειναι μακρια και θα πρεπει να αλλαξεις 2-3 φορες και θα κανεις 2-2.5  ωρες τουλαχιστον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, antonis35 είπε

Καλές διακοπές.

Ουτε Ομονοια σε αφηνει το ΚΤΕΛ Θεσ/νικης τουλαχιστον απο οτι γραφει το site τους.

Νομιζω το καλυτερο ειναι το 051 μεσα απο τα ΚΤΕΛ  που παει Ομονοια, απο εκει μετρο να παει Συνταγμα και απο Συνταγμα σταση  Νομισματοκοπειο να παρει το ΚΤΕΛ για Ραφηνα.

Αν ερθει με τρενο τοτε μετρο απο Σταθμος Λαρισης προς Συνταγμα και μετα οπως παραπανω.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.

Η απόσταση τελικά φαίνεται να είναι μεγάλη. Επειδή το ΚΤΕΛ φτάνει στην Κηφισό στις 5:45 και το πλοίο αναχωρεί στις 7:30 δεν ξέρω αν θα προλάβουμε με τα ΜΜΜ.

Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσουμε με το δικό μου αυτοκίνητο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Ουτε Ομονοια σε αφηνει το ΚΤΕΛ Θεσ/νικης τουλαχιστον απο οτι γραφει το site τους.

ε όχι ρε συ, δεν μπορεί, αν όχι ομόνια σε αφήνει ακριβώς στο πεδίο του Άρεως μην τρελαθουμε τώρα τελείως, ταξιδεύω συχνότατα Θεσσαλονίκη, ποτε το σταμάτησαν;;; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NothinqSpecial είπε

Η απόσταση τελικά φαίνεται να είναι μεγάλη. Επειδή το ΚΤΕΛ φτάνει στην Κηφισό στις 5:45 και το πλοίο αναχωρεί στις 7:30 δεν ξέρω αν θα προλάβουμε με τα ΜΜΜ.

Πολυ πιθανο να μην προλαβεις οποτε αμαξακι οπως λες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NothinqSpecial είπε

αυτό:

6 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Νομιζω το καλυτερο ειναι το 051 μεσα απο τα ΚΤΕΛ  που παει Ομονοια, απο εκει μετρο να παει Συνταγμα και απο Συνταγμα σταση  Νομισματοκοπειο να παρει το ΚΤΕΛ για Ραφηνα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, antonis35 είπε

ε όχι ρε συ, δεν μπορεί, αν όχι ομόνια σε αφήνει ακριβώς στο πεδίο του Άρεως μην τρελαθουμε τώρα τελείως, ταξιδεύω συχνότατα Θεσσαλονίκη, ποτε το σταμάτησαν;;; 

Πεδιο του Αρεως σε αφηνει ναι, αλλα εκει αντε να περιμενεις ποια γραμμη θα περασει... αν ειχε μετρο κοντα θα ηταν καλα.Υπαρχει η Βικτωρια βεβαια στο 5λεπτο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Αν ερθει με τρενο τοτε μετρο απο Σταθμος Λαρισης προς Συνταγμα και μετα οπως παραπανω.

Πλατεία Καραισκάκη αφήνει και Πεδίο Άρεως 

https://ktelthes.gr/el/δρομολόγια/θεσσαλονίκη-αθήνα-πειραιάς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...