sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Haldol είπε Ε έχει μία διαφορά η «επιστολική» ψήφος από όλες τις δυνατότητες που δίνει ένας υπολογιστής, ε. Πως θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα random token που να μη συνδέεται με τον χρήστη σε επιστολή; Σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτό είναι γελοιωδώς απλό, ακόμα και για άπειρο προγραμματιστή. Μην επιμένεις, για τον ίδιο λόγο που ακόμα έχουμε τον ΔΥ να μην μπορείς να τον απολύσεις
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 9 ώρες πριν, kostakis81 είπε να υποθεσω οτι και για το στρατο εχετε την ιδια αποψη εεε??? Ναι, για αυτο κανουμε και εκει τα γνωστα αγνωστα κολπα
darkmatinee Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Αφού εσυ αυτό κατάλαβες, για πες μας λοιπόν την δικιά σου άποψη πάνω στο θέμα. Η άποψη μου είναι απλή. Η Δημοκρατία έχει δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις.- Ευτυχώς που οι Δημοκράτες πολίτες είναι πολύ περισσότεροι από τύπους σαν εσένα. Αν αφήναμε τη τύχη της χώρας σε άλλους θα είχαμε 2-3 Πατακούς ακόμα από το 73 και μετά. Επειδή ορισμένοι δεν μπορούν να κουραστούν μισή μέρα κάθε 2-3 χρόνια... 1 1
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Μην επιμένεις, για τον ίδιο λόγο που ακόμα έχουμε τον ΔΥ να μην μπορείς να τον απολύσεις Σ' αυτό συμφωνώ. Δε θα δούμε ηλεκτρονική ψήφο, και ο λόγος είναι ότι θα έχουμε ευτράπελα. Τεχνικά μιλάω όμως. Αν ήταν «αδιάβλητο» το σύστημα, προγραμματιστικά γίνεται μία χαρά να υπάρξει ανώνυμη ψήφος. Γι' αυτό ρώτησα και στο προηγούμενο post αν εννοείς τεχνικά ή όχι... 1
johnz Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, sdikr είπε Αν δεν υπήρχε θέμα θα είχαμε και επιστολική ψήφο εδώ και χρόνια, δεν έχουμε Αν μη τι άλλο είναι μια καλή προσθήκη, καιρός να το δούμε να μπαίνει σε λειτουργία, αφού πλέον προβλέπετε Σε μερικούς μήνες θα έχουμε νήματα, δεν με πήρανε για εφορευτική, κάποιος με έχωσε και μου πηρε την θέση 😝 Λες να δούμε και εφορευτική pass στο προσεχές μέλλον: 1
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Σ' αυτό συμφωνώ. Δε θα δούμε ηλεκτρονική ψήφο, και ο λόγος είναι ότι θα έχουμε ευτράπελα. Τεχνικά μιλάω όμως. Αν ήταν «αδιάβλητο» το σύστημα, προγραμματιστικά γίνεται μία χαρά να υπάρξει ανώνυμη ψήφος. Γι' αυτό ρώτησα και στο προηγούμενο post αν εννοείς τεχνικά ή όχι... Τεχνικά και με την επιστολική μπορείς να έχεις αδιαβλητο. Αλλά εγώ μιλάω με την πραγματικότητα που έχουμε εδώ. Είμαι all in για να έχουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία απο την ευκολία του καναπέ, αλλά ξέρω και που ζώ. Πριν χρόνια (2001) θυμάμαι είχα γνωστό που ήταν απο Ελβετία και ψήφιζε απο Αθηνά μέσω dial up 3 λεπτά πριν, johnz είπε Λες να δούμε και εφορευτική pass στο προσεχές μέλλον: Γιατί όχι; αφού πουλάει
darkmatinee Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 34 λεπτά πριν, lector είπε Για οσους διαρρηγνυουν τα ιματια τους για "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" και αλλα τετοια αστεια, να υπενθυμισω οτι υπαρχει κατι που λεγεται "φοροι" και δεν το γλυτωνει κανεις. Αν μαλιστα αναλογιστουμε οτι πολλοι απο αυτους τους φοροι ειναι κερατιατικα, οι "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" οχι μονο εχουν εκπληρωθει με το καλημερα σας, αλλα εχουν υπερκαλυφθει. Ας πανε να εκπληρωσουν τις "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" αυτοι που πληρωνονται κερατιατικα απο τους φορους μας. Και δεν ειναι λιγοι, μια χαρα βγαζουν 15 μελη εφορευτικης σε καθε εκλογικο τμημα. Οι φόροι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία. Φόρους πληρώνουν και στα ανελεύθερα καθεστώτα. Μπορείς να πας μια βόλτα σε μερικά, είσαι βλέπεις τυχερός και μπορείς να φεύγεις όποτε θέλεις...
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 8 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Επειδή ορισμένοι δεν μπορούν να κουραστούν μισή μέρα κάθε 2-3 χρόνια... Δεν υφίσταται το δεν μπορούν. Δεν θέλουν να πάνε. Και αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο από μεγάλη μερίδα του κόσμου για πολλούς λόγους. 2
lector Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Οι φόροι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία. Φόρους πληρώνουν και στα ανελεύθερα καθεστώτα. Μπορείς να πας μια βόλτα σε μερικά, είσαι βλέπεις τυχερός και μπορείς να φεύγεις όποτε θέλεις... Δε μου λεει κατι αυτο, απο τη στιγμη που τους πληρωνω υποχρεωτικα και οχι εθελοντικα δεν τιθεται καποιο θεμα ελευθεριας. Παρεμπιπτοντως, ως σημειο αναφορας καλο ειναι να εχουμε το καλυτερο και οχι το χειροτερο. 1
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, darkmatinee είπε Η άποψη μου είναι απλή. Η Δημοκρατία έχει δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις.- Ευτυχώς που οι Δημοκράτες πολίτες είναι πολύ περισσότεροι από τύπους σαν εσένα. Αν αφήναμε τη τύχη της χώρας σε άλλους θα είχαμε 2-3 Πατακούς ακόμα από το 73 και μετά. Επειδή ορισμένοι δεν μπορούν να κουραστούν μισή μέρα κάθε 2-3 χρόνια... Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι υποχρεώσεις απέναντι στην δημοκρατία είναι πολυ επιλεκτικές, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται αυτών των υποχρεώσεων και οι δικαστικοί καθώς και ενα σωρό άλλοι άνθρωποι που παίρνουν μέρος με τον ενα η τον άλλο τρόπο στην εκλογική διαδικασία ( αναρτήθηκαν σε πίσω σελίδα αναλυτικά) πληρώνονται - και μάλιστα αδρά σε πολλές περιπτώσεις- για να εκπληρώσουν τις υποχρωσεις τους απέναντι στην δημοκρατία, η μπλεμπα της υπόθεσης ειναι τα μέλη της εφορευτικής που πρπει να χάσουν ενα 15ωρω από την ζωή τους χωρίς να δικαιούνται ούτε ενα μπουκάλι νερό, ούτε μισή τυρόπιτα. Και το καλύτερο κομμάτι στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και ανέφερες τους πατακους ξέρεις πιο είναι; Η τελευταία παράγραφος του χαρτιού που σε καλεί για εφορευτική, σε εντελώς απειλητικό ύφος ούτε λίγο ούτε πολυ σου λέει ότι αν δεν έρθεις να φας αμισθή ενα 15ωρω στο εκλογικό κινδυνεύεις με 6 μηνες έως 2 χρόνια φυλάκιση, δημοκρατικά πάντα. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw 4 5
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Μου είχε πει δικηγόρος, ότι το σκεπτικό του νομοθέτη όταν τέθηκε στον νόμο το άρθρο για την απαλλαγή των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν στο κράτος καθημερινά για όλη τους την ζωη, οπότε και το κράτος φρόντισε να τους απαλλάξει από το συγκεκριμένο καθήκον της παρουσίας σε εφορευτική. Φυσικά, πάρα πολλά έχουνε αλλάξει από τότε. Στον χαρακτηρα μας, στην νοοτροπία, στις αρχές. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΔΥ εδώ και δεκαετίες επιλέγει το δημόσιο για την μονιμότητα και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και όχι για να προσφέρει στο κράτος, που εξάλλου αυτή η προσφορά δεν είναι εθελοντική αλλά πληρώνεται. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αλλάξουν και να ρυθμιστούν. Αλλά σιγά μην ασχοληθεί η πολιτική εξουσια. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___ 1
Kthulhou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 9 ώρες πριν, james01gr είπε Και τα δωρεάν βιβλία στα σχολεία. Μην τα θεωρούμε δεδομένα αυτά σε άλλες χώρες ναι, οκ, αλλά εδώ θεωρείται κ δεδομένο το φροντιστήριο ! πουθενά αλλού στον γαλαξία δεν υπάρχει αυτό !
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι υποχρεώσεις απέναντι στην δημοκρατία είναι πολυ επιλεκτικές, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται των υποχρεώσεων και οι δικαστικοί καθώς και ενα σωρό άλλοι άνθρωποι που παίρνουν μέρος με τον ενα η τον άλλο τρόπο στην εκλογική διαδικασία ( αναρτήθηκαν σε πίσω σελίδα αναλυτικά) πληρώνονται - και μάλιστα αδρά σε πολλές περιπτώσεις- για να εκπληρώσουν τις υποχρωσεις τους απέναντι στην δημοκρατία, η μπλεμπα της υπόθεσης ειναι τα μέλη της εφορευτικής που πρπει να χάσουν ενα 15ωρω από την ζωή τους χωρίς να δικαιούνται ούτε ενα μπουκάλι νερό, ούτε μισή τυρόπιτα. Και το καλύτερο κομμάτι στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και ανέφερες τους πατακους ξέρεις πιο είναι; Η τελευταία παράγραφος του χαρτιού που σε καλεί για εφορευτική, σε εντελώς απειλητικό ύφος ούτε λίγο ούτε πολυ σου λέει ότι αν δεν έρθεις να φας αμισθή ενα 15ωρω στο εκλογικό κινδυνεύεις με 6 έως 2 χρόνια φυλάκιση, δημοκρατικά πάντα. Γενικά για εμένα μια πάγια άποψη που έχω αποκτήσει εδώ και χρόνια. Φυσικά έχουμε και δικαιώματα και υποχρεώσεις και καλό είναι να τηρούνται στο μέγιστο για να μην γίνουμε ζούγκλα και περισσότερο μπανάνα από αυτό που είμαστε τώρα. Δυστυχώς υπάρχει από μικρή ως τεράστια αντιστοιχία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη στην Ελλάδα. Την λύση την βρίσκουν πολλοί με την μη τήρηση του νομου. Νομικα και δικαστικά να το πάρουμε. Δεν στέκει πουθενά να επικαλεστεις πως δεν τηρώ την τάδε υποχρέωση επειδή το κράτος δεν τηρεί το τάδε δικαίωμα μου. Δυστυχώς για εμένα όπου πας και το επικαλεστεις αυτό, έχεις χάσει το δικαστήριο πριν τα αποδυτήρια.
KFitilis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Αυτό που ειπώθηκε οτι μπορει η δικαστικός να σου κανει μήνυση , ισχύει, συνεβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Πριν ενα μήνα, σκαω να ψηφίσω 18:30 πριν να παω σε ενα γάμο, και μου λενε καλώς τον, που ήσουν τόσες ώρες.....Δεν ειχα ειδοποιηθεί ποτέ με χαρτί αστυνομίας. Τους ειπα οτι έχω γάμο και εγκυο σπίτι και με άφησαν.....Μπας και πήγαν να με τσιμπήσουν χωρίς να ειμαι εφορευτική επιτροπή? Πως μπορούμε να δούμε όντως παιδιά αν έχουμε κληρωθεί; εγω πχ δεν ελαβα ποτε ειδοποιηση σπιτι μου και η δηλωμενη διεύθυνση ειναι σωστή στα μητρώα.....
lector Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν στο κράτος καθημερινά για όλη τους την ζωη Αφιλοκερδως παντα. Αφιλοκερδως Α.Ε. που ελεγε και ο Τζιμακος. 7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δεν στέκει πουθενά να επικαλεστεις πως δεν τηρώ την τάδε υποχρέωση επειδή το κράτος δεν τηρεί το τάδε δικαίωμα μου. Δυστυχώς για εμένα όπου πας και το επικαλεστεις αυτό, έχεις χάσει το δικαστήριο πριν τα αποδυτήρια. Διοτι το δικαστηριο ειναι διορισμενο απο το κρατος (την κυβερνηση), πληρωνεται απο το κρατος, και θα παρει προφανως το μερος του κρατους. Αμεροληπτα. Αμεροληπτα Α.Ε. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από lector 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις