Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπήκα στην πισίνα με το 3 χρονών HUAWEI GT 2 και έκτοτε δεν ανάβει.

Πιστεύω πως πήρε νερό και χαιρέτισε. Πιστεύετε πως αξίζει να επιδιορθωθεί το ρολόι; 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι.

Εκεί κλείνω και εγώ. Ακόμα και ο έλεγχος από το Service κοστίζει. Βέβαια σκέφτομαι να το πάω να μάθω την τιμή της επιδιόρθωσης και αν δεν συμφέρει καθόλου να τους το χαρίσω! (πιστολίαζοντας το κόστος επισκεύης 🤡)

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, li@m είπε

Εκεί κλείνω και εγώ. Ακόμα και ο έλεγχος από το Service κοστίζει. Βέβαια σκέφτομαι να το πάω να μάθω την τιμή της επιδιόρθωσης και αν δεν συμφέρει καθόλου να τους το χαρίσω! (πιστολίαζοντας το κόστος επισκεύης 🤡)

Με 50 ευρώ αγόρασα σε άψογη κατάσταση μεταχειρισμένο GT2…

Οπότε μην ασχολείσαι καθόλου με την επισκευή…

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, li@m είπε

παραξενα πραγματα

https://consumer.huawei.com/en/wearables/watch-gt2/specs/

Devices complying with the 5 ATM-rated water have a water resistance rating of 50 meters under ISO standard 22810:2010. This means that they may be used for shallow-water activities like swimming in a pool or ocean. However, they should not be used for scuba diving, waterskiing, or other activities involving high-velocity water or submersion below shallow depth.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, lneam είπε

παραξενα πραγματα

https://consumer.huawei.com/en/wearables/watch-gt2/specs/

Devices complying with the 5 ATM-rated water have a water resistance rating of 50 meters under ISO standard 22810:2010. This means that they may be used for shallow-water activities like swimming in a pool or ocean. However, they should not be used for scuba diving, waterskiing, or other activities involving high-velocity water or submersion below shallow depth.

ΠΡΙΝ μπω μου λέει ο φίλος καλά το ρολόι δεν θα το βγάλεις; 

Πφ του λέω είναι αδιάβροχο! 😭😭😭

Ο κολλητός με το προηγούμενο μοντέλο έκανε αφρόλουτρο και του πέθανε. Ευτυχώς ήταν ακόμα στην εγγύηση. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, li@m είπε

Ο κολλητός με το προηγούμενο μοντέλο έκανε αφρόλουτρο και του πέθανε. Ευτυχώς ήταν ακόμα στην εγγύηση. 

με αυτα τα δεδομενα εγω θα αλλαζα εταιρεια

Δημοσ.

αδιαβροχοποίηση υπάρχει αρχικά στη συσκευή, όσο περνάνε τα χρόνια και χαλαρώνουν οι φλάτζες είναι δυσκολότερο να μπορέσει ενα κομματι ταινίας να αντέξει το νερο και τις πιέσεις. Σε εκτος εγγύησης λογικά θα φας κόστος όλο το ρολόι. Αδιάβροχα είναι άλλα υπο προυποθέσεις. Όποιος νομίζει οτι αγοράζει κατι και μετά απο Χ χρόνο θα συνεχίσει να ειναι αδιάβροχο έχει λανθασμένη εικόνα για το τι αγοράζει δυστυχώς.

Ασχέτως αν σου λεει ο κατασκευαστής οτι αντέχει.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, li@m είπε

Πιστεύω πως πήρε νερό και χαιρέτισε. Πιστεύετε πως αξίζει να επιδιορθωθεί το ρολόι; 

Πήγαινε το στην αντιπροσωπεία για έλεγχο, να σου πουν το κόστος επισκευής και μετά κοιτάς τί θα γίνει, το πολύ πολύ να τους το αφήσεις εκεί όπως είπες.

Σε ανάλογη περίπτωση με σένα, με αντίστοιχο GT2e μοντέλο, το κόστος επισκευής ήταν κοντά στα 60 ευρώ και δεν το έφτιαξα διότι το είχα αγοράσει 80κάτι ευρώ οπότε το θεώρησα κοροϊδία.
Βέβαια την εποχή εκείνη οι τιμές είχαν ήδη πάρει την ανηφόρα και καινούργια GT2e έβρισκες με πάνω από 100 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

αδιαβροχοποίηση υπάρχει αρχικά στη συσκευή, όσο περνάνε τα χρόνια και χαλαρώνουν οι φλάτζες είναι δυσκολότερο να μπορέσει ενα κομματι ταινίας να αντέξει το νερο και τις πιέσεις. Σε εκτος εγγύησης λογικά θα φας κόστος όλο το ρολόι. Αδιάβροχα είναι άλλα υπο προυποθέσεις. Όποιος νομίζει οτι αγοράζει κατι και μετά απο Χ χρόνο θα συνεχίσει να ειναι αδιάβροχο έχει λανθασμένη εικόνα για το τι αγοράζει δυστυχώς.

Ασχέτως αν σου λεει ο κατασκευαστής οτι αντέχει.

υπαρχουν πραγματα που συμφωνω και σε αλλα που διαφωνω

- η τεχνικη προδιαγραφη αδιαβροχο (water resistant) και στεγανο (water proof) δεν ειναι το ιδιο (λειτουργικα)
- οπως διαβασαμε στα ποστ, ρολοι πριν τα 2 χρονια εβαλε νερο σε συνθηκες ατομικης καθαριοτητας εντος σπιτιου, ενω επρεπε να αντεχει εως 50μετρα βαθος σε γλυκο νερο
- ουτε στα 3 χρονια δεχομαι να βαλει νερο στην πισινα. Αν ο κατασκευαστης θελει να αλλαζουν τα oring οι κατοχοι, ας προσδιορισει το χρονικο διαστημα με φυλαδιο εντος της συσκευσιας. Σε αντιθετη περιπτωση υπαρχει καθαρη κοροιδια.
- δεν εχω βρει καμια αναφορα για προβληματα σταγανοτητας πριν τα 5 χρονια σε μαρκες οπως garmin, suunto, coros. Αν κανω λαθος και καποιος εχει βρει κατι ας ενημερωσει. Επισημα, οχι ο Χ φιλος μου .....
- τα προβληματα που αναφερθηκαν ειναι ολα σε γλυκο νερο και βαθη μικροτερα απο 3 μετρα
- οταν ο κατασκευαστης λεει ..... και ΔΕΝ, μπορεις να κανεις μηνυση. Σε ξενες χωρες εχουν γινει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lneam είπε

υπαρχουν πραγματα που συμφωνω και σε αλλα που διαφωνω

- η τεχνικη προδιαγραφη αδιαβροχο (water resistant) και στεγανο (water proof) δεν ειναι το ιδιο (λειτουργικα)
- οπως διαβασαμε στα ποστ, ρολοι πριν τα 2 χρονια εβαλε νερο σε συνθηκες ατομικης καθαριοτητας εντος σπιτιου, ενω επρεπε να αντεχει εως 50μετρα βαθος σε γλυκο νερο
- ουτε στα 3 χρονια δεχομαι να βαλει νερο στην πισινα. Αν ο κατασκευαστης θελει να αλλαζουν τα oring οι κατοχοι, ας προσδιορισει το χρονικο διαστημα με φυλαδιο εντος της συσκευσιας. Σε αντιθετη περιπτωση υπαρχει καθαρη κοροιδια.
- δεν εχω βρει καμια αναφορα για προβληματα σταγανοτητας πριν τα 5 χρονια σε μαρκες οπως garmin, suunto, coros. Αν κανω λαθος και καποιος εχει βρει κατι ας ενημερωσει. Επισημα, οχι ο Χ φιλος μου .....
- τα προβληματα που αναφερθηκαν ειναι ολα σε γλυκο νερο και βαθη μικροτερα απο 3 μετρα
- οταν ο κατασκευαστης λεει ..... και ΔΕΝ, μπορεις να κανεις μηνυση. Σε ξενες χωρες εχουν γινει.

Δεν σου δίνει κανένας κατασκευαστής γραπτή εγγύηση με σφραγίδα στεγανότητας / αδιαβροχοποίησης (βάλε όποιο θες εσύ), υπάρχουν τεστ που περνάνε οι συσκευές και αν το ζητήσεις απο το σέρβις λογικά θα στο δώσουν αλλά και πάλι 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι οτι δεν θα περάσει υγρό μέσα.

Επίσης δεν γνωρίζουμε και τις συνθήκες, σε όλα αυτά υπάρχουν τέρμα ψιλά γράματα για το πως είναι στεγανή η κάθε συσκευή.

Συμφωνώ για το γλυκό νερό, μιας και με το θαλασσινό ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπήρχε ζημιά αν έμενε το αλάτι στις φλάντζες.

Προσωπικά δεν έχω βρέξει κανένα ρολόι και δεν θα το έκανα κιόλας, όπως και κινητό στεγανό να είχα, απλά θα ήμουν ενα τσακ παραπάνω σίγουρος οτι τουλάχιστον αν βραχεί παίζει να τη γλυτώσει.

Πάντως, εντός εγγύησης, αν δεν εχει κάποια σημαντική φθορά η χτύπημα η συσκευή ( η τρυπημένα σιτάκια στο ηχείο/μικρόφωνο) την παραμικρή υγρασία/οξείδωση την καλύπτουν 2 εταιρίες του χώρου που ξέρω (hua,sams) για τους άλλους δεν μπορώ να γνωρίζω και να έχω άποψη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

Δεν σου δίνει κανένας κατασκευαστής γραπτή εγγύηση με σφραγίδα στεγανότητας / αδιαβροχοποίησης (βάλε όποιο θες εσύ), υπάρχουν τεστ που περνάνε οι συσκευές και αν το ζητήσεις απο το σέρβις λογικά θα στο δώσουν αλλά και πάλι 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι οτι δεν θα περάσει υγρό μέσα.

Επίσης δεν γνωρίζουμε και τις συνθήκες, σε όλα αυτά υπάρχουν τέρμα ψιλά γράματα για το πως είναι στεγανή η κάθε συσκευή.

Συμφωνώ για το γλυκό νερό, μιας και με το θαλασσινό ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπήρχε ζημιά αν έμενε το αλάτι στις φλάντζες.

Προσωπικά δεν έχω βρέξει κανένα ρολόι και δεν θα το έκανα κιόλας, όπως και κινητό στεγανό να είχα, απλά θα ήμουν ενα τσακ παραπάνω σίγουρος οτι τουλάχιστον αν βραχεί παίζει να τη γλυτώσει.

Πάντως, εντός εγγύησης, αν δεν εχει κάποια σημαντική φθορά η χτύπημα η συσκευή ( η τρυπημένα σιτάκια στο ηχείο/μικρόφωνο) την παραμικρή υγρασία/οξείδωση την καλύπτουν 2 εταιρίες του χώρου που ξέρω (hua,sams) για τους άλλους δεν μπορώ να γνωρίζω και να έχω άποψη.

οπως εγραψα και πριν, ετσι και εδω - υπαρχουν πραγματα που συμφωνω και σε αλλα που διαφωνω
- στην πρωτη σειρα που εγραψες να σου θυμισω πως απο την συσκευσια, στην σελιδα στο ιντερνετ εως και τα διαφημιστικα βιντεο βλεπουμε ή διαβαζουμε >>> δραστηριοτητες στην θαλασσα, πισινα. Αν αυτο δεν ειναι εξαπατηση του καταναλωτη, τοτε τι συνεχισω
- οταν ενα καταναλωτης αγοραζει ενα smartwatch για να μετραει της αθλητικες του επιδοσεις στην πισινα, εχει 100% δικαιωμα να παταει περιστασιακα τα πληκτρα. Και φυσικα το ρολοι εχει νερα.

για ολα τα αλλα που γραφεις, συμφωνω μαζι σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς θέλει πέταμα. Τι να επισκευάσεις σε ένα ηλεκτονικό ρολόι, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Λογικά θα θέλει αλλαγή όλο το εσωτερικό.

Κουμπιά δεν πατάμε ποτέ μέσα στο νερό, ούτε καν στους περισσότερους καλούς, μηχανικούς χρονογράφους των αρκετών εκατοντάδων/χιλιάδων ευρώ. Η Garmin στα Fenix (που έχουν αδιαβροχοποίηση στα 100μ.) συμβουλεύει να αποφεύγουμε να πατάμε τα κουμπιά όσο το ρολόι είναι βυθισμένο.

Και μια παρατήρηση, 50 μ. αδιαβροχοποίηση δεν σημαίνει ότι το ρολόι  μπορεί να κατέβει στα 50 μέτρα βάθος, αν ήταν έτσι τότε όλα αυτά τα ρολόγια θα ήταν αδιάβοχα στο 99% των περιπτώσεων που θα τα χρησιμοποιούσε το 99% των ανθρώπων. Το 50m water resistance είναι συμβατική ονομασία και, προσσωπικά, δεν θα έμπαινα ση θάλασσα με ένα τέτοιο ρολόι, από τα 100m και επάνω μόνο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

Επεξ/σία από Voodooman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...