Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου  ηρθε  χαρτι που λεει οτι ειμαι μελος της εφορευτικης επιτροπης στις εκλογες, οποτε θα πρεπει να αφιερωσω καμια 15αρια ωρες στο εκλογικο κεντρο την Κυριακη των εκλογων αμισθη.

Αν αρνηθω το δωρο της επιλογης που μου δοθηκε και  δεν παω θα με μαλωσουν?

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Sad 4
  • Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Μου  ηρθε  χαρτι που λεει οτι ειμαι μελος της εφορευτικης επιτροπης στις εκλογες, οποτε θα πρεπει να αφιερωσω καμια 15αρια ωρες στο εκλογικο κεντρο την Κυριακη των εκλογων αμισθη.

Μην σε τρομάζουν με αστυνομίες κλπ. Δεν θα σου κάνουν τίποτα. Απλά μην πας να ψηφίσεις. Ειδικά αν δεν παρέλαβες το χαρτί ο ίδιος, μπορείς να κάνεις και τον χαζό ότι δεν έλαβες τίποτα. Το ίδιο έγινε και με μένα στις εκλογές του 2015, απλά δεν πήγα καν να ψηφίσω. Γενικά να πω ότι είμαστε και κανά σοβαρό κράτος, με παροχές κλπ, να καταλάβω την ταλαιπωρία του να δουλέψουμε αμισθί 15 ώρες για τις εκλογές. Αλλά σε ένα κράτος σαν το δικό μας, τι μας παρέχει προκειμένου να του χαρίσουμε άλλες 15 ώρες απο την ζωή μας. Ειδικά όταν οι αντιπρόσωποι πληρώνονται κανονικά.

• Like 15
  • Thanks 2
  • Sad 3
Δημοσ.

γενικα κανε οτι γουσταρεις και κοιτα μονο την παρτη σου γραψτους ολους εκει που δεν πιανει...τι σε νοιαζει εσενα που εγω θα παω απο το χαραμα εκει

• Like 9
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

οι καλπες κλεινουν 7. πηγανε 6 να ψηφισεις και να μετρησεις. 8.30 θα εισαι σπιτι σου.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

οι καλπες κλεινουν 7. πηγανε 6 να ψηφισεις και να μετρησεις. 8.30 θα εισαι σπιτι σου.

αυτό ακριβώς. Μάλιστα επειδή σε αυτές δεν έχει σταυροδοσια κ θα έχει μεγαλύτερη αποχή, άρα μετράς μόνο το ενα κόμμα τοσα, το άλλο τοσα, συνολο τόσα, σε 25-30min έχεις τελειώσει από όλα κ φεύγεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

γενικα κανε οτι γουσταρεις και κοιτα μονο την παρτη σου γραψτους ολους εκει που δεν πιανει...τι σε νοιαζει εσενα που εγω θα παω απο το χαραμα εκει

Προφανως και δεν με νοιάζει, εσυ εφοσον το επιθυμείς πήγαινε από το χάραμα όπως λες.

32 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Το χαρτί λέει ότι πρπει να είμαι εκεί 6 το πρωί, όποτε αν δεν παρουσιαστώ και θελήσουν με ψάξουν θα έρθουν μα με βρουν πρωί πρωί φαντάζομαι.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Sad 3
Δημοσ.

Το κλασσικό αγαπημένο μας thread κατά την προεκλογική περίοδο. 

Το αν θα υπάρξουν κυρώσεις και τι ακριβώς, εξαρτιέται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο του τμήματος. 

Αν δεν έρθει κανένας, σε παίρνει τηλέφωνο ή στέλνει αστυνομία στο σπίτι να σε φέρουν με το ζόρι. Η αστυνομία αν δεν ανοίξεις την πόρτα δεν έχει δικαίωμα να μπουκάρει μέσα. 

Αν δεν ανταποκριθείς όταν έρθει η αστυνομία, μπορεί να σου γίνει μήνυση. 

Εαν έρθει κόσμος και επαρκούν τα τακτικά μέλη της επιτροπής, μπορεί να κρατήσουν κάποιον αναπληρωματικο. 

Σχεδόν σίγουρα θα σε έχουν σημειωμένο και θα σε κρατήσουν με το ζόρι όταν θα πας να ψηφίσεις. Οπότε αν δεν θες με τίποτα μπλεξίματα τότε δεν πας και να ψηφίσεις. 

Όσο λιγότεροι καταφέρουν να έρθουν στο εκλογικό τμήμα ως μέλη της επιτροπής, τόσο περισσότερο φορτώνεις με δουλειά όσους πάνε εκεί.

Η καταμέτρηση κατά μέσο όρο για τμήματα της Αθήνας, τελειώνει από τις 11 ως τις 1 το βράδυ. Εάν όμως δεν γίνει σωστά, κάτι πάει στραβά και υπάρξουν αποκλίσεις, τότε επαναλαμβάνεται όλη η διαδικασία και θα τελειώσετε κατά τις 3. Σε extreme καταστασεις και πάλι απόκλισης τελειώνετε στις 5-6 και σε κάθε εκλογές, υπάρχει ένα ποσοστό μικρότερο του 0.5-1% που τελειώνουν σε 2 ημέρες. 

Δημοσ.

Τα εκλογικά έχουν πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό εκλογέων. Ξαναλέω ότι σε αυτές τις εκλογές η καταμέτρηση δεν περιλαμβάνει σταυρούς προτίμησης κ γίνεται ακαριαία μόνο επί των συνδυασμων, λευκα/άκυρα. 

Κοινώς... εξπρες. Συμφωνείτε, υπογράφετε, τόσα το ενα κομμα, τόσα το άλλο κ έφυγες. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Προφανως και δεν με νοιάζει, εσυ εφοσον το επιθυμείς πήγαινε από το χάραμα όπως λες.

Το χαρτί λέει ότι πρπει να είμαι εκεί 6 το πρωί, όποτε αν δεν παρουσιαστώ και θελήσουν με ψάξουν θα έρθουν μα με βρουν πρωί πρωί φαντάζομαι.

Μην πας από 6, πήγαινε κατά τις 7 η κανένα μισάωρο πριν ξεκινήσουν οι εκλογές. 

Οποτε θέλει ο δικαστικός δίνει εντολή και σε αναζητούν στο σπίτι. Άμα είναι κανένας που κινείται 1000% by the book μπορει να σε ψάξει από το πολύ πρωί, οι περισσότεροι περιμένουν πόσοι θα έρθουν τακτικά και αναπληρωματικα μέλη και κάνουν την δουλειά τους με αυτούς. Αν αυτοί δεν επαρκούν και οι υπόλοιποι ζορίζονται να βγάλουν την δουλειά τοτε κινούνται μέσω αστυνομίας να έρθουν σπίτι. 

4 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

Τα εκλογικά έχουν πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό εκλογέων. Ξαναλέω ότι σε αυτές τις εκλογές η καταμέτρηση δεν περιλαμβάνει σταυρούς προτίμησης κ γίνεται ακαριαία μόνο επί των συνδυασμων, λευκα/άκυρα. 

Κοινώς... εξπρες. Συμφωνείτε, υπογράφετε, τόσα το ενα κομμα, τόσα το άλλο κ έφυγες. 

Πολύ σωστός μου διέφυγε αυτό. 

Αλλάζει αρκετά η διαδικασία έτσι. 

Δημοσ.

Εάν σε καλέσουν και δε σκοπεύεις να πας, απλά δεν εμφανίζεσαι. Είτε πας μονοήμερο κάπου (:D), ή κάθεσαι σπίτι και κάνεις τον ψόφιο κοριό. Σε ακραίο σενάριο μπορεί να στείλουν την αστυνομία να σε αναζητήσει, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να «μπουκάρουν», οπότε ακόμα και μέσα να 'σαι και απλά να κάνεις πως δεν είσαι, όλα καλά. Θα χτυπήσουν 5 κουδούνια σ' ένα σπίτι με κλειστά παράθυρα, δε θ' ανοίξει κανείς και θα φύγουν.

Εννοείται φυσικά ότι δε πας να ψηφίσεις μετά από δύο ώρες με φραπεδιά στο χέρι, ε. Ακόμα και τότε θα σε τσιμπήσουν.

Σε σούπερ ακραίο σενάριο να ξέρεις ότι παίζουν και μηνύσεις ακόμα (οπότε αν είσαι κατσικοπόδαρος θα το φας αργότερα το παλούκι), αλλά δεν έχει τύχει ούτε άρθρο να διαβάσω ότι έγινε «κάπου, κάποτε», οπότε μάλλον δε φτάνει μέχρι εκεί το θέμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rodosf1 είπε

Μα δεν είναι μόνο η καταμέτρηση. Το χαρτί γράφει 6 το πρωί και οι κάλπες κλείνουν 7 το απόγευμα, αρα έχουμε ήδη 13 ώρες μέχρι εδώ!

Δημοσ.

το ξέρω, είπα αν θες τυπικά να μην είσαι non show up, πας απλά καμία ωρίτσα πριν κλείσουν. Βέβαια όπως ειπώθηκε χώνεις άλλους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά. Κ πάλι όμως επειδή είναι εύκολες εκλογές κ γρήγορη διαδικασία αν  πιάσετε το δικαστικό θα σας αφήσει να το μοιράσετε κ να είστε σίγουρα όλοι εκεί στο μισάωρο της καταμέτρησης. Στη δημοκρατία άλλωστε όλα κερδίζονται με διεκδικήσεις :)

By the way αν ενδιαφέρεσαι για... γνωριμίες θα μαζέψεις κάμποσες αν είσαι σε εκλογικό 😉

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν στην προηγούμενη.  Δεν είναι και τόσο τραγικό αν και τελειώσαμε στη 1:30. Αυτή τη φορά δεν νομίζω να πάρει πάνω από δίωρο η καταμέτρηση. Επίσης για πρώτη φορά με την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων επιβεβαίωσαν την προσέλευση την μελών της εφορευτικης.  Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά σίγουρα ένα έτοιμο αρχείο είναι πιο εύκολα διαχειρισιμο. 

Κατά τα άλλα ήταν και δυο ωραίες νεαρές και πέρασε η ώρα 🤪

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.

Εκεί πού ψήφισα στίς 21 πήγα κατά τίς 4 καί ήταν μόνο ο δικαστικός καί ο γραμματέας του καί αυτοί έκαναν όλη τήν δουλειά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...