Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Συγκεκριμένα, ηθελα να στείλω προσωπικα μηνυματα σε δύο άτομα. 

Δεν μπορούσα να στείλω μήνυμα από την πρώτη στιγμή που μπήκα. Όμως δεν μου έγραφε και τον λόγο που δεν μπορούσα πέραν από ένα γενικό μήνυμα, οπότε κατάλαβα ότι ήθελε να περάσουν μέρες και εγώ ψαχνόμουν με αναζήτηση στο google να βρω τους λόγους. 

Ήθελε να έχω συμπληρώσει και ένα όριο πόντων. Ξεκίνησα να γράφω όπου μπορώ με σκοπό θετικές ψήφους. Το νέο πρόβλημα που είδα ήταν πως δεν σου επιτρεπόταν σαν νέος χρήστης να ποσταρεις σε όλα τα section, πχ το πιο κλασσικό για κοινωνικά και πολιτικά δεν σε άφηνε. Αυτό όμως δεν το γνώριζα με αποτέλεσμα να γράφω τσάμπα και μετά να μου πετάει μήνυμα στο inbox ότι δεν πρέπει να γράφουμε εκεί και εκεί. 

Εαν κάποιος σου έκανε αρνητική έχανες πόντους, οπότε σχεδόν παντού κοιτούσα να γράφω απόψεις που δεν διαφωνεί ο μέσος όρος. 

Για να μην πολυλογώ, μόνο στον έναν κατάφερα και έστειλα μήνυμα χωρίς να μου απαντήσει. Στον δεύτερο δεν κατάφερα ποτέ. 

Τώρα πως το γουστάρει τόσος κόσμος δεν μπορώ να καταλάβω, μάλλον έχει περαση και καλύπτει κάποιο κενό που δεν το προσφέρουν το fb η αλλα forums στυλ insomnia. 

Να προσθέσω σε αυτά που έγραψες:

-Παλιότερα όταν δεχόσουν πολλά downvotes το σχόλιό σου κρυβόταν σε spoiler. Τώρα δεν εμφανίζεται καν και πρέπει να μπεις στο ιστορικό του redditor που το έγραψε για να το δεις. => Αποθάρρυνση έκφρασης ή ακόμα και ανάγνωσης διαφορετικών απόψεων από αυτές που θέλει να προπαγανδίσει ο εκάστοτε διαχειριστής μιας υποκοινότητας.

-Άτομα γίνονται banned όταν παρουσιάσουν σοβαρά στοιχεία που πάνε κόντρα στο αφήγημα που θέλουν να περάσουν οι αφανείς διαχειριστές της εκάστοτε κοινότητας. Π.χ. συγκεκριμένος Έλληνας redditor πόσταρε σε μία από τις ελληνόφωνες κοινότητες βίντεο με δηλώσεις του Μακ Κέιν(όχι fake news ή κάτι υποκειμενικό δηλαδή), με ελληνικά subs, που αποδείκνυε κάποια πράγματα σχετικά με το ουκρανικό. Του το κατέβασαν και τον μπάναραν όταν ξαναλίνκαρε αλλού σε αυτό, με την αιτιολογία ότι κάνει antimoderation.

-Όταν επισκέπτεσαι π.χ. το twitter βλέπεις τα accounts διχασμένα για διάφορα ζητήματα(όπως το ουκρανικό που προανέφερα, το μεταναστευτικό κτλ.). Μυστηριωδώς στις υποκοινότητες του reddit κυριαρχεί σχεδόν απόλυτα μία οπτική των πραγμάτων. Το μεγαλύτερο red flag.

-Οι συμμετέχοντες διακατέχονται από υπεροψία και μίσος απέναντι στους λιγοστούς διαφωνούντες νομίζοντας ότι οι απόψεις τους κυριαρχούν λόγω της ορθότητάς τους και όχι της πρωτοφανούς λογοκρισίας.

Σε γενικές γραμμές και αν εξαιρέσουμε τα τεχνικά θέματα, όπου όντως βοηθάει, περισσότερο μου κάνει για μηχανισμός στυγνής προπαγάνδας, παρά για διαδικτυακή κοινότητα. Προσωπική μου άποψη: Μην κάνεις το λάθος να τους μεγαλώσεις με την παρουσία σου.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 3
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slaughter είπε

Επίσης το youtube API είναι για αναζήτηση και όχι προβολή των video. Δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει εφαρμογή και να βλέπεις youtube απο μέσα.. 

Λάθος ξανά, απλά πρέπει να βάλεις τον κανονικό player και να παίζουν οι διαφημίσεις. Υπάρχει documented στο api.

Api έχουν οι άνθρωποι, όχι τρόπο για να βλέπεις yotube χωρίς διαφημίσεις.

Και υπάρχουν τρόποι να στέλνουν και διαφημίσεις μέσω api, θα μπορούσε να κάνει κι αυτό το reddit.

Αλλά δεν είναι το πραγματικό τους θέμα τα λεφτά, απλά θέλουν να κλείσουν τα 3rd party apps.

Και επαναλαμβάνω οι συνδρομητές του reddit θα μπορούσαν να εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν μόνο αυτοί 3rd party apps. Αυτοί που θέλουν οπωσδήποτε 3rd party app να μπορούν να έχουν, τα 6 ευρώ που δίνουν κάθε μήνα για reddit premium δεν είναι αρκετά;

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Να προσθέσω σε αυτά που έγραψες:

-Παλιότερα όταν δεχόσουν πολλά downvotes το σχόλιό σου κρυβόταν σε spoiler. Τώρα δεν εμφανίζεται καν και πρέπει να μπεις στο ιστορικό του redditor που το έγραψε για να το δεις. => Αποθάρρυνση έκφρασης ή ακόμα και ανάγνωσης διαφορετικών απόψεων από αυτές που θέλει να προπαγανδίσει ο εκάστοτε διαχειριστής μιας υποκοινότητας.

-Άτομα γίνονται banned όταν παρουσιάσουν σοβαρά στοιχεία που πάνε κόντρα στο αφήγημα που θέλουν να περάσουν οι αφανείς διαχειριστές της εκάστοτε κοινότητας. Π.χ. συγκεκριμένος Έλληνας redditor πόσταρε σε μία από τις ελληνόφωνες κοινότητες βίντεο με δηλώσεις του Μακ Κέιν(όχι fake news ή κάτι υποκειμενικό δηλαδή), με ελληνικά subs, που αποδείκνυε κάποια πράγματα σχετικά με το ουκρανικό. Του το κατέβασαν και τον μπάναραν όταν ξαναλίνκαρε αλλού σε αυτό, με την αιτιολογία ότι κάνει antimoderation.

-Όταν επισκέπτεσαι π.χ. το twitter βλέπεις τα accounts διχασμένα για διάφορα ζητήματα(όπως το ουκρανικό που προανέφερα, το μεταναστευτικό κτλ.). Μυστηριωδώς στις υποκοινότητες του reddit κυριαρχεί σχεδόν απόλυτα μία οπτική των πραγμάτων. Το μεγαλύτερο red flag.

-Οι συμμετέχοντες διακατέχονται από υπεροψία και μίσος απέναντι στους λιγοστούς διαφωνούντες νομίζοντας ότι οι απόψεις τους κυριαρχούν λόγω της ορθότητάς τους και όχι της πρωτοφανούς λογοκρισίας.

Σε γενικές γραμμές και αν εξαιρέσουμε τα τεχνικά θέματα, όπου όντως βοηθάει, περισσότερο μου κάνει για μηχανισμός στυγνής προπαγάνδας, παρά για διαδικτυακή κοινότητα. Προσωπική μου άποψη: Μην κάνεις το λάθος να τους μεγαλώσεις με την παρουσία σου.

Δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά εκτός από εκείνα που ανέφερα, σερφαρα 1 μήνα μέχρι που το παράτησα. Και σιγά μην ασχοληθώ ξανά με όλα αυτά που διαβάζω. Νόμιζα ότι μόνο εγώ ήμουν ο περίεργος. 

Δημοσ.

Μην γράφεται ότι να ναι. Βάλτε πρώτα το official reddit app στο κινητό σας και θα καταλάβετε γιατί γίνεται τόσος ντόρος. Το app ειναι τελείως άθλιο. Δεν μπορείς να κάνεις ούτε τα βασικά. Γι αυτό οι περισσοτεροι χρησιμοποιούν 3rd apps. Επίσης στο desktop ακόμα χρησιμοποιώ το old.reddit με διάφορες  chrome επεκτάσεις. Τόσο χάλια είναι το καινούργιο. Όταν καταργήσουν και το old.reddit θα γίνουν παρόμοιες αντιδράσεις πιστεύω.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά εκτός από εκείνα που ανέφερα, σερφαρα 1 μήνα μέχρι που το παράτησα. Και σιγά μην ασχοληθώ ξανά με όλα αυτά που διαβάζω. Νόμιζα ότι μόνο εγώ ήμουν ο περίεργος. 

Τους παρακολουθώ γιατί θέλω να δω πώς σκέφτεται και λειτουργεί το σύστημα. Κυριολεκτικά.

Όπως διαπίστωσες και εσύ πρέπει να είσαι "στρατιώτης" πόσο καιρό για να κάνεις ένα καταραμμένο σχόλιο ή να μιλήσεις με κάποιον. Ακόμα και σε κοινότητες με ουδέτερο(π.χ. τεχνολογικό προσανατολισμό) βλέπεις ένα κάρο αχρείαστους περιορισμούς.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τους παρακολουθώ γιατί θέλω να δω πώς σκέφτεται και λειτουργεί το σύστημα. Κυριολεκτικά.

Όπως διαπίστωσες και εσύ πρέπει να είσαι "στρατιώτης" πόσο καιρό για να κάνεις ένα καταραμμένο σχόλιο ή να μιλήσεις με κάποιον. Ακόμα και σε κοινότητες με ουδέτερο(π.χ. τεχνολογικό προσανατολισμό) βλέπεις ένα κάρο αχρείαστους περιορισμούς.

Βασικά, έγραφα ότι ήθελα, δεν είχα φάει διαγραφές εκτός όσων είπα με τον ελάχιστο χρόνο για να ποσταρεις. Σε κάποιο ποστ είχα γράψει κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς και ήταν λογικό, έφαγα πολλές αρνητικες το ποστ δεν έσβησε βέβαια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Βασικά, έγραφα ότι ήθελα, δεν είχα φάει διαγραφές εκτός όσων είπα με τον ελάχιστο χρόνο για να ποσταρεις. Σε κάποιο ποστ είχα γράψει κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς και ήταν λογικό, έφαγα πολλές αρνητικες το ποστ δεν έσβησε βέβαια.

Με τις αρνητικές μπορεί να σου ρίξουν το karma τόσο που να μην έχεις τη δυνατότητα να ποστάρεις σε άλλες κοινότητες με περιορισμούς σχετιζόμενους με το karma. Αυτό είναι πράκτικά μια άδικη τιμωρία επειδή εξόργισες κάποιους. Εκτός και αν ασχολείσαι όλη την ώρα με karma farming(τουτέστον "καμμένος").

Σχετικά με τις διαγραφές, πρέπει να παρακολουθήσεις topics γύρω από αμφιλεγόμενα θέματα από το ξεκίνημά τους και θα το καταλάβεις. Ακόμα και από το τελικό "τοπίο" βγάζεις πολλά συμπεράσματα, εδώ που τα λέμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aypnia είπε

Κάθε χρήστης google λογαριασμού μπορεί να κάνει ΔΩΡΕΑΝ δικό του κλειδί και να το χρησιμοποιεί.

Το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει τίποτα.

Εννοείται ότι έχει fair use policy, δεν χρεώνει αν το υπερβείς, ζητάς παραπάνω και κρίνουν αν θα σου δώσουν ή όχι.

Μα καλά, με δουλεύεις; Δεν μιλάμε ούτε για καμιά 10αριά API requests από έναν απλό χρήστη, αλλά για δισεκατομμύρια! Γι' αυτό γίνεται όλος ο ντόρος. Άστο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβες γρι περί τίνος πρόκειται!

Για να αποκτήσεις API key θα πρέπει ν' ανοίξεις developer account και να επιτρέψεις το billing σε καθένα από τα projects σου και για κάθε API key:

https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/usage-and-billing

Τίποτα δεν είναι τζάμπα!

Στο youtube, αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις, σου δίνει 10000 free requests. Αν με την εφαρμογή που έφτιαξες ανεβάσεις ένα βίντεο θα σου πάρει 1600. Κάνε πράξεις, 10000/1600=6,25 ~ 6 βιντεάκια. Από κει και μετά πρέπει να τα σκάσεις για επιπλέον quota.

Άστο καλύτερα. Δεν ξέρεις.

2 ώρες πριν, aypnia είπε

Λάθος ξανά, απλά πρέπει να βάλεις τον κανονικό player και να παίζουν οι διαφημίσεις. Υπάρχει documented στο api.

Api έχουν οι άνθρωποι, όχι τρόπο για να βλέπεις yotube χωρίς διαφημίσεις.

Και υπάρχουν τρόποι να στέλνουν και διαφημίσεις μέσω api, θα μπορούσε να κάνει κι αυτό το reddit.

Αλλά δεν είναι το πραγματικό τους θέμα τα λεφτά, απλά θέλουν να κλείσουν τα 3rd party apps.

Και επαναλαμβάνω οι συνδρομητές του reddit θα μπορούσαν να εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν μόνο αυτοί 3rd party apps. Αυτοί που θέλουν οπωσδήποτε 3rd party app να μπορούν να έχουν, τα 6 ευρώ που δίνουν κάθε μήνα για reddit premium δεν είναι αρκετά;

Δεν έχεις ιδέα! Δεν ξέρεις τι είναι το API και δεν είναι τζάμπα!

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Μα καλά, με δουλεύεις; Δεν μιλάμε ούτε για καμιά 10αριά API requests από έναν απλό χρήστη, αλλά για δισεκατομμύρια! Γι' αυτό γίνεται όλος ο ντόρος. Άστο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβες γρι περί τίνος πρόκειται!

Για να αποκτήσεις API key θα πρέπει ν' ανοίξεις developer account και να επιτρέψεις το billing σε καθένα από τα projects σου και για κάθε API key:

https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/usage-and-billing

Τίποτα δεν είναι τζάμπα!

Στο youtube, αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις, σου δίνει 10000 free requests. Αν με την εφαρμογή που έφτιαξες ανεβάσεις ένα βίντεο θα σου πάρει 1600. Κάνε πράξεις, 10000/1600=6,25 ~ 6 βιντεάκια. Από κει και μετά πρέπει να τα σκάσεις για επιπλέον quota.

Άστο καλύτερα. Δεν ξέρεις.

Ας με χρεώσει εμένα τότε φίλτατε. Ναι θα πλήρωνα για reddit premium για να έχω ένα σωστό app για το reddit. Ναι θα έδινα 6 ευρώ το μήνα για να αποφύγω το έκτρωμα τους που ονoμάζουν app. Ποιος θα κάτσει να φτιάξει app για το reddit αν είναι να πληρώνει από τη τσέπη του τόσα λεφτά; Όλα μα όλα κλείνουν, αν είχαν κέρδος παλαβοί είναι και τα κλείνουν;

Όσον αφορά το youtube μην επιμένεις σε πράγματα που δεν γνωρίζεις. Έχω κανονικά api key, δεν έχω πληρώσει τίποτα, ούτε developer είμαι ούτε τίποτα. Και τόσος κόσμος φτιάχνει api keys και τα χρησιμοποιεί πχ στο addon του kodi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, aypnia είπε

Ας με χρεώσει εμένα τότε φίλτατε. Ναι θα πλήρωνα για reddit premium για να έχω ένα σωστό app για το reddit. Ναι θα έδινα 6 ευρώ το μήνα για να αποφύγω το έκτρωμα τους που ονoμάζουν app. Ποιος θα κάτσει να φτιάξει app για το reddit αν είναι να πληρώνει από τη τσέπη του τόσα λεφτά; Όλα μα όλα κλείνουν, αν είχαν κέρδος παλαβοί είναι και τα κλείνουν;

Όσον αφορά το youtube μην επιμένεις σε πράγματα που δεν γνωρίζεις. Έχω κανονικά api key, δεν έχω πληρώσει τίποτα, ούτε developer είμαι ούτε τίποτα. Και τόσος κόσμος φτιάχνει api keys και τα χρησιμοποιεί πχ στο addon του kodi.

Είχε φτιάξει κάποιος το Apollo τ' οποίο ήταν τόσο δημοφιλές που είχε φτάσει τα 7 δις API requests τον μήνα. Δεν ήταν βλάκες στο reddit και τους το έκοψαν μέσω της χρέωσης. Το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων του FB. Το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων του youtube (vanced αν θυμάσαι), το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων για το google maps (εκεί ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές, π.χ. openstreetmaps, κλπ).

Για το youtube API καλύτερα μην μιλάς! Το προσωπικό σου API key (testing) είναι για άλλη δουλειά για την ανάπτυξη εφαρμογών και όχι για χρήση από όλους. Μην επιμένεις. Άλλο πράγμα το personal API Key και άλλο τα υπόλοιπα. Κι εκεί ανάλογα με τη χρήση μπορείς να φας Quota Limit Exceeded. Αλήθεια ξέρεις πως να το ξεπεράσεις;

(εδώ μιλάμε για API keys εφαρμογών τρίτων κι αυτός μιλά απλά για API keys για τ' addons του Kodi...)

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 1
Δημοσ.

Παλι καλα υπαρχει το επισημο app αλλα σε mod εκδοση revanced και θα κανουμε δουλεια. Αλλιως απλα δεν ξανα μπαινεις στο site απο κινητο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Είχε φτιάξει κάποιος το Apollo τ' οποίο ήταν τόσο δημοφιλές που είχε φτάσει τα 7 δις API requests τον μήνα. Δεν ήταν βλάκες στο reddit και τους το έκοψαν μέσω της χρέωσης. Το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων του FB. Το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων του youtube (vanced αν θυμάσαι), το ίδιο έγινε και με τα apps τρίτων για το google maps (εκεί ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές, π.χ. openstreetmaps, κλπ).

Για το youtube API καλύτερα μην μιλάς! Το προσωπικό σου API key είναι για άλλη δουλειά και όχι για την ανάπτυξη εφαρμογών για χρήση από άλλους. Μην επιμένεις. Άλλο πράγμα το personal API Key και άλλο τα υπόλοιπα. Κι εκεί ανάλογα με τη χρήση μπορείς να φας Quota Limit Exceeded. Αλήθεια ξέρεις πως να το ξεπεράσεις;

(εδώ μιλάμε για developer API keys κι αυτός μιλά API keys για τ' addons του Kodi...)

Αν δεν βγαίνει το reddit, ας πληρώσω εγώ. Γι' αυτό δεν έχουν και συνδρομητικό πλάνο; Τι δεν καταλαβαίνεις; Θέλω ένα app της προκοπής και τώρα δεν θα μπορώ να έχω γιατί όλα κουνάνε μαντήλι.

Άντε πάλι με το youtube, στο youtube μπορείς να φτιάξεις δικό σου api key και σε 3rd party apps που δεν έχουν key ή δεν θέλουν να έχουν δικό τους key μπορείς να βάλεις το δικό σου. Υπάρχει ενναλακτική. Κατανοητό; Αυτό γιατί δεν το κάνει το reddit; Να πληρώνω για το key. Δεν το κάνει γιατί θέλει να σκοτώσει τα 3rd party apps.

Άντε πάλι και με το vanced. To vanced το κυνηγούσαν γιατί είναι πειρατικό λογισμικό, είναι σπασμένο app. Και το πειρατικό cracked photoshop το κυνηγάει η Adobe επίσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...