Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αν είναι έτσι, ας πάει το Πλαίσιο να αγοράσει μια καινούρια και να του τη δώσει. Επίσης, εάν ήταν μεγαλύτερη η τρέχουσα τιμή της, το Πλαίσιο θα του έδινε περισσότερα λεφτά απ'ότι την είχε αγοράσει;;; Δεν νομίζω. 

Αυτό με τις τιμές ήταν λόγω covid & διαθεσιμότητας , τις εκτός τόπου και χρόνου τιμές , μία 1660 όταν πριν την άνοδο είχε γύρω στα 250 ευρώ (όπως έχει τώρα) και μετά 500 .

Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί η τιμή μιας κάρτας γραφικών να έχει μεγαλύτερη τρέχουσα τιμή σε σχέση με πχ 2 χρόνια , εκτός όπως ανέφερα αν τύχει κάτι έκτακτο , αλλά πες ότι συμβαίνει συμφωνώ και εγώ ότι δεν θα του έδινε περισσότερα λεφτά το πλαίσιο (και το κάθε πλαίσιο) , πιστεύω θα έκανε αντικατάσταση αν όχι με την ίδια με κάτι αντίστοιχων επιδόσεων πχ με μία 3060 (η οποία έχει αντίστοιχη περίπου τιμή με την 1660 δεν έχει νόημα η αγορά της 1660 αυτή την στιγμή)

Δημοσ.
14 hours ago, Dark_Nightfall said:

Μα σου δίνουν κάρτα , η 1660 τώρα παίζει πόσο ; 250-300 ; κάπου εκεί , οπότε πως γίνεται να είσαι ικανοποιημένος με το αν σου δώσει ως αντικατάσταση ίδια και να μην είσαι ικανοποιημένος με το ποσό του πιστωτικού (τρέχουσα αξία 250-300) αφού τώρα η 1660 έχει μικρότερη τιμή σε σχέση με τότε.

Αν δεν έχει να σου δώσει αντικατάσταση 1660 η καλύτερη τότε πιστωτικό , κανονικά όμως στην τρέχουσα τιμή γίνεται , δεν ξέρω τι ισχύει νομικά αλλά νομίζω έτσι είναι.

To πιστωτικό είναι πάντα στην τιμή αγοράς. Οτιδήποτε άλλο δεν νοείται. 

• Like 10
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

To πιστωτικό είναι πάντα στην τιμή αγοράς. Οτιδήποτε άλλο δεν νοείται. 

Σωστό μεν αλλά μπορεί να του δώσει μια άλλη κάρτα λειτουργική τουλάχιστον αντίστοιχης δυναμικότητας έναντι της εγγυησης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Σωστό μεν αλλά μπορεί να του δώσει μια άλλη κάρτα λειτουργική τουλάχιστον αντίστοιχης δυναμικότητας έναντι της εγγυησης.

Ή επισκευάζεις/αντικαθιστάς το προϊόν μέσω της αντιπροσωπείας ή του δίνεις την κάρτα που αγόρασε ή πιστωτικό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τώρα το αν του προτείνουν να πάρει κάρτα άλλης εταιρίας και το δεχθεί είναι άλλο θέμα.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Όχι λειτουργική, νέα-σφραγισμένη, με νέα εγγύηση.

Το αντίστοιχη δυναμικότητα, είναι πολύ χαλαρή απόδοση.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Αυτό με τις τιμές ήταν λόγω covid & διαθεσιμότητας , τις εκτός τόπου και χρόνου τιμές , μία 1660 όταν πριν την άνοδο είχε γύρω στα 250 ευρώ (όπως έχει τώρα) και μετά 500 .

Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί η τιμή μιας κάρτας γραφικών να έχει μεγαλύτερη τρέχουσα τιμή σε σχέση με πχ 2 χρόνια , εκτός όπως ανέφερα αν τύχει κάτι έκτακτο , αλλά πες ότι συμβαίνει συμφωνώ και εγώ ότι δεν θα του έδινε περισσότερα λεφτά το πλαίσιο (και το κάθε πλαίσιο) , πιστεύω θα έκανε αντικατάσταση αν όχι με την ίδια με κάτι αντίστοιχων επιδόσεων πχ με μία 3060 (η οποία έχει αντίστοιχη περίπου τιμή με την 1660 δεν έχει νόημα η αγορά της 1660 αυτή την στιγμή)

Μπορεί, το ps5 είχε 500, τώρα έχει 550.

Οι καταστάσεις που ευθύνονται για αυτήν την αύξηση δεν μας νοιάζουν.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Όχι λειτουργική, νέα-σφραγισμένη, με νέα εγγύηση.

Το αντίστοιχη δυναμικότητα, είναι πολύ χαλαρή απόδοση.

1) εξαρτάται πόσο καιρό μετά την αγορά εμφάνισε το πρόβλημα  , άνετα σου δίνουν refurbished όπως κάνουν πολλοί σε πολλά προιόντα

2) Επίσης το "αντίστοιχης δυναμικότητας" χωράει διαπραγμάτευση αλλά ο καταναλωτής αν είναι παράλογος , ο συνήγορος του κατανλωτή ή τα δικαστήρια δεν θα τον δικαιώσουν.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jts είπε

Μπορεί, το ps5 είχε 500, τώρα έχει 550.

Άλλη περίπτωση αυτή , δεν υπάρχει ps6 το τελευταίο είναι το ps5 , αν είχε βγει το ps6 δεν θα μπορούσε να είναι φθηνότερο από το ps5 ενώ στις κάρτες μετά τις 1660 βγήκαν πολλές άλλες καλύτερων επιδόσεων (με την πιο κοντινή στα χρήματα 3060 με πολύ ανώτερες επιδόσεις).

Θα στο πω αλλιώς θα πάρεις την 1660 στα 250-300 όταν με περίπου στα ίδια χρήματα τώρα παίρνεις την 3060;

θα πάρεις το ps5 όταν (λέμε τώρα) υπάρχει στην αγορά το ps6 στα ίδια χρήματα η έστω λίγο ακριβότερο ;

Anyway ξεφεύγουμε από το θέμα.

Δημοσ.
Στις 14/6/2023 στις 12:32 ΠΜ, fernadezzz είπε

γιατι εχει γινει οβερκλοκ στην καρτα γραγικων και ειναι δικια σας ευθυνη!

δεν ισχύει αυτό που σου είπαν και δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξουν .

καταγγελία εφόσον έχει ακόμα εγγύηση και απαιτείς να σου στείλουν γραπτός ότι δεν κάνουν επισκευή επειδή έχει γίνει οβερκλοκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/06/2023 at 13:23, Armoral said:

Ή επισκευάζεις/αντικαθιστάς το προϊόν μέσω της αντιπροσωπείας ή του δίνεις την κάρτα που αγόρασε ή πιστωτικό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Φυσικά και υπάρχει και είναι πλείστες οι περιπτώσεις, όπου εντός εγγύησης (μετά από 3-4 χρόνια), το μοντέλο έχει καταργηθεί και η εταιρεία (κατάστημα ή αντιπροσωπεία μέσω του καταστήματος) καλύπτει την υποχρέωση, μέσω νεότερου, ισοδύναμου μοντέλου.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Καλημέρα! Εχθές το πρωί μίλησα εκεί με τον υπεύθυνο του καταστήματος τηλεφωνικά και μου είπε ότι η msi έστειλε πάλι το ίδιο email και ότι θα επιμένουν λίγο ακόμα να την επισκευασουν με δικά τους έξοδα! Αν δεν γίνεται επισκευή θα βρούμε μια λύση του στυλ θα πάρω μια κάρτα των 300ευρω παράδειγμα στη τιμή που την αγοράζει αυτός δλδ 200! Κάθε φορά άλλα λένε!

Είμαι διακοπές τώρα δε θέλω να χαλαστω μόλις γυρίσω με το καλό την ερχόμενη Δευτέρα που θα έχω κ πολλά νεύρα θα πάω από εκεί

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fernadezzz είπε

Καλημέρα! Εχθές το πρωί μίλησα εκεί με τον υπεύθυνο του καταστήματος τηλεφωνικά και μου είπε ότι η msi έστειλε πάλι το ίδιο email και ότι θα επιμένουν λίγο ακόμα να την επισκευασουν με δικά τους έξοδα! Αν δεν γίνεται επισκευή θα βρούμε μια λύση του στυλ θα πάρω μια κάρτα των 300ευρω παράδειγμα στη τιμή που την αγοράζει αυτός δλδ 200! Κάθε φορά άλλα λένε!

Είμαι διακοπές τώρα δε θέλω να χαλαστω μόλις γυρίσω με το καλό την ερχόμενη Δευτέρα που θα έχω κ πολλά νεύρα θα πάω από εκεί

Nα σταματήσεις να μιλάς. Κυριολεκτικά.

Email με ότι έγινε από την αρχή και ζητάς συγκεκριμένες απαντήσεις, πάλι σε email, με κοινοποίηση στο Συνήγορο Καταναλωτή (ελπίζω να έχεις ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εκεί).

Όσο το παίζεις στο μιλητό, τζάμπα θα χαλάς το σάλιο σου.

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ λίγο σχετικό-άσχετο, αν όντως είχε γίνει overclock στην κάρτα, αυτοί πώς θα το έβλεπαν; Αν μπορούν δλδ να το δουν...

Επίσης, πόσες στο καλό είναι οι πιθανότητες να γίνει όντως ζημιά από overclock, αφού αν απλά δώσεις πολύ παραπάνω ρεύμα τρώει throttle έτσι κι αλλιώς από θερμοκρασίες.

Αν και γενικά όντως όταν πας να κάνεις overclock σου δείχνει προειδοποιητικά ότι γίνεται void η εγγύηση

Δημοσ.
5 minutes ago, just getting started said:

Εντωμεταξύ λίγο σχετικό-άσχετο, αν όντως είχε γίνει overclock στην κάρτα, αυτοί πώς θα το έβλεπαν; Αν μπορούν δλδ να το δουν...

Επίσης, πόσες στο καλό είναι οι πιθανότητες να γίνει όντως ζημιά από overclock, αφού αν απλά δώσεις πολύ παραπάνω ρεύμα τρώει throttle έτσι κι αλλιώς από θερμοκρασίες.

Αν και γενικά όντως όταν πας να κάνεις overclock σου δείχνει προειδοποιητικά ότι γίνεται void η εγγύηση

Μάλλον διαβάζουν την κάρτα και βλέπουν αν το warranty bit εχει γίνει 1 

Παρόμοιος μηχανισμός υπάρχει στο Raspberry Pi, η εταιρία σε αφήνει να πάς μέχρι ενα σημείο σε overclock, απο εκεί και ύστερα το εντοπίζει το κύκλωμα και θέτει απο 0 σε 1 ενα bit οπου πρακτικά σε βγάζει εκτός εγγύησης διότι αυτό το bit ειναι read only και γράφεται μία φορά μόνο αν γίνει overclock

Δεν ξέρω τι γίνεται στις περιπτώσεις που δημιουργηθεί κάποιο spike λόγο πχ ελλατωματικού τροφοδοτικού ή προβλήματος δικτύου ηλεκτρισμού και ανέβουν λίγο στιγμιαία τα rails που τροφοδοτούν την κάρτα. Θα το δεί σαν overclock μήπως? Μπορεί έτσι να τέθηκε το bit χωρίς να είναι υπαιτιότητα του χρήστη

Πάντως το Πλαίσιο αποκλείεται να κάτσει να επισκευάσει την κάρτα διότι απλά δεν δουλέυουν σε hardware επίπεδο (να βρούν π.χ κάποιο καμένο mosfet, πυκνωτή κλπ να αλλάξουν).  

Αν το σφάλμα για την κάρτα σου είναι όντως αυτό "over voltage, electrical damaged PCI-E lines, short PEX_VDD, 1V8_VDD, damaged GPU" τότε απότι καταλαβαίνω έχεις βραχυκύκλωμα στη γραμμή 1.8V και στην PEX_VDD. Αυτό μπορεί να συνέβει απο πολλούς παράγοντες (διάβρωση απο σκόνη σε συνδιασμό με υγρασία, κακής ποιότητας ρευμά απο το τροφοδοτικό με θόρυβο, και άλλα πολλά), το θέμα είναι ότι όντως επισκευάζεται αλλά απο ηλεκτρονικό, δεν νομίζω το Πλαίσιο να αναλαμβάνει τέτοιου είδους επισκευή.

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...