phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 37 λεπτά πριν, ant_ είπε Δεν ειναι καμια υποχρεωση του πολιτη να δουλευει 12 ωρα σαν σκλαβος LOL
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, kostakis81 είπε και μαλιστα ηθελα και καριερα ευελπηδων αλλα δεν περασα Λογικό, όταν η 1 στις 3 λέξεις που γράφεις είναι ανορθόγραφη τι περίμενες? Μας έχεις βγάλει τα μάτια
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Silok είπε Η νοοτροπία αυτή καλά κάνει και κρατάει,από τη στιγμή που έχεις ένα κράτος νταβατζή που δεν θέλει ν'ακουμπήσει τ'αγαπημένα του παιδάκια (δημ. υπ.). Είπες για 1 φορά στα 4 χρόνια?Απλά κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι,3 φορές συνεχόμενες με είχαν καλεσμένο τα μπουμπούκια και μάλιστα ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί,εκεί μου έλεγαν την έκπληξη. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στέκουν όσο κι αν χτυπιέσαι,είπες και κάτι για το στρατό?Εκεί είναι ακόμη χειρότερα,η ξεφτίλα της ξεφτίλας Αν δεν σου ήρθε χαρτί για τρεις φορές, είναι δηλωμένη λάθος διεύθυνση στα μητρώα του Δήμου όπου διατηρείς τα δικαιώματα σου, η έχεις αλλάξει περιοχή και δεν έχουν ενημερωθεί για τον τόπο κατοικίας σου.
armagedwnn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, koulkos είπε Άσκηση εκλογικού δικαιώματος μέσω gov.gr. Από τη στιγμή που μου επιτρέπεις να βγάλω μια Υ/Δ μέσω gov και αυτό το χαρτί το δέχεται το δικαστήριο και η κάθε δημόσια αρχή, γιατί να μη μπορώ να ψηφίσω από τον καναπέ μου και με υποχρεώνεις να κάνω χιλιόμετρα; Ας βάλουν επιβεβαίωση μέσω κινητού, mail, σκαναρίσματος οφθαλμού, δεν με νοιάζει, ας βρουν τον τρόπο αυτοί που πληρώνονται για αυτό. Εν έτει 2023 και η γυναίκα μου δεν ψήφισε γιατί δεν μαζεύτηκε ο απαιτούμενος αριθμός στο τμήμα ετεροδημοτών. Για την αντιμετώπιση της αποχής δεν θέλει φοβέρες και φυλακές. Όποιος δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δεν δικαιούται κανένα επίδομα/pass εκτός από εκείνο του παιδιού και της ανεργίας. Δεν μπορεί να λάβει μέρος σε εξοικονομώ, κοινωνικό τουρισμό, τίποτα. Το κράτος απαιτεί μία φορά την 4ετια να πράξεις το καθήκον σου και εμείς πέρα βρέχει. Από το μέτρο να εξαιρούνται οι άνω των 70-75, οι έχοντες δικαιολογητικό νοσηλείας ή μόνιμης αναπηρίας και οι ασκούντες κρατικό/δημόσιο έργο εκτός συνόρων. Απαγόρευση άσκησης εκλογικού δικαιώματος σε όσα ΑΦΜ δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση τα τελευταία 4 χρόνια και σε όλους τους απόδημους ως μη κατοικούντες πλέον στη χώρα - μεταφορά φορολογικής κατοικίας. Μέσω Gov δεν γίνεται το είχαμε συζητήσει πριν τις εκλογές με μια παρέα και είναι άκρως επικίνδυνο. Ποιος εγγυάται ότι ο κάποιος μέσα στο σπίτι δεν θα απειλήσει τους υπόλοιπους να ψηφίσουν αυτό που θέλει αυτός. Σε χειρότερη περίπτωση πως είσαι σίγουρος ότι κάποια κομματόσκυλα δεν θα απειλήσουν κάποιον να τους ψηφίσει για το χ,ψ λόγο. Απλά αυτή η μέθοδος δεν εγγυάται την δημοκρατική ελευθερία σου στη ψηφο και γι' αυτό δεν εφαρμόζεται. Στην κάλπη εγγυάται ο δικαστικός και τα μέλη της επιτροπής ότι ο κάθε ψηφοφόρος θα μπει μόνος στο παραβάν, αυτή η χρσιμότητα του παραβάν επίσης. Οπότε με αυτό σαν δεδομένο, ναι μεν είναι υποχρεωτική η ψήφος βάση νόμου αλλά τέτοια μέτρα θεωρούνται ακραία. Αν και εγώ είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις το δικαίωμα να κλαίγεσαι. Αλλά ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, γιατί για πολλούς ίσως είναι και οικονομικά δύνατο να πάνε να ψηφίσουν. Αλλά μερικά από αυτά ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, 1comment είπε Τη χρονιά που δεν πήγες έγινε τίποτα; Σε θέμα ποινής εννοώ. Η λογική αυτό λέει αλλά πιο πάνω κάποιος έγραψε για μηνύσεις. Όχι ότι με κάλεσαν, απλά σκέφτομαι ότι αν μου τύχει δεν γουστάρω. Μια Κυριακή που μου μένει να κοιμηθώ και να ξεκουραστώ, δεν θα την χαλαλίσω ξυπνώντας από το χάραμα σε μια τάξη χωρίς κλιματιστικό κι έξω να χει καύσωνα... Κι όλα αυτά χωρίς ευρώ. Προτιμώ να χαλάσω λεφτά και να πάω σε ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις από την προηγούμενη μέρα. Αν θέλει ο δικαστικός μπορεί να σου κάνει μήνυση, γίνεται σε ελάχιστες περιπτώσεις. Αν δεν έρθει κανένας συνήθως καλείται η αστυνομία να σε ψάξει στο σπίτι χωρίς να έχει δικαίωμα να μπει μεσα. Το πιο συχνο φαινόμενο ειναι να κρατήσουν όσους έρχονται εκεί τακτικοί η αναπληρωματικοι. Σε τσιμπάνε άμα πας να ψηφίσεις.
Titos301 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 εγω θα πηγαινα ετσι για την πλακα, θα γνωρισω κοσμο και θα εχω να λεω την εμπειρια που εζησα, πλεον τα αποτελεσματα βγαινουν πολυ γρηγορα αρα δεν θα εισαι εκει μεχρι το χαραμα και αν ειναι ανθρωπος ο δικαστικος επιμελητης θα κερασει καφε και φαι
armagedwnn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 53 λεπτά πριν, kostakis81 είπε δεν μπορει ο αξιοματικος να ειναι το ιδιο με το απλο φανταρο ... γνωριζεις γιατι ο αξιοματικος εχει περιστροφο ετσι ? αν το πιανεισ τοτε καταλαβαινεις το λογο Καλά χαλάρωσε λίγο σε καιρό πολέμου οι αχρηστοί αξιωματικοί είναι αυτοί που πεθαίνουν πρώτοι. Ελπίζω και εσύ να έπιασες ποιος τους σκοτώνει. Ειδικά τύποι που όταν έχεις πόλεμο νομίζουν ότι έχουν εξουσία. Αλλά δεν χωράει αυτή η κουβέντα στο θέμα και ελπίζω να μην πάμε ποτέ σε πόλεμο. 2
Gkostas2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, vagos789 είπε Παιζει να μην υπαρχει αλλο κρατος στον πλανητη που εχει δωρεαν τα παντα στην υγεια για ολους & φτηνα φαρμακα Οσοι Ελληνες εχουν παει στο εξωτερικο ερχονται εδω για θεματα υγειας Ναι καλύτερα και από Ελβετία είμαστε 😂
ant_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 27 λεπτά πριν, phanispal είπε LOL 12+ ωρες ορθιος αμισθι χωρις να δικαιουσαι ουτε μιση τυροπιτα Ε ναι καμια σχεση με σκλαβος 4
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, ant_ είπε 12+ ωρες ορθιος αμισθι χωρις να δικαιουσαι ουτε μιση τυροπιτα Ε ναι καμια σχεση με σκλαβος Το 2009 που ήμουν μέλος, μας είχαν τσακίσει στα φαγητά, από κόμματα τα έφερναν κυρίως χορηγίες. Είχα φροντίσει φυσικά να φέρω δικά μου φαγώσιμα αλλά δεν εφαγα αφού είχαν έρθει μέχρι και πίτσες. Τώρα το 12 ώρες όρθιος είναι ένα θέμα. Έπρεπε να έρθουν και άλλα μέλη, εγώ καθόμουν σε μια καρέκλα και αρκετές φορές σηκωνομουν, δεν παίζει να ήμουν όρθιος τόση ώρα.
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 13 λεπτά πριν, ant_ είπε 12+ ωρες ορθιος αμισθι χωρις να δικαιουσαι ουτε μιση τυροπιτα Ε ναι καμια σχεση με σκλαβος Έλα εντάξει, καταλάβαμε κι απ' το υπόλοιπο post σου πόσο μέσα στα πράγματα είσαι. 14 λεπτά πριν, ant_ είπε και ο αστυνομικος που αραζει στην καρεκλα και μασαμπουκωνει σαντουιτς
Gkostas2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, ksessalonikios είπε όλο αυτό το πρόβλημα κάθε φορά που γίνονται εκλογές θα είχε λυθεί αν από τα τόσα € που ξοδεύονται αριστερά και δεξιά για τις εκλογές κρατούσαν ένα μέρος ως μεροκάματο της εφορευτικής επιτροπής Ακριβώς. έστω να πάρουν ανέργους και να τους δώσουν κάτι. Είναι ξεφτίλα αυτή η λογική του όλοι πληρώνονται και 10 άκυροι βγάζουν δουλειά τζάμπα. 5 ώρες πριν, tzotzo είπε Εμένα πάλι με ξεπερνάει η παντελής αδιαφορία για τα πολιτικά και κοινωνικά του τόπου. Μια φορά στα 4 χρόνια είναι. Με την ίδια λογική πάντως να αρχίσουμε να ζητάμε λεφτά για κάθε εθελοντικη δράση. Όταν δίνουμε αιμα,όταν φυτεύουμε δέντρα κλπ κλπ. Ο δικαστικός περνάει αποζημίωση περίπου 880€ και πληρώνει και τον γραμματέα από αυτα. Επίσης η αποζημίωση του δικαστικου δεν είναι για μια ημέρα δουλειάς, είμαι για τουλάχιστον τρεις ημερες Οι εθελοντές πάνε από μόνοι τους, δεν τους υποχρεώνει κάποιος να πάνε με την απειλή φυλακής. 4 ώρες πριν, ifollowrivers είπε Έχω κάνει εφορευτική επιτροπή 2 φορές! Ψηφίζω σε χωριό που είναι μια ώρα μακριά από τον τόπο που μένω! Ήμουν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10-11 το βράδυ και τις 2 φορές! ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ!!!!!!!! Φυσικά, την τρίτη φορά δεν ασχολήθηκα καν!!!! Στατιστικά αν το πάρεις είναι σχεδόν αδύνατον!!!! Επομένως είμαι σίγουρος ότι κάποια βρωμιά παίζει με το όλο θέμα! Anyway! Έχοντας λοιπόν φάει αυτό το παλούκι δύο φορές α) γελάω με όποιον μιλάει για νοθείες κτλπ και του εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να μπει εφορευτική επιτροπή έστω και μια φορά για να δει τη γλύκα και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια αν γίνεται νοθεία ή όχι! Και β) είναι εντελώς καταχρηστικό και παράλογο να μην προσφέρεται κάποια αμοιβή! Το έχει πάθει κ φίλος μου. Πήγε 1 φορά, το ξανακαλεσαν να πάει και 2η. Πήγε... Τον ξανακαλεσαν και 3η.... Δεν πήγε 😋 Λογικά επειδή πέφτει πολύ ακυρο, παίζει να κοιτάνε ποιοι πάνε και να τους ξανακαλουν. Είναι δλδ λίγο απίθανο 3 φορές να κληρώνεται κάποιος για εφορευτική. 3 ώρες πριν, ksessalonikios είπε ο δικαστικός πληρώνεται 1000ρικο λόγω αυτής της ευθύνης. Όπως διαφορετική αμοιβή έχει ο χειρουργός κι άλλο η νοσοκόμα που του πασάρει τα εργαλεία, έτσι κι εδώ ο καταμετρητής ψηφοδελτίων δεν είπε κανείς να παίρνει κι αυτός 1000€ αλλά ένα απλό μεροκάματο. Πάντως η νοσοκόμα δεν παει τζάμπα 😋
koulkos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 47 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Μέσω Gov δεν γίνεται το είχαμε συζητήσει πριν τις εκλογές με μια παρέα και είναι άκρως επικίνδυνο. Ποιος εγγυάται ότι ο κάποιος μέσα στο σπίτι δεν θα απειλήσει τους υπόλοιπους να ψηφίσουν αυτό που θέλει αυτός. Σε χειρότερη περίπτωση πως είσαι σίγουρος ότι κάποια κομματόσκυλα δεν θα απειλήσουν κάποιον να τους ψηφίσει για το χ,ψ λόγο. Απλά αυτή η μέθοδος δεν εγγυάται την δημοκρατική ελευθερία σου στη ψηφο και γι' αυτό δεν εφαρμόζεται. Στην κάλπη εγγυάται ο δικαστικός και τα μέλη της επιτροπής ότι ο κάθε ψηφοφόρος θα μπει μόνος στο παραβάν, αυτή η χρσιμότητα του παραβάν επίσης. Οπότε με αυτό σαν δεδομένο, ναι μεν είναι υποχρεωτική η ψήφος βάση νόμου αλλά τέτοια μέτρα θεωρούνται ακραία. Αν και εγώ είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις το δικαίωμα να κλαίγεσαι. Αλλά ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, γιατί για πολλούς ίσως είναι και οικονομικά δύνατο να πάνε να ψηφίσουν. Αλλά μερικά από αυτά ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Έχει σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο με το να πιάσει κάποιος το παιδί μου πριν μπω στο εκλογικό και μου πει αν θέλω να το δω ξανά ζωντανό πρέπει να ψηφίσω το τάδε κόμμα ή γενικότερα να απειληθώ εμμέσως ή αμέσως. Πάντως αυτό λύνεται με ένα booth σε επιλεγμένα σημεία σε εκλογικά κέντρα όπου θα μπορώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά χωρίς να πρέπει να μεταβώ στο μέρος όπου έχω τα εκλογικά μου δικαιώματα. Ένα μήνα πριν τις εκλογές δηλώνω μέσω εφαρμογής gov (όπως κάνεις πχ με τη χωριστή δήλωση συζύγων) πως επιθυμώ να ψηφίσω με ηλεκτρονικό τρόπο επομένως το όνομα μου αφαιρείται από τη λίστα που έχουν στο εκλογικό και αυτομάτως εισέρχεται στην ειδική λίστα της ηλεκτρονικής ψήφου. Την ημέρα των εκλογών πηγαίνω σε όποιο booth επιθυμώ (το οποίο εποπτεύεται για αποφυγή απειλών) και ψηφίζω ηλεκτρονικά. Btw, το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για την Υ/Δ gov. Βγάζει ο ένας αδερφός μια εξουσιοδότηση πχ πως επιτρέπει στον έτερο αδερφό να αναλάβει την πώληση ενός αυτοκινήτου που έχουν από κοινού. Ξέρουμε εμείς κάτω υπό ποιες συνθήκες εκδόθηκε η εξουσιοδότηση; Μπορεί ο bro2 να είχε τον bro1 με το όπλο στο κεφάλι. Το θέμα είναι ότι η εξουσιοδότηση αυτή όπου και να τη δώσεις θα ισχύσει κανονικά. Θα πάει στο ΚΕΠ με τον αγοραστή και θα γίνει κανονικά η μεταβίβαση. 1
cpavlidi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Το προβλημα παρουσιάζεται γιατί είμαστε μπανανία. Θα μπορούσαν αντί να δώσουν 140 στον δικαστικό να του δώσουν 80 και απο 30 για τα δυο μέλη της εφορευτικής, ετσι να μην αισθανονται οι βλακες της παρεας. Κάτι μου λέει όμως οτι ξαφνικα θα αρρώσταινουν οι μισοι δικαστικοι, οποτε σου λεει, χωρις δικαστικους δεν γινονται εκλογες χωρις εφορευτικη γίνεται, ας κανουμε την παπια ως κρατος να τους φοβερησουμε και λιγο, ε, οι πιο πολλοι θα πανε.....μπα-να-νι-α
ant_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Έλα εντάξει, καταλάβαμε κι απ' το υπόλοιπο post σου πόσο μέσα στα πράγματα είσαι. Ελα αφου καταλαβες για πες μας την μερα τον εκλογων τι κανουν οι αστυνομικοι που ειναι στα τμηματα εκτος απο το να ειναι αραχτοι σε ενα τραπεζι και να τρωνε και να λενε ιστοριες μεταξυ τους Γιατι εγω εκει ημουν ολη μερα και τα εβλεπα Εσυ μαλλον ομως που εισαι μεσα στα πραγματα θα ξερεις καλυτερα 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις