armagedwnn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Άρθρο 2 Καθορισμός Αποζημίωσης Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής: α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης. β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης. γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης. οχι και 1000ρικο χαλαρωστε λιγο //... παλαια επι πασοκ ηταν τοσα τωρα ψιχουλα Κάπου έχεις μπερδευτεί. Πήγαινε ξαναδιάβασε το και δες πόσες μέρες χρεώνεται.
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, ant_ είπε Και τελικα..εμφανιστηκα μονο εγω Οποτε βρεθηκα απο το να μην ειμαι ο εξυπνακιας να ειμαι ο μ@λακας της υποθεσης Οκ γενικα το κλιμα ηταν καλο Δηλαδη εσυ και ο εαυτος σου τα πηγατε καλα και ειχατε καλη ατμοσφαιρα και vibes
ant_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 35 λεπτά πριν, animor είπε Εγώ πάλι, θα ήθελα μια φορά να με καλέσουν για την εμπειρία και τη διαδικασία! Ειδικά σε κάποιες σαν αυτές που δεν έχει σταυρούς και θα ναι εύκολη η καταμέτρηση. Αλλά είναι και κοροϊδία ο δίπλα μου να παίρνει το χιλιάρικο κι οι υπόλοιποι τίποτα. Πιστεύω ότι αν έδιναν έστω ένα συμβολικο 50ευρω, θα υπήρχαν πρόθυμοι, όχι μόνο για τα λεφτά αλλά επειδή δεν θα ένιωθαν τόσο κορόιδα. Εγώ δηλαδή γι αυτό δεν θέλω. Μπορεις εθελοντικα να δηλωσεις οταν πας 1
armagedwnn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Άρα το ελάχιστο είναι 7*140=980 ευρώ. Το μέγιστο 1260 ευρώ. Κάποιος δικηγόρος να μας εξηγήσει γιατί πληρώνονται οι αναπληρωτές τι ακριβώς κάνουν; Σας εφορευτική επιστροπή έχεις ευθύνη και μάλιστα υπογράφεις τα πάντα που τα έχεις συμπληρώσει ο δικαστικός. Το ποιος έχει μεγαύτερη ευθύνη εννοείτε ο δικαστικός, αλλά από αυτό που είδα και απόφοιτος γυμνασίου μπορεί να το κάνει πόσο μάλλον ένας δικαστικός. Έχει μια έξτρα δουλειά να πάει τα αποτελέσματα στο πρωτοδικείο την άλλη μέρα. Και πριν τις εκλογές να πάει επίσης στο πρωτοδικείο.
ant_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δηλαδη εσυ και ο εαυτος σου τα πηγατε καλα και ειχατε καλη ατμοσφαιρα και vibes Ξερεις υπαρχει και ο δικαστικος με τον γραμματεα του
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Για τους ταλαίπωρους της εφορευτικής δεν περισσεύει τίποτα γιατί - Σε 56.441 υπαλλήλους που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκ των οποίων 54.318 ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας, η αποζημίωση ορίστηκε στα 200 ευρώ - σε 170 υπαλλήλους ενιαίου μισθολογίου (μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα δοθεί ποσό 150 ευρώ - σε 11.740 ειδικού μισθολογίου, 170 ευρώ - σε 5.090 με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εκ των οποίων 2.389 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (επί θητεία προσωπικό) και 2.428 Εποχικούς Πυροσβέστες (Ι.Δ.Ο.Χ.), 170 ευρώ και σε 273 συμβασιούχους της ΓΓΠΠ (Ι.Δ.Ο.Χ.), 150 ευρώ. - Στα 170 ευρώ καθορίστηκε η αποζημίωση σε 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. - Στον Γενικό Επόπτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, θα χορηγηθούν 780 ευρώ. - Σε 10 Προέδρους Εφετών (τακτικοί και αναπληρωματικοί) θα δοθούν 660 ευρώ. - Σε 49 Εφέτες ή Αντεισαγγελείς Εφετών, που θα απασχοληθούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες ως μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ. - Σε 3 Εφέτες και Αντεισαγγελείς Εφετών, αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης ορίστηκε στα 600 ευρώ. Εγκρίθηκε, ακόμη, η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε 206 υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου. Το ποσό της αποζημίωσης σε 37 εξ αυτών που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας ορίστηκε στις 3.000 ευρώ και στους άλλους 169 το ποσό των 2.070 ευρώ. Για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η αποζημίωση είναι 800 ευρώ σε 15 υπαλλήλους της ομάδας ανάπτυξης και βελτίωσης των εφαρμογών πληρωμής εκλογικών αντιπροσώπων και 600 ευρώ σε 50 υπαλλήλους της ομάδας υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογών, τηλεφωνικής υποστήριξης και υποστήριξης υποδομών. Τέλος, στα 2.070 ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση για 51 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και στα 3.000 ευρώ για 11 υπαλλήλους/στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. 1 3
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Nabuko είπε Για τους ταλαίπωρους της εφορευτικής δεν περισσεύει τίποτα γιατί - Σε 56.441 υπαλλήλους που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκ των οποίων 54.318 ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας, η αποζημίωση ορίστηκε στα 200 ευρώ - σε 170 υπαλλήλους ενιαίου μισθολογίου (μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα δοθεί ποσό 150 ευρώ - σε 11.740 ειδικού μισθολογίου, 170 ευρώ - σε 5.090 με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εκ των οποίων 2.389 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (επί θητεία προσωπικό) και 2.428 Εποχικούς Πυροσβέστες (Ι.Δ.Ο.Χ.), 170 ευρώ και σε 273 συμβασιούχους της ΓΓΠΠ (Ι.Δ.Ο.Χ.), 150 ευρώ. - Στα 170 ευρώ καθορίστηκε η αποζημίωση σε 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. - Στον Γενικό Επόπτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, θα χορηγηθούν 780 ευρώ. - Σε 10 Προέδρους Εφετών (τακτικοί και αναπληρωματικοί) θα δοθούν 660 ευρώ. - Σε 49 Εφέτες ή Αντεισαγγελείς Εφετών, που θα απασχοληθούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες ως μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ. - Σε 3 Εφέτες και Αντεισαγγελείς Εφετών, αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης ορίστηκε στα 600 ευρώ. Εγκρίθηκε, ακόμη, η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε 206 υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου. Το ποσό της αποζημίωσης σε 37 εξ αυτών που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας ορίστηκε στις 3.000 ευρώ και στους άλλους 169 το ποσό των 2.070 ευρώ. Για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η αποζημίωση είναι 800 ευρώ σε 15 υπαλλήλους της ομάδας ανάπτυξης και βελτίωσης των εφαρμογών πληρωμής εκλογικών αντιπροσώπων και 600 ευρώ σε 50 υπαλλήλους της ομάδας υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογών, τηλεφωνικής υποστήριξης και υποστήριξης υποδομών. Τέλος, στα 2.070 ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση για 51 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και στα 3.000 ευρώ για 11 υπαλλήλους/στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ας μας πει ο @kostakis81 όλοι αυτοί γιατί δεν έχουν τσαμπέ δημοκρατικά καθήκοντα; Η απόλυτη κορόιδια, επιτροπη τον κορόιδων έπρεπε να λέγεται όχι εφορευτική επιτροπή. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw 6
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Η απόλυτη κορόιδια, επιτροπη τον κορόιδων έπρεπε να λέγεται όχι εφορευτική επιτροπή. Και που να αναφέρω περίπτωση όπου δικαστική αντιπρόσωπος έκανε καταμέτρηση 4 φορές σίγουρα, (για παραπάνω δεν ξέρω) σε ψηφοδέλτια με σταυρούς και τέλειωσε την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί. Τα παιδιά είχαν τρελαθεί και με το δίκιο τους. 2
Silok Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 25 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ρε παιδες το θεμα ειναι τισ λαθοσ νοοτροπιας ... 1 στα 4 χρονια κανεις το καθηκων σου σιγα τα αυγα ... ο δικαστικος αντιπροσωποσ εχει ευθηνες και γιαυτο πληρωνετε ... αμ σπουδασεις δικηγορος να πηγαινεις και εσυ... ετσι ειναι πως να το κανουμε δηλασδη η δημοκρατεια εχει και υποχρεωσεις . δεν σας χρωσδτα το κρατος επιδει υπαρχετε ... Η νοοτροπία αυτή καλά κάνει και κρατάει,από τη στιγμή που έχεις ένα κράτος νταβατζή που δεν θέλει ν'ακουμπήσει τ'αγαπημένα του παιδάκια (δημ. υπ.). Είπες για 1 φορά στα 4 χρόνια?Απλά κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι,3 φορές συνεχόμενες με είχαν καλεσμένο τα μπουμπούκια και μάλιστα ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί,εκεί μου έλεγαν την έκπληξη. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στέκουν όσο κι αν χτυπιέσαι,είπες και κάτι για το στρατό?Εκεί είναι ακόμη χειρότερα,η ξεφτίλα της ξεφτίλας 2
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Και που να αναφέρω περίπτωση όπου δικαστική αντιπρόσωπος έκανε καταμέτρηση 4 φορές σίγουρα, (για παραπάνω δεν ξέρω) σε ψηφοδέλτια με σταυρούς και τέλειωσε την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί. Τα παιδιά είχαν τρελαθεί και με το δίκιο τους. Δε μπορούσε να χωνέψει το αποτέλεσμα του τμήματός της; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από phanispal
kostakis81 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 57 λεπτά πριν, Silok είπε Η νοοτροπία αυτή καλά κάνει και κρατάει,από τη στιγμή που έχεις ένα κράτος νταβατζή που δεν θέλει ν'ακουμπήσει τ'αγαπημένα του παιδάκια (δημ. υπ.). Είπες για 1 φορά στα 4 χρόνια?Απλά κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι,3 φορές συνεχόμενες με είχαν καλεσμένο τα μπουμπούκια και μάλιστα ποτέ δεν μου ήρθε χαρτί,εκεί μου έλεγαν την έκπληξη. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να στέκουν όσο κι αν χτυπιέσαι,είπες και κάτι για το στρατό?Εκεί είναι ακόμη χειρότερα,η ξεφτίλα της ξεφτίλας η νοοτροπια τησ συνεχουσ γκρινιας για ολα και για ολους ,,... γενικα ειστε ευχαριστημενοι με κατι ? αν δεν σας αρεσει τραβατε να γινετε υποικοος αλλης χωρας και αν εχετε τα καρυδια οχι ευρωπαικης να δουμε τι ψαρια θα πιασετε ,,, απλα η καλοπεραση ειναι μητηρ πασης κακιας .... ουτε ο στρατοςσ σας αρεσει .. γενικα τι θα κανετε εσεις για το κρατος σας για πειτε μου ? αλλα το τσαμπα νοσοκομειο πανεπιστημιο τα θελετε ??? 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Ας μας πει ο @kostakis81 όλοι αυτοί γιατί δεν έχουν τσαμπέ δημοκρατικά καθήκοντα; Η απόλυτη κορόιδια, επιτροπη τον κορόιδων έπρεπε να λέγεται όχι εφορευτική επιτροπή. ασ διαλεγατε και εσεις τετοιο επαγγελμα ... χασατε ετσι ειναι ... 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Ας πω την δική μου unpopular opinion.... Ξερω οτι θα με μαυρίσετε λογικα καθηγητες/ΔΥ αλλα στα τόσα που ειπώθηκαν ας πω και εγώ την αποψη μου... Τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα δεν κλείνουν Παρασκευη και Δευτέρα; (ετσι γινόταν στα νιάτα μου). Ε ας φωνάξουν αυτους τους καθηγητές που και τις βασικές γνώσεις έχουν και αφου το μεροκαματο της Κυριακης είναι διπλό να ξεχρεώσουν την Παρασκευη και την Δευτέρα που δεν δουλευουν. I rest my case 10 1
koulkos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Κάποιες σκόρπιες σκέψεις για τη διαδικασία των εκλογών: Κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ όλων των κομμάτων (δεν γνωρίζω αν δύναται να νομοθετηθεί) η διεξαγωγή των εκλογών να λαμβάνει χώρα κατά το χρονικό διάστημα 1/11/ΧΧ - 30/04/ΧΧ+1 λόγω της τουριστικής μας οικονομίας. Δεν νοείται να χρησιμοποιούμε τον τουρισμό και τα έσοδα του σε όποιο αφήγημα μας βολεύει (σαν κράτος, κόμμα κτλ) αλλά να ξεχνάμε ότι εργάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας από Μάιο εως Οκτώβριο. Στην εφορευτική επιτροπή λαμβάνουν μέρος είτε δάσκαλοι - καθηγητές των οποίων τα σχολεία είναι κλειστά 2 ημέρες για μία Κυριακή των εκλογών, είτε μακροχρόνια άνεργοι από τον τοπικό ΟΑΕΔ. Αν δεν βολεύουν τα παραπάνω τότε να δίνεται αμοιβή στα μέλη των επιτροπών με αποζημίωση 5-6,00 μικτά/ ώρα (όπως σε όλα σχεδόν τα προγράμματα ΟΑΕΔ) με ανώτατο όριο τις 14 ώρες. Να μπει ρήτρα στις συμβάσεις του δημοσίου με τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διανομή των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά που να τις υποχρεώνει να παραδώσουν εκείνη την ημέρα επαρκή ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες της επιτροπής ως αντιστάθμισμα των 2 χαμένων ημερών. Άσκηση εκλογικού δικαιώματος μέσω gov.gr. Από τη στιγμή που μου επιτρέπεις να βγάλω μια Υ/Δ μέσω gov και αυτό το χαρτί το δέχεται το δικαστήριο και η κάθε δημόσια αρχή, γιατί να μη μπορώ να ψηφίσω από τον καναπέ μου και με υποχρεώνεις να κάνω χιλιόμετρα; Ας βάλουν επιβεβαίωση μέσω κινητού, mail, σκαναρίσματος οφθαλμού, δεν με νοιάζει, ας βρουν τον τρόπο αυτοί που πληρώνονται για αυτό. Εν έτει 2023 και η γυναίκα μου δεν ψήφισε γιατί δεν μαζεύτηκε ο απαιτούμενος αριθμός στο τμήμα ετεροδημοτών. Για την αντιμετώπιση της αποχής δεν θέλει φοβέρες και φυλακές. Όποιος δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δεν δικαιούται κανένα επίδομα/pass εκτός από εκείνο του παιδιού και της ανεργίας. Δεν μπορεί να λάβει μέρος σε εξοικονομώ, κοινωνικό τουρισμό, τίποτα. Το κράτος απαιτεί μία φορά την 4ετια να πράξεις το καθήκον σου και εμείς πέρα βρέχει. Από το μέτρο να εξαιρούνται οι άνω των 70-75, οι έχοντες δικαιολογητικό νοσηλείας ή μόνιμης αναπηρίας και οι ασκούντες κρατικό/δημόσιο έργο εκτός συνόρων. Απαγόρευση άσκησης εκλογικού δικαιώματος σε όσα ΑΦΜ δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση τα τελευταία 4 χρόνια και σε όλους τους απόδημους ως μη κατοικούντες πλέον στη χώρα - μεταφορά φορολογικής κατοικίας. 4
Pwpwpw Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kostakis81 είπε ασ διαλεγατε και εσεις τετοιο επαγγελμα ... χασατε ετσι ειναι ... Όποτε τα τσαμπε δημοκρατικά καθήκοντα είναι επιλεκτικά και δεν αφορούν όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, πάει ανάλογα με το επάγγελμα, μάλιστα. Μιας και βαζεις συνεχώς ταμπέλες, μια λες για επαγγέλματα, ποιο πίσω έγραφες για ανέργους και για ΚΕΑ, εσυ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Είσαι δικαστικός, δημόσιος υπάλληλος, η φιλαράκι δικαστικού-αρα πιθανός γραμματέας; Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, InsertCoinToJoi είπε Ας πω την δική μου unpopular opinion.... Ξερω οτι θα με μαυρίσετε λογικα καθηγητες/ΔΥ αλλα στα τόσα που ειπώθηκαν ας πω και εγώ την αποψη μου... Τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα δεν κλείνουν Παρασκευη και Δευτέρα; (ετσι γινόταν στα νιάτα μου). Ε ας φωνάξουν αυτους τους καθηγητές που και τις βασικές γνώσεις έχουν και αφου το μεροκαματο της Κυριακης είναι διπλό να ξεχρεώσουν την Παρασκευη και την Δευτέρα που δεν δουλευουν. I rest my case Τι εννοείς; Να τους κόψεις 1 από τα 208 ελεύθερα Σαββατοκύριακα στην τετραετία; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις