Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ant_ είπε

Ελα αφου καταλαβες για πες μας την μερα τον εκλογων τι κανουν οι αστυνομικοι που ειναι στα τμηματα εκτος απο το να ειναι αραχτοι σε ενα τραπεζι και να τρωνε και να λενε ιστοριες μεταξυ τους

Γιατι εγω εκει ημουν ολη μερα και τα εβλεπα

Εσυ μαλλον ομως που εισαι μεσα στα πραγματα θα ξερεις καλυτερα 

Αμα σε είχαν 12 ωρες όρθιο κάτι λάθος έκανες.Μηπως σε πέρασαν για εύζωνα;

• Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 1 ατομο επιτροπη (εκτος απο δικαστικο+γραμματεα)

Μπορεις να μου βρεις καποιον τροπο να ετοιμαζεις πακετο ψηφοδελτιων απο 30+ κομματα καθιστος

Θα χαρώ να το μαθω να μεταδωσουμε αυτην την πολυτιμη γνωση στον κοσμο που θα παει τωρα εφορευτικη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ant_ είπε

Μπορεις να μου βρεις καποιον τροπο να ετοιμαζεις πακετο ψηφοδελτιων απο 30+ κομματα καθιστος

Θα χαρώ να το μαθω να μεταδωσουμε αυτην την πολυτιμη γνωση στον κοσμο που θα παει τωρα εφορευτικη

Αν πήγαιναν όλοι όσοι έπρεπε δεν θα ήταν ένα άτομο επιτροπή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gkostas2007 είπε

Το έχει πάθει κ φίλος μου. Πήγε 1 φορά, το ξανακαλεσαν να πάει και 2η. Πήγε... Τον ξανακαλεσαν και 3η.... Δεν πήγε 😋 Λογικά επειδή πέφτει πολύ ακυρο, παίζει να κοιτάνε ποιοι πάνε και να τους ξανακαλουν. Είναι δλδ λίγο απίθανο 3 φορές να κληρώνεται κάποιος για εφορευτική.

Σίγουρα. Όσους βλέπουν ότι στο παρελθόν πήγαν, έχουν  προτεραιότητα στη "λίστα"...της κλήρωσης. Το ίδιο και η αδερφή μου.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, koulkos είπε

Έχει σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο με το να πιάσει κάποιος το παιδί μου πριν μπω στο εκλογικό και μου πει αν θέλω να το δω ξανά ζωντανό πρέπει να ψηφίσω το τάδε κόμμα ή γενικότερα να απειληθώ εμμέσως ή αμέσως. Πάντως αυτό λύνεται με ένα booth σε επιλεγμένα σημεία σε εκλογικά κέντρα όπου θα μπορώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά χωρίς να πρέπει να μεταβώ στο μέρος όπου έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα. Ένα μήνα πριν τις εκλογές δηλώνω μέσω εφαρμογής gov (όπως κάνεις πχ με τη χωριστή δήλωση συζύγων) πως επιθυμώ να ψηφίσω με ηλεκτρονικό τρόπο επομένως το όνομα μου αφαιρείται από τη λίστα που έχουν στο εκλογικό και αυτομάτως εισέρχεται στην ειδική λίστα της ηλεκτρονικής ψήφου. Την ημέρα των εκλογών πηγαίνω σε όποιο booth επιθυμώ (το οποίο εποπτεύεται για αποφυγή απειλών) και ψηφίζω ηλεκτρονικά. 

Btw, το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για την Υ/Δ gov. Βγάζει ο ένας αδερφός μια εξουσιοδότηση πχ πως επιτρέπει στον έτερο αδερφό να αναλάβει την πώληση ενός αυτοκινήτου που έχουν από κοινού. Ξέρουμε εμείς κάτω υπό ποιες συνθήκες εκδόθηκε η εξουσιοδότηση; Μπορεί ο bro2 να είχε τον bro1 με το όπλο στο κεφάλι. Το θέμα είναι ότι η εξουσιοδότηση αυτή όπου και να τη δώσεις θα ισχύσει κανονικά. Θα πάει στο ΚΕΠ με τον αγοραστή και θα γίνει κανονικά η μεταβίβαση. 

Το θέμα κολλάει στην ανωνυμία της ψήφου,  σε ότι και να γίνει με ηλεκτρονικά μέσα, αυτό δεν υπάρχει

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ant_ είπε

Ελα αφου καταλαβες για πες μας την μερα τον εκλογων τι κανουν οι αστυνομικοι που ειναι στα τμηματα εκτος απο το να ειναι αραχτοι σε ενα τραπεζι και να τρωνε και να λενε ιστοριες μεταξυ τους

Γιατι εγω εκει ημουν ολη μερα και τα εβλεπα

Εσυ μαλλον ομως που εισαι μεσα στα πραγματα θα ξερεις καλυτερα 

Οι συγκεκριμένοι τι ήθελες να κάνουν, αλκοτέστ;

Τέλος πάντων, θεώρησα πως ήσουν υπερβολικός και για τις δύο μεριές, ούτε σκλαβιά είναι το ένα, ούτε οι άλλοι τρώνε σαντουιτσάρες και donuts όλη την ώρα (γενικά, όχι οι συγκεκριμένοι στα εκλογικά κέντρα).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ρε παιδες το θεμα ειναι τισ λαθοσ νοοτροπιας ... 1 στα 4 χρονια κανεις το καθηκων σου σιγα τα αυγα ...

ο δικαστικος αντιπροσωποσ εχει ευθηνες και γιαυτο πληρωνετε ... αμ σπουδασεις δικηγορος να πηγαινεις και εσυ...

ετσι ειναι πως να το κανουμε δηλασδη η δημοκρατεια εχει και υποχρεωσεις . δεν σας χρωσδτα το κρατος επιδει υπαρχετε ...

ναι αλλά.... τι δουλειά κάνεις δε μας έχεις πει Κωστάκη....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε

ναι αλλά.... τι δουλειά κάνεις δε μας έχεις πει Κωστάκη....

Έχει γράψει κάτι, το αν είναι αληθές ή όχι είναι ένα μυστήριο

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

χαχα οχι απλα μηχανικος πληροφορικης ειμαι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulkos είπε
  • Άσκηση εκλογικού δικαιώματος μέσω gov.gr. Από τη στιγμή που μου επιτρέπεις να βγάλω μια Υ/Δ μέσω gov και αυτό το χαρτί το δέχεται το δικαστήριο και η κάθε δημόσια αρχή, γιατί να μη μπορώ να ψηφίσω από τον καναπέ μου και με υποχρεώνεις να κάνω χιλιόμετρα; Ας βάλουν επιβεβαίωση μέσω κινητού, mail, σκαναρίσματος οφθαλμού, δεν με νοιάζει, ας βρουν τον τρόπο αυτοί που πληρώνονται για αυτό. Εν έτει 2023 και η γυναίκα μου δεν ψήφισε γιατί δεν μαζεύτηκε ο απαιτούμενος αριθμός στο τμήμα ετεροδημοτών.
  • Για την αντιμετώπιση της αποχής δεν θέλει φοβέρες και φυλακές. Όποιος δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δεν δικαιούται κανένα επίδομα/pass εκτός από εκείνο του παιδιού και της ανεργίας. Δεν μπορεί να λάβει μέρος σε εξοικονομώ, κοινωνικό τουρισμό, τίποτα. Το κράτος απαιτεί μία φορά την 4ετια να πράξεις το καθήκον σου και εμείς πέρα βρέχει. Από το μέτρο να εξαιρούνται οι άνω των 70-75, οι έχοντες δικαιολογητικό νοσηλείας ή μόνιμης αναπηρίας και οι ασκούντες κρατικό/δημόσιο έργο εκτός συνόρων.
  • Απαγόρευση άσκησης εκλογικού δικαιώματος σε όσα ΑΦΜ δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση τα τελευταία 4 χρόνια και σε όλους τους απόδημους ως μη κατοικούντες πλέον στη χώρα - μεταφορά φορολογικής κατοικίας. 

Δεν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Ότι δλδ η ψήφος σου αντιστοιχιζεται με εσένα. 

Σχετικά με αυτούς που έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν έχεις έως ένα σημείο δίκιο. Μόνο που ουσιαστικά έχουμε εκλογές κάθε χρόνο. Δημοτικές, βουλευτικές και ευρωβουλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpavlidi είπε

Το προβλημα παρουσιάζεται γιατί είμαστε μπανανία. Θα μπορούσαν αντί να δώσουν 140 στον δικαστικό να του δώσουν 80 και απο 30 για τα δυο μέλη της εφορευτικής, ετσι να μην αισθανονται οι βλακες της παρεας. Κάτι μου λέει όμως οτι ξαφνικα θα αρρώσταινουν οι μισοι δικαστικοι, οποτε σου λεει, χωρις δικαστικους δεν γινονται εκλογες χωρις εφορευτικη γίνεται, ας κανουμε την παπια ως κρατος να τους φοβερησουμε και λιγο, ε, οι πιο πολλοι θα πανε.....μπα-να-νι-α

Ο δικαστικός δεν παίρνει μόνο 140, εξηγήθηκε πιο πίσω αυτό, το μίνιμουμ που θα βάλει στην τσεπη του είναι 980 ευρώ.

32 λεπτά πριν, 1comment είπε

Σίγουρα. Όσους βλέπουν ότι στο παρελθόν πήγαν, έχουν  προτεραιότητα στη "λίστα"...της κλήρωσης. Το ίδιο και η αδερφή μου.

Το να κληρωθεί το ίδιο άτομο 2 και 3 φορές σερί κάτι λέει για την αντικειμενικότητα της κλήρωσης. Εάν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα πήγαινα στο Πρωτοδικείο και θα ενημέρωνα ότι δεν θα πάω με την αιτιολογία ότι με  είχαν ξανά  στις προηγούμενες, ας βάλουν άλλο άτομο. Τι σκατα  κλήρωση είναι αυτή που εξαιρούνται  όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν μπορούν να εξαιρεθούν  όσοι «κληρώθηκαν» στις προηγουμενες κάλπες, πλάκα μας κάνουν.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 4
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, ant_ είπε

Εφόσον οι εκλογές αυτές γίνονται με λίστα, θα έπρεπε να υπάρχει μόνο ένα ψηφοδέλτιο με όλα τα κόμματα. Σταυρωνεις το κόμμα και τέλος. Εζλαν θέλεις να μάθεις τους υποψήφιους, μπορείς να ενημερωθείς πριν πας να ψηφίσεις. Έτσι και αλλιώς σταυρο δεν βάζεις. Και οικονομία και ευκολότερη καταμέτρηση και ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι εφορευτική. 

Δημοσ.

https://dikigorosergatologos.gr/newsfeed/item/22367-δικαιούμαι-τον-μισθό-μου-εάν-διοριστώ/22367-δικαιούμαι-τον-μισθό-μου-εάν-διοριστώ.html

Δικαιούμαι τον μισθό μου εάν διοριστώ στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών;

η απουσία του εργαζόμενου από την εργασία του και κατά την επόμενη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, εφόσον συνδέεται με την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, συνιστά σπουδαίο λόγο αποχής από την εργασία.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cpavlidi είπε

Το προβλημα παρουσιάζεται γιατί είμαστε μπανανία. Θα μπορούσαν αντί να δώσουν 140 στον δικαστικό να του δώσουν 80 και απο 30 για τα δυο μέλη της εφορευτικής, ετσι να μην αισθανονται οι βλακες της παρεας. Κάτι μου λέει όμως οτι ξαφνικα θα αρρώσταινουν οι μισοι δικαστικοι, οποτε σου λεει, χωρις δικαστικους δεν γινονται εκλογες χωρις εφορευτικη γίνεται, ας κανουμε την παπια ως κρατος να τους φοβερησουμε και λιγο, ε, οι πιο πολλοι θα πανε.....μπα-να-νι-α

Kαλα κοιτα, μην νομιζεις πως ολοι καιγονται να πανε δικαστικοι, ξερω αρκετους που δηλωνουν εξαιρεση, γενικως η φαση δεν ειναι ψεκαστε/σκουπιστε/τελειωσατε, εχει μια διαδικασια που πρεπει να τηρηθει απο την προηγουμενη των εκλογων, μεχρι την επομενη των εκλογων.

Απο κει και περα, προφανως και η εφορευτικη θα ηταν ιδανικο να επαιρνε καποια χρηματα, αλλα  δεν καταλαβα, το θεμα ειναι να τα κοψουν απο τους δικαστικους ή απλα να τα δωσουν εξτρα?

Κατα τ'αλλα, σιγα τον βαθμο δυσκολιας που εχει το να εισαι μελος της εφορευτικης, 2/10 το πολυ, απλα χρονο χανεις, αυτο ναι, αλλα δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη ξερωγω, ουτε λατομειο. Αν μαλιστα ιδανικα υπηρχε και 100% παρουσια απο τα τακτικα μελη, θα ηταν οριακα αναψυχη, αλλα προφανως οταν ολοι κοιτουν να την σκαπουλαρουν αυτο γινεται.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Έχει σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο με το να πιάσει κάποιος το παιδί μου πριν μπω στο εκλογικό και μου πει αν θέλω να το δω ξανά ζωντανό πρέπει να ψηφίσω το τάδε κόμμα ή γενικότερα να απειληθώ εμμέσως ή αμέσως. Πάντως αυτό λύνεται με ένα booth σε επιλεγμένα σημεία σε εκλογικά κέντρα όπου θα μπορώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά χωρίς να πρέπει να μεταβώ στο μέρος όπου έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα. Ένα μήνα πριν τις εκλογές δηλώνω μέσω εφαρμογής gov (όπως κάνεις πχ με τη χωριστή δήλωση συζύγων) πως επιθυμώ να ψηφίσω με ηλεκτρονικό τρόπο επομένως το όνομα μου αφαιρείται από τη λίστα που έχουν στο εκλογικό και αυτομάτως εισέρχεται στην ειδική λίστα της ηλεκτρονικής ψήφου. Την ημέρα των εκλογών πηγαίνω σε όποιο booth επιθυμώ (το οποίο εποπτεύεται για αποφυγή απειλών) και ψηφίζω ηλεκτρονικά. 

Btw, το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για την Υ/Δ gov. Βγάζει ο ένας αδερφός μια εξουσιοδότηση πχ πως επιτρέπει στον έτερο αδερφό να αναλάβει την πώληση ενός αυτοκινήτου που έχουν από κοινού. Ξέρουμε εμείς κάτω υπό ποιες συνθήκες εκδόθηκε η εξουσιοδότηση; Μπορεί ο bro2 να είχε τον bro1 με το όπλο στο κεφάλι. Το θέμα είναι ότι η εξουσιοδότηση αυτή όπου και να τη δώσεις θα ισχύσει κανονικά. Θα πάει στο ΚΕΠ με τον αγοραστή και θα γίνει κανονικά η μεταβίβαση. 

Όχι δεν έχει καθόλου τον ίδιο κίνδυνο, κάπου το μπερδεύεις. Γι' αυτό υπάρχει το παραβάν μπορείς να του πεις ότι θα το κάνεις και να μην το κάνεις. Και μην τρελαθούμε δεν θα σε απειλήσει με κάτι τόσο σοβαρό κανείς ποτέ για μια ψήφο. Αν όμως κάποιος σου είχε κάνει μια εξυπηρέτηση ή θέλει να στην κάνει κτλ καταλαβαίνεις τι κίνδυνο ενέχει. Αν θες τώρα να το παρουσιάσεις ότι δεν υπάρχει κάνεις λάθος. 

Είπες να το κάνεις από τον καναπέ σου αυτό δεν γίνετε. Για να στήσουν το booth θα πρέπει να υπάρχει κάποιος εκεί να το προστατεύει, και κάποιοι μάρτυρες άρα ένα μικρό εκλογικό με την δυσκολία ότι θα είναι ηλεκτρονικό και ενέχει άλλους κινδύνους. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απλό ίσως κάποια στιγμή γίνει αλλά ποτέ από τον καναπέ σου. 

Τώρα η σύγκριση με το αυτοκίνητο είναι άτοπο, αν 1 στις 10.000.000 γίνει αυτό τότε μπορείς εσύ να κινηθείς νομικά αργότερα και έχει να κάνει απλά με ένα αμάξι. 

Στην τελική έχεις το δικαίωμα να μεταφέρεις τα εκλογικά δικαιώματα εκεί που μένεις ή να δηλώσεις ετεροδημότης. Διαφορετικά ας πας στον τόπο σου να ψηφίσεις.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Να βάζουνε δημοσίους υπαλλήλους!!!!!!

Καλό... Οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από την κλήρωση για εφορευτική επιτροπή... Επίσης υφίσταται πρόβλεψη για πληρωμή των μελών της εφορευτικής αλλά δεν έχει γίνει ποτέ... Δικαστικός αντιπρόσωπος και γραμματέας, επιλογή του δικ.αντιπροσωπου, πληρώνονται αδρά...

Άντε πήγαινε τώρα εφορευτική επιτροπή από τις 6, ευσυνείδητος πολιτης... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...