Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Ναι το ξέρω. Η νομοθεσία αυτή παίζει να υπήρχε από τις αρχές ίδρυσης του κράτους και μεταφέρεται από νόμο σε νέο νόμο.
Gkostas2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, stormrain είπε Kαλα κοιτα, μην νομιζεις πως ολοι καιγονται να πανε δικαστικοι, ξερω αρκετους που δηλωνουν εξαιρεση, γενικως η φαση δεν ειναι ψεκαστε/σκουπιστε/τελειωσατε, εχει μια διαδικασια που πρεπει να τηρηθει απο την προηγουμενη των εκλογων, μεχρι την επομενη των εκλογων. Απο κει και περα, προφανως και η εφορευτικη θα ηταν ιδανικο να επαιρνε καποια χρηματα, αλλα δεν καταλαβα, το θεμα ειναι να τα κοψουν απο τους δικαστικους ή απλα να τα δωσουν εξτρα? Κατα τ'αλλα, σιγα τον βαθμο δυσκολιας που εχει το να εισαι μελος της εφορευτικης, 2/10 το πολυ, απλα χρονο χανεις, αυτο ναι, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη ξερωγω, ουτε λατομειο. Αν μαλιστα ιδανικα υπηρχε και 100% παρουσια απο τα τακτικα μελη, θα ηταν οριακα αναψυχη, αλλα προφανως οταν ολοι κοιτουν να την σκαπουλαρουν αυτο γινεται. Μα το θέμα όπως πολύ σωστά λες, δεν είναι να κόψουν λεφτά από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Οι άνθρωποι πράγματι παίρνουν μεγάλη ευθύνη και δεν δουλεύουν μόνο την ημέρα των εκλογών, αλλά και 2-3 μέρες πριν και μετά. Το θέμα είναι πως δεν γίνεται να αποζημιώνονται όλοι, εκτός από αυτούς που πάνε εφορευτική επιτροπή. Στο κάτω κάτω (και συγνώμη αν αυτό που θα γράψω θεωρείται λαϊκισμός), τόσα εκατομμύρια σκάνε από δω και από κει σε υπερκοστολογίσεις και λίστες σε ΜΜΕ κλπ. Ε ας κρατήσουν μερικά χρήματα να πάνε και σε όσους 10-15 ωρές τους καλούν χωρίς να το ζητήσουν στην εφορευτική. Όπως έγραψα και στην αρχή του θέματος, σαν πολίτες έχουμε δώσει και δίνουμε πολλά παραπάνω, σε σχέση με αυτά που μας παρέχει το συγκεκριμένο κράτος. 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μου είχε πει δικηγόρος, ότι το σκεπτικό του νομοθέτη όταν τέθηκε στον νόμο το άρθρο για την απαλλαγή των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν στο κράτος καθημερινά για όλη τους την ζωη, οπότε και το κράτος φρόντισε να τους απαλλάξει από το συγκεκριμένο καθήκον της παρουσίας σε εφορευτική. Φυσικά, πάρα πολλά έχουνε αλλάξει από τότε. Στον χαρακτηρα μας, στην νοοτροπία, στις αρχές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΥ εδώ και δεκαετίες επιλέγει το δημόσιο για την μονιμότητα και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και όχι για να προσφέρει στο κράτος, που εξάλλου αυτή η προσφορά δεν είναι εθελοντική αλλά πληρώνεται. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αλλάξουν και να ρυθμιστούν. Αλλά σιγά μην ασχοληθεί η πολιτική εξουσια. Ακριβώς όπως τα γράφεις. Οι ΔΥ δεν προσφέρουν στο κράτος τζάμπα, αλλά πληρώνονται. Επίσης και κοινωνιολογικά να το πάρουμε, το κράτος δεν λειτουργεί μόνο εξαιτίας των ΔΥ, αλλά είναι ένα σύστημα αλληλοεξαρτώμενων σχέσεων μεταξύ των πολιτών, των δημοσίων λειτουργών κλπ. Γενικά η γνώμη μου ειναι ότι σαν πολιτεία έχουν βολευτεί με την συγκεκριμένη κατάσταση. Ξέρουν ότι στάνταρ 1-2 θα πάνε σε κάθε εφορευτική (είμαι σίγουρος ότι "φακελώνουν" όποιος πάει έστω μια φορά, με αποτέλεσμα να τον ξανακαλούν γιατί πιστεύουν ότι λογικά θα ξαναπάει), θα δουλέψει λίγο παραπάνω και ο δικαστικός με τον/την γραμματέα και όλα καλά. 2
tzotzo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Αρχικα δεν υπαρχει λογος να ερθουμε σε καμια αντιπαραθεση, κουβεντα κανουμε.Στην συγκεκριμενη απαντηση μου εχεις δικαιο, σου απαντησα με μια δοση ειρωνιας ενω απλα ειπες την αποψη σου, απλως δεν κρατηθηκα γιατι λες οτι το κρατος δινει στον δικαστικο 880 ευρω αποζημιωση για 3 μερες δουλεια(αν και τελικα παραπανω παιρνει) λες και ειναι λιγα χρηματα για 3 μερες δουλεια (η τουλαχιστον ετσι τα καταλαβα εγω, αν το καταλαβα λαθος πασο).Την στιγμη που το ιδιο κρατος οριζει το κατωτατο μισθο στα 667 ευρω ε δεν θα πω και λιγα τα 880 για 3 μερες δουλεια. Οπως και να εχει δεν εχω κανενα προβλημα με τα χρηματα που παιρνει ο δικαστικος, καλα κανει και τα παιρνει αλλωστε οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστο Η αποψη μου ειναι οτι εφοσον αναγκαζει τα μελη της εφορευτικης να φανε μια ολοκληρη κυριακη στο εκλογικο κεντρο, θα επρεπει να προβλεπεται κατα την αποψη μια μικρη αμοιβη, εστω και συμβολικη, στα μελη της εφορευτικης, δεν θα χανοταν ο κοσμος να διναν μια μικρη αμοιβη και θα ειχε εξαλειφθει η γκρινια σε μεγαλο βαθμο. Αρχικά πρεπει να ξεκαθαρισεις μεσα σου γιατι παιρνει τοσα χρηματα ο δικαστικος. Σου φαινεται περιεργο και λαθος ειδικα με τις καταστάσεις που ζουμε σημερα και αναφερεις πολυ σωστα, πως ο βασικος ειναι 667€. Γιατι το κρατος πληρωνει δικαστικους για να διενεργησουν τις εκλογες; Γιατι εχουν γνωση και εξειδικευση σε νομικα ζητηματα. Και οι εκλογες ειναι κατεξοχιν νομικο ζητημα. Δες εδω αναλυτικα την εγκυκλιο 46 σελιδων που πρεπει ουσιαστικα να κατανοησουν στο 100% και να αποστηθισουν. https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2023/05/eggr41373-egk581-20230510.pdf .Για παραδειγμα σε ενα τμημα μπορει ενας εκλογικος αντιπροσωπος να καταθεσει μια ενσταση και να την δικασει επι τοπου. Ειναι υποχρεωμενος να διασφαλισει την μυστικοτητα της διαδικασιας, και εχει την δυνατοτητα και την εξουσια να διωξει καποιον απο την διαδικασια που παραβιαζει οποιονδηποτε κανονα. Φυσικα ειναι υποχρεωμενος να καταγραψει οποιοδηποτε συμβαν.Ειναι υποχρεωμενος να διασφαλισει πως ο σφραγισμενος φακελος ειναι ο ιδιος που πηρε ο ψηφοφορος και επεσε στην καλπη, ωστε να αποφευχθουν αποπειρες νοθειας(αλυσιδα). Συνεπως πρεπει να ειναι αφοσιωμενος 100% στην διαδικασια. Για να παει τουαλετα πρεπει να σταματησουν οι εκλογες, και να παρει μαζι του την σφραγιδα, παλι για να διασφαλιστει το σωστο της διαδικασιας.Ειναι υπεθυνος να συμφωνει ο αριθμος των ψηφισαντων με τους διαγραφεντες απο τους καταλογους, με τον αριθμο των φακελων που εχουν πεσει στην καλπη. Ειναι υπευθυνος να κρατα ταξη ακομα και μεταξυ των αντιπροσωπων των κομματων. Και ΤΕΛΟΣ εχει την ευθυνη να γινει σωστη καταμετρηση των ψηφοδελτιων και σταυρων καθως και την καταγραφη τους στα τρια βιβλια ή οποιο αλλο εντυπο. Τελος ειναι και υπεθυνος να μεταφερει με ασφαλεια τον σακο με τα ψηφοδελτια στο πρωτοδικειο. Οπως καταλαβαινεις δεν κανει ταξιδακι και παιρνει μια χιλιαρικουμπα. Συνεπως δεν διοριζεται ενας δικαστικος χωρις λογο. Ειναι μια πολυ σοβαρη δουλεια και κατα την γνωμη μου αρκετα κουραστικη. Γιατι παιρνει τοσα λεφτα, ενω ο βασικος ειναι 667€. Ο κυριοτερος λογος ειναι να μην τα "παρει" απο καποιον πολιτικο και αλλαξει το εκλογικο αποτελεσμα. Ειναι τοσα οσα, ωστε να μην αξιζει να δωσει τοσα λεφτα το λαμογιο πολιτικος για να λαδωσει τον δικαστικο, και τοσα οσα, ωστε να μην αξιζει να χασει την αξιοπιστια του και την αξιοπρεπεια του ο δικαστικος και να παρει λαδωμα. Να αναφερω σε αυτο το σημειο, πως ενα εξωδικο 2 σελιδων, κοστιζει 800-1000€ και ειναι δουλεια μισης ωρας για εναν δικηγορο. Οποτε καταλαβαινεις πως τα λεφτα που παιρνουν ειναι απλα ενα χαρτζηλικι για αυτους για τις 2-3 ημερες που θα δουλεψουν. Πιστεψε με πιο πολυ βαρυγκομανε αυτοι παρα η εφορευτικη επιτροπη. Οσο απιστευτο και οξυμωρο να φαινεται. Να ερθει αστυνομια σπιτι σου επειδη δεν εμφανιστηκες ειναι πολυ δυσκολο. Πρεπει να μην εχει παει κανενας αλλος απο την εφορευτικη και να πεσεις σε πολυ κομπλεξικο δικαστικο. Δεδομενου οτι ειναι πολυ ευκολες αυτες οι εκλογες, και επειδη η αποχη θα αυξηθει λογω εποχης, δεν εχεις να φοβασαι κατι. Αν παρολαυτα νιωθεις ενα αισθημα "ευθυνης", ως προς το να πας να ψηφισεις γιατι διακυβευεται το μελλον σου, μπορεις να πας μιση ωρα πριν κλεισουν οι καλπες, να πεις στον δικαστικο οτι δεν ειχες ενημερωθει και να προτεινεις να κατσεις επιτοπου. μαξιμουμ 9(8 λεω θα εχει τελειωσει η καταμετρηση). Ημουν ο πρωτος που σου προτεινα τι να κανεις. Κανε αυτο και θα με θυμηθεις. Οπως βλεπεις δεν μπαινω στη διαδικασια να συζητησω για την αμοιβη. Η εφορευτικη φτιαχνει ΜΟΝΟ πακετακια για ψηφοδελτια και ανοιγει φακελους στην καταμετρηση. Πολυ basic πραγματα. Το σαλιο σου να εκανες φουσκαλες την Κυριακη των εκλογων, και πιο δυσκολο θα ηταν και σιγουρα πιο επικινδυνο, μην πνιγεις και τα κακαρωσεις. " 1
Pwpwpw Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, tzotzo είπε Αρχικά πρεπει να ξεκαθαρισεις μεσα σου γιατι παιρνει τοσα χρηματα ο δικαστικος. Σου φαινεται περιεργο και λαθος ειδικα με τις καταστάσεις που ζουμε σημερα και αναφερεις πολυ σωστα, πως ο βασικος ειναι 667€. Γιατι το κρατος πληρωνει δικαστικους για να διενεργησουν τις εκλογες; Γιατι εχουν γνωση και εξειδικευση σε νομικα ζητηματα. Και οι εκλογες ειναι κατεξοχιν νομικο ζητημα. Δες εδω αναλυτικα την εγκυκλιο 46 σελιδων που πρεπει ουσιαστικα να κατανοησουν στο 100% και να αποστηθισουν. https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2023/05/eggr41373-egk581-20230510.pdf .Για παραδειγμα σε ενα τμημα μπορει ενας εκλογικος αντιπροσωπος να καταθεσει μια ενσταση και να την δικασει επι τοπου. Ειναι υποχρεωμενος να διασφαλισει την μυστικοτητα της διαδικασιας, και εχει την δυνατοτητα και την εξουσια να διωξει καποιον απο την διαδικασια που παραβιαζει οποιονδηποτε κανονα. Φυσικα ειναι υποχρεωμενος να καταγραψει οποιοδηποτε συμβαν.Ειναι υποχρεωμενος να διασφαλισει πως ο σφραγισμενος φακελος ειναι ο ιδιος που πηρε ο ψηφοφορος και επεσε στην καλπη, ωστε να αποφευχθουν αποπειρες νοθειας(αλυσιδα). Συνεπως πρεπει να ειναι αφοσιωμενος 100% στην διαδικασια. Για να παει τουαλετα πρεπει να σταματησουν οι εκλογες, και να παρει μαζι του την σφραγιδα, παλι για να διασφαλιστει το σωστο της διαδικασιας.Ειναι υπεθυνος να συμφωνει ο αριθμος των ψηφισαντων με τους διαγραφεντες απο τους καταλογους, με τον αριθμο των φακελων που εχουν πεσει στην καλπη. Ειναι υπευθυνος να κρατα ταξη ακομα και μεταξυ των αντιπροσωπων των κομματων. Και ΤΕΛΟΣ εχει την ευθυνη να γινει σωστη καταμετρηση των ψηφοδελτιων και σταυρων καθως και την καταγραφη τους στα τρια βιβλια ή οποιο αλλο εντυπο. Τελος ειναι και υπεθυνος να μεταφερει με ασφαλεια τον σακο με τα ψηφοδελτια στο πρωτοδικειο. Οπως καταλαβαινεις δεν κανει ταξιδακι και παιρνει μια χιλιαρικουμπα. Συνεπως δεν διοριζεται ενας δικαστικος χωρις λογο. Ειναι μια πολυ σοβαρη δουλεια και κατα την γνωμη μου αρκετα κουραστικη. Γιατι παιρνει τοσα λεφτα, ενω ο βασικος ειναι 667€. Ο κυριοτερος λογος ειναι να μην τα "παρει" απο καποιον πολιτικο και αλλαξει το εκλογικο αποτελεσμα. Ειναι τοσα οσα, ωστε να μην αξιζει να δωσει τοσα λεφτα το λαμογιο πολιτικος για να λαδωσει τον δικαστικο, και τοσα οσα, ωστε να μην αξιζει να χασει την αξιοπιστια του και την αξιοπρεπεια του ο δικαστικος και να παρει λαδωμα. Να αναφερω σε αυτο το σημειο, πως ενα εξωδικο 2 σελιδων, κοστιζει 800-1000€ και ειναι δουλεια μισης ωρας για εναν δικηγορο. Οποτε καταλαβαινεις πως τα λεφτα που παιρνουν ειναι απλα ενα χαρτζηλικι για αυτους για τις 2-3 ημερες που θα δουλεψουν. Πιστεψε με πιο πολυ βαρυγκομανε αυτοι παρα η εφορευτικη επιτροπη. Οσο απιστευτο και οξυμωρο να φαινεται. Να ερθει αστυνομια σπιτι σου επειδη δεν εμφανιστηκες ειναι πολυ δυσκολο. Πρεπει να μην εχει παει κανενας αλλος απο την εφορευτικη και να πεσεις σε πολυ κομπλεξικο δικαστικο. Δεδομενου οτι ειναι πολυ ευκολες αυτες οι εκλογες, και επειδη η αποχη θα αυξηθει λογω εποχης, δεν εχεις να φοβασαι κατι. Αν παρολαυτα νιωθεις ενα αισθημα "ευθυνης", ως προς το να πας να ψηφισεις γιατι διακυβευεται το μελλον σου, μπορεις να πας μιση ωρα πριν κλεισουν οι καλπες, να πεις στον δικαστικο οτι δεν ειχες ενημερωθει και να προτεινεις να κατσεις επιτοπου. μαξιμουμ 9(8 λεω θα εχει τελειωσει η καταμετρηση). Ημουν ο πρωτος που σου προτεινα τι να κανεις. Κανε αυτο και θα με θυμηθεις. Οπως βλεπεις δεν μπαινω στη διαδικασια να συζητησω για την αμοιβη. Η εφορευτικη φτιαχνει ΜΟΝΟ πακετακια για ψηφοδελτια και ανοιγει φακελους στην καταμετρηση. Πολυ basic πραγματα. Το σαλιο σου να εκανες φουσκαλες την Κυριακη των εκλογων, και πιο δυσκολο θα ηταν και σιγουρα πιο επικινδυνο, μην πνιγεις και τα κακαρωσεις. " Γράφεις σεντόνι σχετικά με την αμοιβή του δικαστικού ενώ έχω ξεκαθαρίσει ότι καλά κάνει και τα παίρνει, δεν εχω κάνενα πρόβλημα με την αμοιβή του δικαστικό,δεν ξέρω γιατί αναλώνεσαι τόσο πολυ σε αυτό. Το θυμάμαι ότι ήσουν ο πρώτος που μου πρότεινες να παω αργά το απόγευμα και να ισχυριστώ ότι δεν είχα ενημερωθεί, όμως δεν γίνετε να ισχυριστώ κατι τέτοιο για τον απλουστατο λογο ότι το χαρτί το παράλαβα αυτοπρόσωπος και υπέγραψα κατά την παραλαβή. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
csontheline Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 15 σελίδες τώρα (δεν τις διάβασα) και όλοι ασχολείστε με το ποιους πρέπει να καλούν, πόσα να τους δίνουν και άλλα τέτοια. Ένας χριστιανός (ή μη) δεν βρέθηκε να δει ότι το πρόβλημα είναι στο ότι το 2023 και ακόμα ψηφίζουμε με χαρτιά; Ούτε εφορευτικές, ούτε κόμματα, ούτε χάρακες, λίστες, γραμμές, σταυρούς. Ηλεκτρονική ψήφος τοπικά και επιβεβαίωση μέσω 2FA (ή κάτι αντίστοιχο). Γιατί, αν δίνουν στην εφορευτική επιτροπή αποζημίωση, είτε θα είναι μικρή και πάλι θα δημιουργούνται τα ίδια προβλήματα ("σιγά μην πάω τόσες ώρες για 10-20€"), είτε το κόστος θα είναι τεράστιο (μερικά εκατομμύρια ακόμα). Και όχι, η ευθύνη του δικαστικού αντιπροσώπου δεν μπορεί να συγκριθεί (συν τα κόστη μετακίνησης, διαμονής, εργατοωρών εκτός της εργασίας του). 1 1
Silok Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 15 ώρες πριν, kostakis81 είπε φυσικα και εχω παει και μαλιστα ηθελα και καριερα ευελπηδων αλλα δεν περασα Με τέτοια ορθογραφία και τρόπο σκέψης?Γιατί άραγε? 2
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, csontheline είπε 15 σελίδες τώρα (δεν τις διάβασα) και όλοι ασχολείστε με το ποιους πρέπει να καλούν, πόσα να τους δίνουν και άλλα τέτοια. Ένας χριστιανός (ή μη) δεν βρέθηκε να δει ότι το πρόβλημα είναι στο ότι το 2023 και ακόμα ψηφίζουμε με χαρτιά; Ούτε εφορευτικές, ούτε κόμματα, ούτε χάρακες, λίστες, γραμμές, σταυρούς. Ηλεκτρονική ψήφος τοπικά και επιβεβαίωση μέσω 2FA (ή κάτι αντίστοιχο). Γιατί, αν δίνουν στην εφορευτική επιτροπή αποζημίωση, είτε θα είναι μικρή και πάλι θα δημιουργούνται τα ίδια προβλήματα ("σιγά μην πάω τόσες ώρες για 10-20€"), είτε το κόστος θα είναι τεράστιο (μερικά εκατομμύρια ακόμα). Και όχι, η ευθύνη του δικαστικού αντιπροσώπου δεν μπορεί να συγκριθεί (συν τα κόστη μετακίνησης, διαμονής, εργατοωρών εκτός της εργασίας του). Ενα παράδειγμα χώρας που ψηφίζουν με τον τρόπο που λες;
Silok Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Αν δεν σου ήρθε χαρτί για τρεις φορές, είναι δηλωμένη λάθος διεύθυνση στα μητρώα του Δήμου όπου διατηρείς τα δικαιώματα σου, η έχεις αλλάξει περιοχή και δεν έχουν ενημερωθεί για τον τόπο κατοικίας σου. Όλα σωστά είναι,απλά στο τμήμα της περιοχής δεν μπορούν να βρουν τέταρτο για πρέφα με αποτέλεσμα όταν πήγαινα να μου είχαν κίντερ έκπληξη αλλά τους είχα κι εγώ. Ήμουν και τις 3 φορές σε hangover,μόλις έβγαζα τα γυαλιά ηλίου έβλεπαν τα μάτια του εωσφόρου και μ'έδιωχναν
csontheline Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ενα παράδειγμα χώρας που ψηφίζουν με τον τρόπο που λες; Με κάποιον ηλεκτρονικό τρόπο (όχι απαραίτητα αυτόν που ανέφερα). https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_by_country Edit : Από την μικρή έρευνα που έκανα (πχ 1 και 2), στην Βουλγαρία χρησιμοποιούν ηλεκτρονική ψηφοφορία για εκλογικά τμήματα άνω των 300 εγγεγραμμένων, υπάρχει η εναλλακτική του χαρτιού, αν συμβεί κάτι, αλλά (όπως και σε τόσα άλλα θέματα) έχουν γίνει αρνητικές καμπάνιες, οπότε η δυσπιστία προς την ηλεκτρονική ψηφοροία ανεβαίνει. (the public perception of the machines in Bulgaria has suffered in the wake of a barrage of disinformation) Διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι το σύστημα έχει -σχεδόν- εξαλείψει τις άκυρες ψήφους. (International observers noted that the machines succeeded in virtually eliminating the problem of invalid ballots.) Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από csontheline 1
haris_216 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Επειδή έχω πάει σε εφορευτική (όπως επίσης έχω κάνει τον "κινέζο" άλλη φορά που σκέφτηκαν να με ξαναπροτιμήσουν ) τους συμμετέχοντας στην διαδικασία τους ταξινομώ (λίγο ισοπεδωτικά είναι η αλήθεια) σε: Δικαστικός αντιπρόσωπος - (επιλέγει να) πάει, πληρώνεται Γραμματέας - (επιλέγει να) πάει, πληρώνεται Αντιπρόσωποι κομμάτων/συνδυασμών - (γουστάρουν να) πάνε, δεν πληρώνονται (τουλάχιστον άμεσα ή επίσημα) Μέλος εφορευτικής - (δεν γουστάρει/επιλέγει να) πάει, δεν πληρώνεται. Μάλιστα το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ενώ οι 3 πρώτες κατηγορίες καλύπτουν και τα φαγητά/νερά τους με κάποιο τρόπο (οι δύο πρώτες παίρνουν φράγκα, για την τρίτη φροντίζουν τα αντίστοιχα κόμματα που στέλνουν καφέδες/πίτσες/χυμούς) για την τελευταία ή θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη ή μπορεί (δεν είναι σίγουρο) να σε αφήσουν να πας σπίτι σου για καμιά ωρίτσα για να φας το δικό σου φαγητό. Είμαι άνθρωπος που έχει αρκετές συμμετοχές σε εθελοντικές δραστηριότητες διαφόρων τύπων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά η συγκεκριμένη "δραστηριότητα" απέχει πολύ (για την ακρίβεια δεν έχει καμία σχέση) από εθελοντισμό που ανέφεραν κάποιοι. Είναι πιο κοντά στις υποχρεώσεις που αποπνέουν από το δημοκρατικό πολίτευμά μας όπου όλοι είναι ίσοι (λέμε τώρα ) αλλά όπως είπε κάποτε και ο σύγχρονος "φιλόσοφος"...Χάρρυ Κλυνν "εκτός από κάποιους που είναι πιο...ίσοι" 2
vagos789 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 16 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε Ναι καλύτερα και από Ελβετία είμαστε 😂 Εννοειται οτι στην Ελβετια δεν υπαρχει δωρεαν υγεια,πληρωνεις ιδιωτικη ασφαλιση υποχρεωτικα που ξεκιναει απο 300 ευρω το μηνα
JakeKaufman Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εννοειται οτι στην Ελβετια δεν υπαρχει δωρεαν υγεια,πληρωνεις ιδιωτικη ασφαλιση υποχρεωτικα που ξεκιναει απο 300 ευρω το μηνα εδώ έχουμε ανώτερο σύστημα. πληρώνεις τα κερατά σου υποχρεωτικά για την δημόσια υγεία και αν θέλεις να σου φερθούν και σαν άνθρωπο πληρώνεις και ιδιωτική ασφάλιση.
dpolal Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, haris_216 είπε Επειδή έχω πάει σε εφορευτική (όπως επίσης έχω κάνει τον "κινέζο" άλλη φορά που σκέφτηκαν να με ξαναπροτιμήσουν ) τους συμμετέχοντας στην διαδικασία τους ταξινομώ (λίγο ισοπεδωτικά είναι η αλήθεια) σε: Δικαστικός αντιπρόσωπος - (επιλέγει να) πάει, πληρώνεται Γραμματέας - (επιλέγει να) πάει, πληρώνεται Αντιπρόσωποι κομμάτων/συνδυασμών - (γουστάρουν να) πάνε, δεν πληρώνονται (τουλάχιστον άμεσα ή επίσημα) Μέλος εφορευτικής - (δεν γουστάρει/επιλέγει να) πάει, δεν πληρώνεται. Μάλιστα το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ενώ οι 3 πρώτες κατηγορίες καλύπτουν και τα φαγητά/νερά τους με κάποιο τρόπο (οι δύο πρώτες παίρνουν φράγκα, για την τρίτη φροντίζουν τα αντίστοιχα κόμματα που στέλνουν καφέδες/πίτσες/χυμούς) για την τελευταία ή θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη ή μπορεί (δεν είναι σίγουρο) να σε αφήσουν να πας σπίτι σου για καμιά ωρίτσα για να φας το δικό σου φαγητό. Είμαι άνθρωπος που έχει αρκετές συμμετοχές σε εθελοντικές δραστηριότητες διαφόρων τύπων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά η συγκεκριμένη "δραστηριότητα" απέχει πολύ (για την ακρίβεια δεν έχει καμία σχέση) από εθελοντισμό που ανέφεραν κάποιοι. Είναι πιο κοντά στις υποχρεώσεις που αποπνέουν από το δημοκρατικό πολίτευμά μας όπου όλοι είναι ίσοι (λέμε τώρα ) αλλά όπως είπε κάποτε και ο σύγχρονος "φιλόσοφος"...Χάρρυ Κλυνν "εκτός από κάποιους που είναι πιο...ίσοι" Στην εφορευτική επιτροπή συνήθως φέρνουν φαγητό, καφέδες, νερά, κλπ. Αυτό γίνεται συνήθως από τον δήμο αλλά πολλές φορές και οι αντιπρόσωποι κομμάτων κερνάνε. Ήμουν εφορευτική στις τελευταίες εκλογές και η δικαστική αντιπρόσωπος έφερε το πρωί 2 κουτιά με διάφορα αλμυρά/γλυκά ενώ κέρασε τους πρώτους καφέδες. Κατά της 10 ήρθαν από τον δήμο με σακούλες με κρουασάν, σάντουιτς, νερά και instant φραπέδες ενώ το μεσημέρι μας κέρασε καφέ η αντιπρόσωπος ενώς κόμματος. Σε συζήτηση με την δικαστική αντιπρόσωπο μας είπε ότι σε άλλες περιοχές φέρνουν ακόμα και ζεστό φαγητό για τα μέλη των αφορευτικών. Ο δικός μας ο δήμος την έβγαλε με ένα φτωχο-σάντουιτς αλλά είχε καμμιά 5-6 εκλογικά κέντρα με πολλά άτομα να θρέψει, οπότε κάπου οκ, κατανοητό. Πάντως όλη μέρα δε χρειάστηκε να βάλω το χέρι στην τσέπη να πληρώσω για κάτι φαγώσιμο. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από dpolal
vagos789 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 20 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε εδώ έχουμε ανώτερο σύστημα. πληρώνεις τα κερατά σου υποχρεωτικά για την δημόσια υγεία και αν θέλεις να σου φερθούν και σαν άνθρωπο πληρώνεις και ιδιωτική ασφάλιση. Ποσα πληρωνεις για την δημοσια υγεια ; Ξερεις ή απλα πεταξες ενα τσιτατο ; Ασε που αν εισαι μισθωτος μηδεν πληρωνεις,τα δινει ολα ο εργοδοτης σου.Κρατησεις για την υγεια υπαρχουν και στην Ελβετια και παντου.Απλα στην Ελβετια πρεπει να εχεις και ιδιωτικη ασφαλεια.
haris_216 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Στην εφορευτική επιτροπή συνήθως φέρνουν φαγητό, καφέδες, νερά, κλπ. Αυτό γίνεται συνήθως από τον δήμο αλλά πολλές φορές και οι αντιπρόσωποι κομμάτων κερνάνε. Ήμουν εφορευτική στις τελευταίες εκλογές και η δικαστική αντιπρόσωπος έφερε το πρωί 2 κουτιά με διάφορα αλμυρά/γλυκά ενώ κέρασε τους πρώτους καφέδες. Κατά της 10 ήρθαν από τον δήμο με σακούλες με κρουασάν, σάντουιτς, νερά και instant φραπέδες ενώ το μεσημέρι μας κέρασε καφέ η αντιπρόσωπος ενώς κόμματος. Σε συζήτηση με την δικαστική αντιπρόσωπο μας είπε ότι σε άλλες περιοχές φέρνουν ακόμα και ζεστό φαγητό για τα μέλη των αφορευτικών. Ο δικός μας ο δήμος την έβγαλε με ένα φτωχο-σάντουιτς αλλά είχε καμμιά 5-6 εκλογικά κέντρα με πολλά άτομα να θρέψει, οπότε κάπου οκ, κατανοητό. Πάντως όλη μέρα δε χρειάστηκε να βάλω το χέρι στην τσέπη να πληρώσω για κάτι φαγώσιμο. Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, καθώς η προσωπική μου εμπειρία είναι παλαιότερη, αλλά πραγματικά εμείς ούτε νερό δεν είχαμε. Αλλά ακόμα και αυτό που περιγράφεις (άλλοι δήμοι έτσι, άλλοι αλλιώς, άλλες περιοχές σάντουιτς, άλλες φαγητό) δείχνει μία προχειρότητα και όχι την ίδια καθολική αντιμετώπιση σε ένα event (ας το πω έτσι) πανελλαδικό που αφορά όλους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις