Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ηθελα να ρωτησω το εξης, αγορασα ενα ισογειο ακινητο σε μια πολυκατοικια. Στον 3ο οροφο και λιγοτερο στο 2ο λογω αμελειας των ιδιοκτητων , εχουν σκασει τοιχοι , σοβαδες κτλ . Στην πισω πλευρα του κτιριου πεφτουν σοβαδες και ποιος ξερεις αν θα φυγει ολος ο τοιχος αργοτερα, στο παρκινγκ γειτονικης πολυκατοικιας. 

Το θεμα μου ειναι αν και εγω θεωρουμαι υπευθυνος ως ιδιοκτητης  ή αποκλειστικα ο ιδιοκτητης του εν λογω οροφου . 

Αν καποιος εχει συναντησει παρομοιο προβλημα παρακαλω τα φωτα του!

Δημοσ.

Σε ότι είναι κοινόχρηστο έχεις ποσοστό συνιδιοκτησιας, αναγράφεται στο συμβόλαιο επακριβώς. 

πχ αν έχεις 5,67% αυτό σημαίνει ότι αν συμβεί ατύχημα σε κοινόχρηστο χώρο κ επιδικασει αποζημίωση ενα δικαστήριο, εσυ θα πληρώσεις το αντίστοιχο ποσοστό που σου αναλογεί. Αυτό όμως δεν εφαρμόζεται στις ιδιοκτησίες τρίτων, εκεί έχει ο κάθε ιδιοκτήτης ευθύνη να αποκαθιστά φθορές κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα η ζημια βρισκεται στην προσοψη και στην πισω μερια του κτιριου. Ωστοσο οταν εγω αγορασα  ηταν ετσι. Οποτε, εχουμε εικονα? Αν δηλαδη πεσει στο αμαξι καποιου , ποιος ευθυνεται?

Επεξ/σία από constantinosjj
Δημοσ.

Ειναι λιγο αδικο αυτο, επειδη ο ιδιοκτητης δεν ασχολειται να την πληρωσουμε ολοι. Θα ρωτησω δικηγορο να ειμαι σιγουρος. Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.
3 minutes ago, constantinosjj said:

Ειναι λιγο αδικο αυτο, επειδη ο ιδιοκτητης δεν ασχολειται να την πληρωσουμε ολοι. Θα ρωτησω δικηγορο να ειμαι σιγουρος. Ευχαριστω πολυ!

Καθόλου άδικο, οι προσόψεις είναι ευθύνη ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών, όχι μόνο ενός, θα στο επιβεβαιώσει και ο δικηγόρος. Να σαι καλά!

Δημοσ.
2 minutes ago, constantinosjj said:

Συμφωνω σε αυτο, απλα εγω "ανελαβα" χρεη ιδιοκτητη μολις και οι ζημιες ειναι 5 χρονια τουλαχιστον!

Δεν σου φταίει κανένας που "ανελαβες χρεη ιδιοκτητη" ( δλδ αγόρασες) χωρίς να λάβεις υπόψιν τις ζημιές, και χωρίς να ενημερωθείς για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πληρώσει σε σπίτι που αγόρασα για νέα μόνωση ταράτσας και μετά για νέα πρόσοψη επειδή έπεφταν σοβάδες. Είναι λογικό αυτά θα έξοδα να επιμερίζονται 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, constantinosjj είπε

Συμφωνω σε αυτο, απλα εγω "ανελαβα" χρεη ιδιοκτητη μολις και οι ζημιες ειναι 5 χρονια τουλαχιστον!

Μαζί με τα δικαιώματα του "ιδιοκτήτη" αγόρασες και τις υποχρεώσεις του όταν πήρες το ακίνητο. Καθόλου άδικο δεν είναι, και συνήθως τα βάρη και η κατάσταση στην πολυκατοικία ενός ακινήτου είναι και από τους παράγοντες που παίρνουμε υπόψιν μας κατά την αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...