koulkos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, armagedwnn είπε Όχι δεν έχει καθόλου τον ίδιο κίνδυνο, κάπου το μπερδεύεις. Γι' αυτό υπάρχει το παραβάν μπορείς να του πεις ότι θα το κάνεις και να μην το κάνεις. Και μην τρελαθούμε δεν θα σε απειλήσει με κάτι τόσο σοβαρό κανείς ποτέ για μια ψήφο. Αν όμως κάποιος σου είχε κάνει μια εξυπηρέτηση ή θέλει να στην κάνει κτλ καταλαβαίνεις τι κίνδυνο ενέχει. Αν θες τώρα να το παρουσιάσεις ότι δεν υπάρχει κάνεις λάθος. Είπες να το κάνεις από τον καναπέ σου αυτό δεν γίνετε. Για να στήσουν το booth θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εκεί να το προστατεύει, και κάποιοι μάρτυρες άρα ένα μικρό εκλογικό με την δυσκολία ότι θα είναι ηλεκτρονικό και ενέχει άλλους κινδύνους. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απλό ίσως κάποια στιγμή γίνει αλλά ποτέ από τον καναπέ σου. Τώρα η σύγκριση με το αυτοκίνητο είναι άτοπο, αν 1 στις 10.000.000 γίνει αυτό τότε μπορείς εσύ να κινηθείς νομικά αργότερα και έχει να κάνει απλά με ένα αμάξι. Στην τελική έχεις το δικαίωμα να μεταφέρεις τα εκλογικά δικαιώματα εκεί που μένεις ή να δηλώσεις ετεροδημότης. Διαφορετικά ας πας στον τόπο σου να ψηφίσεις. Καταλαβαίνω το point αλλά επειδή όπως λες και εσύ δεν πρόκειται να σε απειλήσει κανείς με κάτι τόσο σοβαρό για μία ψήφο, δεν προκύπτει από πουθενά πως θα έρθει κάποιος στο σπίτι μου και να μου κολλήσει ένα όπλο στο κεφάλι για να ψηφίσω ηλεκτρονικά αυτό που θέλει. Στην τελική, αν κερδίσουμε σαν χώρα 50K ψήφους ας υπάρχουν και 2-3 τέτοια περιστατικά (που δεν θα υπάρξουν). Και ας μην το πάμε μόνο στη σωματική απειλή. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει ένα 50ρικο να ψηφίσω ότι θέλει εκείνος. Το ίδιο όμως δεν έγινε και φέτος με κάποιους ρομά που βρήκαν τα 20ρικα και τα έτοιμα ψηφοδέλτια; Τους εμπόδισε το παραβάν να παρανομήσουν; Αυτός που θέλει να επηρεαστεί ή να εγκληματήσει θα το κάνει είτε ψηφίζει δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά. Για το τεχνικό κομμάτι δεν γνωρίζω καθώς δεν έχω τις σχετικές γνώσεις αν και μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχουν δικλείδες για τη μη αντιστοίχιση που λένε και άλλοι συμφορουμίτες. Το booth θα είναι μέσα στο εκλογικό, δίπλα στο παραβάν. Όπως φυλάσσεται το εκλογικό έτσι φυλάσσεται και εκείνο. Η διαφορά είναι ότι μπορώ να ψηφίσω σε όποιο booth θέλω από τη στιγμή που έχω κάνει την αντίστοιχη αίτηση. Σκανάρει την ταυτότητα, βάζω πχ κωδικό που έχω μνημονεύσει στην αίτηση σαν δικλείδα ασφαλείας και καπάκι βάζω τον κωδικό που μου έχει έρθει στο κινητό μόλις σκαναρίστηκε η ταυτότητα μου. Βάζω και κωδικούς taxis αν θέλεις αλλά μία ψήφος θα θέλει 5 λεπτά. Θέληση να υπάρχει και θα βρεθούν οι δικλείδες. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η γυναίκα μου που είναι ετεροδημότης εδώ και χρόνια, δεν ψήφισε στις εκλογές γιατί δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τα ελάχιστα άτομα στο τμήμα της (40 άτομα από την ίδια εκλογική περιφέρεια). Δηλαδή αν το καταλαβαίνω σωστά, αν κατάγεσαι από Λέσβο και διαμένεις στη Ξάνθη, πρέπει να βρεθούν άλλοι 39 ετεροδημότες από την εκλογική περιφέρεια που ανήκει η Λέσβος; Ε, πώς θα βρεθούν; Πόσοι από τη Λέσβο να μένουν στη Ξάνθη ή στην Καστοριά πχ; Τελείως λάθος σύστημα που αφήνει εκτός πολίτες που έκαναν εγκαίρως όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Αν είχες το booth θα πήγαινε αυτός που μένει στη Ξάνθη και θα ψήφιζε εκεί. Με έστειλε ο εργοδότης μου για δουλειά στην Κρήτη; Ψηφίζω εκεί; Έχω κλείσει εισιτήρια για εκείνη την Κυριακή των εκλογών και θα είμαι στο τάδε μέρος; Ψηφίζω εκεί. Εγώ καταλαβαίνω πως το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό γιατί μπορεί να τους συμφέρει η αποχή, παρά τεχνικό.
Pwpwpw Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, KFitilis είπε Αυτό που ειπώθηκε οτι μπορει η δικαστικός να σου κανει μήνυση , ισχύει, συνεβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Και πως ακριβώς έγινε το σκηνικό; Εφόσον δεν παρουσιάστηκε δεν αναζήτησαν πρώτα; Εγώ όσους ρώτησα καταλαβα ότι ουσιαστικά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να έρθει σπίτι η αστυνομία και να σε πάει στο εκλογικό σε περίπτωση που δεν πάει κανείς εκεί και δεν βγαίνει το πράμα. Τον συγγενή σου δεν την αναζητήσανε καθόλου και απλά του έγινε μήνυση γιατί δεν πήγε; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
Par1s* Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνουν άτομα που είναι εγγεγραμένα ως άνεργοι, να τους δώσουν κι από ένα ποσό για την δουλειά τους, 20 ευρώ ας πούμε το άτομο. Τον άλλον που έχει ένα ΣΚ ή μόνο μία Κυριακή βρήκαν να βάλουν; Για όποιον δεν πηγαίνει, η γνώμη μου είναι πως καλά κάνει αφού δεν θέλει. Δεν είναι σκλάβος. 3
@topos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Οκ, έχει μια μανουρα η εφορευτική, οκ είναι και ψιλοκουραστικό. Αλλά οκ, κάποιος πρέπει να το κάνει.Δεν είναι τόσο τραγικό εάν πας μια φορά και "χάσεις" μια Κυριακή. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που δημιουργείτε τόσο ίντριγκα με το παραπάνω θέμα. Ηρθε χαρτί?Είσαι υγιείς?Δεν έχεις τρομακτικα αντικειμενική δυσκολια να ληψεις από δουλειά/οικογενεια? Απλά πάνε και κάντο.
tzotzo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 32 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Και πως ακριβώς έγινε το σκηνικό; Εφόσον δεν παρουσιάστηκε δεν αναζήτησαν πρώτα; Εγώ όσους ρώτησα καταλαβα ότι ουσιαστικά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να έρθει σπίτι η αστυνομία και να σε πάει στο εκλογικό σε περίπτωση που δεν πάει κανείς εκεί και δεν βγαίνει το πράμα. Τον συγγενή σου δεν την αναζητήσανε καθόλου και απλά του έγινε μήνυση γιατί δεν πήγε; Αν κρίνω από το αρχικό ερώτημα και τη συνέχεια της συζήτησης, φαίνεται πως φοβάσαι τις επιπτώσεις της μη παρουσίασης σου ως μέλος εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών. Παρολαυτα, σε αυτή τη συζήτηση εδώ,είσαι ειρωνικός, εριστικός και επιθετικός σε όποιο επιχείρημα έχει τεθεί. Είτε λογικό είτε παράλογο. Γιατί δεν πας εκείνη την ημέρα και να πεις στον/την δικαστικό τα επιχειρήματα σου όπως μας τα λες εδώ. Αν πραγματικά σε πνίγει το δίκιο, και έχεις και τα σωστά επιχειρήματα, δεν βρίσκω λόγο να μην σε αφήσει να φύγεις. 9 ώρες πριν, insoholic είπε Τα σχολεία ειναι κλειστα 2 μερες. Πριν και μετα τις εκλογές. Θα μπορούσαν να βαλουν το δάσκαλο-καθηγητή της τάξης να είναι εφορευτική επιτροπή. Ετσι και αλλιώς πληρώνονται για τις 2 αυτές ημέρες χωρίς να δουλεύουν. Καλή η σκέψη αυτή άλλα μη πραγματοποιήσιμη. Με την πληθώρα αναπληρωτών που υπάρχουν και εργάζονται άλλους νομούς από εκεί που ψηφίζουν, δεν είναι εφαρμόσιμη αυτή η πρόταση.
Pwpwpw Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, @topos είπε Οκ, έχει μια μανουρα η εφορευτική, οκ είναι και ψιλοκουραστικό. Αλλά οκ, κάποιος πρέπει να το κάνει.Δεν είναι τόσο τραγικό εάν πας μια φορά και "χάσεις" μια Κυριακή. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που δημιουργείτε τόσο ίντριγκα με το παραπάνω θέμα. Ηρθε χαρτί?Είσαι υγιείς?Δεν έχεις τρομακτικα αντικειμενική δυσκολια να ληψεις από δουλειά/οικογενεια? Απλά πάνε και κάντο. Θα μπορούσε και το κράτος να δωσει ένα χρηματικό ποσό, έστω συμβολικό, ολη μερα σε αναγκάζει να μείνεις εκεί, ας δώσει και κάτι δεν χάθηκε ο κόσμος. Σε αλλα μελη της εκλογικής διαδικασία το κράτος είναι large, στα μέλη της εφορευτικής έχει καβούρια. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
tzotzo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 8 ώρες πριν, ant_ είπε Ο δικαστικος εχει μεγαλυτερη ευθυνη απο ολους να παραδωσει μετα σακους κλπ κλπ Το θεμα ειναι οτι πληρωνονται αλλοι εκτος απο αυτον που κυριολεκτικα τα ξυνουν Οποτε οχι Δεν ειναι καμια υποχρεωση του πολιτη να δουλευει 12 ωρα σαν σκλαβος Αν παρει 35€ μεροκάματο δουλεύει άνετα 12ωρο σαν σκλάβος. Χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με απλήρωτες υπερωρίες, με το αφεντικό λεβένταγα να του σπάει τα @@ και δεν βγάζει τσιμουδιά. Απλά όλοι αυτοί που "τσινάνε" και το παίζουν δικαιωματιστες σε αυτό το θέμα, βγάζουν τον καημό τους εκέι που τους παίρνει. Σε όλα τα υπόλοιπα μόκο.
Pwpwpw Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, tzotzo είπε Παρολαυτα, σε αυτή τη συζήτηση εδώ,είσαι ειρωνικός, εριστικός και επιθετικός σε όποιο επιχείρημα έχει τεθεί. Είτε λογικό είτε παράλογο. Εγω πάλι θεωρώ ότι σε αυτή την συζήτηση απλα ανεφερα την άποψη μου( με την οποία απ ότι βλέπω οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην συζήτηση συμφωνούν) τίποτα λιγότερο τίποτα περισσοτερο. Εαν σε κάποιο σημείο ειρωνεύτηκα σίγουρα θα είχε προηγηθεί ειρωνία και απάντησα σε ανάλογα ύφος. Επιθετικός που ήμουν; Σε ποιον επιτέθηκα; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
teot Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μου είχε πει δικηγόρος, ότι το σκεπτικό του νομοθέτη όταν τέθηκε στον νόμο το άρθρο για την απαλλαγή των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν στο κράτος καθημερινά για όλη τους την ζωη, οπότε και το κράτος φρόντισε να τους απαλλάξει από το συγκεκριμένο καθήκον της παρουσίας σε εφορευτική. Φυσικά, πάρα πολλά έχουνε αλλάξει από τότε. Στον χαρακτηρα μας, στην νοοτροπία, στις αρχές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΥ εδώ και δεκαετίες επιλέγει το δημόσιο για την μονιμότητα και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και όχι για να προσφέρει στο κράτος, που εξάλλου αυτή η προσφορά δεν είναι εθελοντική αλλά πληρώνεται. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αλλάξουν και να ρυθμιστούν. Αλλά σιγά μην ασχοληθεί η πολιτική εξουσια. Ο νόμος εξαιρεί/αποκλείει (δεν τους απαλλάσσει) τους ΔΥ και όχι μόνο τους ΔΥ από τις εφορευτικές επιτροπές για την τήρηση του αδιάβλητου των εκλογών. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 96/2007 Άρθρο 59 (Άρθρο 59 π.δ. 351/2003) Κωλύματα διορισμού μελών εφορευτικών επιτροπών 1.Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών. Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.
tzotzo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 35 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εγω πάλι θεωρώ ότι σε αυτή την συζήτηση απλα ανεφερα την άποψη μου( με την οποία απ ότι βλέπω οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην συζήτηση συμφωνούν) τίποτα λιγότερο τίποτα περισσοτερο. Εαν σε κάποιο σημείο ειρωνεύτηκα σίγουρα θα είχε προηγηθεί ειρωνία και απάντησα σε ανάλογα ύφος. Επιθετικός που ήμουν; Σε ποιον επιτέθηκα; Δεν θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζι σου για να μην κλειδωθει. Φανταζομαι πως αν μπορεις να πεις αυτο εδω, στο φορουμ θα μπορεις να το πεις και στον/στην δικαστικο.
teot Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, koulkos είπε Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η γυναίκα μου που είναι ετεροδημότης εδώ και χρόνια, δεν ψήφισε στις εκλογές γιατί δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τα ελάχιστα άτομα στο τμήμα της (40 άτομα από την ίδια εκλογική περιφέρεια). Δηλαδή αν το καταλαβαίνω σωστά, αν κατάγεσαι από Λέσβο και διαμένεις στη Ξάνθη, πρέπει να βρεθούν άλλοι 39 ετεροδημότες από την εκλογική περιφέρεια που ανήκει η Λέσβος; Ε, πώς θα βρεθούν; Πόσοι από τη Λέσβο να μένουν στη Ξάνθη ή στην Καστοριά πχ; Τελείως λάθος σύστημα που αφήνει εκτός πολίτες που έκαναν εγκαίρως όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Αν είχες το booth θα πήγαινε αυτός που μένει στη Ξάνθη και θα ψήφιζε εκεί. Με έστειλε ο εργοδότης μου για δουλειά στην Κρήτη; Ψηφίζω εκεί; Έχω κλείσει εισιτήρια για εκείνη την Κυριακή των εκλογών και θα είμαι στο τάδε μέρος; Ψηφίζω εκεί. Εγώ καταλαβαίνω πως το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό γιατί μπορεί να τους συμφέρει η αποχή, παρά τεχνικό. Αφού είναι ετεροδημότης εδώ και χρόνια μπορούσε και θα έπρεπε να είχε κάνει μεταδημότευση στον δήμο της κατοικίας της. Δεν νοείται να μένεις μόνιμα στην Ξάνθη (και στην κάθε πόλη που μένεις) αλλά να ψηφίζεις για βουλευτές, δημάρχους της Λέσβου/Μυτιλήνης.... και δυστυχώς είναι μια κακή νοοτροπία που την ακολουθούν πολλοί. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, lector είπε Αφιλοκερδως παντα. Αφιλοκερδως Α.Ε. που ελεγε και ο Τζιμακος. Διοτι το δικαστηριο ειναι διορισμενο απο το κρατος (την κυβερνηση), πληρωνεται απο το κρατος, και θα παρει προφανως το μερος του κρατους. Αμεροληπτα. Αμεροληπτα Α.Ε. Οχι. Και μεταξύ αντιδικίας δύο ιδιωτών να είναι το δικαστήριο. Νομικά δεν υπάρχει τέτοιο επιχειρημα, επέλεξα και δεν τηρησα την τάδε υποχρέωση επειδή το κράτος δεν μου έχει ψηφίσει / δεν έχει εφαρμόσει το τάδε δικαίωμα. Σε όποια χώρα του κόσμου και να το πεις γελάνε οι δικαστές. Αν και συμφωνώ πως το βρίσκω κατανοητό όταν κάποιος έχει αγανακτήσει με τις παραλήψεις του κράτους σε κάποια θέματα, επιλέγει και δεν τηρεί νόμους. Εγώ πχ στις μεγάλες απεργίες που εκαναν τα ΜΜΜ αρχές του 10 με τα μνημόνια, όσοι είχαμε βγάλει μηνιαίες κάρτες πετάξαμε τα λεφτά μας. Έτσι καθόμουν το αντίστοιχο διάστημα και δεν έβγαζα κάρτα ούτε χτυπούσα εισιτήριο. Μια φίλη μου έκανε το ίδιο και έπεσε σε ελεγκτή, του το είπε έντονα ακριβώς το παραπάνω και την άφησε λέγοντας έχει δίκιο, αλλα της έκανε χάρη, άλλος θα την έγραφε. 3 ώρες πριν, KFitilis είπε Αυτό που ειπώθηκε οτι μπορει η δικαστικός να σου κανει μήνυση , ισχύει, συνεβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Πριν ενα μήνα, σκαω να ψηφίσω 18:30 πριν να παω σε ενα γάμο, και μου λενε καλώς τον, που ήσουν τόσες ώρες.....Δεν ειχα ειδοποιηθεί ποτέ με χαρτί αστυνομίας. Τους ειπα οτι έχω γάμο και εγκυο σπίτι και με άφησαν.....Μπας και πήγαν να με τσιμπήσουν χωρίς να ειμαι εφορευτική επιτροπή? Πως μπορούμε να δούμε όντως παιδιά αν έχουμε κληρωθεί; εγω πχ δεν ελαβα ποτε ειδοποιηση σπιτι μου και η δηλωμενη διεύθυνση ειναι σωστή στα μητρώα..... Δεν παίζει να σε ανέφεραν στην τύχη. Είχες κληθεί και δεν σου ήρθε χαρτί. Μήπως έχεις αλλάξει διεύθυνση η έχει δηλωθεί λάθος; 35 λεπτά πριν, teot είπε Ο νόμος εξαιρεί/αποκλείει (δεν τους απαλλάσσει) τους ΔΥ και όχι μόνο τους ΔΥ από τις εφορευτικές επιτροπές για την τήρηση του αδιάβλητου των εκλογών. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 96/2007 Άρθρο 59 (Άρθρο 59 π.δ. 351/2003) Κωλύματα διορισμού μελών εφορευτικών επιτροπών 1.Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών. Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία. Οκ. Αυτός είναι ο πιο πρόσφατος νόμος για το θέμα. Αυτή η εξαίρεση και αποκλεισμός υπάρχει πολλές δεκαετίες.
Pwpwpw Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, tzotzo είπε Δεν θέλω να ερθω σε αντιπαράθεση μαζι σου για να μην κλειδωθει. Φανταζομαι πως αν μπορεις να πεις αυτο εδω, στο φορουμ θα μπορεις να το πεις και στον/στην δικαστικο. Αρχικα δεν υπαρχει λογος να ερθουμε σε καμια αντιπαραθεση, κουβεντα κανουμε.Στην συγκεκριμενη απαντηση μου εχεις δικαιο, σου απαντησα με μια δοση ειρωνιας ενω απλα ειπες την αποψη σου, απλως δεν κρατηθηκα γιατι λες οτι το κρατος δινει στον δικαστικο 880 ευρω αποζημιωση για 3 μερες δουλεια(αν και τελικα παραπανω παιρνει) λες και ειναι λιγα χρηματα για 3 μερες δουλεια (η τουλαχιστον ετσι τα καταλαβα εγω, αν το καταλαβα λαθος πασο).Την στιγμη που το ιδιο κρατος οριζει το κατωτατο μισθο στα 667 ευρω ε δεν θα πω και λιγα τα 880 για 3 μερες δουλεια. Οπως και να εχει δεν εχω κανενα προβλημα με τα χρηματα που παιρνει ο δικαστικος, καλα κανει και τα παιρνει αλλωστε οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστο 14 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Θα γκρίνιαζε πολυ λιγότερος κοσμος αν δίναν ένα χρηματικό ποσό. Ο δικαστικός που “την λέει’ στα άτομα της εφορευτικής που αδικαιολόγητα δεν παρουσιάστηκαν(την δουλειά του κάνει δεν τον κατηγορώ) παίρνει κανένα 1000αρικακι για εκείνη την ημέρα απ όσο ξερω ( και καλά κάνει) και το καλύτερο είναι ότι για γραμματεα που παίρνει επίσης χρήματα, συνήθως επιλέγει ο δικαστικός δικό του γνωστό άτομο, ούτε καν για τον ρόλο του γραμματέα δεν επιλέγεται κάποιο άτομο της εφορευτικής. Η αποψη μου ειναι οτι εφοσον αναγκαζει τα μελη της εφορευτικης να φανε μια ολοκληρη κυριακη στο εκλογικο κεντρο, θα επρεπει να προβλεπεται κατα την αποψη μια μικρη αμοιβη εστω και συμβολικη, στα μελη της εφορευτικης, δεν θα χανοταν ο κοσμος να δινανε ενα μικρο ποσο και θα ειχε εξαλειψει την γκρινια σε μεγαλο βαθμο και θα ηταν και δικαιο γιατι ολοι οι υπολοιποι κρικοι του εκλογικου μηχανισμου πληρωνονται. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 20 λεπτά πριν, teot είπε Αφού είναι ετεροδημότης εδώ και χρόνια μπορούσε και θα έπρεπε να είχε κάνει μεταδημότευση στον δήμο της κατοικίας της. Δεν νοείται να μένεις μόνιμα στην Ξάνθη (και στην κάθε πόλη που μένεις) αλλά να ψηφίζεις για βουλευτές, δημάρχους της Λέσβου/Μυτιλήνης.... και δυστυχώς είναι μια κακή νοοτροπία που την ακολουθούν πολλοί. Το 20-30% όλων μην πω και παραπάνω, αλλού μένουν μόνιμα και αλλού έχουν αφήσει τα εκλογικά δικαιώματα. Μάλιστα κάποιοι δεν έχουν και λεφτά ούτε δικό τους αμάξι για να πάνε στον τόπο τους αλλά επιθυμούν να διατηρούν εκεί τα δικαιώματα. Τους λόγους δεν τους ξέρω, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.
teot Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οκ. Αυτός είναι ο πιο πρόσφατος νόμος για το θέμα. Αυτή η εξαίρεση και αποκλεισμός υπάρχει πολλές δεκαετίες. Ο νόμος πάντα εξαιρούσε τους ΔΥ για τον ίδιο λόγο... την τήρηση του αδιάβλητου των εκλογών Αν δεις το πδ που ανέφερα στο συγκεκριμένο άρθρο κάνει αναφορά στον προηγούμενο νόμο (351/2003) και αν πας σ αυτόν κάνει αναφορά στον προηγούμενο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις