Goulam Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 30 λεπτά πριν, filip123go είπε Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό και είναι και ο κυριότερος λόγος φαντάζομαι που οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν τους ενσωματωμένους browser password managers. Μάλιστα στο πρόσφατο χακάρισμα του Linus είχε πει ότι του κλέψανε και τους αποθηκευμένους κωδικούς στον browser μαζί με τα sessions οπότε όπως λες και εσύ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Εμένα προσωπικά όμως μου κίνησε λίγο το ενδιαφέρον η καινούργια (νομίζω?) ρύθμιση που βάλανε στον password manager για "Set up on-device encryption". Που αν την έχουν υλοποιήσει σωστά ίσως να λύνει αυτό το πρόβλημα. Και κάτι λίγο πιο άσχετο. Για ποιο λόγο άραγε η microsoft ενώ έκανε τον κόπο να φτιάξει credential manager δεν κάθισε να τον ενσωματώσει λίγο καλύτερα με τους διάφορους browsers και apps όπως κάνουν οι third-party password managers; Κάθεται και ασχολείται με πραγματικά ανούσια πράγματα όπως revamp του calculator και του snipping tool και το να έχει σελίδα ρυθμίσεων με UI από τις 4 τελευταίες εκδόσεις windows αλλά για κάποιο λόγο δεν λέει να κάνει τίποτα χρήσιμο; Rant over.
nikosgalis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 13 ώρες πριν, comfuzio είπε Selfhosted VaultWarden σε docker ή σε proxmox lxc και τέλος Το στέλνω και στην μάνα μου που της αρέσουν τέτοιες απλές και εύχρηστες λύσεις. 1
comfuzio Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 55 λεπτά πριν, nikosgalis είπε Το στέλνω και στην μάνα μου που της αρέσουν τέτοιες απλές και εύχρηστες λύσεις. Τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και επιδέξιους πισινούς. Just saying
gkatsogr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Κι εγώ τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι για κάποια λύση επι πληρωμή για διαχειριστή κωδικών και κλείνω στο NordPass γιατί όντως με το Google μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Εννοείται πως κωδικούς "ευαίσθητους" δεν τους αποθηκεύω στον φυλλομετρητή αλλά όντως θα ήθελα και για ασήμαντα sites να έχω ξεχωριστούς πολύπλοκους κωδικούς χωρίς να μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους χακάρει εύκολα.
Shinji ikari Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 18 ώρες πριν, tadegr είπε ναι για να μπορεί να πουλάει και τους κωδικούς μας όπως τα δεδομένα μας Δεν θα ρισκάρει η Google να φαληρίσει για να κάνει καμιά αρπαχτή κάποιος scamer. Όλα πάνε στην εταιρεία όπως είναι κρυπτογραφημένα, όταν γίνει δυνατός ο quantum computer, θα τα σπάσουν όλα. 2FA και Fido οι μόνες λύσεις μέχρι τώρα.
nikosgalis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Εν τω μεταξύ βλέπω ότι ο καθένας θεωρεί ότι η δική του επιλογή είναι η πιο ασφαλής. "1Password και ησύχασα", "Bitwarden και τέλος", κλπ, κλπ. Στο LastPass δεν έσπασε η κρυπτογράφηση, έκανε μ@λ@κια ένας εργαζόμενος εκεί και του χάκεψαν τον υπολογιστή, και απορώ πώς γίνεται να είστε τόσο 1000% βέβαιοι ότι όλοι οι υπάλληλοι και όλες οι διαδικασίες είναι εντελώς απόρθητες σε όλες τις άλλες εταιρίες. Έτσι πιστεύαμε και για το last pass διαβάζοντας για end to end encryption, τα ίδια ακριβώς γράφουν όλες οι ιστοσελίδες. Οπότε θα πρότεινα να είστε πολύ επιφυλακτικοί και με τις άλλες λύσεις γιατί τρύπες δεν είναι απίθανο να υπάρχουν και αλλού. Όσο για λύσεις τύπου selfhosted docker και αποθήκευση σε τοπικο PC, τις θεωρώ ακόμη λιγότερο ασφαλείς, εκτός αν έχετε καμμιά ομάδα που να εφαρμόζει critical patches στο OS ή στο VaultWarden Server ανα πάσα στιγμή ή έχετε firewalls μπροστά από το docker, ή αν με το "PC" αναφέρεστε σε υπολογιστή που είναι απομονωμένος σε κάποιο υπόγειο, δεν επικοινωνεί με το Ιντερνετ, δεν λαμβάνει εμαιλ, δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες, δεν κατεβάζει torrents, δεν, δεν δεν.
EuphangeL Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, comfuzio είπε Τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και επιδέξιους πισινούς. Just saying Εντελώς μεταξωτό εσώρουχο, η λύση σου. 1password μόνο. Κάθε cent που ζητάνε για την συνδρομή, το αξίζουν.
comfuzio Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Εντελώς μεταξωτό εσώρουχο, η λύση σου. 1password μόνο. Κάθε cent που ζητάνε για την συνδρομή, το αξίζουν. Δεν έχει να κάνει, αν θες password manager και να είναι ασφαλής, είναι η μόνη λύση. Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε από την στιγμή που δεν είναι σε δικό σου χώρο.
EuphangeL Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, comfuzio είπε Δεν έχει να κάνει, αν θες password manager και να είναι ασφαλής, είναι η μόνη λύση. Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε από την στιγμή που δεν είναι σε δικό σου χώρο. Φαντάζομαι φτιάχνεις και το δικό σου λειτουργικό για να είσαι ασφαλής, κατασκευάζεις το δικό σου modem/router κλπ κλπ? 😛 1Password Security Design whitepaper Συγκεκριμένα Data at rest και Server Infrastructure. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από EuphangeL
comfuzio Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Φαντάζομαι φτιάχνεις και το δικό σου λειτουργικό για να είσαι ασφαλής, κατασκευάζεις το δικό σου modem/router κλπ κλπ? 😛 1Password Security Design whitepaper Συγκεκριμένα Data at rest και Server Infrastructure. Καλά εσύ το τερμάτισες και το πήγες σε άλλο επίπεδο!
jimarass26 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 12/6/2023 στις 9:02 ΜΜ, valkon είπε Εμένα με τρομάζει πόση googloποίηση έχω προσωπικά. Αν για οποιοδήποτε λόγο φάω ban στο email που έχω χρόνια, απλά καταστράφηκα. Γι'αυτό έχεις και emails άλλων παρόχων. Γενικά νόμος στην αγορά και στη ζωή: ΔΕΝ εξαρτάσαι ΠΟΤΕ από έναν προμηθευτή. Τώρα η περίπτωση να φας ban στο email είναι μηδαμινη. Αν βγει βρώμα ότι γίνεται αυτό, η φήμη του παρόχου καταστρέφεται αναντιστρεπτή. Γιατί νομίζεις ο Cook αρνήθηκε να ανοίξει το iOs στο FBI? (και για να σε προλάβω, ο αμερικάνος χέστηκε για μενα και εσενα αλλα δεν χεστηκε για τον εαυτό του, οπότε εκεί παίζει αληθινή μάχη) 10 ώρες πριν, EuphangeL είπε Φαντάζομαι φτιάχνεις και το δικό σου λειτουργικό για να είσαι ασφαλής, κατασκευάζεις το δικό σου modem/router κλπ κλπ? 😛 1Password Security Design whitepaper Συγκεκριμένα Data at rest και Server Infrastructure. Όταν εμένα με πιάνουν τα συνομωσιακά, δεν ξεχνάω να λέω στον εαυτό μου: 9 στους 10 δισεκ/χους ειναι αυτοδημιούργητοι, και παίρνω θάρρος! Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από jimarass26
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα