Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το UPS που έχω αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να μου κάνει νούμερα (κυρίως λόγω της εξαντλημένης του μπαταρίας λογικά) και θέλω να πάρω καινούργιο.

Δε σκοπεύω να αλλάξω μπαταρία, γιατί με ενοχλεί το alarm του, δε μπορώ να το κλείσω χωρίς να απενεργοποιήσω το UPS και να χάσω την παροχή ρεύματός του και δε θέλω να το ακούω να βαράει όσο δεν έχω ρεύμα, ούτε θέλω να το κλείσω αφού κλείσω τον υπολογιστή γιατί πχ μπορεί να θέλω να αφήσω το ρούτερ ανοιχτό. Επίσης μου έχει χαλάσει το χουζούρι μου ένα πρωινό βαρούσε λόγω διακοπής ενώ το μόνο που έτρεχε ήταν το ρούτερ.

Όπως καταλαβαίνετε τώρα ψάχνω να βρω ένα UPS που με αφήνει ήσυχο όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, ιδανικά θα ρύθμιζα το UPS να βαράει όταν η μπαταρία του θα σβήσει σε 3 λεπτά. Ξέρω δε μπορείς να μετρήσεις το χρόνο με ακρίβεια, για αυτό και έγραψα "ιδανικά". Ή εναλλακτικά να βαράει πιο διακριτικά, πχ μια φορά ανά 3% φόρτου που χάνει κάτω από τα 20% και πιο έντονα κάτω από τα 10% πχ.

Ο στόχος μου είναι να βρω ένα UPS με ένα τέτοιο χαμηλό προφίλ alarm και να το κρατήσω για πολλά χρόνια και να του αλλάζω τη μπαταρία όταν χρειάζεται (πχ μια φορά στα 2 χρόνια). Η μπαταρία του κατά προτίμηση να είναι μεγάλη, πχ το δικό μου έχει 2x 12V/9Ah αλλά και παραπάνω να είχε ακόμα καλύτερα. Ισχύ χρειάζομαι να βγάζει 1000W. Budget θα έλεγα κοντά στα 200 ευρώ max, αλλά και τα γούστα πληρώνονται αν βρεθεί άξιο προϊόν για να βάλω κι άλλα λεφτά.

Δυστυχώς δεν ξέρω πως να ψάξω UPS με τέτοια κριτήρια, ελπίζω να έχετε προτάσεις να με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξε αυτό που έχεις να του αλλάξεις την μπαταρία και μιας και το άνοιξες βρες το beeper και κόφτο, ή τύλιξέ το με μπόλικη μονωτική να ακούγεται λιγότερο ο ήχος

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

τα apc που συνδεονται με serial,usb με το power chute το υποστηριζουν αυτο που θες. alarm μονο οταν η μπαταρια φτασει σε critical level. μπορεις να ορισεις να κλεισει το ups πριν φτασει στο critical level

Δημοσ.

Τα apc εχουν και ενα εκνευριστικο μπιιιιιιπ οταν η μπαταρια ειναι στα τελευταια της και αδειαζει λογω διακοπης αυτο δεν διακοπτεται απο πουθενα δεν εχω βρει ρυθμιση στο power chute. Ιδιως αν ειναι βραδυ σε ξυπναει για πλακα.

Και ακομα και αυτο που δεν εχει ανεμιστηρα οπως ενα παλαιοτερο γαιδουρι apc που ειχα οταν γινει διακοπη ακουγεται ενα συνεχες ενοχλητικο ηηηηηηηηηη σαν να περναει ρευμα απο τεραστιους πυκνωτες λες και κανει θορυβο η μπαταρια που αδειαζει.

Δημοσ.
On 12/06/2023 at 14:57, Sebu said:

Τα apc εχουν και ενα εκνευριστικο μπιιιιιιπ οταν η μπαταρια ειναι στα τελευταια της και αδειαζει λογω διακοπης αυτο δεν διακοπτεται απο πουθενα δεν εχω βρει ρυθμιση στο power chute. Ιδιως αν ειναι βραδυ σε ξυπναει για πλακα.

Και ακομα και αυτο που δεν εχει ανεμιστηρα οπως ενα παλαιοτερο γαιδουρι apc που ειχα οταν γινει διακοπη ακουγεται ενα συνεχες ενοχλητικο ηηηηηηηηηη σαν να περναει ρευμα απο τεραστιους πυκνωτες λες και κανει θορυβο η μπαταρια που αδειαζει.

α.το μπιπ το κανουν ολα τα ups.στο smart που ειχα και στο power chute ειχε επιλογη να μην κανει beep οταν παει on battery .το ρυθμιζες εσυ δηλαδη.αυτο ομως ισχυει μεχρι να φτασει  η μπαταρια στα τελευταια της (δηλαδη να εχει σχεδον αδειασει) οπου εκει ξεκιναει πιο γρηγορο μπιπ και δεν κλεινει.

οταν γυρναει σε ρευμα λογω μετασχηματισμου ακουγεται πιο εντονα ολο το ups(επισης σε ολα).αλλα ποσες φορες θα τυχει αυτο το βραδυ?εκτος αν εχεις συνεχεια διακοπες ρευματος.

για το μπιπ για να μην σε ξυπνησει απλα πρεπει να ορισεις το ups να κλεισει πριν η μπαταρια φτασει σε critical. αν δεν εχει αλλαξει κατι απο τοτε που χρησιμοποιησα το power chute τελευταια φορα.το ειχα δοκιμασει σε apc smart.δεν θυμαμαι αν το ειχα δοκιμασει σε apc br.

• Λύση
Δημοσ.

στα smart apc υπηρχε θυρα usb ή rj45 με καλωδιο usb/serial  που το συνδεες με ενα καλωδιο που εδινε μεσα.για να σου δινει  usb port πρεπει να σου παιζει με software  .κατεβασε το power chute και συνδεσε το με usb στο pc.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. το power chute ειναι για τα apc και οχι για το powerwalker που εχεις.δεν ξερω ουτε τις ρυθμισεις δινει μεσα στο προγραμμα. το software για σενα ειναι το παρακατω.

https://powerwalker.com/software/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

α.το μπιπ το κανουν ολα τα ups.στο smart που ειχα και στο power chute ειχε επιλογη να μην κανει beep οταν παει on battery .το ρυθμιζες εσυ δηλαδη.αυτο ομως ισχυει μεχρι να φτασει  η μπαταρια στα τελευταια της (δηλαδη να εχει σχεδον αδειασει) οπου εκει ξεκιναει πιο γρηγορο μπιπ και δεν κλεινει.

οταν γυρναει σε ρευμα λογω μετασχηματισμου ακουγεται πιο εντονα ολο το ups(επισης σε ολα).αλλα ποσες φορες θα τυχει αυτο το βραδυ?εκτος αν εχεις συνεχεια διακοπες ρευματος.

για το μπιπ για να μην σε ξυπνησει απλα πρεπει να ορισεις το ups να κλεισει πριν η μπαταρια φτασει σε critical. αν δεν εχει αλλαξει κατι απο τοτε που χρησιμοποιησα το power chute τελευταια φορα.το ειχα δοκιμασει σε apc smart.δεν θυμαμαι αν το ειχα δοκιμασει σε apc br.

Θενκς ναι δεν ειναι smart apc ειναι το κανονικο το απλο σε μαυρο.

Το μπιπ μπιπ ειναι αυτο που κανει στα τελευταια λεπτα πριν τελειωσει η μπαταρια και το τελευταιο λεπτο ειναι πιο εντονο.

Γινεται ακομα και με τα παντα κλειστα δλδ το pc σβηστο γιατι ειναι κουμπωμενο επανω το ρουτερ το οποιο τραβαει ρευμα ετσι και αλλιως.

Δημοσ.
Just now, Sebu said:

Θενκς ναι δεν ειναι smart apc ειναι το κανονικο το απλο σε μαυρο.

Το μπιπ μπιπ ειναι αυτο που κανει στα τελευταια λεπτα πριν τελειωσει η μπαταρια και το τελευταιο λεπτο ειναι πιο εντονο.

Γινεται ακομα και με τα παντα κλειστα δλδ το pc σβηστο γιατι ειναι κουμπωμενο επανω το ρουτερ το οποιο τραβαει ρευμα ετσι και αλλιως.

το πρωτο μπιπ μπιπ οτι κοπηκε το ρευμα το κλεινεις.το δευτερο το πιο εντονο δεν κλεινει.εκει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεις στο ups να κλεισει τελειως πριν φτασει στο σημειο να κανει το εντονο μπιπ μπιπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

το πρωτο μπιπ μπιπ οτι κοπηκε το ρευμα το κλεινεις.το δευτερο το πιο εντονο δεν κλεινει.εκει το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεις στο ups να κλεισει τελειως πριν φτασει στο σημειο να κανει το εντονο μπιπ μπιπ

Δεν ειναι μπιπ οτι κοπηκε το ρευμα, κανει μπιπ ανα ενα λεπτο, αυτο δεν εχω βρει ρυθμιση μεσα στο powerchute. Και απλα οταν η μπαταρια ειναι να ξεψυχησει το μπιπ ειναι πιο συχνο ανα καποια δευτερα και μετα μπιιιιιιιιιπ.....κλακ....και κλεινει και σβηνουν ολα.

Ειναι ενα BackUPS 950 μαυρο.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
On 14/06/2023 at 17:14, Sebu said:

Δεν ειναι μπιπ οτι κοπηκε το ρευμα, κανει μπιπ ανα ενα λεπτο, αυτο δεν εχω βρει ρυθμιση μεσα στο powerchute. Και απλα οταν η μπαταρια ειναι να ξεψυχησει το μπιπ ειναι πιο συχνο ανα καποια δευτερα και μετα μπιιιιιιιιιπ.....κλακ....και κλεινει και σβηνουν ολα.

Ειναι ενα BackUPS 950 μαυρο.

οταν δωσει απο την μπαταρια στην αρχη κανει ενα αργο μπιπ οτι εχει κοπει το ρευμα και δινει απο την μπαταρια.αυτο ειναι το αργο μπιπ. οταν η μπαταρια φτασει στα τελευτεια της τοτε κανει το γρηγορο μπιπ που αυτο δεν κλεινει. το πρωτο θυμαμαι οτι εκλεινε οσο θυμαμαι γιατι πανε και 10 χρονια Plus που ειχα apc ups smart. και οριζες και ποτε θες να κλεισει το Ups.δηλαδη να κλεισει οταν η μπαταρια δειξει για παραδειγμα 40%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos Το φθηνότερο smart UPS 900W που βρίσκω κάνει 350 ευρώ. Τόσο ακριβά είναι όλα τα smart;

Άμα είναι έτσι καλύτερα να πάρω ένα φωτάκι ασφαλείας να βάλω στο δωμάτιο για να μου λέει πότε δεν έχω ρεύμα και να ξηλώσω το beeper μια και έξω.

Επεξ/σία από dimitriadisg
Δημοσ.
On 16/06/2023 at 20:21, dimitriadisg said:

@poulinos Το φθηνότερο smart UPS 900W που βρίσκω κάνει 350 ευρώ. Τόσο ακριβά είναι όλα τα smart;

Άμα είναι έτσι καλύτερα να πάρω ένα φωτάκι ασφαλείας να βάλω στο δωμάτιο για να μου λέει πότε δεν έχω ρεύμα και να ξηλώσω το beeper μια και έξω.

δεν ειναι φτηνα τα Smart.δυστυχως δεν εχω πλεον Ups για να σου πω αν ισχυει στα smart ή σε ολα τα Ups της apc το συγκεκριμενο ή αν εχει καταργηθει ως επιλογη.αλλα παλια πριν 10 χρονια θυμαμαι οτι το ειχαν σαν επιλογη.απο τοτε δεν εχω ξαναασχοληθει αφου δεν εχω πλεον σταθερο Pc. τοτε ειχαν 2 Ups apcκαι το προβλημα ηταν οτι δεν μπορουσα να τα εχω και τα2 συνδεδεμενα στο Pc ταυτοχρονα:P.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...