Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις εκλογές που έγιναν 21 Μαϊου ήμουν εφορευτική επιτροπή, λόγω ότι κάνω 2η δουλειά (μαύρη) τα ΣΚ ζήτησα από την δικαστικό να με αφήσει να φύγω το απόγευμα. Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς άλλος δεν με άφησε να φύγω. Είχα πάει από τις 6.30 το πρωί και έφυγα στις 10.15 το βράδυ, ευτυχώς ήταν όλα σωστά και η διαδικασία δεν καθυστέρησε καθόλου. 

Μια πολύ καλή λύση θα ήταν  να πάρουν τους καταλόγους του ΟΑΕΔ με τους ανέργους και με ένα επίδομα να τους βάλουν να εργαστούν εκείνες τις ημέρες. Όχι μόνο σαν εφορευτική επιτροπή αλλά και σε βοηθητικές υπηρεσίες.

Την δικαστικό όταν την ρώτησα τι γίνεται με τα άτομα της εφορευτικής μου απάντησε ότι είναι στο χέρι της μέχρι που μπορεί να φτάσει. Δηλαδή από το να μην ασχοληθεί καθόλου μέχρι και δικαστήριο. Συνήθως αν δεν έχουν κανέναν στέλνουν την αστυνομία στο σπίτι για να δουν αν είσαι εκεί. 

Επεξ/σία από st@kas
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, st@kas είπε

Μια πολύ καλή λύση θα ήταν από τα να πάρουν καταλόγους από τον ΟΑΕΔ με τους ανέργους και με ένα επίδομα να τους βάλουν να εργαστούν εκείνες τις ημέρες. Όχι μόνο σαν εφορευτική επιτροπή αλλά και σε βοηθητικές υπηρεσίες.

Το πρόβλημα σε αυτό ότι για να είναι αμερόληπτο πρέπει η επιλογή να γίνει με κλήρωση. Διαφορετικά θα ήταν σαν να γίνεται νοθεία. Απλά νομίζω κληρώνονται άτομα αν δεν είναι δημόσιως υπάλληλος, δικαστικός ή πάνω από 65, τότε σου έρχεται χαρτάκι.

Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα, γιατί ο δημόσιος υπάλληλος δεν γίνεται να είναι εφορευτική; Που κολλύεται η δικαιοσύνη με αυτό; Η επιλογή γραμματέα γιατί γίνεται από τον δικαστικό και μάλιστα πληρώενται 100ή 200 ευρώ; (δεν θυμάμαι πιο είνια το ποσό).

Άρα υποχρέωση στην δημοκρατία έχει μόνο ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος ή ο άνεργος. Πολύ δίκαιο σύστημα. Μάλιστα ο δικαστικός δεν φτάνει που παίρνει και 1κ έχει και εξουσία πάνω στην εφορευτική που είναι εκεί αμισθή. Ότι να 'ναι.

• Like 11
Δημοσ.

Καλά, αυτό που μερικοί προσπαθείτε να την πείτε σε έναν άνθρωπο γιατί δεν πάει αμισθί κάπου με ξεπερνάει...

Γιατί να υποχρεωθεί να πάει και να χαλάσει από την τσέπη του βενζίνες, εισητήρια και οτιδήποτε άλλο, επίσης να χάσει ώρες που μπορεί να είχε να κάνει μια άλλη δουλειά που δεν προλαβαίνει καθημερινές (γιατί δουλεύει συνήθως κάτι 10ωρα) ή μπορεί να θέλει να αράξει να ηρεμήσει.

Προφανώς και στις δημοκρατίες έχεις υποχρεώσεις αλλά όπως ο πολίτης τα "σκάει" για να εξυπηρετηθεί σε διάφορους τομείς που το κράτος είναι ανεπαρκές (υγεία, παιδεία κτλ.), ας τα "σκάσει" και το κράτος για να πας κάπου 15ώρες, ειδικά αν είσαι άνεργος και χαμηλόμισθος.

Επίσης ένα ωραίο θα ήταν να πηγαίνουν εφορευτικές επιτροπές μόνο οι πλούσιοι ή οι υποψήφιοι να δω πόσοι από αυτούς θα ερχόντουσαν να πράξουν το "καθήκον".

Υ.Σ. Το θέμα της αποχής ή μη είναι άλλο σημαντικό θέμα, δεν έχει καμιά σχέση με το να σου "επιβάλουν" μια αμισθή εργασία.

• Like 4
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Το πρόβλημα σε αυτό ότι για να είναι αμερόληπτο πρέπει η επιλογή να γίνει με κλήρωση. Διαφορετικά θα ήταν σαν να γίνεται νοθεία. Απλά νομίζω κληρώνονται άτομα αν δεν είναι δημόσιως υπάλληλος, δικαστικός ή πάνω από 65, τότε σου έρχεται χαρτάκι.

Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα, γιατί ο δημόσιος υπάλληλος δεν γίνεται να είναι εφορευτική; Που κολλύεται η δικαιοσύνη με αυτό; Η επιλογή γραμματέα γιατί γίνεται από τον δικαστικό και μάλιστα πληρώενται 100ή 200 ευρώ; (δεν θυμάμαι πιο είνια το ποσό).

Άρα υποχρέωση στην δημοκρατία έχει μόνο ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο αυτοαπασχολούμενος ή ο άνεργος. Πολύ δίκαιο σύστημα. Μάλιστα ο δικαστικός δεν φτάνει που παίρνει και 1κ έχει και εξουσία πάνω στην εφορευτική που είναι εκεί αμισθή. Ότι να 'ναι.

Συμφωνώ να γίνονται κληρώσεις από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ και με αναπληρωματικά μέλη. Όσο για το δημόσιο υπάλληλο την ίδια απορία έχω και μάλιστα δεν το πίστευα ότι εξαιρούνται μέχρι που στο διπλανό εκλογικό τμήμα πήγε ένας με χαρτί ότι εργάζεται στην τάδε υπηρεσία του δήμου και τον άφησαν να φύγει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Τα είπες όλα σε αυτες τις 2 παραγράφους. 
Επισης αυτό που με ενοχλησε είναι η τελευταία παράγραφος του χαρτιού που έλαβα για την εφορευτική,  που σε απειλητικό ύφος  γραφει ότι η αμέλεια η η απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση τν καθηκόντων, προβλέπει τις  τάδε τιμωρίες τις τάδε ποινές κτλ. Πολυ δημοκρατική παράγραφος, ούτε λίγο ούτε πολυ σου λένε  έλα Κυριακή αμισθή για ένα 15ωρακι, εαν δεν έρθεις θα έρθω να σε μπουζουριάσω και θα σε χώσω φυλακή από 6 μηνες έως 2 χρόνια 😂

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Καλά, αυτό που μερικοί προσπαθείτε να την πείτε σε έναν άνθρωπο γιατί δεν πάει αμισθί κάπου με ξεπερνάει...

Γιατί να υποχρεωθεί να πάει και να χαλάσει από την τσέπη του βενζίνες, εισητήρια και οτιδήποτε άλλο, επίσης να χάσει ώρες που μπορεί να είχε να κάνει μια άλλη δουλειά που δεν προλαβαίνει καθημερινές (γιατί δουλεύει συνήθως κάτι 10ωρα) ή μπορεί να θέλει να αράξει να ηρεμήσει.

Προφανώς και στις δημοκρατίες έχεις υποχρεώσεις αλλά όπως ο πολίτης τα "σκάει" για να εξυπηρετηθεί σε διάφορους τομείς που το κράτος είναι ανεπαρκές (υγεία, παιδεία κτλ.), ας τα "σκάσει" και το κράτος για να πας κάπου 15ώρες, ειδικά αν είσαι άνεργος και χαμηλόμισθος.

Επίσης ένα ωραίο θα ήταν να πηγαίνουν εφορευτικές επιτροπές μόνο οι πλούσιοι ή οι υποψήφιοι να δω πόσοι από αυτούς θα ερχόντουσαν να πράξουν το "καθήκον".

Υ.Σ. Το θέμα της αποχής ή μη είναι άλλο σημαντικό θέμα, δεν έχει καμιά σχέση με το να σου "επιβάλουν" μια αμισθή εργασία.

Αν το κράτος σεβόταν τον πολίτη ΑΛΛΑ και ο πολίτης να είναι εντάξει σε ένα σοβαρό κράτος δε θα το συζητούσαμε καν.

Επεξ/σία από b1LLy23
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Εμένα πάλι με ξεπερνάει η παντελής αδιαφορία για τα πολιτικά και κοινωνικά του τόπου. Μια φορά στα 4 χρόνια είναι.

Με την ίδια λογική πάντως να αρχίσουμε να ζητάμε λεφτά για κάθε εθελοντικη δράση.

Όταν δίνουμε αιμα,όταν φυτεύουμε δέντρα κλπ κλπ.

Ο δικαστικός περνάει αποζημίωση περίπου 880€ και πληρώνει και τον γραμματέα από αυτα.

Επίσης η αποζημίωση του δικαστικου δεν είναι για μια ημέρα δουλειάς, είμαι για τουλάχιστον τρεις ημερες

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
5 minutes ago, tzotzo said:

Ο δικαστικός περνάει αποζημίωση περίπου 880€ και πληρώνει και τον γραμματέα από αυτα.

Επίσης η αποζημίωση του δικαστικου δεν είναι για μια ημέρα δουλειάς, είμαι για τουλάχιστον τρεις ημερες

Πωπω, παραλίγο να τους λυπηθώ...

• Like 7
Δημοσ.

Δεν είναι εθελοντική δράση όμως αυτό. Με την ίδια λογική γιατί ο δικαστικός πληρώνεται;

Θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται δημόσιοι υπάλληλοι για τις επιτροπές. Ειδάλλως με πληρωμή όλοι οι άλλοι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Εμένα πάλι με ξεπερνάει η παντελής αδιαφορία για τα πολιτικά και κοινωνικά του τόπου. Μια φορά στα 4 χρόνια είναι.

Με την ίδια λογική πάντως να αρχίσουμε να ζητάμε λεφτά για κάθε εθελοντικη δράση.

Όταν δίνουμε αιμα,όταν φυτεύουμε δέντρα κλπ κλπ.

Εδώ επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Αλλο η εθελοντική δράση και πάω επειδή το θέλω εγώ, και άλλο να κάνω εθελοντική δράση γιατί μου το επιβάλλουν.

Τέλος δεν είπαμε να μην πληρώνεται ο δικαστικός για την εργασία του, αλλά να πληρώνονται ΟΛΟΙ για το κομμάτι που τους αναλογεί.

Οχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

• Like 7
Δημοσ.

Οριακά σέβομαι περισσότερο το επιχείρημα "δεν πάω γιατί βαριέμαι" από το "δεν πάω γιατί δεν με πληρώνουν" 

• Like 1
Δημοσ.

Ένα 20ευρω να βάζανε σαν "αποζημίωση" (έτσι λένε όμορφα το "μεροκάματο" ή τον "μισθό" διάφοροι ;) όταν αφορά το δικό τους εισόδημα) για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, θα έβαζε κόσμος μέσο για να πάει.

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει αυτό το "ναι, είμαι υποχρεωμένος, αλλά επειδή κρίνω ότι είναι άδικο δε θα το κάνω".

Θα το θυμάμαι σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Μόνο 880 ευρώ του δίνει του κράτος   για 3 μέρες εργασία ενώ ο κατώτατος  μηνιαίος  ειναι στα 6μιση; Εγώ θα απεργούσα στην θέση των  δικαστικών , άκου 880 ευρώ για 3 μέρες εργασία. 
Επισης απορία  ο δικαστικός γιατι να μην ορίζεται με τον ίδιο δημοκρατικό και εθελοντικό τρόπο που ορίζονται και τα μέλη της εφορευτικής και να κάνει-δημοκρατικά πάντα- το καθήκον του αμισθή;

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Pwpwpw said:

Επισης απορία  ο δικαστικός γιατι να μην ορίζεται με τον ίδιο δημοκρατικό και εθελοντικό τρόπο που ορίζονται και τα μέλη της εφορευτικής;

Με  κλήρωση πάνε και βγαίνει γκρίνια όταν πέφτει κουβάς. 😛

22 minutes ago, @pnea1973 said:

Με την ίδια λογική γιατί ο δικαστικός πληρώνεται;

Γιατί βάζει την υπογραφή του κι ότι μλκία γίνει εκείνου τον κώλο θα κόψουν, όχι του μέλους της εφορευτικής.

Ίδια φάση με το μηχανικό σε μια οικοδομή, αν πάει κάτι στραβά αυτός θα τρέχει, όχι ο οικοδόμος που έφτιαχνε τη λάσπη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...