Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους,

προσφατα πηρα ακομα ενα dual channel kit  απο μνημες -->(CORSAIR VENGEANCE RGB RS- DDR4 2X32GB 3200MHz)

για ενα χρονο που εστησα το μηχανημα ημουν οκ με τα 64gb. αλλα λογο δουλειας(VFX) ηθελα αλλο ενα. μεσα στη βδομαδα ετρωγα μπλε οθονες, ρωτησα και εμαθα για το RAMTEST86. εκανα και βρηκε 1500 σφαλματα, την εστειλα πισω και συνεχισα με τις παλιες(αφου τις τεσταρα κι αυτες πρωτα). μου δωσαν κανονικα αποζημιωση.

Φυσικα παραγγειλα αλλες, απο αλλο μαγαζι, σκεφτηκα κακη παρτιδα η πρωτη. ξεχασα να αναφερω οτι ενας ακομα λογος που κανω τωρα upgrade ειναι η πρωση τιμης, απο 310 σε 170ε.

Παλι μεσα στη βδομαδα μπλε οθονες. κανω τεστ με ολες τις μνημες FAIL.  κανω τεστ με καθε κιτ ξεχωριστα PASS και τα δυο. ξανα κανω τεστ με ολες , αλλα αλλαγη θεσεων, FAIL παλι(λιγοτερα errors ~160). δοκιμασα και τις δυο επιλογες XMP στο bios, αν και δε ξερω πια ειναι η διαφορα. πριν το ειχα στο 1, τωρα στο 2.

σημειωση, διαλεξα αυτες στην αρχη, γιατι μονο αυτες βρηκα που ειναι συμβατες και διαθεσιμες τοτε(part number CMG64GX4M2E3200C16), απο τη λιστα της CPU(AMD RYZEN 7 5800X 8-core), για την motherboard μου(MSI MPG X570 GAMING PLUS)

τωρα τις εχω ολες και δουλευουν, δεν εχω θεματα, αλλα ξερω οτι καποια στιγμη θα μπλεδισει το συμπαν, ειδικα οταν κανω καποια δουλεια.! ειπα να τις βγαλω και συνεχισω με το παλιο το κιτ, 64gb, αλλα με τοσες αλλαγες τα μπερδεψα, δε ξερω πιο ειναι πιο.

οποιοσδηποτε ξερει η σκεφτει κατι, θα το εκτημουσα. ευχαριστω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Daiyang είπε

4 x 32 είναι ήδη δύσκολα όταν είναι με ίδια τσιπάκια.

Σε εσένα, αφού είναι ξεχωριστές αγορές/παρτίδες, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι με διαφορετικά τσιπάκια.

Οπότε μιλάμε για πολύ δύσκολη περίπτωση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Daiyang είπε

καλησπερα σε ολους,

προσφατα πηρα ακομα ενα dual channel kit  απο μνημες -->(CORSAIR VENGEANCE RGB RS- DDR4 2X32GB 3200MHz)

για ενα χρονο που εστησα το μηχανημα ημουν οκ με τα 64gb. αλλα λογο δουλειας(VFX) ηθελα αλλο ενα. μεσα στη βδομαδα ετρωγα μπλε οθονες, ρωτησα και εμαθα για το RAMTEST86. εκανα και βρηκε 1500 σφαλματα, την εστειλα πισω και συνεχισα με τις παλιες(αφου τις τεσταρα κι αυτες πρωτα). μου δωσαν κανονικα αποζημιωση.

Φυσικα παραγγειλα αλλες, απο αλλο μαγαζι, σκεφτηκα κακη παρτιδα η πρωτη. ξεχασα να αναφερω οτι ενας ακομα λογος που κανω τωρα upgrade ειναι η πρωση τιμης, απο 310 σε 170ε.

Παλι μεσα στη βδομαδα μπλε οθονες. κανω τεστ με ολες τις μνημες FAIL.  κανω τεστ με καθε κιτ ξεχωριστα PASS και τα δυο. ξανα κανω τεστ με ολες , αλλα αλλαγη θεσεων, FAIL παλι(λιγοτερα errors ~160). δοκιμασα και τις δυο επιλογες XMP στο bios, αν και δε ξερω πια ειναι η διαφορα. πριν το ειχα στο 1, τωρα στο 2.

σημειωση, διαλεξα αυτες στην αρχη, γιατι μονο αυτες βρηκα που ειναι συμβατες και διαθεσιμες τοτε(part number CMG64GX4M2E3200C16), απο τη λιστα της CPU(AMD RYZEN 7 5800X 8-core), για την motherboard μου(MSI MPG X570 GAMING PLUS)

τωρα τις εχω ολες και δουλευουν, δεν εχω θεματα, αλλα ξερω οτι καποια στιγμη θα μπλεδισει το συμπαν, ειδικα οταν κανω καποια δουλεια.! ειπα να τις βγαλω και συνεχισω με το παλιο το κιτ, 64gb, αλλα με τοσες αλλαγες τα μπερδεψα, δε ξερω πιο ειναι πιο.

όταν έχουμε υψηλές απαιτήσεις , πουλάμε το παλιό κιτ και αγοράζουμε καινούριο κατευθείαν στην χωρητικότητα που μας ενδιαφέρει

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασες χωρις XMP?

Αν τρεξεις το cpu-z θα σου πει ημερομηνια κατασκευη των μνημων,οποτε θα ξερεις ποια ειναι ποια

Δημοσ.
Στις 13/6/2023 στις 3:44 ΜΜ, kkatzos είπε

4 x 32 είναι ήδη δύσκολα όταν είναι με ίδια τσιπάκια.

Σε εσένα, αφού είναι ξεχωριστές αγορές/παρτίδες, κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι με διαφορετικά τσιπάκια.

Οπότε μιλάμε για πολύ δύσκολη περίπτωση.

φανταστηκα οτι θα ηταν καλυτερο να ειναι ιδια, για καλυτερη συμβατοτητα.

Στις 13/6/2023 στις 4:30 ΜΜ, jgeorgiou είπε

όταν έχουμε υψηλές απαιτήσεις , πουλάμε το παλιό κιτ και αγοράζουμε καινούριο κατευθείαν στην χωρητικότητα που μας ενδιαφέρει

μεγιστη μνημη για τη μητρικη ειναι 32gb. οποτε επρεπε να παρω αλλες μνημες, 4x32, με μεγαλυτερο κοστος. αν εκανα κατι τετοιο, πιθανον να εχτιζα καινουριο μηχανημα.

20 ώρες πριν, Crybal είπε

Δοκίμασες χωρις XMP?

Αν τρεξεις το cpu-z θα σου πει ημερομηνια κατασκευη των μνημων,οποτε θα ξερεις ποια ειναι ποια

οχι δε δοκιμασα χωρις XMP, , αλλα αν το απενεργοποιησω θα παισoyn τα MHz, δε θυμαμαι ποσο. 

και ευχαριστω για cpu-z tip, αλλα δεν εχει νοημα να τις γυρισω, απο μονες τους δεν εχουν error, οποτε δε θα εχω refund.

9 λεπτά πριν, Daiyang είπε

φανταστηκα οτι θα ηταν καλυτερο να ειναι ιδια, για καλυτερη συμβατοτητα.

μεγιστη μνημη για τη μητρικη ειναι 32gb. οποτε επρεπε να παρω αλλες μνημες, 4x32, με μεγαλυτερο κοστος. αν εκανα κατι τετοιο, πιθανον να εχτιζα καινουριο μηχανημα.

οχι δε δοκιμασα χωρις XMP, , αλλα αν το απενεργοποιησω θα παισoyn τα MHz, δε θυμαμαι ποσο. 

και ευχαριστω για cpu-z tip, αλλα δεν εχει νοημα να τις γυρισω, απο μονες τους δεν εχουν error, οποτε δε θα εχω refund.

στο cpu-z δε λεει κατι... οποια και να διαλεξω, λεει τα ιδια

mem1.png

mem2.png

Δημοσ.

Επισης σκεφτομαι το bios UPDATE. απο περισυ εχουν βγει καμποσα... και το τελεταιο εχτες!

αν και ειμαι οκ με τα ΒΙΟS γενικα, προσφατα μου καηκε ενα λαπτοπ απο update και το σκιαζομαι πολυ. αν δε δουλεψει τελος το μηχανημα!

Δημοσ.

πιθανο bios update να σταματησει τα ''κολπα''. τα qvl λενε ΕΛΑΧΙΣΤΑ εδω και χρονια με τοσες μνημες που κυκλοφορουν.... τρεξε παλι memtest σε dimm slot που ειχες ''προβληματικες'' μνημες με αυτες που κανουν pass. δες και τα bios που εχουν βγει τι fixes κανουν με τα λεγομενα της msi

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά απ οτι εχω καταλαβει,ασχετα με το τι αναφερουν επισημα οτι διορθωνει ενα bios νομιζω οτι παντα αναβαθμιζει την συμβατοτητα με μνημες.Παλιότερα το ανεφεραν κι ολας.Πλεον δεν αναφερουν τιποτα για μνημες.Μαλλον απο εκει θα ξεκινουσα.Απλα βαλε μια μονο μνημη για να μην σου πεταξει καμια μπλε οθονη και κοψεις φλεβες!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ασε τα overclock με το xmp βαλτες στο auto και θα παίξουν με μεγαλες πιθανότητες και χωρίς προβλήματα, για δουλεια είναι 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...