nick_81 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα και καλή Κυριακή. Θέλω να βάλω μια 5μετρη λεντοταινία περιμετρικά στο κρεβάτι για κρυφό φωτισμό. Κάτω έχω πλακάκι φουλ γυαλιστερό. Θα χρειαστεί να μπεί σε προφίλ αλουμινίου για να μην κάνουν αντανάκλαση τα λεντακια η μπορώ και σκέτη; Αν όντως χρειάζεται τι τύπος πρέπει να είναι το διαφανές η το οπάλ; Κολλιέται και αυτό με ταινία διπλής όψης;
Kastriot Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) To προφιλ ειναι λιγο βαρυ και θελει βιδωμα. Ενδεχομενως με ισχυρη διπλης foam θα κρατησει αλλα με τις θερμοκρασιες μπορει να ξεκολλησει. Λογικα αμα η ταινια ειναι χαμηλης η μεσαιας ισχυος (4.8 ή 7.2w / m) δεν θα εχεις αντανακλαση. Προσωπικα για μενα εχει νοημα το καναλι μονο με οπαλ. Για την περιπτωση αυτη παντως εγω θα προτεινα ταινια cob (ενιαιες λωριδες led) και οχι cree (ψειρακια) που δεν θελει ουτε καναλι ουτε τα μερεμετια του (κοψε τα, βιδωσ' τα κλπ) Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2023 από Kastriot 1
Haldol Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Για να μην έχεις άσχημες ανακλάσεις, δε πρέπει τα LED να «κοιτάνε» ανακλαστικές επιφάνειες. Οπότε στην περίπτωσή σου, να μην είναι «φάτσα» με το πλακάκι. Δε ξέρω πως είναι το σχέδιο του κρεβατιού, κι αν κάτι τέτοιο είναι εύκολο, αλλά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Ακόμα και COB να επιλέξεις που πρότεινε ο @Kastriot πάλι θα έχεις ανακλάσεις αν βαράνε κατευθείαν στο πλακάκι... απλά δε θα 'ναι σε σημεία, θα'ναι μία ενιαία γραμμή. Αν δε γίνεται να μη κοιτάει το πλακάκι, πας όπως είπες κι εσύ, σε κανάλι με οπάλ κάλυμμα. Όχι διάφανο, δεν έχει νόημα. Με θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα. Δε ξεκολλάει εύκολα η ταινία διπλής, αλλά ακόμα και να γίνει, μέσα στο καπάκι με το κάλυμμα δε θα φύγει, αφού θα'ναι κλειστό από πάνω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα