Moderators stormrain Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Alexde είπε Επίσης υφίσταται πρόβλεψη για πληρωμή των μελών της εφορευτικής Εχεις προχειρο καποιο λινκ για αυτο γιατι θελω να ενημερωθω?
Alexde Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, stormrain είπε Εχεις προχειρο καποιο λινκ για αυτο γιατι θελω να ενημερωθω? Δεν έχω λινκ, η γνώση είναι οικογενειακης προελεύσεως, καθότι μόνο εγώ δεν είμαι δικηγόρος στην οικογένειά μου. Μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και θα δεις ότι δεν είναι λόγια του αέρα.. καλό απογευμα
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Alexde είπε Δεν έχω λινκ, η γνώση είναι οικογενειακης προελεύσεως, καθότι μόνο εγώ δεν είμαι δικηγόρος στην οικογένειά μου. Μπορείς να κάνεις την έρευνα σου και θα δεις ότι δεν είναι λόγια του αέρα.. καλό απογευμα Δεν πειραζει τελικα, καλυφθηκα. Καλη συνεχεια. 2
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, stormrain είπε Κατα τ'αλλα, σιγα τον βαθμο δυσκολιας που εχει το να εισαι μελος της εφορευτικης, 2/10 το πολυ, απλα χρονο χανεις, αυτο ναι, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη ξερωγω, ουτε λατομειο. Αν μαλιστα ιδανικα υπηρχε και 100% παρουσια απο τα τακτικα μελη, θα ηταν οριακα αναψυχη, αλλα προφανως οταν ολοι κοιτουν να την σκαπουλαρουν αυτο γινεται. Δεν είπε κανείς ότι σε βάζουν να σκάψεις, το πρόβλημα είναι οι παρά πολλές ώρες, θα έπρεπε έστω να δίνουν ένα 50 αρικο για όλο αυτό, για τόσους και τόσους προβλέπεται πληρωμή στην εκλογική διαδικασία( έχει αναφερθεί αναλυτικά σε πίσω σελίδα), μόνο οι της εφορευτικής είναι οι ψωριάρηδες της υπόθεσης. Όσο αφορά το οριακά αναψυχή αν υπάρχει 100% παρουσία των τακτικών μελών τι να σχολιάσω, δηλαδή Κυριακή αντί να πάει κανείς για καφέ η μια βόλτα με φίλους θα σκεφτεί τι ωραία θα πάω για αναψυχή σε εκλογικό να μετράω ψηφοδέλτια παρέα με αγνώστους. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw 2
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν πήγαιναν όλοι όσοι έπρεπε δεν θα ήταν ένα άτομο επιτροπή. Σωστά, θα ήταν μηδέν 1 ώρα πριν, 1comment είπε Σίγουρα. Όσους βλέπουν ότι στο παρελθόν πήγαν, έχουν προτεραιότητα στη "λίστα"...της κλήρωσης. Το ίδιο και η αδερφή μου. Γνωστό φαινόμενο αρκετά χρόνια, με 2... «κρούσματα» στον κύκλο μου. Και οι 2 πήγαν 3 φορές σερί (!). Αν ήταν η κλήρωση όντως τυχαία, με τέτοια τύχη δε θα 'πρεπε να βγουν απ' το σπίτι, μη και τους απαγάγει UFO. Ίδια πιθανότητα. 1 ώρα πριν, sdikr είπε Το θέμα κολλάει στην ανωνυμία της ψήφου, σε ότι και να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα, αυτό δεν υπάρχει Τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα για 100% ανώνυμη ηλεκτρονική ψήφο. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως θα σχεδιαστεί έτσι το σύστημα, αν αποφασίσουν να το κάνουν, ή αν θα «προβλεφθεί» και backdoor.
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Όσο αφορά το οριακά αναψυχή αν υπάρχει 100% παρουσία των τακτικών μελών τι να σχολιάσω, δηλαδή Κυριακή αντί να πάει κανείς για καφέ η μια βόλτα με φίλους θα σκεφτεί τι ωραία θα πάω για αναψυχή σε εκλογικό να μετράω ψηφοδέλτια παρέα με αγνώστους. Σχημα λόγου ηταν η αναψυχη, το χρησιμοποιησα με σκοπο να τονισω πως, κατα την γνωμη μου, το τρομερο προβλημα δεν ειναι η ολη διαδικασια, αλλα η μη παρουσια των μελων, με αποτελεσμα να ζοριζονται οσοι πανε. Παντως αν ο δικαστικος εχει εμπειρια, και η εφορευτικη απαρτια, δεν τους κραταει ολους απο την αρχη μεχρι το περας της διαδικασιας, αλλα κανει βαρδιες κλπ.
lector Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Για οσους διαρρηγνυουν τα ιματια τους για "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" και αλλα τετοια αστεια, να υπενθυμισω οτι υπαρχει κατι που λεγεται "φοροι" και δεν το γλυτωνει κανεις. Αν μαλιστα αναλογιστουμε οτι πολλοι απο αυτους τους φοροι ειναι κερατιατικα, οι "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" οχι μονο εχουν εκπληρωθει με το καλημερα σας, αλλα εχουν υπερκαλυφθει. Ας πανε να εκπληρωσουν τις "υποχρεωσεις προς την πολιτεια" αυτοι που πληρωνονται κερατιατικα απο τους φορους μας. Και δεν ειναι λιγοι, μια χαρα βγαζουν 15 μελη εφορευτικης σε καθε εκλογικο τμημα. 2 1
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 42 λεπτά πριν, Haldol είπε Τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα για 100% ανώνυμη ηλεκτρονική ψήφο. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως θα σχεδιαστεί έτσι το σύστημα, αν αποφασίσουν να το κάνουν, ή αν θα «προβλεφθεί» και backdoor. Απο την στιγμή που τα δεδομένα που μπορούν να γίνουν αντιστοίχηση υπάρχουν, δεν υπάρχει 100% ανώνυμο
johnz Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, stormrain είπε Εχεις προχειρο καποιο λινκ για αυτο γιατι θελω να ενημερωθω? Π.Δ. 26/2012 άρθρο 58 παρ. 8
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, johnz είπε Π.Δ. 26/2012 άρθρο 58 παρ. 8 εδώ το ΦΕΚ https://www.kodiko.gr/nomologia/download_fek?f=fek/2012/a/fek_a_57_2012.pdf&t=e6d7a7382e8c5db8e8c1e2a163037314 Δεν έχει καν παράγραφο 8, αυτή μπήκε πρόσφατα και δεν ισχύει απο το 2012 που αναφέρεις
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 16 λεπτά πριν, sdikr είπε Απο την στιγμή που τα δεδομένα που μπορούν να γίνουν αντιστοίχηση υπάρχουν, δεν υπάρχει 100% ανώνυμο Τεχνικά (προγραμματιστικά) μιλάμε, ή για ένα συγκεκριμένο υποθετικό σύστημα; Διότι στην πρώτη περίπτωση μια χαρά υπάρχει η δυνατότητα να μην μπορεί να γίνει καμία αντιστοίχηση.
cpavlidi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, stormrain είπε Kαλα κοιτα, μην νομιζεις πως ολοι καιγονται να πανε δικαστικοι, ξερω αρκετους που δηλωνουν εξαιρεση, γενικως η φαση δεν ειναι ψεκαστε/σκουπιστε/τελειωσατε, εχει μια διαδικασια που πρεπει να τηρηθει απο την προηγουμενη των εκλογων, μεχρι την επομενη των εκλογων. Απο κει και περα, προφανως και η εφορευτικη θα ηταν ιδανικο να επαιρνε καποια χρηματα, αλλα δεν καταλαβα, το θεμα ειναι να τα κοψουν απο τους δικαστικους ή απλα να τα δωσουν εξτρα? Κατα τ'αλλα, σιγα τον βαθμο δυσκολιας που εχει το να εισαι μελος της εφορευτικης, 2/10 το πολυ, απλα χρονο χανεις, αυτο ναι, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη ξερωγω, ουτε λατομειο. Αν μαλιστα ιδανικα υπηρχε και 100% παρουσια απο τα τακτικα μελη, θα ηταν οριακα αναψυχη, αλλα προφανως οταν ολοι κοιτουν να την σκαπουλαρουν αυτο γινεται. Βαθμός δυσκολίας δεν υφίσταται, το τζάμπα πέθανε. Ειλικρινά πιστεύεις ότι αν δεν πλήρωναν τους δικαστικούς, θα πήγαιναν; Όχι γιατί αν είναι να πληρωθούν μόνο οι δικαστικοί, ας κάνουν μονοί τους όλην την διαδικασία....τζάμπα τέλος.....εμένα αν με φώναζαν θα το έπαιζα κορωνοχτυπημένος, θα πήγαινα πρωί πρωί στην κάλπη και θα έλεγα στην δικαστικό εγώ θέλω να κάτσω απλά να ξέρετε μόλις κόλλησα και......βάλτε καμιά μάσκα αν θέλετε....θα με έστελνε σπίτι μου και θα έγραφε ότι προσήλθα ...πάντα υπάρχει τρόπος αρκεί να μην το παίζεις τσαμπουκάς 😉
johnz Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, sdikr είπε εδώ το ΦΕΚ https://www.kodiko.gr/nomologia/download_fek?f=fek/2012/a/fek_a_57_2012.pdf&t=e6d7a7382e8c5db8e8c1e2a163037314 Δεν έχει καν παράγραφο 8, αυτή μπήκε πρόσφατα και δεν ισχύει απο το 2012 που αναφέρεις Έχεις δίκιο, το άρθρο αντικαταστάθηκε με το Άρθρο 38 του Ν. 4648/2019 με ισχύ την 16/12/2019
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Τεχνικά (προγραμματιστικά) μιλάμε, ή για ένα συγκεκριμένο υποθετικό σύστημα; Διότι στην πρώτη περίπτωση μια χαρά υπάρχει η δυνατότητα να μην μπορεί να γίνει καμία αντιστοίχηση. Αν δεν υπήρχε θέμα θα είχαμε και επιστολική ψήφο εδώ και χρόνια, δεν έχουμε 2 λεπτά πριν, johnz είπε Έχεις δίκιο, το άρθρο αντικαταστάθηκε με το Άρθρο 38 του Ν. 4648/2019 με ισχύ την 16/12/2019 Αν μη τι άλλο είναι μια καλή προσθήκη, καιρός να το δούμε να μπαίνει σε λειτουργία, αφού πλέον προβλέπετε Σε μερικούς μήνες θα έχουμε νήματα, δεν με πήρανε για εφορευτική, κάποιος με έχωσε και μου πηρε την θέση 😝 Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από sdikr
Haldol Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Αν δεν υπήρχε θέμα θα είχαμε και επιστολική ψήφο εδώ και χρόνια, δεν έχουμε Ε έχει μία διαφορά η «επιστολική» ψήφος από όλες τις δυνατότητες που δίνει ένας υπολογιστής, ε. Πως θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα random token που να μη συνδέεται με τον χρήστη σε επιστολή; Σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτό είναι γελοιωδώς απλό, ακόμα και για άπειρο προγραμματιστή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις