andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Προκειται για ενα αγροτεμαχιο με 3 ανεξαρτητες κατοικιες και 3 χωρους αποκλειστικης χρησης. Το χωραφι εχει γεωτρηση, και θελω να φτιαξω αυτοματο ποτισμα απο αυτη την γεωτρηση. Υπαρχει σωληνα που βγαζει 3 εξοδους νερου , μια σε καθε χωρο αποκλειστική χρήσης. Σκεφτηκα για μια δεξαμενη 5-10000λ, σε καθε κομματι, που θα γεμιζει με καποιον αυτοματισμο απο την γεωτρηση, και μετα με πιεστικο νερου ο καθενας θα ποτιζει οτι θέλει στον χωρο του. Το κομματι του αυτοματισμου με προβληματιζει. Προς το παρον, το μονο που εχουμε ειναι οτι η αντλια ξεκιναει και σταματαει με ενα sonoff basic. Καποιος που εχει υλοποιησει κατι αντιστοιχο και εχει ασχοληθει?
Haldol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Έχεις ασχοληθεί γενικά με αυτοματισμούς; Αν ναι, δε βρίσκω τι σε προβληματίζει. Χρειάζεσαι απλά έναν τρόπο να βρίσκεις τη στάθμη (φλοτέρ, ή κάποιο αισθητήριο) και μετά κάνεις ό,τι θες. Φυσικά θες κάποιον ελεγκτή, με το SONOFF «σκέτο» δε μπορείς να έχεις κάποιο τρομερό επίπεδο ελέγχου.
andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Εισαι απλα κακοπροαιρετος και νομίζεις ότι λες "εξυπνάδες". Δεν μπορει να υπάρξει παράνομη γεώτρηση με οικίσκο γιατί απλά κάποια στιγμή θα θελήσεις να κάνεις συμβόλαια ή να βγαλει οικοδομικη αδεια οπως λεω οτι εχει 3 κατοικιες. Και σημερα να μην ειναι δηλωμένη μια τέτοια γεώτρηση, θα την δηλώσεις αναγκαστικά. Μονο κανενα πηγαδι που δεν φαίνεται μπορεις να το αφησεις ετσι. Να σε πληροφορησω λοιπον οτι ειναι απο τις πρωτες γεωτρήσεις στην Ελλαδα με αριθμο ΕΜΣΥ αλλα και απο τις πρωτες γεωτρησεις με αδεια , πριν καν τους αριθμους ΕΜΣΥ. επι του θεματος εχεις κάτι να μας πεις? ή χαβαλέ να κάνουμε ? On 11/06/2023 at 14:58, Haldol said: Έχεις ασχοληθεί γενικά με αυτοματισμούς; Αν ναι, δε βρίσκω τι σε προβληματίζει. Χρειάζεσαι απλά έναν τρόπο να βρίσκεις τη στάθμη (φλοτέρ, ή κάποιο αισθητήριο) και μετά κάνεις ό,τι θες. Φυσικά θες κάποιον ελεγκτή, με το SONOFF «σκέτο» δε μπορείς να έχεις κάποιο τρομερό επίπεδο ελέγχου. Τι αυτοματισμος? ποιος θα ασχοληθει με αυτο? Ετυχε και μιλαγα με εναν φιλο τωρα που φτιαχνουν αυτοματισμους για καραβια, και μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα. Να του φτιαξω τον αλγοριθμο, την σχεδιαση του συστηματος σε χαρτι και μπορει να μου φτιαξουν ευκολα ενα PLC λέει που θα κανει αυτη την δουλειά.
hp8 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, andreaspA είπε Σκεφτηκα για μια δεξαμενή 5-10000λ, σε καθε κομματι, που θα γεμιζει με καποιον αυτοματισμο απο την γεωτρηση, και μετα με πιεστικο νερου ο καθενας θα ποτιζει οτι θέλει στον χωρο του. έχεις ψάξει για κόστος δεξαμενής ΠΧ πιεστικού κλπ χ 3 ? η λεφτά υπάρχουν Πόσες ίντσες ειναι η παροχή ( υποβρύχιο η πομονα )
Maurikycli Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 21 hours ago, andreaspA said: Εισαι απλα κακοπροαιρετος και νομίζεις ότι λες "εξυπνάδες". Δεν μπορει να υπάρξει παράνομη γεώτρηση με οικίσκο γιατί απλά κάποια στιγμή θα θελήσεις να κάνεις συμβόλαια ή να βγαλει οικοδομικη αδεια οπως λεω οτι εχει 3 κατοικιες. Και σημερα να μην ειναι δηλωμένη μια τέτοια γεώτρηση, θα την δηλώσεις αναγκαστικά. Μονο κανενα πηγαδι που δεν φαίνεται μπορεις να το αφησεις ετσι. Να σε πληροφορησω λοιπον οτι ειναι απο τις πρωτες γεωτρήσεις στην Ελλαδα με αριθμο ΕΜΣΥ αλλα και απο τις πρωτες γεωτρησεις με αδεια , πριν καν τους αριθμους ΕΜΣΥ. επι του θεματος εχεις κάτι να μας πεις? ή χαβαλέ να κάνουμε ? Είσαι προπετής, αψύς και εριστικός! Βρες την άδειά σου και δεν τα όρια άντλησης Από εκεί θα υπολογίσεις τη μέγιστη παροχή που επιτρέπεται να έχεις. Μετά τα υπόλοιπα. 1
gorilas13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα για πηγάδι (παράνομο!!) Έχω βυτίο νερού στην ταράτσα του εξωχικού, γεννήτρια αλλα και ρεύμα με πάνελς και ανεμογεννήτριες και ένα μοτέρ βυθού. Τι χρειάζεται να στέλνει αυτόματα στο βυτίο το μοτέρ όταν θα πέφτει η στάθμη στα μισά π.χ?
andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 40 λεπτά πριν, hp8 είπε έχεις ψάξει για κόστος δεξαμενής ΠΧ πιεστικού κλπ χ 3 ? η λεφτά υπάρχουν Πόσες ίντσες ειναι η παροχή ( υποβρύχιο η πομονα ) 1500€ η καθε δεξαμενη. Δεν υπαρχει αλλος τροπος νομίζω. Υποβρυχιο ειναι στα 180 μετρα αν θυμαμαι καλα. Πιθανα να παω και σε 5000λ καθε δεξαμενη, αλλα θελω να αποφυγω τα πολλα αναψε-σβησε της γεωτρησης. ΤΟΜΕΑΣ Α ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ = ΤΑΗ ΤΟΜΕΑΣ Β ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ = ΤΒΗ ΤΟΜΕΑΣ C ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ = ΤCΗ Σε κάθε τομέα θα μπει μια δεξαμενή νερού (10000λιτρα) που θα γεμιζει απο την γεώτρηση. Αυτή η δεξαμενη θα εχει ενα φλοτερ βυθού. Στον πατο θα κλεινει η επαφή και στην επιφάνεια θα ανοίγει. TΟΜΕΑΣ Α LEVEL = TAL ΤΟΜΕΑΣ Β LEVEL = TBL ΤΟΜΕΑΣ C LEVEL = TCL Η Γεωτρηση λεγεται PUMP. Ο αλγόριθμος που πρεπει να τρεχει ειναι ο εξης : Start loop if tal=off then ΤΑΗ=on and PUMP=on if tal=on then TAH=off if TAH=OFF and ΤΒΗ=off and ΤCΗ = OFF THEN PUMP=OFF if tBl=off then ΤBΗ=on and PUMP=on if tBl=on then TBH=off if TAH=OFF and ΤΒΗ=off and ΤCΗ = OFF THEN PUMP=OFF if tCl=off then ΤCΗ=on and PUMP=on if tCl=on then TCH=off if TAH=OFF and ΤΒΗ=off and ΤCΗ = OFF THEN PUMP=OFF End loop To PLC θα μου το φτιαξει η εταιρια ενος φιλου. Το μονο κακο ειναι οτι αυτα τα καλωδια απο τα φλοτερ και τις ηλεκτροβανες, πρεπει να καταληγουν στο PLC που θα βρισκεται μεσα στο μοτερόσπιτο. Απαξ και εχεις δεξαμενη γεματη με νερο, μετα ειναι ευκολα. Βαζεις ενα πιεστικο και ποτιζεις οτι θέλεις, οταν θέλεις, με sonoff και ηλεκτροβάνες. Καμιά άλλη ιδέα?
hp8 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Τι χρειάζεται να στέλνει αυτόματα στο βυτίο το μοτέρ όταν θα πέφτει η στάθμη στα μισά π.χ? φλοτεροδιακόπτη ή διακόπτη ακίδων https://www.fruugo.gr/πλωτος-διακοπτης-ελεγκτης-σταθμης-νερου-διακοπτων-πλωτηρα-fdit-για-τα-καλωδια-5m-για-την-αντλια-δεξαμενων/p-169554873-362361456?language=el&ac=KelkooCSS&gclid=EAIaIQobChMIgo2K8_K7_wIVBtJ3Ch2n8gduEAQYAiABEgJLJPD_BwE https://www.fruugo.gr/αντλια-χυστε-νερο-αυτοματος-ελεγκτης-μοναδα-ρελε-διακοπτη-αισθητηρα-σταθμης-υγρου/p-139556365-294856960?language=el&ac=KelkooCSS&asc=pmax&gclid=EAIaIQobChMIgo2K8_K7_wIVBtJ3Ch2n8gduEAQYASABEgJh5fD_BwE Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από hp8 2
andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, hp8 είπε φλοτεροδιακόπτη ή διακόπτη ακίδων https://www.fruugo.gr/πλωτος-διακοπτης-ελεγκτης-σταθμης-νερου-διακοπτων-πλωτηρα-fdit-για-τα-καλωδια-5m-για-την-αντλια-δεξαμενων/p-169554873-362361456?language=el&ac=KelkooCSS&gclid=EAIaIQobChMIgo2K8_K7_wIVBtJ3Ch2n8gduEAQYAiABEgJLJPD_BwE https://www.fruugo.gr/αντλια-χυστε-νερο-αυτοματος-ελεγκτης-μοναδα-ρελε-διακοπτη-αισθητηρα-σταθμης-υγρου/p-139556365-294856960?language=el&ac=KelkooCSS&asc=pmax&gclid=EAIaIQobChMIgo2K8_K7_wIVBtJ3Ch2n8gduEAQYASABEgJh5fD_BwE στην δικια μου την περιπτωση δεν κανει ομως αυτο. Πρεπει με καποιον τροπο να διαλεγω ποια ηλεκτροβανα απο τις 3 θα ανοιγει στον κυρίως αγωγό.
hp8 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, andreaspA είπε στην δικια μου την περιπτωση δεν κανει ομως αυτο. Πρεπει με καποιον τροπο να διαλεγω ποια ηλεκτροβανα απο τις 3 θα ανοιγει στον κυρίως αγωγό. δεν αφορούσε εσένα η απάντηση 21 λεπτά πριν, andreaspA είπε Πρεπει με καποιον τροπο να διαλεγω ποια ηλεκτροβανα απο τις 3 θα ανοιγει στον κυρίως αγωγό. οι διακόπτες των δεξαμενών σε σένα θα ελέγχουν τις ηλεκτροβανες και οι ηλεκτροβανες το υποβρύχιο Κάτι σαν την αυτονομία θέρμανσης Πιθανον να χρειαστείς και πιεζοσταστικο διακόπτη διακοπής του υποβρυχίου αν κάποια βάνα κλεισει και δεν κόψει αμέσως το υποβρύχιο και ενα bypass εκτόνωσις της παροχής στο στοπ Θέλει ψάξιμο κάλο το κύκλωμα 1
Ducatista Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Εγω το έχω στο δικό μου παράνομο πηγάδι για να ποτίσω το γκαζόν και άλλα μέρη του κήπου αλλά με τους αυτοματισμους ασχολήθηκε ενας φίλος κηπουρος αν θες μπορώ να τον ρωτήσω 1
andreaspA Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, hp8 είπε δεν αφορούσε εσένα η απάντηση οι διακόπτες των δεξαμενών σε σένα θα ελέγχουν τις ηλεκτροβανες και οι ηλεκτροβανες το υποβρύχιο Κάτι σαν την αυτονομία θέρμανσης Πιθανον να χρειαστείς και πιεζοσταστικο διακόπτη διακοπής του υποβρυχίου αν κάποια βάνα κλεισει και δεν κόψει αμέσως το υποβρύχιο και ενα bypass εκτόνωσις της παροχής στο στοπ Θέλει ψάξιμο κάλο το κύκλωμα Ποιος ασχολειται με αυτα ? 19 λεπτά πριν, Ducatista είπε Εγω το έχω στο δικό μου παράνομο πηγάδι για να ποτίσω το γκαζόν και άλλα μέρη του κήπου αλλά με τους αυτοματισμους ασχολήθηκε ενας φίλος κηπουρος αν θες μπορώ να τον ρωτήσω αμε! αν μπορεις κανε μια ερωτηση να μπω σε μια σειρα. Ευχαριστω!
Ducatista Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ποιος ασχολειται με αυτα ? αμε! αν μπορεις κανε μια ερωτηση να μπω σε μια σειρα. Ευχαριστω! Θα τον καλέσω αύριο έχει και κάποιες δουλειές να μου κάνει.. αν απαντήσει και δεν κανει κανενα ξενοδοχειο θα επανελθω σύντομα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα