dawnkin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα στον κόσμο, πρόσφατα χωρίς κανένα λόγο το pc μου(σταθερό) δεν μου αναγνωρίζει το καλώδιο ethernet. Δοκίμασα άλλο καλώδιο και δοκίμασα να το τεστάρω σε άλλο σπίτι αλλά τίποτα, ιντερνετ έχω κανονικά, προς το παρόν έχω βολευτεί με ένα wifi usb αλλά οι ταχύτητες είναι πολύ μικρές. Ξέρει κανείς αν μπορεί να φτιαχτεί η κάρτα δικτύου σε περίπτωση που έχει πάθει κάτι ή να αλλαχτεί; Εννοείται το να αλλάξω μητρική προς το παρόν δεν γίνεται γιατι έχω ddr3 και θα μου είναι πολύ δύσκολο οικονομικά να αλλάξω μητρική γιατί θα πρέπει να αλλάξω cpu και ram. Υπάρχει κάποιος τρόπος να λυθεί το ζήτημα; Ευχαριστώ πολύ.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Αγορασε μια ανεξάρτητη καρτα δικτύου και βαλτην
dawnkin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Αγορασε μια ανεξάρτητη καρτα δικτύου και βαλτην να την βάλω στην μητρική εννοείς;
Xristaras12 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 ναι Υπάρχουν κάρτες δικτύου που μπαίνουν στις pci-e θύρες η σε usb. Δεν είναι και τρομερά απίθανο να "πεθάνει" η κάρτα, η το οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξάρτημα απο τη μια μέρα στην άλλη. Αν σε ενδιαφέρει, γράψε ποια μητρική έχεις αρχικά και ποσα χρήματα διαθέτεις. Αν και, δεν θα είναι ακριβή η καρτούλα.
dawnkin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε ναι Υπάρχουν κάρτες δικτύου που μπαίνουν στις pci-e θύρες η σε usb. Δεν είναι και τρομερά απίθανο να "πεθάνει" η κάρτα, η το οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξάρτημα απο τη μια μέρα στην άλλη. Αν σε ενδιαφέρει, γράψε ποια μητρική έχεις αρχικά και ποσα χρήματα διαθέτεις. Αν και, δεν θα είναι ακριβή η καρτούλα. GA-B85M-HD3, διαθέτω ένα πεντηντάρικο περίπου και είδα στο σκρουτζ οτι παίζουν τέτοιες τιμές κυρίως, έχεις κάποια να μου προτείνεις;
Xristaras12 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 99,9% μια απλή TP-LINK ή ASUS θα σου κάνει άψογα την δουλειά. Τι γραμμή έχεις; αν είναι για fiber γραμμές θα χρειαστείς λογικα gigabit για να πιάνεις τα μέγιστα.
dawnkin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε 99,9% μια απλή TP-LINK ή ASUS θα σου κάνει άψογα την δουλειά. Τι γραμμή έχεις; αν είναι για fiber γραμμές θα χρειαστείς λογικα gigabit για να πιάνεις τα μέγιστα. fiber 100αρα έχω, άρα θα πάω στην gigabit;
Xristaras12 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 όχι, όχι απαραίτητα βασικά. Μόνο αν κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα με τον υπολογιστή. Πχ κατεβάζεις με 10ΜΒ/s και παράλληλα μπορεί να εχεις κάποιον NAS και να τραβάς αρχεία η να στέλνεις σε κάποιο media center. Αν και απ ότι βλέπω, διαφορές στην τιμή εξωφρενικές δεν έχουν για να πεις οτι δεν συμφέρει να πας στην 1000αρα κάρτα. Θα την τερματίσεις ποτέ; μάλλον όχι. Προσωπικά ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ θα έβλεπα τι παίζει απο drivers για το λειτουργικό μου (μπορεί να χρησιμοποιείς λινουξ πχ η win11 και να μην παίζει) καθώς και αν υπάρχουν ασυμβατότητες με την συγκεκριμένη μητρική.
CsIns Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Να πάρεις την gigabit κάρτα. Αν έχεις 100ρα γραμμή, πιθανόν είναι 110 (η cosmote σίγουρα δινει ένα +10% ) που σημαίνει κάπου στα 12.3 mb/s δηλαδή 1mb λιγότερο από μη gigabit κάρτα. Αν βάλεις κάποια στιγμή 1000ρα γραμμή, η gigabit θα χρησιμοποιείται 100%. 1
dawnkin Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 46 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε όχι, όχι απαραίτητα βασικά. Μόνο αν κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα με τον υπολογιστή. Πχ κατεβάζεις με 10ΜΒ/s και παράλληλα μπορεί να εχεις κάποιον NAS και να τραβάς αρχεία η να στέλνεις σε κάποιο media center. Αν και απ ότι βλέπω, διαφορές στην τιμή εξωφρενικές δεν έχουν για να πεις οτι δεν συμφέρει να πας στην 1000αρα κάρτα. Θα την τερματίσεις ποτέ; μάλλον όχι. Προσωπικά ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΝΤΩΣ θα έβλεπα τι παίζει απο drivers για το λειτουργικό μου (μπορεί να χρησιμοποιείς λινουξ πχ η win11 και να μην παίζει) καθώς και αν υπάρχουν ασυμβατότητες με την συγκεκριμένη μητρική. Κατεβάζω περίπου με 10-11MB/s ανάλογα και γενικά δεν κάνω πράγματα στο pc πέρα απ το να παίζω κανά game μετά τη δουλειά, Απλά θέλω να βρω τρόπο να πιανω την 100αρα μου χωρίς προβλήματα μέχρι να μαζέψω λεφτά για αλλαγή μητρικής 24 λεπτά πριν, CsIns είπε Να πάρεις την gigabit κάρτα. Αν έχεις 100ρα γραμμή, πιθανόν είναι 110 (η cosmote σίγουρα δινει ένα +10% ) που σημαίνει κάπου στα 12.3 mb/s δηλαδή 1mb λιγότερο από μη gigabit κάρτα. Αν βάλεις κάποια στιγμή 1000ρα γραμμή, η gigabit θα χρησιμοποιείται 100%. Στο σκρούτζ μου βγάζει μία με 2400MBps και μια με 1733MBPS, δεν ξέρω αν κοιτάω σωστά. https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface/m/229/Gigabyte.html?o=καρτα+δικτυου
vagelis2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Αυτες ειναι wifi που εβαλες.. https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface.html?keyphrase=gigabit+ethernet Αυτες ethernet.. Εγω λεω σε gigabit να πας να είσαι οκ εκτος αν οικονομικά δεν μπορείς.. διαφορά με την 100 αρα σύνδεση στο ίντερνετ δεν θα δεις μεγάλη μπορεί να όμως να φλονταρει αν ανεβάζεις κιολας.. Καλυτερα gigabit.. Πες και τι λειτουργικό φορας να σε βοηθήσει κάποιος στην επιλογή ίσως.. η ψαξε στην περιγραφή της κάρτα στο σκρουτζ.. Πσ. Ρωτα κ το κατάστημα καλου κακου..
manolis940 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα, αν θα πάρει 100αρα ή 1000αρα κάρτα το 2023 όταν η διαφορά στην τιμή είναι αστεία; Σήμερα έχει 100αρα γραμμή αύριο χτυπάει το τηλέφωνο με μια προσφορά στα 200 9 ώρες πριν, dawnkin είπε Στο σκρούτζ μου βγάζει μία με 2400MBps και μια με 1733MBPS, δεν ξέρω αν κοιτάω σωστά. https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface/m/229/Gigabyte.html?o=καρτα+δικτυου Πρόβλημα με το καλώδιο δεν έχεις; Γιατί wifi κάρτα; Για σένα που παίζεις παιχνίδια θα σου ανεβάσει έστω και λίγο το ping χωρίς λόγο. Προσοχή λίγο. Αυτά που βλέπεις στο download σου είναι 11MBps ενώ ο πάροχος σου δίνει 100Mbps. Για να κάνεις σύγκριση με τον πάροχο θα πρέπει να μετατρέψεις ένα απ' τα 2 πχ. 11*8 = 88Μbps.
dawnkin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Στις 13/6/2023 στις 8:32 ΠΜ, manolis940 είπε Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα, αν θα πάρει 100αρα ή 1000αρα κάρτα το 2023 όταν η διαφορά στην τιμή είναι αστεία; Σήμερα έχει 100αρα γραμμή αύριο χτυπάει το τηλέφωνο με μια προσφορά στα 200 Πρόβλημα με το καλώδιο δεν έχεις; Γιατί wifi κάρτα; Για σένα που παίζεις παιχνίδια θα σου ανεβάσει έστω και λίγο το ping χωρίς λόγο. Προσοχή λίγο. Αυτά που βλέπεις στο download σου είναι 11MBps ενώ ο πάροχος σου δίνει 100Mbps. Για να κάνεις σύγκριση με τον πάροχο θα πρέπει να μετατρέψεις ένα απ' τα 2 πχ. 11*8 = 88Μbps. Σε ευχαριστώ, ξέχασα να αναφέρω κάτι που μου κάνει τρελή εντύπωση είναι πως το λαμπάκι στην θήρα του ethernet αναβει κανονικά, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό κάπου αλλά σκέφτομαι μήπως εξαφανίστηκε κάνα driver από τα windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα