mavrosxristoforos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Μένω στα Μελίσσια, σε μία ήσυχη γειτονιά. Η πολυκατοικία μας είναι γωνιακή, αλλά το οικοδομικό τετράγωνο έχει δύο τομές, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ακριβώς στην γωνία, είναι η είσοδος/έξοδος της πολυκατοικίας μας. Το διαμέρισμά μου είναι το μοναδικό στην πολυκατοικία το οποίο δεν έχει θέση στάθμευσης. Η πολυκατοικία έχει περιμετρικά χώρο για 8 αυτοκίνητα. Οι διαχειριστές της πολυκατοικίας μας έβαλαν προ ετών κολωνάκια στον δρόμο πάνω στη γωνία, για να μην εμποδίζουν την είσοδο οι γείτονες. Οι γείτονες (από άλλες πολυκατοικίες) πρόσφατα θύμωσαν για κάποιον -άγνωστο σε εμένα- λόγο και ξύλωσαν τα κολωνάκια και τα πέταξαν μέσα στην αυλή. Μετά από αυτό, όταν οι γείτονες πάρκαραν εδώ μπροστά (θέση Δ), οι διαχειριστές καλούσαν την αστυνομία για να τους γράψει. Αυτό έγινε 3-4 φορές. Έλα όμως που η αστυνομία γράφει όλους όσους έχουν παρκάρει 5 μέτρα από την κάθε γωνία, με αποτέλεσμα να τρώνε κλήση όλοι όσοι είναι στις θέσεις Β, Γ, Δ και Ε! Έτσι φάγαμε την πρώτη μας κλήση στη θέση Γ, πριν μερικούς μήνες. Εχτές κάλεσαν για αντίποινα πρώτη φορά και οι γείτονες την αστυνομία, και φάγαμε και δεύτερη κλήση, στη θέση Δ. Περιμέναν πότε δεν θα υπάρχει άλλο αυτοκίνητο παρά μόνο το δικό μου για να καλέσουν την αστυνομία. Και η αστυνομία έρχεται και γράφει αυτοκίνητα για παράνομο παρκάρισμα, σε μία ήσυχη γειτονία, στην άκρη μιας πλατιάς στροφής! Εμείς, ούτε έχουμε καλέσει την αστυνομία, ούτε εμποδίζουμε κανέναν. Είμαστε άμαχος πληθυσμός, με μωρό 4 μηνών και τρώμε κλήσεις επειδή τσακώνονται οι γείτονες! Τι μπορούμε να κάνουμε; (εκτός του ότι δεν μπορούμε να παρκάρουμε μπροστά στην πολυκατοικία μας;;;)
G.TH. Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Να καλείς την αστυνομία όταν οι γείτονες τα αφήνουν και στην απέναντι γωνία 8
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Το νομιμο ειναι νόμιμο δεν βλεπω κάτι περίεργο, ουτε μπορεις να κανεις κάτι εκτος απο το να παρκάρεις νόμιμα αφου σας κυνηγάνε. Αλλα έχετε γεμίσει τα ταμεία του κράτους εσείς εκει😁 1
papoys1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Αυτό μου θυμίζει τον μακαριστο που είπε το απίθανο " να ψοφησει και η κατσίκα του γείτονα" 4
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, mavrosxristoforos είπε Οι διαχειριστές της πολυκατοικίας μας έβαλαν προ ετών κολωνάκια στον δρόμο Πήραν άδεια απ' τον Δήμο ή τα τοποθέτησαν αυθαίρετα? 2
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 19 λεπτά πριν, mavrosxristoforos είπε Καλησπέρα σε όλους. Μένω στα Μελίσσια, σε μία ήσυχη γειτονιά. Η πολυκατοικία μας είναι γωνιακή, αλλά το οικοδομικό τετράγωνο έχει δύο τομές, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ακριβώς στην γωνία, είναι η είσοδος/έξοδος της πολυκατοικίας μας. Το διαμέρισμά μου είναι το μοναδικό στην πολυκατοικία το οποίο δεν έχει θέση στάθμευσης. Η πολυκατοικία έχει περιμετρικά χώρο για 8 αυτοκίνητα. Οι διαχειριστές της πολυκατοικίας μας έβαλαν προ ετών κολωνάκια στον δρόμο πάνω στη γωνία, για να μην εμποδίζουν την είσοδο οι γείτονες. Οι γείτονες (από άλλες πολυκατοικίες) πρόσφατα θύμωσαν για κάποιον -άγνωστο σε εμένα- λόγο και ξύλωσαν τα κολωνάκια και τα πέταξαν μέσα στην αυλή. Μετά από αυτό, όταν οι γείτονες πάρκαραν εδώ μπροστά (θέση Δ), οι διαχειριστές καλούσαν την αστυνομία για να τους γράψει. Αυτό έγινε 3-4 φορές. Έλα όμως που η αστυνομία γράφει όλους όσους έχουν παρκάρει 5 μέτρα από την κάθε γωνία, με αποτέλεσμα να τρώνε κλήση όλοι όσοι είναι στις θέσεις Β, Γ, Δ και Ε! Έτσι φάγαμε την πρώτη μας κλήση στη θέση Γ, πριν μερικούς μήνες. Εχτές κάλεσαν για αντίποινα πρώτη φορά και οι γείτονες την αστυνομία, και φάγαμε και δεύτερη κλήση, στη θέση Δ. Περιμέναν πότε δεν θα υπάρχει άλλο αυτοκίνητο παρά μόνο το δικό μου για να καλέσουν την αστυνομία. Και η αστυνομία έρχεται και γράφει αυτοκίνητα για παράνομο παρκάρισμα, σε μία ήσυχη γειτονία, στην άκρη μιας πλατιάς στροφής! Εμείς, ούτε έχουμε καλέσει την αστυνομία, ούτε εμποδίζουμε κανέναν. Είμαστε άμαχος πληθυσμός, με μωρό 4 μηνών και τρώμε κλήσεις επειδή τσακώνονται οι γείτονες! Τι μπορούμε να κάνουμε; (εκτός του ότι δεν μπορούμε να παρκάρουμε μπροστά στην πολυκατοικία μας;;;) Να παρκαρετε πάνω απο 5 μετρα απο την οικοδομική γραμμή .Δεν γράφει η κλήση ποια ήταν η παράβαση; 2
mavrosxristoforos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, G.TH. είπε Να καλείς την αστυνομία όταν οι γείτονες τα αφήνουν και στην απέναντι γωνία Εμείς το είχαμε φανταστεί και το είπαμε στους διαχειριστές, ότι αν φωνάζεις συνέχεια την αστυνομία, θα το κάνουν και εκείνοι... Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να καλέσω την αστυνομία και να διαιωνίσω το πρόβλημα, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δε γίνεται να παρκάρω έξω από το σπίτι μου και να φοβάμαι ότι θα έρθουν 40άρια όποτε το θυμηθούν οι γείτονες! (και υπόψιν ότι ήμουν μέσα και τις δύο φορές που έφαγα κλήση!) 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πήραν άδεια απ' τον Δήμο ή τα τοποθέτησαν αυθαίρετα? Είχαν ζητήσει άδεια, αλλά τους είχαν πει ανεπίσημα "Βάλτε τα και εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα". Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Να παρκαρετε πάνω απο 5 μετρα απο την οικοδομική γραμμή .Δεν γράφει η κλήση ποια ήταν η παράβαση; 5 μέτρα από γωνία. Άμα σας βγάλω φωτογραφία τη γωνία, θα γελάτε. Ο χώρος είναι άφθονος. Στρίβουν φορτηγά.
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, mavrosxristoforos said: Τι μπορούμε να κάνουμε; (εκτός του ότι δεν μπορούμε να παρκάρουμε μπροστά στην πολυκατοικία μας;;;) Για αρχή πρέπει να καταλάβεις πως το γεγονός ότι μένεις σε αυτή την πολυκατοικία δεν σου δίνει παραπάνω δικαιώματα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. Εφόσον εκεί που παρκάρεις απαγορεύεται τότε κινδυνεύεις με κλήση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρκάρεις μόνο όπου επιτρέπεται. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Joshua21 3
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, mavrosxristoforos είπε Εμείς το είχαμε φανταστεί και το είπαμε στους διαχειριστές, ότι αν φωνάζεις συνέχεια την αστυνομία, θα το κάνουν και εκείνοι... Εγώ δεν θα μπω στη διαδικασία να καλέσω την αστυνομία και να διαιωνίσω το πρόβλημα, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δε γίνεται να παρκάρω έξω από το σπίτι μου και να φοβάμαι ότι θα έρθουν 40άρια όποτε το θυμηθούν οι γείτονες! (και υπόψιν ότι ήμουν μέσα και τις δύο φορές που έφαγα κλήση!) Είχαν ζητήσει άδεια, αλλά τους είχαν πει ανεπίσημα "Βάλτε τα και εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα". 5 μέτρα από γωνία. Άμα σας βγάλω φωτογραφία τη γωνία, θα γελάτε. Ο χώρος είναι άφθονος. Στρίβουν φορτηγά. Αδιάφορο αν ο χώρος είναι άφθονος,ο νόμος τι λεει https://www.gocar.gr/news/feed/38894,Poso_makria_prepei_na_parkarw_apo_gwnia_.html 2
mavrosxristoforos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για αρχή πρέπει να καταλάβεις πως το γεγονός ότι μένεις σε αυτή την πολυκατοικία δεν σου δίνει παραπάνω δικαιώματα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον. Δεν διαφωνώ. Λόγω της άπλας του σημείου, όμως, παρκάρει όλη η γειτονιά για ευκολία (ενώ έχουν θέσεις στις πολυκατοικίες τους) και εμείς καθόμαστε και πληρώνουμε τις κλήσεις, επειδή ανήκουμε σε αυτή την πολυκατοικία που δημιουργεί τα προβλήματα. 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αδιάφορο αν ο χώρος είναι άφθονος,ο νόμος τι λεει https://www.gocar.gr/news/feed/38894,Poso_makria_prepei_na_parkarw_apo_gwnia_.html Ο νόμος έχει τη λογική να μην εμποδίζεται η ορατότητα στις στροφές. Η ροή του δρόμου έρχεται μόνο από δεξιά όπως έχω κάνει την εικόνα, με αποτέλεσμα η γωνία να μην εμποδίζει κανέναν. Η αστυνομία γράφει μόνο και μόνο επειδή τους καλούνε.
Tompgr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Να κάνω μια ερώτηση, η απαγόρευση παρκαρίσματος στην είσοδο-έξοδο της πολυκατοικίας συνοδεύεται από αριθμό άδειας; (Χρήζει αρ. άδειας ή από δεύτερη είσοδο και μετά γίνεται απαραίτητο;) Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Tompgr
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, mavrosxristoforos είπε Δεν διαφωνώ. Λόγω της άπλας του σημείου, όμως, παρκάρει όλη η γειτονιά για ευκολία (ενώ έχουν θέσεις στις πολυκατοικίες τους) και εμείς καθόμαστε και πληρώνουμε τις κλήσεις, επειδή ανήκουμε σε αυτή την πολυκατοικία που δημιουργεί τα προβλήματα. Ο νόμος έχει τη λογική να μην εμποδίζεται η ορατότητα στις στροφές. Η ροή του δρόμου έρχεται μόνο από δεξιά όπως έχω κάνει την εικόνα, με αποτέλεσμα η γωνία να μην εμποδίζει κανέναν. Η αστυνομία γράφει μόνο και μόνο επειδή τους καλούνε. Αν δεν ήταν παράνομα παρκαρισμένο η τροχαία δεν θα έγραφε. 1
aggelos87 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάρκαρε προσωρινά αλλού μέχρι να ηρεμήσουν γιατί όταν θα βαρεθεί να έρχεται η αστυνομία μπορεί να περάσουν στην αυτοδικία και να βρεθείς να ψάχνεις λαστιχά για παράδειγμα.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από aggelos87 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 5 minutes ago, mavrosxristoforos said: Δεν διαφωνώ. Λόγω της άπλας του σημείου, όμως, παρκάρει όλη η γειτονιά για ευκολία (ενώ έχουν θέσεις στις πολυκατοικίες τους) και εμείς καθόμαστε και πληρώνουμε τις κλήσεις, επειδή ανήκουμε σε αυτή την πολυκατοικία που δημιουργεί τα προβλήματα. Ο νόμος έχει τη λογική να μην εμποδίζεται η ορατότητα στις στροφές. Η ροή του δρόμου έρχεται μόνο από δεξιά όπως έχω κάνει την εικόνα, με αποτέλεσμα η γωνία να μην εμποδίζει κανέναν. Η αστυνομία γράφει μόνο και μόνο επειδή τους καλούνε. Μην μπερδεύεσαι, τις κλήσεις τις πληρώνεις επειδή παρκάρεις σε σημείο που απαγορεύεται, το που μένεις είναι εντελώς αδιάφορο. Το ότι κάλεσε την αστυνομία κάποιος είναι απλώς η αφορμή, και όχι η αιτία. Πάντως δεν έχει νόημα να το υπεραναλύουμε, σου έχουμε ήδη απαντήσει πως δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις ότι δεν θα φας κλήση ενώ είσαι παρκαρισμένος παράνομα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. 5
mavrosxristoforos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, Tompgr είπε Να κάνω μια ερώτηση, η απαγόρευση παρκαρίσματος στην είσοδο-έξοδο της πολυκατοικίας συνοδεύεται από αριθμό άδειας; (Χρήζει αρ. άδειας ή από δεύτερη είσοδο και μετά γίνεται απαραίτητο;) Έχουμε μία μοναδική είσοδο/έξοδο. Δεν έχουμε κάποια επίσημη απαγόρευση στάθμευσης στην είσοδο, εκτός από το προφανές, τα 5 μέτρα από γωνία. Οι γείτονες ισχυρίζονται ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μας μπαινοβγαίνουν από το γκαράζ, πράγμα που όντως κάνουν σε έναν βαθμό, αλλά εμείς... Εφόσον δεν έχουμε θέση, δεν έχουμε ούτε κοντρόλ για τη γκαραζόπορτα. Οπότε βγαίνουμε με το καρότσι πάνω από τα παρκαρισμένα. 😅 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, τις κλήσεις τις πληρώνεις επειδή παρκάρεις σε σημείο που απαγορεύεται, το που μένεις είναι εντελώς αδιάφορο. Το ότι κάλεσε την αστυνομία κάποιος είναι απλώς η αφορμή, και όχι η αιτία. Πάντως δεν έχει νόημα να το υπεραναλύουμε, σου έχουμε ήδη απαντήσει πως δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις ότι δεν θα φας κλήση ενώ είσαι παρκαρισμένος παράνομα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Δε συμφωνώ. Καταλαβαίνω ότι ο νόμος δεν επιτρέπει αυτή τη θέση, αλλά ως σύνολο δεν εφαρμόζεται στη χώρα μας. Δεν εφαρμόζεται σε άλλα, πολύ σοβαρά σημεία, παρά μόνο όταν τα αυτοκίνητα εμποδίζουν και καλείται η αστυνομία. Στην περίπτωσή μας, όμως, η κλήση γίνεται επί τούτου. Υπενθυμίζω ότι οι γείτονες περίμεναν τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα, παρά μόνο το δικό μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις