Morosana Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Ευχαριστώ πολύ! Χρήσιμη πληροφορία για το μέλλον που μάλλον αρκετοί ιδιοκτήτες αγνοούν.
korakios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, Morosana είπε Ευχαριστώ πολύ! Χρήσιμη πληροφορία για το μέλλον που μάλλον αρκετοί ιδιοκτήτες αγνοούν. το 99% τουλάχιστον
Morosana Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, korakios είπε το 99% τουλάχιστον Καλύτερα τότε να πληρώσω τα 45€ που αφορούν δίκη μου χρήση παρά τα 45 του ενοικιαστή που μπορεί να φύγει νύχτα 😛
korakios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Morosana είπε Καλύτερα τότε να πληρώσω τα 45€ που αφορούν δίκη μου χρήση παρά τα 45 του ενοικιαστή που μπορεί να φύγει νύχτα 😛 πάλι δε σε κατάλαβα , αν εννοείς περίπτωση που αφήσει απλήρωτο λογαριασμό ο ενοικιαστής , τότε το χρέος και του δήμου πάει σε αυτόν ( πάντα σε νόμιμα πλαίσια δλδ να υπάρχει συμβόλαιο ) 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Πολύ οργανωμένο Δήμο έχετε θα έλεγα. Ελάχιστοι δημοι στέλνουν χαρτί περί οφειλής τελών όσο μάλλον μέσω δημοτικής αστυνομίας. Οι περισσότεροι θα μάθουν τα μαντάτα όταν κληθούν να μεταβιβασουν το ακίνητο τους.
Morosana Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πολύ οργανωμένο Δήμο έχετε θα έλεγα. Ελάχιστοι δημοι στέλνουν χαρτί περί οφειλής τελών όσο μάλλον μέσω δημοτικής αστυνομίας. Οι περισσότεροι θα μάθουν τα μαντάτα όταν κληθούν να μεταβιβασουν το ακίνητο τους. Όντως ο δήμος 3Β φημίζεται για τα αντανακλαστικά του όταν είναι να εισπράξει 😛 ,Αν έχει βεβαιωθεί να πληρώσει καμία ζημια από λακουβα επισης φημίζεται για τα αντανακλαστικά του αλλα με αρνητικό πρόσημο
johnpopexi Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Τι είναι αυτά τα απαράδεκτα; Μόλις μου ήρθε για το 2020 ενα 40αρι. Το αστείο είναι ότι μου χρωστάει η ΔΕΗ κόντα στα 50€ απο συμψηφισμούς με εγγύηση και διακοπή και έρχεται και μου τα ζητάει ο Δήμος. Τραβάω τα βυζγια μου. Τι να κάνω που το μόνο χαρτί που βρίσκω είναι η είσπραξη της εγγύησης απο την ΔΕΗ όταν την πήρα στο όνομα μου; Εκεί που μου χρωστάγανε θα μου πάρουν και το γάιδαρο. Για κλωτσιές.
ekrepali Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 55 minutes ago, johnpopexi said: Τι είναι αυτά τα απαράδεκτα; Μόλις μου ήρθε για το 2020 ενα 40αρι. Το αστείο είναι ότι μου χρωστάει η ΔΕΗ κόντα στα 50€ απο συμψηφισμούς με εγγύηση και διακοπή και έρχεται και μου τα ζητάει ο Δήμος. Τραβάω τα βυζγια μου. Τι να κάνω που το μόνο χαρτί που βρίσκω είναι η είσπραξη της εγγύησης απο την ΔΕΗ όταν την πήρα στο όνομα μου; Εκεί που μου χρωστάγανε θα μου πάρουν και το γάιδαρο. Για κλωτσιές. Να κάνω μια μαντεψιά ότι άφησες απλήρωτο ποσό 50 ευρώ, ώστε να γίνει συμψηφισμός εγγύησης και να μηδενίσει το ποσό; Αν ναι, τότε φυσικά η ΔΕΗ κράτησε τα υπόλοιπα χρήματα που πλήρωσες για να καλύψει τις δικές τις υποχρεώσεις και άφησε τον Δήμο απλήρωτο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στους διακανονισμούς... πχ αν χρωστάς 600 ευρώ (εκ των οποίων 550 ρεύμα και 50 δημοτικά τέλη), αν βάλεις 12 δόσεις x 50 ευρώ... οι 11 πρώτες δόσεις θα ξεχρεώσουν το ρεύμα και η τελευταία δόση θα ξεχρεώσει το Δήμο. Μέχρι τότε όμως ο Δήμος στέλνει ραβασάκι. Οπότε θα πρέπει να πληρώσεις το Δήμο και μετά να πας ΔΕΗ για να κάνει αποχρέωση τα δημοτικά τέλη με έκτακτο λογαριασμό.
johnpopexi Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, ekrepali said: Να κάνω μια μαντεψιά ότι άφησες απλήρωτο ποσό 50 ευρώ, ώστε να γίνει συμψηφισμός εγγύησης και να μηδενίσει το ποσό; Αν ναι, τότε φυσικά η ΔΕΗ κράτησε τα υπόλοιπα χρήματα που πλήρωσες για να καλύψει τις δικές τις υποχρεώσεις και άφησε τον Δήμο απλήρωτο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στους διακανονισμούς... πχ αν χρωστάς 600 ευρώ (εκ των οποίων 550 ρεύμα και 50 δημοτικά τέλη), αν βάλεις 12 δόσεις x 50 ευρώ... οι 11 πρώτες δόσεις θα ξεχρεώσουν το ρεύμα και η τελευταία δόση θα ξεχρεώσει το Δήμο. Μέχρι τότε όμως ο Δήμος στέλνει ραβασάκι. Οπότε θα πρέπει να πληρώσεις το Δήμο και μετά να πας ΔΕΗ για να κάνει αποχρέωση τα δημοτικά τέλη με έκτακτο λογαριασμό. Εγγύηση 130. χρωστάω 67. Επικοινωνώ τότε και μένει να βάλουν ότι μου χρωστάνε ως πίστωση σε άλλη παροχή με άλλο όνομα. Μαζεύω έγγραφα , εξουσιοδοτήσεις και ότι ζητήθηκε και τα στέλνω. Γίνεται έλεγχος , προωθείται προς εκτέλεση το αίτημα και τελικά δεν τα βάλανε ποτέ. Τώρα ήρθε για τα ρέστα ο Δήμος... EDIT: Τελικά βρήκα όλα τα mail , τα έγγραφα μαζί με τη γραπτή επικοινωνία που είχα για τη διακοπή καθως και την απόδειξη ότι η ΔΕΗ τσίμπησε τα 130 της εγγύησης. Τον είχα καλύψει τον ποπουδάκο μου τελικά αλλά τι τα κάνω τώρα; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2024 από johnpopexi
ekrepali Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 1 minute ago, johnpopexi said: Εγγύηση 130. χρωστάω 67. Επικοινωνώ τότε και μένει να βάλουν ότι μου χρωστάνε ως πίστωση σε άλλη παροχή με άλλο όνομα. Μαζεύω έγγραφα , εξουσιοδοτήσεις και ότι ζητήθηκε και τα στέλνω. Γίνεται έλεγχος , προωθείται προς εκτέλεση το αίτημα και τελικά δεν τα βάλανε ποτέ. Τώρα ήρθε για τα ρέστα ο Δήμος... Η εγγύηση επιστρέφεται αυτόματα όταν βγαίνει τελικός λογαριασμός. Μήπως την επέστρεψαν κι εσύ νομίζεις ότι σου χρωστάνε επιπλέον 130; Περίεργα πράγματα. Άμα δε ζητήσεις τους 2-3 τελευταίους λογαριασμούς εκείνης της παροχής, δε πρόκειται να βγάλεις άκρη.
mariosnik_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Γραφειοκρατικες αηδίες. Οι δημοι έπρεπε να πληρωνοντουσαν ξέχωρα από την ΔΕΗ να ερχόταν μια επιστολή στους ιδιοκτήτες είτε μέσω εφορίας και ΑΑΔΕ.
johnpopexi Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 9 minutes ago, mariosnik_ said: Γραφειοκρατικες αηδίες. Οι δημοι έπρεπε να πληρωνοντουσαν ξέχωρα από την ΔΕΗ να ερχόταν μια επιστολή στους ιδιοκτήτες είτε μέσω εφορίας και ΑΑΔΕ. Εγώ φταίω που απελπίστηκα τότε και το παράτησα μετά την αίτηση διακοπής. Δεν ήρθε ποτέ εκκαθαριστικός αλλά δεν ήταν και ποτέ πάνω απο το ποσό που έμενα απο την εγγύηση οπότε δεν είχα ασχοληθει παραπάνω. Ο Δήμος ζητάει για +2 μήνες απο την ημερομηνία διακοπής. Άρα της Πόπης. Ή τον πληρώνω και ηρεμώ ή θα πεθάνω ψάχνοντας το δίκιο μου με δαυτους.
mariosnik_ Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 9 λεπτά πριν, johnpopexi είπε Εγώ φταίω που απελπίστηκα τότε και το παράτησα μετά την αίτηση διακοπής. Δεν ήρθε ποτέ εκκαθαριστικός αλλά δεν ήταν και ποτέ πάνω απο το ποσό που έμενα απο την εγγύηση οπότε δεν είχα ασχοληθει παραπάνω. Ο Δήμος ζητάει για +2 μήνες απο την ημερομηνία διακοπής. Άρα της Πόπης. Ή τον πληρώνω και ηρεμώ ή θα πεθάνω ψάχνοντας το δίκιο μου με δαυτους. Στην θέση σου δεν θα πλήρωνα τίποτα παίρνουντας το ρίσκο να με ψάξει ο δήμος μελλοντικά να με κυνηγάει για οφειλή μεγαλύτερη μαζί με τους τόκους. Σιγά μην σκάσουμε κιόλας. Εδώ δεν έχουνε κάνει ελέγχους να βρούν όσους δηλώνουν λιγότερα τετραγωνικά η όσους κάνουν διακοπή του ρεύματος και δεν τους ψάχνουν για να πληρώσουν το ΤΑΠ το οποίο δεν σε απαλλάσσει επειδή έκοψες το ρεύμα, αλλά οφείλεται κανονικά. Πράξε αυτό που νομίζεις. Εάν δεν είσαι άτομο με κομπόδεμα στην άκρη και φοβάσαι ότι αυτά τα 45 θα γίνουν 245 και δεν τα έχεις, πήγαινε πλήρωσε να τελειώνεις από τώρα, και κράτα σε αρχείο που την χαρτουρα και την απόδειξη πληρωμής. Να πας στον δήμο να τα πληρώσεις και να περιμένεις να σου δώσουν απόδειξη.
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 Δημοσ. 4 Απριλίου 2024 1 hour ago, johnpopexi said: Εγώ φταίω που απελπίστηκα τότε και το παράτησα μετά την αίτηση διακοπής. Δεν ήρθε ποτέ εκκαθαριστικός αλλά δεν ήταν και ποτέ πάνω απο το ποσό που έμενα απο την εγγύηση οπότε δεν είχα ασχοληθει παραπάνω. Ο Δήμος ζητάει για +2 μήνες απο την ημερομηνία διακοπής. Άρα της Πόπης. Ή τον πληρώνω και ηρεμώ ή θα πεθάνω ψάχνοντας το δίκιο μου με δαυτους. Βασικά εσύ φταίς όχι μόνο επειδή το άφησες στην τύχη του, αλλά και επειδή αντί να εισπράξεις εξαρχής το πιστωτικό της άλλης παροχής που ήταν σε άλλο όνομα ζήτησες μεταφορά πίστωσης σε άλλη δική σου παροχή, κάτι απλό το έκανες πολύ σύνθετο. Επίσης θα έπρεπε να είχες δηλώσει στον Δήμο άμεσα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, αλλιώς ορθώς συνέχισε να σε χρεώνει κανονικά ΔΤ + ΔΦ. Εκτός και αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, καθόλου απίθανο μια και η περιγραφή σου είναι ελλιπής. Πάντως το δίκιο σου - ΑΝ έχεις δίκιο - θα το βρεις αν απλά ασχοληθείς.
johnpopexi Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 Δημοσ. 8 Απριλίου 2024 On 04/04/2024 at 17:18, Joshua21 said: Πάντως το δίκιο σου - ΑΝ έχεις δίκιο - θα το βρεις αν απλά ασχοληθείς. Δεν έκανε διακοπή η ΔΕΗ όταν της ζήτησα τελικά. Αν ασχοληθώ , μιλάω με συνήγορο πολίτη , με ΔΕΗ , με Δήμο ή με όλους; Έχω αρχικές αιτήσεις και λύση μίσθωσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα