Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, panoskatos είπε

Το να συγκρινεις μισθούς χωρίς να συγκρίνεις και το κόστος διαβίωσης είναι λάθος . Εχω φίλους που μένουν σε διαφορετική χώρες τις Ευρώπης , παίρνουν 3 και 4 φορές μεγαλύτερο μισθό απ οτι θα έπαιρναν στην Ελλάδα αλλά τα έξοδα σε τρόφιμα , οικία κτλ είναι εξίσου τρεις και τέσσερις φορές πάνω , στην Ολλανδία ας πούμε το μοσχαρίσιο κρέας έχει κοντά στα 90€ το κιλό !!! 

Δεν είπα οτι ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου αλλά σίγουρα δεν ζούμε και στην χειρότερη.  

Παντως συγγενης μου ηρθε προσφατα απο ελλαδα εδω σε εμενα γερμανια και πηγαμε για κατι ψωνια για το σπιτι κοντεψε να βαλει τα κλαμματα.

Μιλαμε για φτηνια στην ελλαδα.

Ασε το κλαμμα που ριχνω εγω οταν κατεβαινω ελλαδα.

Επεξ/σία από BertaJourdan
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Άπιαστο σίγουρα δεν είναι για πολλούς....περιττό στη φάση αυτή και βάση specs, είναι για πολλούς όμως

Χμμμ δεν ξέρω.. Σίγουρα δεν είναι το gadget που θα κάνει την διαφορά στην ζωή μας.. Αλλά αρκετοί έχουν ήδη ένα headset τύπου oculus.. Ζούμε και χωρίς αυτό είναι η αλήθεια.. Αλλά δεν διαφωνώ με την άποψή σου. 

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, michael92 said:

Το θέμα είναι η σχέση ποιότητας-τιμής στο οποίο αποτυγχάνει. 

Ευτυχώς που έχεις άποψη για την ποιότητα και μπορείς να κρίνεις. Εύγε!

• Like 2
Δημοσ.

Το ότι τα 200χιλιαδες vision pro στα 3500 δολλάρια θα φυγουν σε μερικούς μήνες είναι το σίγουρο (μπορεί και νωρίτερα).

Το ότι αυτή η τεχνολογία όπως ακριβώς είναι το vision pro θα πουλήσει ποτέ 10εκατομμυρια τον χρόνο στα 1000-1500€ ή και λιγότερα, μόνο σίγουρο δεν είναι.

Παρακολουθώ στενά την αγορά των VR headsets εδώ και δέκα χρόνια. Πάντα το επόμενο headset είχε λίγο καλύτερη ανάλυση, λίγο περισσότερα καλούδια, οπώς καλύτερο χειρισμό, tracking κτλ., πάντα οι πρώτες εντυπώσεις ήταν διθυραμβικές και το wow factor στα ύψη. Αλλά μετά από μερικούς μήνες όλες οι συσκευές σκονίζονται σε ντουλάπες.

Οι λόγοι για την σταδιακή εγκατάλειψη των συσκευών συνοψίζονται στην άνεση, είτε φυσική, νιώθεις τις συσκευές στην μούρη, σε ζεσταίνουν, ιδρώνεις κτλ. είστε σε οπτική άνεση, το fov είναι περιορισμένο και κουράζει, το refresh rate, ακόμα και στα 90 ή 120hz, αρχιζει να σε ζαλίζει μετά από ώρα, το σταθερό focal distance επίσης κουράζει.

ΟΛΑ τα παραπάνω προβλήματα δεν έχουν λυθεί με το vision pro. Και βαριά συσκεύη είναι και τα fov, refresh rate είναι όπως των υπαρχόντων συσκευών και ουτε varifocal είναι. Όλα τα προβλήματα του VR είναι εδώ. Εκτός αν ενα απλό boost της αναλυσης και ένα στιβαρό interface θα λυσει ολα τα παραπάνω, κάτι που προσωπικά αμφιβάλω.

Καλο το vision pro μηπως κυλίσει λίγο η φάση με το VR, με τις πλάτες της μεγάλης apple, αλλά αυτή η συσκευή δεν πρόκειται να γίνει mainstream ποτέ, σε οποιανδήποτε τιμή. Χρειάζονται και αλλές τεχνολογίες να βελτιωθούν επιπλέον, σε κάποιο vision 2-3.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ένα πρώτο βήμα εταιρείας με τεράστια και ιδιαίτερα πιστή πελατεία. Δεν σημαίνει ότι θα πιάσει ουρανό με τη πρώτη, αλλά αν ξεκινήσει και το υποστηρίξει με εφαρμογές (που νομίζω εδώ θα είναι η ειδοποιός διαφορά με τον ανταγωνισμό, καθώς θα συμφέρει τους developers να δουλέψουν για πελάτες που πληρώνουν τις εφαρμογές τους), έχει την οικονομική άνεση να επιμείνει στην εξέλιξή του. Μην ξεχνάμε ότι η Apple κάθεται πάνω σε ένα χρηματοκιβώτιο μετρητών μεγαλύτερο του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Στο τέλος, κάθε νέα γενιά θα είναι «το καλύτερο Vision Pro που έχει βγάλει η Apple» και η ζωή θα συνεχιστεί.

Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς, ή ορθότερα έξω από αυτό. Η εικονική πραγματικότητα θα πετύχει, αυτό είναι το μόνο στοίχημα που θα έβαζα.

Επεξ/σία από dolph
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dolph είπε

Είναι ένα πρώτο βήμα εταιρείας με τεράστια και ιδιαίτερα πιστή πελατεία. Δεν σημαίνει ότι θα πιάσει ουρανό με τη πρώτη, αλλά αν ξεκινήσει και το υποστηρίξει με εφαρμογές (που νομίζω εδώ θα είναι η ειδοποιός διαφορά με τον ανταγωνισμό, καθώς θα συμφέρει τους developers να δουλέψουν για πελάτες που πληρώνουν τις εφαρμογές τους), έχει την οικονομική άνεση να επιμείνει στην εξέλιξή του. Μην ξεχνάμε ότι η Apple κάθεται πάνω σε ένα χρηματοκιβώτιο μετρητών μεγαλύτερο του Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Στο τέλος, κάθε νέα γενιά θα είναι «το καλύτερο Vision Pro που έχει βγάλει η Apple» και η ζωή θα συνεχιστεί.

Σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς, ή ορθότερα έξω από αυτό. Η εικονική πραγματικότητα θα πετύχει, αυτό είναι το μόνο στοίχημα που θα έβαζα.

Θα πετύχει γιατί θα είναι ο 'ευκολότερος' τρόπος για να καλύψει τις μίζερες πραγματικότητες πολλών! Δυστυχώς.

Επεξ/σία από skritikos
Δημοσ.

Πρώτη γενιά χωρίς λογισμικό. Σε τιμη στο θεο... Οι παλιοί ξέρουν ότι οι πρώτες γενιές συχνά πάνε ακλαφτες. Γιατι όταν και βγουν εφαρμογές θα είναι πλέον στην Δύση της ζωής του.. Για τους νεότερους; πάρτε παράδειγμα της rtx...ειναι μακ άρα παιχνίδια και εφαρμογές για συμβατα IBM το ξεχνάμε... Τώρα η τιμή είναι τιμή. Εδώ τα λαπτ της είναι 6 φορές υπερκοστολογιμενα.. Αυτό που είναι νέο κουλούρι περιμένε κάνεις να είναι νορμάλ; τεσπα. Καλή καρδιά. 

14 ώρες πριν, ChrisCalger είπε

Η σύντροφός μου είναι μουσικοθεραπευτρια σε σχολείο με άμεα. Παίρνει 21000 € το χρόνο. 

Φίλη μας στο αμερικα, ίδια ειδικότητα σε αντίστοιχο σχολείο, παίρνει 93000 δολάρια. 

Μην συγκρίνουμε μισθούς Ελλάδος με χώρες του δυτικού κόσμου. Επίσης εκτός των gamers, υπάρχουν απίστευτα πολλές ακόμη χρήσεις. Βιομηχανικους σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστες κλπ κλπ. 

Νομιζω ότι ήρθε για να μείνει. 

Ας θυμηθούμε όταν παρουσιάστηκε το iphone αντιδρασεις από πολλούς. 

Αν κ δεν είμαι apple boy, η υλοποίηση της σπέρνει κ δείχνει το δρόμο. 

Αφού έκανες σύγκριση στους μισθούς.. Δεν κάνεις και μια σύγκριση στο κόστος ζωής.. Για να δούμε... Γιατί στο Λονδίνο ένα καράβι λευτα επερνα. Και δεν έφταναν ούτε για κλασω 

Στις 12/6/2023 στις 6:30 ΜΜ, Tlykog είπε

Πολύ πολύ ακριβό. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτά τα χρήματα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα φτάσει τις 200.000 αποστολές.

Η Apple θα ήθελε να φτάσει τις 200.000 αποστολές...

Από ότι διαβάζω είναι πιθανότατα η καλύτερη υλοποίηση του είδους. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι μελλοντικά, όταν ωριμάσει περισσότερο η τεχνολογία, θα πέσει σε πιο λογικές τιμές. Έτσι κι αλλιώς, προς το παρόν, δουλεύει μόνο ε εφαρμογές της Apple. 

Το θέμα είναι όταν ωριμάσει η τεχνολογία αυτό θα είναι για μουσιακο έκθεμα.. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Mythoplasths είπε

Το θέμα είναι όταν ωριμάσει η τεχνολογία αυτό θα είναι για μουσιακο έκθεμα.. 

Προφανώς. Είναι η πρώτη έκδοση. Πάνω σε αυτή θα πατήσουν νεότερες, καλύτερες και φθηνότερες εκδόσεις.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...