Inci624 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στην πολυκατοικία μου, τον Ιούλιο του 2021 έγινε διάρρηξη στο διαμέρισμά μας και πέρυσι τον ίδιο μήνα έγιναν δύο απόπειρες διάρρηξης τις οποίες ευτυχώς αντιλήφθηκα εγκαίρως. Η διαχειρίστρια και οι υπόλοιποι ένοικοι αδιαφορούν για το θέμα αυτό, ενώ τους περιέγραψα την κατάσταση και ενώ και η ίδια η αστυνομία μετά τις καταγγελίες που κάναμε τις δυο αυτές χρονιές, σύστησε ν' αλλαχτεί άμεσα η πόρτα. Τους τοποθέτησα ανακοίνωση προκειμένου να μου δηλώσουν αν συμφωνούν ή όχι για την αλλαγή της πόρτας και την τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας αλλά απαξίωσαν να σημειώσουν ναι ή όχι. Στο μεταξύ έληξε η θητεία της διαχειρίστριας και σκέφτεται να δώσει τη διαχείριση σε εξωτερική εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων. Και μου είπε ότι για "ό,τι αποφασίσει θα μας ενημερώσει". Συνελεύσεις δεν κάνει, αποδείξεις και παραστατικά δαπανών στον πίνακα ανακοινώσεων δεν αναρτά. Της τα ζητώ και δεν μου τα δείχνει αλλά έχει αξίωση να της πληρώνω τα κοινόχρηστα. 1. Υπάρχουν τρόποι να κινηθώ νομικά κατά της διαχειρίστριας αλλά και κατά των συνιδιοκτητών που είναι εντελώς αδιάφοροι; 2 . Έχετε κάποια γνώμη για τις πλατφόρμες αυτοδιαχείρισης polykatikia.gr και billys.gr; Είναι αξιόπιστες; 3. Ισχύει ο νόμος για το πρόστιμο των 2000 ευρώ σε διαχειριστές που δεν αναρτούν παραστατικά δαπανών; Και το πληρώνει η διαχειρίστρια ή η εταιρεία διαχείρισης; Στην πολυκατοικία μας η διαχειρίστρια αναρτά απλώς τη συγκεντρωτική κατάσταση κοινοχρήστων στον πίνακα ανακοινώσεων, αλλά την έκδοση των κοινοχρήστων την κάνει κάποια εταιρεία διαχείρισης. 4. Το καταστατικό της πολυκατοικίας αν αρνηθεί να μου το δώσει η διαχειρίστρια τι πρέπει να πράξω; Και αν μου πει ότι δεν έχει καταστατικό τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; 5. Αν τοποθετήσω νέα ανακοίνωση στην οποία θα τους ρωτώ αν συμφωνούν ή διαφωνούν για τη σύγκληση μιας γενικής συνέλευσης για να συζητήσουμε και αδιαφορήσουν και πάλι, τι πρέπει να πράξω; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Inci624
makis269 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 το καλύτερο είναι να ταμπουρώσεις το σπίτι σου , και πόρτα να αλλάξετε στην είσοδο της πολυκατοικίας , άνετα μπαίνει και βγαίνει ο οποιοσδήποτε , ακόμα και με την πρόφαση του delivery και όχι μόνο . 3
sphinxgr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Inci624 είπε Στην πολυκατοικία μου, τον Ιούλιο του 2021 έγινε διάρρηξη στο διαμέρισμά μας και πέρυσι τον ίδιο μήνα έγιναν δύο απόπειρες διάρρηξης τις οποίες ευτυχώς αντιλήφθηκα εγκαίρως. Οι διαρρήξεις έγιναν σε πόρτες που δεν ήταν ασφαλείας ή δεν ηταν κλειδωμένες ή ήταν θωρακισμένες κ είχαν το κλειδί του ακόλουθου τύπου . Σωστα? Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από sphinxgr
vagos789 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Inci624 είπε Υπάρχουν τρόποι να κινηθώ νομικά κατά της διαχειρίστριας αλλά και κατά των συνιδιοκτητών που είναι εντελώς αδιάφοροι; Υπαρχουν αλλα κατα βαση θα χασεις χρονο και χρημα και θα δημιουργησεις ενα εχθρικο περιβαλλον 4 ώρες πριν, Inci624 είπε Στο μεταξύ έληξε η θητεία της διαχειρίστριας και σκέφτεται να δώσει τη διαχείριση σε εξωτερική εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων. Και μου είπε ότι για "ό,τι αποφασίσει θα μας ενημερώσει". Συνελεύσεις δεν κάνει, αποδείξεις και παραστατικά δαπανών στον πίνακα ανακοινώσεων δεν αναρτά. Της τα ζητώ και δεν μου τα δείχνει αλλά έχει αξίωση να της πληρώνω τα κοινόχρηστα. Το οτι θελει να δωσει την διαχειριση σε εταιρεια εξω σημαινει οτι δεν θελει να εχει αυτο τον μπελα,οι εταιρειες αυτες θα σας υπερχρεωνουν για τα παντα και μπορει μια μερα να φυγει και το αποθεματικο μαζι τους.(Δεν λεω οτι ειναι ολοι απατεωνες). Απεχουν πολυ απο το να χαρακτηριστουν ιδανικη λυση. 4 ώρες πριν, Inci624 είπε Αν τοποθετήσω νέα ανακοίνωση στην οποία θα τους ρωτώ αν συμφωνούν ή διαφωνούν για τη σύγκληση μιας γενικής συνέλευσης για να συζητήσουμε και αδιαφορήσουν και πάλι, τι πρέπει να πράξω; Ριξε κατω απο την πορτα του καθενος μια ειδοποιηση οπου θα λεει πχ σε 3 εβδομαδες γενικη συνελευση.Θα πρεπει επισης να προσπαθησεις να εχεις προσωπικη επικοινωνια για να επιβεβαιωσεις οτι θα ερθουν (αν δεν μπορουν ας στειλουν καποιον αλλον)
lordvec Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Στην πολυκατοικία μου που είχαμε πάρει προσφορές για αλλαγή της πόρτας της κεντρικής εισόδου, τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Πάρε λοιπόν πρώτα καμιά προσφορά, να ξέρεις τι πας να ζητήσεις από τους γείτονες. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι σε φάση να δωσουν 500-1000 ευρώ στα κοινόχρηστα. Όπως είπε και ο makis269, ασχολήσου με το διαμέρισμά σου. Πόρτα συναγερμό σκύλο κτλ...
Fan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Στις 14/6/2023 στις 9:57 ΠΜ, sphinxgr είπε Οι διαρρήξεις έγιναν σε πόρτες που δεν ήταν ασφαλείας ή δεν ηταν κλειδωμένες ή ήταν θωρακισμένες κ είχαν το κλειδί του ακόλουθου τύπου . Σωστα? άμεση αλλαγή όποιος έχει τέτοιου τύπου κλειδί. Είναι σαν μην υπάρχει 1
Nabuko Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Στις 14/6/2023 στις 5:49 ΠΜ, Inci624 είπε 1. Υπάρχουν τρόποι να κινηθώ νομικά κατά της διαχειρίστριας αλλά και κατά των συνιδιοκτητών που είναι εντελώς αδιάφοροι; Είσαι ένοικος ή ιδιοκτήτης?
MajinBu Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Στις 14/6/2023 στις 9:57 ΠΜ, sphinxgr είπε Οι διαρρήξεις έγιναν σε πόρτες που δεν ήταν ασφαλείας ή δεν ηταν κλειδωμένες ή ήταν θωρακισμένες κ είχαν το κλειδί του ακόλουθου τύπου . Σωστα? Για εξήγα λίγο πιο αναλυτικά τα περί του κλειδιού...
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 8 minutes ago, MajinBu said: Για εξήγα λίγο πιο αναλυτικά τα περί του κλειδιού... Είναι γνωστό πως οι κλειδαριές με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ξεπερασμένες και ανοίγουν κυριολεκτικά για πλάκα. 1
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, MajinBu είπε Για εξήγα λίγο πιο αναλυτικά τα περί του κλειδιού... Αυτό που λέει ο jos. Αν έχεις τέτοια κλειδαριά, δεν σου φταίει κανείς. Ότι και να κάνεις, θα σε κλέψουν. Αυτές, εδώ και 15 χρόνια, ακόμα και κλειδωμένες, ανοίγουν σε 5 δευτερόλεπτα. Όποιος έχει τέτοια και δεν την αλλάζει, απλά περιμένει να τον κλέψουν Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από sphinxgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις