Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!! Επειδή δεν ξέρω τι να κανω όσο αφορά το πανεπιστήμιο και το μέλλον μου τι αξίζει να κάνω άμεσα. Να σταματήσω τις σπουδές και να βεω δουλειά οπουδήποτε η να προσπαθήσω να την τελειώσω και ότι γίνει. Αυτή τη στιγμή χρωστάω 25 μαθήματα και δεν ξέρω κυριολεκτικά τι τροπο να βρω ώστε να τα περάσω γρήγορα. 

ΥΓ. Δεν μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα λόγω οικονομικών δυσκολιων

Επεξ/σία από Aggelos468
Δημοσ.

Αν υπαρχει αναγκη να δουλεψεις για να επιβιωσεις, τοτε δουλεψε. Θα ηταν ιδανικο αμα καταφερεις να τα συνδυάσεις αλλα ειναι δυσκολο.
Παντως να ξερεις οτι κατα 90% θα το μετανιωνεις για πολλα χρονια οτι εμεινες χωρις πτυχιο ενω ειχες την ευκαιρια.

• Like 1
Δημοσ.

Τι σχολή είσαι; Είσαι σε σχολή που έχει κάποια επαγγελματική αποκατάσταση; 

Τα μαθήματα που χρωστάς είναι όλα παλούκια ή κάποια είναι πιο εύκολα;;

Εργαστήρια ή εργασίες χρωστάς; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, shrimpycat είπε

Τι σχολή είσαι; Είσαι σε σχολή που έχει κάποια επαγγελματική αποκατάσταση; 

Τα μαθήματα που χρωστάς είναι όλα παλούκια ή κάποια είναι πιο εύκολα;;

Εργαστήρια ή εργασίες χρωστάς; 

Είμαι στην Αθήνα στο τμήμα Τοπογραφίας στο ΠΑΔΑ

Τα περισσότερα μαθήματα ναι είναι παλούκια μιας και 4 από αυτά έχουν άμεσα σχέση με μαθηματικά και πολλά άλλα έμμεσα. 

Η αλήθεια ναι χρωστάω και ασκήσεις μιας και τα πιο πολλά μαθήματα έχουν ασκήσεις η θέμα εξαμήνου που αν δεν τα παραδώσεις έχεις μειωμένη βαθμολογία. 

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι η τοπογραφια ειναι τμημα που εχει επαγγελματικη αποκατασταση, δεν πχ σαν το Εργων Υποδομης το παλιο. ΟΜΩΣ ακριβως επειδη εχει ζητηση πρεπει να γινονται και οι εργασιες και οι ασκησεις, ωστε να εξοικιωθεις με το αντικειμενο. Αν εχεις σκοπο να συνεχισεις στον τομεα, καλο ειναι να αποφοιτησεις. Μπορει και χωρις πτυχιο να εχεις τυχη, αλλα θα ειναι πιο δυσκολο και λιγοτερα λεφτα.

Αν δεν σε νοιαζει το αντικειμενο, ειναι καλη ηλικια να στραφεις αλλου, χωρις να χασεις χρονο και χρημα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει χρονικός περιορισμός ν+2 στα μέγιστα χρόνια ολοκλήρωσης των σπουδών? Αν δεν έχεις τότε πάλεψε το με μια απασχόληση παράλληλα ώστε να εξασφαλίσεις τα ελάχιστα για διαβίωση. Θα ζοριστεις σίγουρα αλλά καλύτερα από το να μείνεις χωρίς πτυχίο ενώ είχες την ευκαιρία. Θα το μετανιώσεις μπορεί μετά αν δεν το παρεις. Είναι σημαντικό εφόδιο.

Δημοσ.

Βρές δουλειά πάνω στο αντικείμενο και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές σου. Ο κλάδος που είσαι βασίζεται στα επαγγελματικά δικαιώματα που σου δίνει το πτυχίο οπότε επ'ουδενί μην τα παρατήσεις σίγουρα θα το μετανιώσεις στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Υπάρχει χρονικός περιορισμός ν+2 στα μέγιστα χρόνια ολοκλήρωσης των σπουδών? Αν δεν έχεις τότε πάλεψε το με μια απασχόληση παράλληλα ώστε να εξασφαλίσεις τα ελάχιστα για διαβίωση. Θα ζοριστεις σίγουρα αλλά καλύτερα από το να μείνεις χωρίς πτυχίο ενώ είχες την ευκαιρία. Θα το μετανιώσεις μπορεί μετά αν δεν το παρεις. Είναι σημαντικό εφόδιο.

Υπάρχει περιορισμός έως το '28, αλλιώς με διώχνουν. Αν βρω κάποια απασχόληση το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχω μετά αρκετό χρόνο ώστε να ασχοληθώ και με τα μαθήματα (ο λόγος άλλωστε που δεν έχω βρει κάτι ακόμα). Ίσως κάνω μεττεγραφη επαρχία, τι γνώμη έχεις για το τελευταίο? 

Δημοσ.

Δεν καταλαβα, γιατι ακριβως δεν μπορεις να παρακολουθησεις?

25 μαθηματα δεν ειναι τιποτα εγω ειχα φτασει να χρωσταω 30😄

Σε καποια φαση πιεστικα και τα περασα. Φαντασου οτι την τελευταια εξεταστικη περασα με την μια τα 10 πιο δυσκολα μαθηματα της σχολης μου.

Πως γινεται? Εξυπνο διαβασμα, με τις καταλληλες σημειωσεις.

Παντως για μενα δεν ηταν ποτε επιλογη να μην την τελειωσω, οσο και αν δεν μου πολυαρεζε.

Δηλαδη τι αλλη επιλογη ειχα? Να τα παρατησω και να γινω σερβιτορος?

Εσυ τι δουλεια θα βρεις χωρις πτυχιο? Μπαριστα?

• Like 2
Δημοσ.

Προσπάθησε να την τελειώσεις τη σχολή βαλε στόχο 4-5 μαθήματα σε κάθε εξεταστική και προτίμησε να εχουν κοινά σημεία ωστε το διάβασμα να είναι πιο μαζεμένο. πχ ενα εξάμηνο δωσε τα μαθηματικά, στο άλλο αυτα που εχουν σχέση με σχεδιο, το Σεπτέμβρη τα σχετικά με τηλεπισκόπιση και GIS. (Παραδείγματα φέρνω δεν ξερω ακριβώς τι μαθήματα έχετε)

Αν είσαι δύσκολα οικονομικά κοιταξε μηπως μπορέσεις να μεινει σε φοιτητική εστία 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

Προσπάθησε να την τελειώσεις τη σχολή βαλε στόχο 4-5 μαθήματα σε κάθε εξεταστική και προτίμησε να εχουν κοινά σημεία ωστε το διάβασμα να είναι πιο μαζεμένο. πχ ενα εξάμηνο δωσε τα μαθηματικά, στο άλλο αυτα που εχουν σχέση με σχεδιο, το Σεπτέμβρη τα σχετικά με τηλεπισκόπιση και GIS. (Παραδείγματα φέρνω δεν ξερω ακριβώς τι μαθήματα έχετε)

Αν είσαι δύσκολα οικονομικά κοιταξε μηπως μπορέσεις να μεινει σε φοιτητική εστία 

Θα το δοκιμάσω και αυτό, έτσι κι αλλιώς το είχα σαν ιδέα να το κάνω, τόσο καιρό προσπαθούσα όσα πιο πολλά γίνεται με αποτέλεσμα να γίνεται μέσα στο κεφάλι μου ένα "αλαλούμ" και να μην μπορώ να κατανοήσω την ύλη του κάθε μαθηματος

Δημοσ.

Υπαρχει περιορισμος αλλα υπαρχει και η δυνατοτητα να δηλωσεις 'εργαζομενος φοιτητης' και σου διπλασιαζονται τα χρονια οπως επισης και για 2 χρονια να δηλωσεις διακοπη.. ΑΝ δειχνεις αδιαφορια στο τελος ναι θα σε στειλουν....
Ρωτα την γραμματεια της σχολης για σιγουρα τι ισχυει και τι χρειαζεται..
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ, ναι ειναι δυσκολο αλλα ειμασταν και εμεις πολλοι που και δουλευαμε και ζουσαμε οικογενειες και δανεια ξοφλουσαμε και σαραντα διαολοι μας κυνηγουσαν αλλα ξενυχτουσαμε και διαβαζαμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...