Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Μου ήρθε σήμερα μέσω δημοτικής αστυνομίας επιστολή από τον προηγούμενο δήμο που μέναμε για ανείσπρακτα ΔΕΗ 45€ που αφορούσε το παλιό μας διαμέρισμα. Σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή στον παλιό αριθμο παροχής (το σπίτι το νοικιάσαμε μερικούς μήνες μετά και είχαμε κάνει όλες τις ενέργειες διακοπής). Είναι λογικό όταν  δεν υπάρχει οφειλή προς τη ΔΕΗ ο δήμος να ζητάει χρήματα για κάτι που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ; Προφανώς βγήκαν στη γύρα να μαζέψουν χρήμα ενόψει δημοτικών εκλογών για να παρουσιάσουν έσοδα αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το πληρώσω ή να τους ενημερώσω ότι δεν υπάρχει κάποια εκρεμμοτητα προς τη ΔΕΗ και να τους ρίξω άκυρο 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάρε γραπτώς απο τη ΔΕΗ οτι έχει εξοφλημένο το ποσό , επειδή όμως είναι δεινόσαυροι στην καλύτερη πάρε τηλ για ραντεβού και το πως θα πάρεις εγγράφως τέτοιο χαρτί . Μετά το στέλνεις στο δήμο

Αν καθυστερεί η ΔΕΗ ή αν δε το δέχονται απο το δήμο ή το δέχονται αλλά δεν το βεβαιώνουν γραπτώς , κινήσου μέσω συνήγορου του πολίτη

Τον τελικό λογαριασμό τον έχεις κρατήσει με την απόδειξη εξόφλησης ?

Δημοσ.

Εμένα έχει τύχει να μου έρθει δεύτερος τελικός λογαριασμός με επιπλέον χρέωση, από τη ΔΕΗ όμως όχι από το δήμο.

Η μόνη περίπτωση που ξέρω ότι πληρώνεις ρεύμα στο δήμο είναι σε περίπτωση μεταβίβασης.

Δημοσ.

Μου εχει τυχει 2 φορες εως τωρα δημος να μου ζηταει χρηματα δηθεν χρωστουμενα τα οποια εχω πληρωσει ηδη. Μην τους αφησεις να σε εξαπατησουν, θεωρω οτι ειναι τακτικη για οποιο κοροϊδο τσιμπησει. 

Δημοσ.
39 minutes ago, Morosana said:

Καλησπέρα σας

Μου ήρθε σήμερα μέσω δημοτικής αστυνομίας επιστολή από τον προηγούμενο δήμο που μέναμε για ανείσπρακτα ΔΕΗ 45€ που αφορούσε το παλιό μας διαμέρισμα. Σε επικοινωνία με τη ΔΕΗ μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή στον παλιό αριθμο παροχής (το σπίτι το νοικιάσαμε μερικούς μήνες μετά και είχαμε κάνει όλες τις ενέργειες διακοπής). Είναι λογικό όταν  δεν υπάρχει οφειλή προς τη ΔΕΗ ο δήμος να ζητάει χρήματα για κάτι που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ; Προφανώς βγήκαν στη γύρα να μαζέψουν χρήμα ενόψει δημοτικών εκλογών για να παρουσιάσουν έσοδα αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το πληρώσω ή να τους ενημερώσω ότι δεν υπάρχει κάποια εκρεμμοτητα προς τη ΔΕΗ και να τους ρίξω άκυρο 

"Ανείσπρακτα ΔΕΗ" δεν παίζει να σας ζητάει, δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο μπορεί.

Αλήθεια, είσαι σίγουρος ότι είχε γίνει διακοπή, είχατε λάβει τελικό λογαριασμό?

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

"Ανείσπρακτα ΔΕΗ" δεν παίζει να σας ζητάει, δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο μπορεί.

Αλήθεια, είσαι σίγουρος ότι είχε γίνει διακοπή, είχατε λάβει τελικό λογαριασμό?

Στην επιστολή αναφέρονται σαν ανείσπρακτα ΔΕΗ προφανως αφορούν δημοτικά τέλη ταπ κτλ. Φυσικά και έχω όλα τα χαρτιά από τη λήξη σύμβασης καθώς και τελικό λογαριασμό και μου το επιβεβαίωσαν από το call center της ΔΕΗ ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή. Το ρεύμα είχε διακοπεί και το διαμέρισμα το νοικιάσαμε μήνες μετά χωρίς να είναι ηλεκτροδοτημενο.

40 λεπτά πριν, korakios είπε

Πάρε γραπτώς απο τη ΔΕΗ οτι έχει εξοφλημένο το ποσό , επειδή όμως είναι δεινόσαυροι στην καλύτερη πάρε τηλ για ραντεβού και το πως θα πάρεις εγγράφως τέτοιο χαρτί . Μετά το στέλνεις στο δήμο

Αν καθυστερεί η ΔΕΗ ή αν δε το δέχονται απο το δήμο ή το δέχονται αλλά δεν το βεβαιώνουν γραπτώς , κινήσου μέσω συνήγορου του πολίτη

Τον τελικό λογαριασμό τον έχεις κρατήσει με την απόδειξη εξόφλησης ?

Έχω όλους τους λογαριασμούς και όταν μίλησα με το call center μου είπαν ότι μπορούν να μου στείλουν και βεβαίωση μη οφειλής στο Mail μου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Έχω όλους τους λογαριασμούς και όταν μίλησα με το call center μου είπαν ότι μπορούν να μου στείλουν και βεβαίωση μη οφειλής στο Mail μου. 

μη το δένεις κόμπο οτι θα στη στείλουνε . Ζήτα όμως και αποδεικτικό οτι εξόφλησαν το δήμο

3 λεπτά πριν, Morosana είπε

Το ρεύμα είχε διακοπεί και το διαμέρισμα το νοικιάσαμε μήνες μετά χωρίς να είναι ηλεκτροδοτημενο.

αυτό δεν το έπιασα , Είχε κοπεί στο παλιό όταν φύγατε εννοείς μάλλον , δεν έχει σημασία το τι έγινε μετά (για το παλιό) , αφορά ιδιοκτήτη ή επόμενο ενοικιαστή

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

μη το δένεις κόμπο οτι θα στη στείλουνε . Ζήτα όμως και αποδεικτικό οτι εξόφλησαν το δήμο

αυτό δεν το έπιασα , Είχε κοπεί στο παλιό όταν φύγατε εννοείς μάλλον , δεν έχει σημασία το τι έγινε μετά (για το παλιό) , αφορά ιδιοκτήτη ή επόμενο ενοικιαστή

Το διαμέρισμα είναι ιδιόκτητο. Όταν τελείωσε το καινούργιο σπίτι που φτιάξαμε και μετακομίσαμε κάναμε αίτηση διακοπής για το παλιό για να μην πληρώνουμε δίπλα και μετά από μερικές ημέρες κόπηκε. Στη συνέχεια έμεινε κομμένο μερικούς μήνες μέχρι να το νοικιάσουμε. Στο διάστημα αυτό πλήρωσα κανονικά ότι λογαριασμούς ήρθαν ( τελικούς, συμψηφισμό με εγγύηση κτλ κτλ κτλ) 

Δημοσ.
2 minutes ago, Morosana said:

Στην επιστολή αναφέρονται σαν ανείσπρακτα ΔΕΗ προφανως αφορούν δημοτικά τέλη ταπ κτλ. Φυσικά και έχω όλα τα χαρτιά από τη λήξη σύμβασης καθώς και τελικό λογαριασμό και μου το επιβεβαίωσαν από το call center της ΔΕΗ ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή. Το ρεύμα είχε διακοπεί και το διαμέρισμα το νοικιάσαμε μήνες μετά χωρίς να είναι ηλεκτροδοτημενο.

Η ΔΕΗ λογικά θα δώσει βεβαίωση ότι δεν χρωστάς κάτι στη ΔΕΗ, και όχι στον Δήμο.

Η ΔΕΗ από όσο ξέρω αν δεν εισπράξει τις χρεώσεις υπέρ Δήμου τότε μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενημερώνει τον Δήμο και η ίδια "καθαρίζει", προφανώς αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωση σου.

Εγώ στη θέση σου θα ζητούσα περισσότερες διευκρινίσεις από τον Δήμο για το τι αφορά αυτό το χρέος και για ποιο διάστημα, και αμέσως μετά θα του έδειχνα τις αντίστοιχες αποδείξεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Το διαμέρισμα είναι ιδιόκτητο. Όταν τελείωσε το καινούργιο σπίτι που φτιάξαμε και μετακομίσαμε κάναμε αίτηση διακοπής για το παλιό για να μην πληρώνουμε δίπλα και μετά από μερικές ημέρες κόπηκε. Στη συνέχεια έμεινε κομμένο μερικούς μήνες μέχρι να το νοικιάσουμε. Στο διάστημα αυτό πλήρωσα κανονικά ότι λογαριασμούς ήρθαν ( τελικούς, συμψηφισμό με εγγύηση κτλ κτλ κτλ) 

ok , λύθηκε , όταν κάνεις διακοπή ρεύματος πρέπει να κάνεις και αίτηση στο δήμο αλλιώς δεν τα γλυτώνεις τα δημοτικά τέλη

• Like 1
Δημοσ.

θεωρητικά τα δημοτικά τέλη έχουν πληρωθεί με τον λογαριασμό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να κάνω αίτηση στο δήμο.  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Morosana είπε

θεωρητικά τα δημοτικά τέλη έχουν πληρωθεί με τον λογαριασμό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να κάνω αίτηση στο δήμο.  

αφορά το διάστημα που είχες κομμένο το ρεύμα και δεν τα έπαιρνε ο δήμος μέσω της ΔΕΗ

ρώτα αν γίνεται να σου πουνε πιο χρονικό διάστημα αφορά η οφειλή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Morosana said:

Το διαμέρισμα είναι ιδιόκτητο.

Τότε αλλάζουν όλα, πρώτον για όσο καιρό δεν είχε ρεύμα χρεώνεσαι κανονικά ΤΑΠ, και δεύτερον για να γλιτώσεις τα ΔΤ και ΔΦ όσο καιρό δεν έχει ρεύμα έπρεπε να είχες δηλώσει έγκαιρα στον Δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτείται καταθέτοντας βεβαίωση μη ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης για να σε καταλαβαίνουν καλύτερα μη γράφεις "νοικιάσαμε", να γράφεις μισθώσαμε ή εκμισθώσαμε.

6 minutes ago, Morosana said:

Επειδή έτσι προβλέπει η νομοθεσία, δες το παρακάτω:

"οι ιδιοκτήτες ακινήτων απαλλάσσονται πλέον πλήρως από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού, όταν το ακίνητό τους δεν ρευματοδοτείται και δεν χρησιμοποιείται (είναι κενό), εφόσον μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καταθέσουν στον οικείο Δήμο αίτηση απαλλαγής τους από την χρέωση δημοτικών τελών, μαζί με τη βεβαίωση διακοπής της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και με σχετική υπεύθυνη δήλωση προς το Δήμο ότι το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται και δεν χρησιμοποιείται καθ΄οποιονδήποτε τρόπο."

https://www.pomida.gr/dimotika_telh.php

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τότε το πληρώνω και τελειώνει η υπόθεση. Σε περίπτωση που ο τωρινός μισθωτής κάποια στιγμή φύγει χωρίς να αφήσει κάποιο χρέος προς τη ΔΕΗ θα πρέπει να δηλώσει αποχώρηση απ το δήμο  για να μην τον ακολουθήσει κάποιο χρεος μέχρι να αλλάξει όνομα η παροχή ή θα έρθουν σε εμένα σαν ιδιοκτήτη; 

6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τότε αλλάζουν όλα, πρώτον για όσο καιρό δεν είχε ρεύμα χρεώνεσαι κανονικά ΤΑΠ, και δεύτερον για να γλιτώσεις τα ΔΤ και ΔΦ όσο καιρό δεν έχει ρεύμα πρέπει να δηλώσεις έγκαιρα στον Δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτείται καταθέτοντας βεβαίωση μη ηλεκτροδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης για να σε καταλαβαίνουν καλύτερα μη γράφεις "νοικιάσαμε", να γράφεις μισθώσαμε ή εκμισθώσαμε.

Δημοσ.
1 minute ago, Morosana said:

Τότε το πληρώνω και τελειώνει η υπόθεση. Σε περίπτωση που ο τωρινός μισθωτής κάποια στιγμή φύγει χωρίς να αφήσει κάποιο χρέος προς τη ΔΕΗ θα πρέπει να δηλώσει αποχώρηση απ το δήμο  για να μην τον ακολουθήσει κάποιο χρεος μέχρι να αλλάξει όνομα η παροχή ή θα έρθουν σε εμένα σαν ιδιοκτήτη; 

Αν ο μισθωτής φύγει κάνοντας διακοπή (στον πάροχο του) τότε δεν θα τον ακολουθήσει τίποτα, εσύ ως ιδιοκτήτης θα τα χρεώνεσαι όλα αν δεν δηλώσεις διακοπή στον Δήμο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...