Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostakis81 είπε

12 ευρο το μηνα ...

Ας αφήσουμε τα καραγκιοζιλίκια οι εθελοντές πυροσβέστες πηγαίνουν με σκοπό να γίνουν μόνιμοι, μην λέμε ότι θέλουμε. Που και πάλι δικαίωματα τους είναι. Το ότι τα παιδιά πάμπλουτων μπορούν να είναι εθελοντές στους γιατρούς χωρίς σύνορα δεν σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν όλοι. Μπράβο τους αλλά δεν είναι για όλους ο εθελοντισμός.

Απάντησε μου εσύ γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν υποχρέωση στην δημοκρατία είναι από ειδική πάστα. Το θέμα εδώ δεν είναι τα χρήματα μόνο είνια ότι δεν είναι δίκαιο.

• Like 4
  • Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

εχεις δικιο φιλε μου ,... μην αΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ  λογο δουλςειων που εχετε ... το οτι οι περισοτεροι εδω μεσα ειναι ανεργοι η παιρνουν κεα ειναι αδιαφορο ... ρε ειναι θεμα νοοτροπιας αυτο λεω 

εθελοντης πως αμοιβετε ?

Θα με πάνε εφορευτική επιτροπή στο τζάμπα, την ίδια στιγμή που γραμματέας και δικαστικός αντιπρόσωπος τα βρίσκουν και δίνει και παραπάνω στο γραμματέα από τα 120.

ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ

τώρα όλα τα άλλα περί δημοκρατικού καθήκοντος τα βλέπω μπούρδες. Ας μην δώσουν ούτε ένα ευρώ στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στους γραμματείς και θα παω και γω στη γιορτή της δημοκρατίας σας (μην χεσω) χωρίς ένα ευρώ.

Επεξ/σία από valadsk
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, avacan23 είπε

Σαν δικηγόρος αναγνωρίζω ότι ειναι πολύ άδικο να πλήρωνεται ο αντιπρόσωπος, η γραμματέας του, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι του δήμου, ολοι οσοι συμμετέχουν στισ εκλογές και όχι τα μέλη της εφορευτικής με αιτιολογία οτι ειναι συνταγματικό τους καθήκον ως πολίτες.

Το μέλος εφορευτικής θα μεινει σε ενα χώρο 15 ώρες περίπου και δεν τις χρωστάει σε κανένα και επαφίεται στον αντιπρόσωπο ή στο δήμο αν θα τους προσφέρει νερό καφέ-φαγητό. Μια ελάχιστη αποζημίωση 100 ευρώ ειναι το λίγοτερο πιστεύω.

Και 50 ευρω να διναν, ειναι πολυ καλυτερο απο το τιποτα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

τι θα λεγατε οταν ο εθελοντης πυροσβεστησ κανει πωσ κοιματε και ασυτος ?

Τι θα λέγαμε;;; Τι θα λέγαμε;; Ότι το κράτος είναι άχρηστο και αναγκάζονται οι εθελοντές να κάνουν αυτο που ΈΠΡΕΠΕ να κάνει το κράτος, και αν δεν θελει ας μην πάει.

5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μαλλον δεν εχεις παει βορεια Ευρωπη.

Αυτος μόνο για καμία Αγγλία θα μιλάει, που ναι μεν είναι δωρεάν, αλλά είναι μόνο μέσω NHS που αργεί το ραντεβού. Απλώς αυτός συγκρίνει NHS με ιδιώτη ιατρό στην Ελλάδα. Καμία σχέση, δηλαδή.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, armagedwnn said:

Απάντησε μου εσύ γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν υποχρέωση στην δημοκρατία είναι από ειδική πάστα.

Και καλά για να μην μπορούν να επηρεάσουν κάπως την εκλογή του "αφεντικού" τους, aka την εκάστοτε κυβέρνηση.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Και καλά για να μην μπορούν να επηρεάσουν κάπως την εκλογή του "αφεντικού" τους, aka την εκάστοτε κυβέρνηση.

Από την στιγμή που δεν έχει καταργηθεί η μονιμότητα είναι λίγο άτοπο. Επίσης μην ξεχνάμε ότι δεν γίνεται να είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι που και να ήταν ο γραμματέας με τον δικαστικό δεν είναι. Οπότε πως να γίνει νοθεία.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν μοιάζει λογικό.

Λογικό μου μοιάζει ότι απλά σε αυτή την χώρα δεν ακουμπάμε τους δημοσίους υπαλλήλους.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Γιατί δεν θα είναι παρον στην όλη διαδικασία ο δικαστικός που μάλιστα τον πληρώνει για αυτό το κράτος; Το κρατος μάλλον θεωρεί τους δημόσιους υπαλλήλους μάγους του Hogwarts.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Παιζει να μην υπαρχει αλλο κρατος στον πλανητη που εχει δωρεαν τα παντα στην υγεια για ολους & φτηνα φαρμακα

Οσοι Ελληνες εχουν παει στο εξωτερικο ερχονται εδω για θεματα υγειας 

Και τα δωρεάν βιβλία στα σχολεία. Μην τα θεωρούμε δεδομένα αυτά σε άλλες χώρες. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι, θα ήθελα μια φορά να με καλέσουν για την εμπειρία και τη διαδικασία! Ειδικά σε κάποιες σαν αυτές που δεν έχει σταυρούς και θα ναι εύκολη η καταμέτρηση. 
Αλλά είναι και κοροϊδία ο δίπλα μου να παίρνει το χιλιάρικο κι οι υπόλοιποι τίποτα. Πιστεύω ότι αν έδιναν έστω ένα συμβολικο 50ευρω, θα υπήρχαν πρόθυμοι, όχι μόνο για τα λεφτά αλλά επειδή δεν θα ένιωθαν τόσο κορόιδα.  Εγώ δηλαδή γι αυτό δεν θέλω.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μαλλον δεν εχεις παει βορεια Ευρωπη.

Αν μιλας για Σουηδια της δεκαετιας του '90 ξεχασε την,πλεον με τους μεταναστες ειναι αλλη χωρα

Φιλανδια δεν γνωριζω τι γινεται, σχεδον κανενας ελληνας εκει.

Δανια οπως και ολη η υπολοιπη Ευρωπη:

Long waits for hospitalization, especially surgical procedures and cancellation of scheduled surgery, are a source of patient dissatisfaction. 
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Thresh είπε

Γιατί βάζει την υπογραφή του κι ότι μλκία γίνει εκείνου τον κώλο θα κόψουν, όχι του μέλους της εφορευτικής.

Δηλαδή τα μέλη της εφορευτικής δεν υπογράφουν πουθενά όσο αφορά την καταμέτρηση αποτελεσμάτων αλλά και γενικώς κάπου που να αφορά την όλη διαδικασία ; Αν πάω και μου ζητήσει ο δικαστικός να υπογράψω κάπου να αρνηθώ;

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ο εθελοντής δηλώνει εθελοντικά και πάει είναι προσωπική του επιλογή, δεν παει εκβιαστικά- αλλά δημοκρατικά πάντα. Επίσης ξανά λέω δεν θα υπήρχε η γκρίνια αν δίναν ένα ποσό. Σε αναγκάζουν που σε αναγκάζουν είναι παράλογο  να σου δίνουν το τρίτο το μακρύτερο ειδικά από την στιγμή που γραμματέας και δικαστικός πληρώνονται. Αυτοί δεν έχουν τσαμπε δημοκρατικά καθήκοντα; 

Ο γραμματέας πληρώνεται από την αμοιβή του δικαστικού. Αν θέλει ο δικαστικός δίνει, και δίνει οτι θέλει.

Πάμε παρακάτω, έχει την ίδια ευθύνη η εφορευτική επιτροπή που μοιράζει ψηφοδέλτια και ανοίγει φακέλους, στην καταμέτρηση, με τον δικαστικό που έχει την ευθύνη να διενεργηθούν οι εκλογές αμερόληπτα και χωρίς νοθεία; Να διαβάσει έναν τόμο οδηγίες, να γράψει 4 βιβλία, να παραδωσει φακέλους και ψηφοδέλτια,και να τα πάει στο πρωτοδικείο και τέλος να έχει την ευθύνη με υπογραφή για τη διενέργεια των εκλογών;

Αν έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά, ένα μέλος της εφορευτικής πόσα έπρεπε να ζητήσει;

Αυτό είναι το κράτος μας, και όποιος δεν θέλει αντιμετωπίζει και τις συνέπειες. Αν υπάρχουν.

Αν σας φαίνεται άδικο το κράτος, αντί να βαριεστε διαβάστε τα προγράμματα των κομμάτων και ψηφιστε αντίστοιχα 

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Pwpwpw said:

Δηλαδή τα μέλη της εφορευτικής δεν υπογράφουν πουθενά όσο αφορά την καταμέτρηση αποτελεσμάτων αλλά και γενικώς κάπου που να αφορά την όλη διαδικασία ; Αν πάω και μου ζητήσει ο δικαστικός να υπογράψω κάπου να αρνηθώ;

Για κάποιο λόγο αν και πήγα το 2019, δεν θυμάμαι. :(

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ο γραμματέας πληρώνεται από την αμοιβή του δικαστικού. Αν θέλει ο δικαστικός δίνει, και δίνει οτι θέλει.

Πάμε παρακάτω, έχει την ίδια ευθύνη η εφορευτική επιτροπή που μοιράζει ψηφοδέλτια και ανοίγει φακέλους, στην καταμέτρηση, με τον δικαστικό που έχει την ευθύνη να διενεργηθούν οι εκλογές αμερόληπτα και χωρίς νοθεία; Να διαβάσει έναν τόμο οδηγίες, να γράψει 4 βιβλία, να παραδωσει φακέλους και ψηφοδέλτια,και να τα πάει στο πρωτοδικείο και τέλος να έχει την ευθύνη με υπογραφή για τη διενέργεια των εκλογών;

Αν έπρεπε να τα κάνει όλα αυτά, ένα μέλος της εφορευτικής πόσα έπρεπε να ζητήσει;

Αυτό είναι το κράτος μας, και όποιος δεν θέλει αντιμετωπίζει και τις συνέπειες. Αν υπάρχουν.

Αν σας φαίνεται άδικο το κράτος, αντί να βαριεστε διαβάστε τα προγράμματα των κομμάτων και ψηφιστε αντίστοιχα 

Βλακεία είπα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...