Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

9 η ώρα μάξιμουμ θα έχει τελειώσει η καταμέτρηση. Μετράς μόνο ψηφοδέλτια όχι σταυρούς. 

Πηγαίνε 6 να ψηφίσεις και κάτσε μέχρι τις εννιά.

Θα σε ψάξουν ΜΟΝΟ αν δεν εμφανιστεί κανένας αλλά γενικά δεν θα σου κάνουν τίποτα.

Αν έχεις πάρει κάποιο από τα pass που έχει δώσει το κράτος όλον αυτό το καιρό νομίζω δεν είναι και καμμιά τεράστια αγγαρεία να κάτσεις ένα τρίωρο εφορευτική.

• Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Γενικά να πω ότι είμαστε και κανά σοβαρό κράτος, με παροχές κλπ, να καταλάβω την ταλαιπωρία του να δουλέψουμε αμισθί 15 ώρες για τις εκλογές

Παιζει να μην υπαρχει αλλο κρατος στον πλανητη που εχει δωρεαν τα παντα στην υγεια για ολους & φτηνα φαρμακα

Οσοι Ελληνες εχουν παει στο εξωτερικο ερχονται εδω για θεματα υγειας 

• Like 5
  • Confused 3
Δημοσ.

Αρχικά να πας να ψηφίσεις, η αποχή δεν είναι λύση. Στο παραπάνω πνεύμα, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι λίγο κήρυγμα από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

Να κάτσε να στο κάνω εγώ εδώ για να το συνηθίζεις:

• Η Δημοκρατία έχει και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα
  • Είναι τιμή σου ως πολίτης να συμμετέχεις στη γιορτή της Δημοκρατίας
  • Πρέπει κάθε πολίτης να συμμετέχει και να βλέπει ότι δεν υπάρχει νοθεία στη διαδικασία

Εσύ απαντάς κάτι τύπου:

• Είμαι βάρδια στη δουλειά, γιατί συνάδελφοί πήραν εκλογική άδεια και τους καλύπτω
  • Είμαι σπίτι με το παιδί γιατί η σύζυγος είναι Δικαστική Αντιπρόσωπος / Γραμματέας
  • Δεν νιώθω καλά σήμερα

και συνεχίζετε τις ζωές σας 🙂

• Like 1
Δημοσ.

όλο αυτό το πρόβλημα κάθε φορά που γίνονται εκλογές θα είχε λυθεί αν από τα τόσα € που ξοδεύονται  αριστερά και δεξιά για τις εκλογές κρατούσαν ένα μέρος ως μεροκάματο της εφορευτικής επιτροπής. 

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα θέλει η/ο δικαστικός σε πάει και δικαστήριο...

Έχει γίνει σε γνωστό μου..

Επεξ/σία από andreoulios
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Προφανως και δεν με νοιάζει, εσυ εφοσον το επιθυμείς πήγαινε από το χάραμα όπως λες.

Εγώ πάντως κατάλαβα ότι ούτε εκείνος έχει όρεξη να πάει απλά δεν είναι λουφαδόρος, γι' αυτό μάλλον του κακοφάνηκε.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε

όλο αυτό το πρόβλημα κάθε φορά που γίνονται εκλογές θα είχε λυθεί αν από τα τόσα € που ξοδεύονται  αριστερά και δεξιά για τις εκλογές κρατούσαν ένα μέρος ως μεροκάματο της εφορευτικής επιτροπής. 

Αυτό ακριβώς! Ούτε τόσο δύσκολο είναι, ούτε τόσο δαπανηρό και θα υπήρχε φυσικά συμμετοχη μεγάλη. Η εκλογική διαδικασία θα ήταν ευκολότερη για όλους και η καταμέτρηση γρηγορότερη. Ο δικαστικός που θα κάνει το κήρυγμα με τον γραμματέα θα πάρουν το μεροκάματο αλλά τα μέλη της εφορευτικής @@. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ πάντως κατάλαβα ότι ούτε εκείνος έχει όρεξη να πάει απλά δεν είναι λουφαδόρος, γι' αυτό μάλλον του κακοφάνηκε.

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε με το παραμυθάκι. Από που και ως που κάποιος άνθρωπος το 2023 πρέπει να χάσει ολόκληρη την μέρα του προσφέροντας εργασία στο δημόσιο άμισθή

Όσο αφορά το χώσιμο που τρώνε οι άλλοι, οι περισσότεροι που κουνάνε το δάχτυλο όλος τυχαίος το ξεχνάνε στην ώρα του στρατού και βάζουν γνωστούς και αγνώστους να βολέψουν το κανακάρη/ανιψιό  τους δίπλα στο σπίτι του. Γι' αυτό ας αφήσουμε τους ρομαντισμούς στην άκρη.

• Like 7
  • Thanks 3
Δημοσ.

αν θυμάμαι καλά αν πας ,

την επόμενη μέρα παίρνεις άδεια από την δουλειά σου απλά με το χαρτί ότι ήσουν στην επιτροπή των καλλιστείων .

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, @pnea1973 είπε

Να βάζουνε δημοσίους υπαλλήλους!!!!!!

ιδρώνουν πολύ μην τους κουράσουμε και άλλο .

3 ώρες πριν, tzotzo είπε

Αν έχεις πάρει κάποιο από τα pass που έχει δώσει το κράτος

αν πήρες pass πρέπει να πας και να τον φ............ςςςςςςς

γίνεται και ωραίο ζεϊμπέκικο .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ksessalonikios είπε

Θα γκρίνιαζε πολυ λιγότερος κοσμος αν δίναν ένα  χρηματικό  ποσό. Ο δικαστικός που “την λέει’ στα άτομα της εφορευτικής  που αδικαιολόγητα δεν παρουσιάστηκαν(την δουλειά του κάνει δεν τον κατηγορώ) παίρνει κανένα 1000αρικακι για εκείνη την ημέρα  απ όσο ξερω  ( και καλά κάνει) και το καλύτερο είναι ότι για  γραμματεα που παίρνει επίσης  χρήματα, συνήθως  επιλέγει ο δικαστικός  δικό  του  γνωστό  άτομο, ούτε καν για τον ρόλο του γραμματέα δεν επιλέγεται κάποιο άτομο της εφορευτικής. Εφόσον η δημοκρατία έχει και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα και είναι τιμη  για τον πολίτη να συμμετέχει στην γιορτή της δημοκρατίας, ας συμμετέχουν και οι δικαστικοί  δωρεάν σε αυτή την γιορτή, η δεν θα έπρεπε να πληρώνεται κανείς η να παίρνουν όλοι το κάτιτις, δεν γίνετε 2 μέτρα και 2 σταθμά.

57 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το ίδιο καταλαβα και εγώ, εφόσον εχει όρεξη να πάει και καλά να περάσει, δεν του το απαγόρευσε κανένας.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Θα γκρίνιαζε πολυ λιγότερος κοσμος αν δίναν ένα  χρηματικό  ποσό.

Βρε ποια γκρίνια, θα παρακαλαγανε να πάνε... 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, st@kas είπε

Οι δημόσιοι εξαιρούνται 

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι εξαιρούνται. 

Οπότε η εφορευτική επιτροπή θα έπρεπε να παίρνει κάτι. Ναι η δημοκρατία έχει υποχρεώσεις αλλά να έχουμε όλοι τις ίδιες και όχι ο δικαστικός να παίρει ένα χιλιάρικο αλλά η εφορευτική 0. 

Στις 21 ήμουν εφορευτική και πήγα (γενικά δεν θα έχανα την ψήφο μου λόγω αυτού). Απλά δεν είναι δίκαιο.

Υ.Γ.: Όταν υπήρχαν οι κοινότητες (από τον παππού μου και τον πατέρα μου τα ξέρω) δεν υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι (στις κοινότητες), οπότε όταν θέλουν να κάνουν κάποιο έργο σε υποχρέωνε σε αναγκαστική εργασία και ήταν κάπως κυκλική. (αν ήσουν αντίπαλος του προέρδρου σίγουραν πήγαινες πιο συχνά).

Όλα αυτά έχουν αλλάξει και έχουμε δημόσιους υπάλλήλους που πληρώνονται γι' αυτό και καλά κάναμε. Οπότε δεν υπάρχει πια καταναγκαστική εργασία ή αν είναι υποχρεωτικό για να είναι πιο δίκαιο τότε θα πρέπει να πληρώνονται. Αλλιώς να μην πληρώνεται κανείς.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...