Varnavas89 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Εχω ενα ford focus 7 σαν δεύτερο αμαξι για την πόλη και σκέφτομαι για αλλαγή εφόσον το εχω για χρήση πόλη και στα πέριξ, μήπως μπορώ να πάω σε κατι ακόμη πιο οικονομικό ίδιας εποχής (απο το 5 και μετα) παλι με lpg με έως 1200cc(εμενα ειναι 1400), που να μην έχει ακριβά ανταλλακτικά δηλαδή τα συνεργεία να βγαίνουν νορμάλ όπως τώρα ίσως και λιγότερα. Οπότε να γλιτώσω στη σουμα απο: Τέλη -ισως ασφάλεια -καταναλωση !και συντήρηση ίσως ( που ειναι πως θα σου βγει). Ειδα καποια lpg picanto, getz, panda, corsa, c1, smart, και ενα cng corsa . Έχει κάποιος εμπειρία απο τέτοια μοντέλα σχετικά με κατανάλωση και αν αντιδρα το αέριο στο συγκεκριμένο αμαξι; Εμένα καιει χοντρικά 9λ/100 . Επίσης εχω 201.000 km, αλλα καλοσυντηρημενο. Ουσιαστικά ανταλλαγή δηλαδή να κάνω ώστε με ενα ίδιας κατηγορίας να γλιτώσω καποια χρήματα τον χρόνο. Αξίζει το ρίσκο; ευχαριστώ Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2023 από Varnavas89
meletis_m Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Καλησπέρα σε όλους. Εχω ενα ford focus 7 σαν δεύτερο αμαξι για την πόλη και σκέφτομαι για αλλαγή εφόσον το εχω για χρήση πόλη και στα πέριξ, μήπως μπορώ να πάω σε κατι ακόμη πιο οικονομικό ίδιας εποχής (απο το 5 και μετα) παλι με lpg με έως 1200cc(εμενα ειναι 1400), που να μην έχει ακριβά ανταλλακτικά δηλαδή τα συνεργεία να βγαίνουν νορμάλ όπως τώρα ίσως και λιγότερα. Οπότε να γλιτώσω στη σουμα απο: Τέλη -ισως ασφάλεια -καταναλωση !και συντήρηση ίσως ( που ειναι πως θα σου βγει). Ειδα καποια lpg picanto, getz, panda, corsa, c1, smart, και ενα cng corsa . Έχει κάποιος εμπειρία απο τέτοια μοντέλα σχετικά με κατανάλωση και αν αντιδρα το αέριο στο συγκεκριμένο αμαξι; Εμένα καιει χοντρικά 9λ/100 . Επίσης εχω 201.000 km, αλλα καλοσυντηρημενο. Ουσιαστικά ανταλλαγή δηλαδή να κάνω ώστε με ενα ίδιας κατηγορίας να γλιτώσω καποια χρήματα τον χρόνο. Αξίζει το ρίσκο; ευχαριστώ Κράτησε αυτό εφόσον ξέρεις ότι το έχεις καλό συντηρημένο . Ότι και να πάρεις μάζεμα θα χρειαστεί και εφοσον κοιτάς και με υγραέριο ήδη μπορείς να έχει σύστημα χωρίς υποστήριξη ή να θες και αλλαγή μπουκάλας λόγω 10 ετιας . Corsa επειδή έχω είτε η 3η είτε η 4η γενιά βγάζουν συχνά μετά τις 150,000 φλάντζα καθρέφτη και μπερδεύουν λαδια με αντιψυκτικό . 4ης γενιάς corsa d δηλαδή έβγαζαν και θέματα με κολώνα τιμονιού 1
Haldol Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δηλαδή θα δώσεις ένα καλοσυντηρημένο Focus για να πάρεις Getz ή Picanto; Σου φαίνεται λογικό; Ακόμα και αν γλιτώσεις κάποια χρήματα το χρόνο, για τα πρώτα 2-3 χρόνια θα'σαι «μέσα», λόγω όλων των διαδικασιών στις οποίες θα μπεις (μεταβιβάσεις, συντήρηση, συμμαζέματα). Και μετά, όταν «ισοφαρίσεις» εν τέλη τα χρήματα, θα 'χεις κι ένα πολύ χειρότερο αμάξι. 1
Varnavas89 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μάλιστα, απο ότι βλέπω πιο που ρίσκο θα πάρω, θα πάω για μαλλι και θα βγω κουρεμένος, οκ να δω απόψεις, ίσως καλύτερο στο τίμιο δικό μου..
Haldol Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Μάλιστα, απο ότι βλέπω πιο που ρίσκο θα πάρω, θα πάω για μαλλι και θα βγω κουρεμένος, οκ να δω απόψεις, ίσως καλύτερο στο τίμιο δικό μου.. Ξεκάθαρα. Και είσαι ήδη υγραέριο, δεν είναι ότι θα 'χεις και σούπερ οικονομία από την αλλαγή. Να πεις ότι είχες βενζίνη και πήγαινες σε έτοιμο υγραέριο, να σου πω κάτσε βάλτα κάτω, έχει μεγάλη διαφορά στη χρήση. 1
Varnavas89 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2023 Το άλλο το παράτολμο ηταν να ξεφορτωθώ αυτό και να παω σε τετράτροχο microcar αποκλειστικά για πόλη αλλα θα πληρώσω και κανα 3000€ . Αυτο έχει άλλα ρίσκα χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα